Láká vás výlet do USA, americká kultura a legendární silnice Route 66? Pro malou ochutnávku nemusíte cestovat nijak daleko – užijte si dokonalou americkou atmosféru v domku Tiny House Black Swallow. Útulné ubytování, venkovní terasa, pořádný gril a letní bazén, co víc si na dovolené přát? Těšit se můžete také na chutný snídaňový balíček a zajímavé atrakce v okolí. Udělejte si třeba výlet do Olomouce, vzdálené jen 11 km.

Věděli jste, že..?

Za zrodem Tiny House Black Swallow stojí manželé Zindlerovi, umělci, divadelníci a filmaři, kteří si při cestách po USA zamilovali místní kulturu a rozhodli se kousek americké kultury přivést i k nám. O svých cestách natočili dokonce 3 celovečerní filmy, vysílané Českou televizí. Během vaší dovolené v Tiny House tak máte rovnou skvělý námět na tematický filmový večer.


O ubytování

Tiny House Black Swallow je malý domek inspirovaný okolím legendární americké silnice Route 66, spojující východ USA se západem. Atmosféra americké pouště na vás dýchne už z exteriéru domku a skoro se vám nebude chtít věřit, že jste stále ještě na moravském venkově, jen kousek od Olomouce.

A kam vyrazit na výlet? Jedním z nejzajímavějších cílů v okolí je samozřejmě město Olomouc (11 km). S dětmi vyrazte do zoologické zahrady s krásnou vyhlídkovou věží nebo do aquaparku s jedním z nejdelších tobogánů v ČR. Milovníci historických památek mohou obejít klášter Hradisko, radnici s orlojem, arcibiskupský palác a celou řadu zajímavých kostelů. Za návštěvu stojí také Muzeum umění, Vlastivědné muzeum nebo Arcidiecézní muzeum.

Pěšky si můžete zajít k Památníku osvobození (1,6 km) na kopci Hradisko, na kole si zase můžete zajet třeba k přehradě Tršice (5,9 km), kde si v létě i zaplavete. V zimě zase vyzkoušejte nedaleké ski areály, třeba Hrubou Vodu (19,2 km) nebo Hlubočky (12,1 km). Zajímavé atrakce ale najdete i v bezprostředním okolí domku. Jen 250 m od ubytování čeká ranč s koňmi a domácími zvířaty, kde si můžete domluvit i jezdecké lekce. Ve 300 m vzdálených Hostkovicích je také velké dětské hřiště, kde skvěle zabavíte vaše ratolesti.

Kde budete spát?

"Tiny House" neboli malý domek bez problémů ubytuje až 4 osoby a během pobytu jej budete mít celý pro sebe. Interiér je vyzdobený v americkém stylu, včetně typických plechových cedulí s retro motivy a dalších dekorací. Základem domku je lodní kontejner a o jeho stavbu se postaral známý YouTuber Marek Popálený, který se na stavby z lodních kontejnerů specializuje. Můžete si tak vyzkoušet, jaký je tento trendy způsob bydlení.

Oddělená ložnice s manželskou postelí vám poskytne dostatek soukromí, v obývacím pokoji je zase rozkládací pohovka, která poslouží jako přistýlka pro 2 osoby. Nechybí plně vybavený kuchyňský kout včetně varné desky, dřezu, kávovaru a ledničky, koupelna se sprchovým koutem a toaletou, televize a WiFi. O skvělou atmosféru se postará prostorná venkovní terasa s posezením a poctivým grilem, na které se budete cítit jako na pravém americkém ranči.

Na čem si pochutnáte?

Co by to bylo za pobyt v americkém stylu bez poctivé americké snídaně? Ráno dostanete balíček kvalitních surovin, ze kterých si připravíte opravdové hody. Během dne zase můžete prověřit své kulinářské schopnosti ve vybavené kuchyni nebo u grilu.

Kde budete relaxovat?

Přes léto si užijete relax u venkovního bazénu se solárním ohřevem a chytání bronzu na lehátku. K bazénu patří také venkovní solární sprcha, která vás v parném létě krásně osvěží.

TINY HOUSE Black Swallow

TINY HOUSE Black Swallow

Ranch 66, Hostkovice č.ev. 4 , Tršice
Česká republika

Provozuje společnost:
Bc. Petra Zindler IČ: 74386662


+420 603 758 191

ranch66@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4,2 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
14 km
Sjezdovka
12,1 km
Běžkování
12 km

Tipy na výlet

Olomouc

Olomouc Tip na výlet

Olomouc je nejen živým studentským městem, ve kterém není nouze o skvělé kavárny, bary a restaurace. Naleznete zde nespočet památek a zajímavých míst, jako jsou kláštery a chrámy, vyhlídky, muzea i rozlehlé parky. Dominantou města je barokní sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí, zapsaný od roku 2001 mezi památky UNESCO.

Co patří ke skvostům Olomouce?

  • Radnice s orlojem
  • Soubor šesti olomouckých barokních kašen
  • Olomoucký hrad
  • Z muzeí navštivte Arcidiecézní muzeum, Muzeum umění Olomouc nebo Vlastivědné muzeum. Nedaleko Olomouce, v Lošticích, se nachází Muzeum Olomouckých tvarůžků.

Nevynechejte ani místní zoologickou zahradu na Svatém Kopečku, kde na vás čeká mimo jiné také průchod výběhem opic, obří akvárium nebo rozhledna. Na Svatém Kopečku, který se nachází asi 5 km od Olomouce, leží také nádherná Bazilika Panny Marie, která je vyhledávaným poutním místem.

Více informací
Zoo Olomouc
Zoo Olomouc
Olomoucké parky a skleníky
Olomoucké parky a skleníky
Hrad Šternberk
Hrad Šternberk