Penzión Leštiny *** najdete na slovenské Oravě v blízkosti Dolného Kubína. O božský klid, pohodu i možnosti aktivit rozhodně nouze nebude. Kola si brát nemusíte, protože v penzionu vám je zapůjčí. Na výlet se můžete vydat k Lučavskému vodopádu, na Oravský hrad, do AquaRelaxu Dolný Kubín nebo do blízké obce Leštiny, jejíž dominantou je kostel po ochranou UNESCO. Zimní pobyt si zase můžete zpestřit lyžováním v některém z nedalekých ski areálů. Během aktivní dovolené si odpočinete v jednom z útulných dvoulůžkových pokojů a síly načerpáte v příjemné hotelové restauraci.

O ubytování

Penzión Leštiny *** se nachází na slovenské Oravě, na úpatí Chočských vrchů a Oravské vrchoviny pod majestátním Veľkým Chočem (1611 m) ve vesničce Leštiny. Pouze 700 m od ubytování najdete unikátní dřevěný kostel z roku 1688, který je chráněnou památkou UNESCO.

Do nejbližšího města, Dolného Kubína, to budete mít 6 km, zato kopců, turistických tras a destinací zde najdete bezpočet. Vydejte se třeba na menší túru k Lučavskému vodopádu (10 km), poznat Oravský hrad (15 km) či Likavský hrad (16 km). Nebo je libo poznat památkovou rezervaci lidové architektury, Skanzen Vlkolínec (24 km)? Tato oblast je zároveň rájem termálních koupališť a aquaparků, navštivte AquaRelax Dolný Kubín (9 km), AquaVital Lúčky (9 km) nebo vzdálenější Ginoparadise Bešeňová (17 km). Skvělým zážitkem je také plavba na pltích (20 km). V okolí penzionu vede spousta cyklotras různé náročnosti. Projet se zde můžete po Beskydské i Oravské cyklomagistrále.

Pokud se zde ubytujete v zimě, budete jen nedaleko mnoha lyžařských středisek. Největší skiareál na Oravě SKI Kubínska Hoľa je od penzionu vzdálený 15 km, SKI Racibor také 15 km, SKI Malá Lučivná pak 20 km.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom ze 7 dvoulůžkových pokojů s možností přistýlky. V každém skromně zařízeném pokoji najdete kromě pohodlných postelí a dalšího nezbytného nábytku také televizi a vlastní koupelnu se sprchou a WC.

Na čem si pochutnáte?

Stylová restaurace se nachází přímo v penzionu v prostorech z roku 1896 a má zachovaný dřevěný strop ještě z té doby. Z jídelního lístku si můžete vybrat zejména tradiční slovenské pokrmy a za hezkého počasí si je můžete sníst i na terase.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je v penzionu několik společenských her, venku pak parádní dětské hřiště.

Něco navíc

U penzionu můžete grilovat, ve společenském salónku pak společně sledovat televizi. Pro vaše výlety po okolí vám zde za poplatek zapůjčí jízdní kola.

Penzión Leštiny ***

Penzión Leštiny ***

Leštiny 44 , 026 01
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Andrea Siteková IČ: 40492371


+421 905 279 640

lestinypenzion@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 8 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
7,6 km
Vzdálenost od jezera
16 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
9 km
Sjezdovka
15 km
Běžkování
15 km

Tipy na výlet

Oravský hrad

Oravský hradTip na výlet

Pokud se ocitnete v blízkosti obce Oravský Podzámok, určitě nepropásněte návštěvu jednoho z nejkrásnějších slovenských hradů. Zachovalý rozsáhlý hrad z 13. století se tyčí na strmém vápencovém ostrohu přímo nad obcí ve výši 112 m nad hladinou řeky Orava. Čekají tu na vás bohaté expozice včetně přírodovědecké, etnografické či dokonce mediální. Hrad je totiž oblíbenou filmovou lokalitou a kromě českých a slovenských pohádek se zde natáčel například i známý Upír Nosferatu nebo americký film Dračí srdce II.

Otevírací doba:

  • listopad–březen: denně 9:30–15:00 hodin
  • květen–červen: denně 10:00–16:00 hodin
  • červenec–srpen: denně 9:00–17:00 hodin
  • září: 9:30–16:00 hodin
  • duben a říjen: zavřeno

Vstupné:

  • Dospělí: 7 €/osoba
  • Děti, studenti a senioři: 3,50 €/osoba
Více informací
Aquapark Meander – Oravice
Aquapark Meander – Oravice
Oravská přehrada
Oravská přehrada
Oravská lesní železnice
Oravská lesní železnice