Dovolenou jako u moře můžete zažít, co by kamenem dohodil! V Hotelu Eurobus **** u přehrady Zemplínská Šírava se budete cítit jako v mořském letovisku. Podíl na tom má nejen krásná vodní plocha, ale i hotelová pláž, restaurace s terasou a pokoj s lodžií, ze které se můžete kochat výhledem na zářivou vodní hladinu. K dokonalému relaxu vám poslouží luxusní wellness, děti se vyřádí na hřišti a v dětském koutku a každý den si pochutnáte na vynikající polopenzi.

O ubytování

Hotel Eurobus **** najdete ve slovenské obci Kaluža, na břehu přehrady Zemplínska Šírava. Užijete si zde skvělou dovolenou obklopeni přírodou, s mnoha příležitostmi k výletům a luxusním relaxem ve wellness.

Zemplínská Šírava je třetí největší vodní plochou na Slovensku a přezdívá se jí „východoslovenské moře“. Stejně jako u moře, i zde najdete hned několik kamínkových a travnatých pláží a v létě budete mít spoustu příležitostí ke koupání, rybolovu či vodním sportům. Užít si zde můžete i plavbu vyhlídkovou lodí a východní část přehrady je chráněnou ornitologickou rezervací s téměř 100 druhy vodního ptactva, včetně vzácných a ohrožených.

Pokud se nechcete vodní zábavy vzdávat ani v chladnějších měsících, jen 9 minut chůze od hotelu najdete Thermalpark Šírava s vodními atrakcemi a wellness. Ve Vodním světě na vás čekají bazény s masážními tryskami, vzduchovou masáží a geotermální vodou. V Saunovém světě si odpočinete v 5 různých saunách a Thermal SPA vám nabídne relax ve vířivce, masáže, omlazovací procedury a rituální koupele.

Dostatek příležitosti k obdivování místní přírody vám poskytne Chráněná krajinná oblast Vihorlat (12 km). Vydat se můžete ke krásnému jezeru Mořské oko (26,5 km) nebo na vrchol hory Sninský kámen (27,1 km), odkud uvidíte na hřebeny Bukovských vrchů, Polské Bieszczady i ukrajinské Poloniny. Za památkami a kulturou naopak vyrazte do Humenného (22,7 km). Dominantou města je renesanční zámeček s vodním příkopem a padacím mostem, vystavěný v 17. století. Dnes je sídlem Vihorlatského muzea s umělecko-historickými i přírodovědeckými expozicemi. Za návštěvu stojí také Vihorlatská hvězdárna nebo Fontána lásky.

Kde budete spát?

Ubytujete se v nových, elegantních pokojích s interiérem laděným do neutrálních barev. Všechny pokoje jsou klimatizované a mají lodžii, ze které budete mít krásný výhled na hladinu přehrady.

Dvoulůžkový pokoj (12 m²) je vybavený oddělitelnými lůžky, koupelnou se sprchovým koutem, rychlovarnou konvicí, chladničkou, satelitní televizí, WiFi připojením, telefonem a trezorem.

Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou (12 m²) nabízí stejné vybavení jako klasická dvoulůžková varianta, jeho součástí je tedy koupelna se sprchovým koutem a nechybí WiFi připojení, televize, rychlovarná konvice, chladnička, telefon či trezor. Ke dvěma oddělitelným postelím má navíc ještě malou rozkládací pohovku, kterou je možné využít jako přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci s terasou a úchvatným výhledem na přehradu se budete cítit jako v přímořském letovisku. Den zde odstartujete snídaní formou bufetu s výborným čajem nebo kávou. Na oběd si můžete objednat z menu plného vybraných specialit od šéfkuchaře. Servírují zde také odpolední kávu či čaj a vynikající dezert, pochutnáte si třeba na palačinkách nebo domácím koláči.

Pokud nepatříte k milovníkům sladkostí, na terase si kromě dobrého pití můžete objednat i něco k zakousnutí ze zeleninového baru se saláty, smoothies a ovocem. Za hezkého počasí si také klidně nechte zabalit koš s dobrotami a udělat si romantický piknik v zahradě hotelu. No a den zakončíte jak jinak než skvělou večeří ve formě švédských stolů.

Kde budete relaxovat?

Jen pár kroků od pokoje na vás čeká luxusní wellness&spa centrum o ploše 150 m². Zde si můžete užít infrasaunu (40-55 °C, vlhkost 10 %), finskou saunu (80-90 °C, vlhkost 15-30 %) nebo parní saunu (40-55 °C, vlhkost 100 %). Po fázi zahřívání se zchladíte v ochlazovacím bazénku (10-12 °C) a k dokonalému odpočinku vám poslouží hydromasážní nebo perličkový bazén (36 °C) s výhledem na jezero a odpočinková terasa.

Cestujete s dětmi?

Děti se do sytosti vyřádí na dětském hřišti s dřevěnými prolézačkami, skluzavkami, houpačkami a trampolínou, které je mezi terasou hotelu a pláží. Nejen v chladnějších dnech potom dobře poslouží dětský koutek s hračkami, hrami a dětským kinem.

Hotel Eurobus ****

Hotel Eurobus ****

Zemplínská Šírava , Kaluža
Slovenská republika

Provozuje společnost:
TEMPUS HR s.r.o. IČ: 43957366


+421 915 859 372

manager@hoteleurobus.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,4 km
Vzdálenost od jezera
10 m
Zastávka
1,3 km
Aquapark
0,4 km

Tipy na výlet

ThermalPark Šírava

ThermalPark Šírava Tip na výlet

ThermalPark Šírava se pyšní vnitřním i venkovním vodním světem a nabízí tak bohaté vyžití pro celou rodinu bez ohledu na počasí. Situován je do krásné přírody na břehu Zemplínské šíravy nedaleko Vihorlatských vrchů, které můžete pozorovat z bazénů nebo odpočinkové zóny.

Atraktivní prostředí není však to jediné, co vám ThermalPark může nabídnout. Těšit se můžete na tři vnitřní bazény – relaxační, vlnový a masážní. Ve venkovní části areálu vás zase čeká oddechový a plavecký bazén a řada dalších atrakcí, jako jsou skluzavky nebo divoká řeka. Odpočinou si můžete ve wellness centru se saunami, vířivkou a masážemi.

Více informací
Přehrada Zemplínská šírava
Přehrada Zemplínská šírava
CHKO Vihorlat
CHKO Vihorlat
Město Humenné
Město Humenné