Travel Hacking: Kdy se vám vyplatí slevová karta

Vyrážíte na výlet a přemýšlíte, jestli máte zainvestovat do slevové karty? Víte, kde můžete slevovou kartu zakoupit, kolik stojí a jestli se vůbec vyplatí? Připravili jsme si pro vás malého průvodce na cesty.
Travel Hacking: Kdy se vám vyplatí slevová karta

Slovensko

Tatry Card

Dovolená ve Vysokých Tatrách nepatří zrovna mezi ty nejlevnější. Proto na ní potěší každé ušetřené euro, které můžete přidat na účet za další vstupenku, svačinu na cesty či zasloužené pivko po turistice. Chcete-li si užít vstupy na ty nejlepší atrakce v Tatrách za zvýhodněné ceny, máme pro vás dokonalé řešení: slevovou kartu Tatry Card. Užijete si s ní až 10 vstupů na vybrané atrakce se slevou 20 %. Jak výhodnou regionální kartu získáte? Zakoupit ji můžete za symbolickou cenu buď ve vybraných provozech Tatranských informačních kanceláří (3 €), nebo online ke stažení do mobilu (5 €).

Jaké parádní slevy si s Tatry Card užijete?

  • 20% sleva do Tatras Tower
  • 20% sleva do Tricklandie
  • 20% sleva do Dinoparku Tatry
  • a dalších 7 slev

Co je dobré vědět: Karty nabízejí také partnerská ubytovací zařízení z tohoto seznamu.

Vysoké Tatry

Liptov Region Card

Liptov, to je svět dobrodružství, turistiky, přírodních i kulturních lákadel a rozsáhlých vodních ploch. Výhodou je, že slevová karta za minimální poplatek přináší opravdu velké množství slev do těch nejatraktivnějších míst regionu.

Co je dobré vědět

Na kartu zdarma máte nárok v celé řadě penzionů a hotelů. Je mezi nimi ten váš? Podívejte se ZDE. Pokud jste ho v seznamu nenašli, není třeba zoufat. LRC lze zakoupit ze skvělou cenu 3 - 5 € (cca 85 - 140 Kč) v partnerských hotelech a informačních centrech.

Kam máte slevu?

Slevy budete čerpat ve Ski centru OPALISKO (20 - 30 %), Ružomberok - Malinô Brdo (5 - 20 %), v půjčovně a servisu TATRY MOTION (45% sleva) a dalších provozech. Přes léto zavítejte se slevou do AQUA-VITAL Parku – Kúpele Lúčky (30 - 50 %) nebo na Letné kúpalisko TERMAL Raj Liptovský Ján (10 %).

Projděte se po Liptovském Mikuláši s průvodcem, navštivte památku UNESCO v obci Vlkolínec nebo podnikněte cestu do minulosti v Archeoskanzenu Havránok. Všude máte slevu alespoň 20 %, stejně jako v Tricklandii, kde se bude líbit zvídavým dětem.

Jak funguje karta v praxi

S Liptov Region Card můžete na své dovolené výrazně ušetřit, nezřídka se vám náklady na ni vrátí hned na prvním vstupu. Její pořízení tedy nelze než doporučit. Například do Aqua-Vital Parku v Lúčkách máte na všechny vstupy do venkovních bazénů slevu 25 %.

Česko

Harrachov Card

Co je dobré vědět

Slevovou kartu do Harrachova pořídíte za 200 Kč/dospělá osoba a 50 Kč/dítě. Karta je nepřenosná - vystavuje se na vaše jméno a konkrétní zvolený termín.

Existují 2 druhy: Pokud je hotel či penzion, ve kterém se ubytováváte, členem SRCR, máte na její bezplatné vydání automaticky nárok (tzv. Harrachov Card). Pokud není, můžete si ji dokoupit. V tom případě obdržíte tzv. Kartu hosta. Slevy a výhody na nich se liší! Zakoupit ji můžete online nebo u vybraných prodejců.

Jak se karta doopravdy vyplatí?

Slevy u placené karty se pohybují kolem 10 - 20 %. Pokud vyrážíte do Krkonoš na víkend plný túr s příležitostným posezením v restauraci, nemá příliš smysl ji shánět. Kartu hosta uplatníte jen v několika málo stravovacích zařízeních, slevy jsou navíc často podmíněny výší útraty (např. minimálně 1 000 Kč).

Pokud ovšem plánujete delší pobyt s bohatším programem, popřípadě si plánujete vyčlenit i den na regeneraci těla, stojí nákup karty za zvážení. Například v hotelu Harrachovka si díky ní můžete užít 20% slevu na wellness, v hotelu Jilemnice slevu až 25 %. Při návštěvě vířivky ve dvou tak v Harrachovce ušetříte 98 Kč, čokoládová masáž na 50 minut běžně stojí 790 Kč, s kartou ubude z vaší peněženky o 158 Kč méně.

Vyrážíte na dovolenou s dětmi? Při návštěvě ZOO Liberec můžete ušetřit 20 % z ceny vstupného.

Krkonoše

Karta hosta Pec pod Sněžkou

Co je dobré vědět

Kartu hosta obdržíte zdarma na vyžádání u ubytovatelů v Peci pod Sněžkou a Velké Úpě, můžete na ní tedy jedině získat. Výhody karty budete během vašeho pobytu čerpat v lyžařských střediscích, půjčovnách sportovního vybavení, ale i v restauracích, barech a kavárnách.

Kam máte slevu?

V zimě můžete uplatit slevu 10 % až na týdenní jízdenku ve Skiresortu Černá Hora - Pec, slevy 10 - 20 % v půjčovně lyží Pepa Sport nebo 20% slevu do Skiresortu Live School, kde nabízí privátní lekce ski, snb, freestyle a večerní lyžování.

V létě se se slevou projedete na lanové nebo bobové dráze v Relaxparku. Pokud vyrážíte s větší skupinou, využijte 30% slevu na vstup do lanového centra Monkey Park pro 10 a více osob. Další slevy jsou platné v mnoha restauracích místních hotelů, na taxi nebo kosmetické procedury ve vybraných salónech.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet