Osobně ověřeno: Recenze zimního pobytu v Jóga & Wellness Resortu Uko v Jizerských horách

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Jizerských hor. Konkrétně do Jóga & Wellness Resortu Uko. Jaká byla cesta, ubytování, wellness, jóga a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze zimního pobytu v Jóga & Wellness Resortu Uko v Jizerských horách

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na povánoční pobyt jsme s přítelem vyrazili do Jizerských hor. V dětství jsem s rodiči pravidelně každé Velikonoce jezdila na dovolenou do Bedřichova, kde jsem už asi 15 let nebyla. Na tento víkend jsem se tedy velice těšila, protože cílem naší cesty byl Jóga & Wellness Resort Uko, který leží právě v Bedřichově. Cesta z Vysočiny nám zabrala i s přestávkou na kafe cca 3 hodiny (189 km). Ze Žďáru nad Sázavou jsme jeli směrem na Pardubice, Hradec Králové, přes Jičín a Jablonec nad Nisou.

Jak to bylo s parkováním?

V hlavní části resortu jsou hned 3 parkoviště. Ve všední dny se tu dá zaparkovat bez problémů, o víkendu to může být obtížnější. Parkoviště totiž slouží také pro hosty restaurace a bowlingu, takže především ve večerních hodinách v pátek a sobotu bývá plné. Čtvrtá budova resortu, která leží asi 200 m mimo areál, má 2 parkoviště – jedno je hned u hlavní silnice (odtud se sejde do ubytování po schodech), anebo se dá zajet až přímo k budově. Parkování je v ceně balíčku a není ho nutné rezervovat předem.

Kde jsme se ubytovali?

Do Jóga & Wellness Resortu Uko jsme přijeli v půl osmé večer. Recepce funguje od rána do 18:00 hodin, takže jsme se ještě před cestou s paní recepční domluvili na vyzvednutí klíčů u číšníka v restauraci, aby na nás nemusela čekat. Check in proběhl v moderním duchu – pár dní před pobytem mi přišel e-mail s odkazem na webovou stránku, kde jsem vyplnila potřebné údaje o cestujících. Při příjezdu tedy stačilo jen převzít klíče. Na těch se nacházel nejen klíč od pokoje, ale také čip od vchodových dveří do ubytování i wellness centra, a k tomu ještě klíček od skříňky v šatnách wellness.

Součástí resortu je několik budov, které leží nedaleko od sebe. V první budově se nachází recepce, restaurace s bowlingem a pokoje pro hosty. Ve druhé je wellness centrum, spa s masážemi a další pokoje. Ve třetí části, pokud se nepletu, jsou pouze pokoje. Nejvzdálenější je čtvrtá budova, která leží trošku mimo areál, asi 200 m pod ním. A právě tady jsme byli ubytováni my. Jedná se o nejklidnější část resortu, která je hned u lesa a potoka. Kromě pokojů zde byly 3 školící místnosti a především nádherný jógový sál. Aby toho nebylo málo, tak každý objekt nabízí hostům k využití prostornou kuchyňku s posezením, kde si můžete připravit něco malého k jídlu, horké nápoje či využít ledničku pro uskladnění potravin. Protože v resortu dbají na ekologii, jsou k dispozici koše na tříděný odpad. Velice mě potěšilo také to, že se ve všech budovách kromě restaurace chodí bez bot. Chůze naboso je zdravější, a navíc pak uvnitř není nepořádek. Samozřejmě, kdo nerad chodí bosky, může si přivézt přezůvky.

Ubytováni jsme byli v pokoji Deluxe, který má oproti těm standardním modernější vybavení. Určitě doporučuji připlatit si 300 Kč za noc a užít si tento vyšší komfort. A pokud se vám zadaří, tak poprosit o výhled směrem k řece. Ten jsme my bohužel neměli, okna mířila k silnici. I tak jsme si ovšem zurčení potůčku během klidných nocí užili. Rozlohou byl pokoj menší, ale bylo tu všechno, co jsme během dovolené mohli potřebovat – manželská postel s tvrdými matracemi, které preferujeme, velká šatní skříň, stolek se dvěma křesílky, noční stolky a několik druhů osvětlení. Koupelna byla naopak velice prostorná se sprchovým koutem, WC, vysokým topným žebříkem na sušení plavek i ručníků. Nechybělo ani kosmetické zrcátko, fén a ručníky. Mýdlo tu bylo pouze na ruce, takže sprchový gel a šampon si dovezte vlastní. :) Úklid na pokoji probíhá 1× týdně, což nám nevadilo, protože postele jsme si zvládli ustlat sami, toaletního papíru byl v koupelně dostatek a díky chůzi bez bot jsme si do pokoje nenanosili žádný binec.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Vybrali jsme si balíček s polopenzí, takže jsme měli v ceně snídaně formou bufetu (8:00 - 10:00 hodin) a večeře, které byly částečně servírované a doplněné o bufet (17:30 - 20:30 hodin). Jídlo se podává v první budově resortu s recepcí a restaurací, která která je velmi příjemným místem s posezením na lavicích. Snídaňový bufet se nachází hned u vstupu a nabízí klasické snídaňové pokrmy, jako jsou míchaná a vařená vajíčka, párky, klobásky, slaninka, výběr z několika druhů sýrů a uzenin, čerstvou zeleninu a ovoce (např. meloun, ananas, jablka, banány, kiwi.). Ze sladkých jídel mě potěšila ovesná kaše, vánočka a (nejspíš) domácí granola plná oříšků, semínek a skořice. Mňam. Samozřejmostí jsou čerstvé housky a toasty. Sladké pečivo se obměňovalo, ale vždy tu byl nějaký závin či koláček. Z nápojového automatu jsme si čepovali vodu a džus (pomeranč, jablko), kávový nám zase připravil cappuccino. Nechybělo ani mléko a čaj – sáčkový i z čerstvého zázvoru.

V den příjezdu jsme obdrželi jídelníček s večerním menu na následující dny. Na výběr byla pokaždé 3 jídla (jedno vždy vegetariánské), která se volila dopředu. První večer jsme okusili pečená žebírka s marinádou, křenem a chlebem. Byla opravdu vynikající a potěšilo nás, když nám pan číšník na stůl přinesl misku s vodou na umytí rukou, což se mi tedy už dlouho nestalo. :) Další večery jsme měli krůtí steak s tandoori dipem a bramborovou kaší, zeleninovo-kuřecí směs s chilli a rýží a roastbeef s hranolkami. Porce byly dostačující a všechna jídla nám chutnala. Kromě servírovaného hlavního chodu byl k dispozici menší bufet se 2–3 druhy polévek (např. vývar s nudlemi, lososový krém, zeleninový krém, kulajda), zeleninou a saláty (rajčata, okurky, listový salát či zelí, apod.) k tomu různé dresingy a krutonky. A nechyběl ani dezert v podobě domácí buchty na plech (například piškotový řez či perník). Jak je běžné i jinde, tak nápoje během večeří nejsou zahrnuty v ceně. Personál je opravdu pozorný, takže jsme na objednání ani pití nikdy nečekali. Za výhodu považuji, že objednávky nad rámec polopenze obsluha zapisuje do systému rovnou na číslo pokoje a platilo se až při odjezdu.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Na páteční oběd jsme zašli do Coyote Diners & Baru v Liberci, který se pyšní opravdu dobrým hodnocením. Nachází se sice v trošku pochybné budově, ale interiér v americkém stylu se nám moc líbil. Objednali jsme hamburgery s hranolkami, dipem a salátem coleslaw. Vše bylo naprosto vynikající! Určitě tedy mohu doporučit.
  • Další liberecká restaurace, kterou mohu vřele doporučit, je Ooh Mexicano. V nádherném pestrobarevném prostředí míchají skvělé drinky a vaří skvělé mexické jídlo. Vyzkoušeli jsme hovězí burrito a mé oblíbené enchiladas.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Do budovy s wellness centrem se dostanete pomocí čipu na klíčích. Otevírací doba se mění dle sezóny a toho, zda je všední den, či víkend. Při příjezdu jsme na recepci dostali papír s důležitými informacemi ohledně pobytu a dozvěděli jsme se z něj i aktuální otevírací dobu wellness centra. Nejprve se vstupuje do společné šatny se skříňkami (klíček od skříňky je součástí svazku klíčů, které dostanete při check inu). Potom následují sprchy a vstup do části s bazénem, či do menšího saunového světa.

Bazén je rozdělen na dvě části. První je hluboká a dá se v ní uplavat pár temp, druhou tvoří dětské brouzdaliště. Zajímavostí je, že voda v bazénu je slaná. Na nás byla trošku studenější, takže jsme dali přednost vířivce. Tu jsme si mohli sami zapínat pomocí tlačítka na stěně. Dále se tu nachází kamenná lavice k posezení, Kneippova koupel a ve druhém patře je relaxační místnost s lehátky, dekami a nádherným výhledem do přírody. V saunovém světě najdete 3 druhy saun – finskou, bylinnou bio saunu a solnou lázeň.

Jako výhodu jsme vnímali to, že od 19:30 do wellness nesmí děti, takže jsme si mohli užít večerní relaxaci bez hluku a cákání. Za poplatek je možné doobjednat masáže a další procedury. V létě je k dispozici také venkovní bazén. Kdo dává přednost otužování, může zamířit k potůčku, kde jsou připravené i schody pro pohodlnější vstup. Manželé Ukovi se totiž rádi pravidelně otužují a doporučují to i svým hostům. :)

Jaké bylo další vyžití v hotelu pro děti i dospělé?

Resort Uko toho nabízí opravdu hodně. Největším lákadlem jsou jistě různorodé lekce jógy, které vede buď přímo paní Uková, anebo některý z profesionálních lektorů. Vybere si opravdu každý, ať už začátečník, sváteční jogín, anebo pokročilí. Během pobytu jsem se zúčastnila úplňkové jógy a musím říct, že se jednalo o skvělý zážitek. Jógové studio je laděno do mé oblíbené fialové barvy, má prosklenou stěnu s výhledem na les a na lekce dohlíží nasvícený Buddha. K zapůjčení je zde vše, co ke cvičení i následné relaxaci budete potřebovat (jogamatky, deky, polštářky, masky na oči). Na lekce jógy doporučuji včasnou registraci, protože především víkendové hodiny bývají obsazené.

V restauraci pak najdete fotbálek a také 3 bowlingové dráhy, kde se můžete večer zabavit. Aby si legraci užili i nejmenší, je u fotbálku stolička a bowling zase nabízí jednu dráhu pro děti, tedy bez žlábků. Ve stěně naproti jednomu ze stolů se ukrývá vstup do malého dětského koutku, který se dětským hostům velice líbil. Ratolesti se do něj uchylovaly především v čase večeří.

Venku u vstupu k recepci je skluzavka, ale jen o pár kroků dál je mnohem parádnější hřiště s prolézačkami, houpačkami a dalšími atrakcemi. V areálu je také umístěno několik hmyzích hotýlků, což se mi velice líbilo.

Rodiče s malými dětmi jistě potěší také to, že na veřejném WC v restauraci je pěkný přebalovací pult. K dispozici jsou tu také dětské příbory a podsedáky, aby prcci mohly jíst u stolu s rodiči.

Kam se vydat na výlet?

  • Věděli jsme, že nemá být nejlepší počasí, to nás ale neodradilo od výletu na Ještěd. Skvělé je, že si člověk může sám vybrat, jaký kus cesty ujde, případně může vyjet autem doslova až pod vysílač. My jsme zaparkovali na jednom z posledních parkovišť a k Ještědu šli pěšky jen 1 km. Obklopila nás hustá mlha, takže jsme si připadali jako v hororu od Stephena Kinga. Žádné příšery na nás však nezaútočily, a tak jsme úspěšně došli až k hotelu a vysílači. Překvapivě však nešlo nic moc vidět, tak jsme se podívali alespoň na známou sochu Dítě z Marsu.

  • Dále jsme si udělali výlet do 30 km vzdálených Bozkovských dolomitových jeskyní. V zimě mají otevřeno jenom ve všední dny, a to ještě v rámci omezené otevírací doby. Nám se poštěstilo stihnout jednu z posledních pátečních prohlídek. Auto jsme nechali na placeném a poněkud předraženém parkovišti v obci Bozkov, odkud je to k jeskyním pěšky asi 700 m. Prohlídka s průvodcem stojí 160 Kč a trvá zhruba 45 minut. Sestoupíte během ní do podzemních jeskyní a uvidíte třeba jeskyni Překvapení, Větrnou jeskyni, Půlnoční jeskyni či nádherný Jezerní dóm.

  • Vzhledem k nepřízni počasí jsme se nechali zlákat libereckým Centrem Babylon, kde se mimo spoustu dalších věcí nachází aquapark ve steampunkovém stylu. Doporučuji zakoupit vstupenky online, protože jsou o 10 % levnější. Několikrát za den se tu koná laserová show. To je sice hezký zážitek, ale bohužel musí být návštěvníci během těchto představení venku z bazénů. Nepotěšila nás ani teplota vody, která údajně měla být 29 °C, ale byla chladnější a tedy na nějaké delší posedávání ne zrovna ideální.

  • Bílého tygra člověk nevidí každý den, a když už jsme byli v Liberci, nemohli jsme si ho nechat ujít. Zamířili jsme tedy do liberecké zoologické zahrady, kde se nám poměrně líbilo. Ošklivé počasí nám aspoň trošku vynahradilo malé množství návštěvníků. Poštěstilo se nám vidět neobvyklé koupání slona, kterého chovatel sprchoval vapkou, což se obrovi nadmíru líbilo. Vstup nás vyšel na 130 Kč na osobu, ale pohlídejte si otevírací dobu. V zimě je možný poslední vstup do 15:00 hodin, opustit areál zoo je pak nutné do 16:00 hodin.

  • Za návštěvu stojí také botanická zahrada, která se nachází jen kousek od zoo. Venkovní část je v zimě sice uzavřena, ale i skleníky nabízí parádní podívanou. K vidění jsou zde velké i malé kaktusy, sukulenty, masožravé rostliny a také řada dalších tropických květin i stromů. Nejvíce mne zaujala citlivka stydlivá, která po dotyku sroluje své listy. :) Součástí byla také menší, ale pěkná část s akvárii.

  • Já osobně nelyžuji, takže zimní sporty jsme vynechali. Všimla jsem si však, že jen kousek od hotelu byl v provozu ski areál s umělým zasněžováním, kde si lyžování užívala spousta sportovců. Zimní radovánky probíhaly, i přes nepříznivé počasí, také ve Ski areálu Ještěd, kolem kterého jsme projížděli.


Závěrečné hodnocení pobytu v Jóga & Wellness Resortu Uko

“Pobyt v Resortu Uko jsme si parádně užili. Pokoj Deluxe měl komfortní postel, ve které se nám krásně spalo. Pochutnali jsme si na vynikající polopenzi, zrelaxovali se během jógy i ve wellness centru s bazénem, vířivkou a saunami. Veškerý personál byl srdečný a nápomocný. Líbily se mi také různé drobnosti, jako bylo chození v interiérech bez bot, společná kuchyňka a venkovní hmyzí hotely. Z Bedřichova je to navíc jen kousek na Ještěd, ke ski areálům i do Liberce.


👍 Pobyt v Jóga & Wellness Resortu Uko byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet