Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v Karlových Varech ve Spa Hotelu IRIS ****

Vydejte se spolu s Lukášem, členem našeho Travelking týmu, do Karlových Varů. Konkrétně do Spa Hotelu IRIS ****. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v Karlových Varech ve Spa Hotelu IRIS ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 11.5.2022 - 13.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Spa Hotelu IRIS ****
  • Lokalita ubytování jsou: Karlovy Vary
  • Cestoval jsem s: Přítelkyní
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Cílem naší cesty byl Spa Hotel IRIS **** ležící nedaleko centra Karlových Varů. Vyráželi jsme autem z Brna a naprostou většinu cesty jsme jeli po dálnici. Hotel jsme v navigaci snadno našli a asi za 3,5 hodiny jsme byli na místě.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel se nachází v blízkosti lázeňského centra Karlových Varů, kde má každý hotel limitovaný počet parkovacích míst. Z tohoto důvodu bylo nutné parkování předem nahlásit a jeho cena byla 260 Kč za noc. Ke Spa Hotelu IRIS **** náleží asi 6 parkovacích míst přímo před hotelem a další 3 vzdálená asi 100 m. Všechna tato parkovací místa jsou venkovní, očíslovaná a značí je cedulka se jménem hotelu. Po příjezdu jsme od pana recepčního dostali parkovací kartu, kterou jsme dali za čelní sklo auta.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel leží pouze 2 minutky pěšky od nejbližší karlovarské kolonády. Sadová kolonáda je prakticky začátkem turistické části Karlových Varů, takže je poloha hotelu ideální k procházkám po nejzajímavějších místech lázní. Okolí hotelu je opravdu krásné – malebné uličky plné nádherných lázeňských domů a vil, které jsou z větší části hotely.

Náš pokoj byl moderně vybavený a byl v něm dostatek místa. Součástí byl malý balkon s výhledem do Sadové ulice. Na balkoně jsme večer vždy rádi poseděli a chytali poslední sluneční paprsky, což se líbilo hlavně přítelkyni, která se chtěla během dovolené opálit. Postel byla velká a pohodlná. Koupelna byla prostorná, se sprchou, vyhřívanými podlahami a žebříkovým topením. Nechyběly ani župany, pantofle a spousta ručníků. Na zdi koupelny bylo připevněno kosmetické zrcátko se zabudovaným světlem a fén. V pokoji i koupelně byl telefon pro spojení s recepcí. Součástí byl také minibar, ale ten jsme nevyužili.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze. V tomto případě se jednalo o snídaně a večeře ve formě bohatých švédských stolů. Hotelová restaurace je spíše menší a je umístěna hned vedle recepce. Byly zde stoly pro dvě, nebo čtyři osoby a samozřejmě také stoly s bufetovým stravováním.

K snídani bylo možné vybírat ze standardní snídaňové nabídky, ve které byly pokrmy jako vajíčka na různé způsoby, párky, slanina, uzeniny a sýry, čerstvé pečivo a dezerty. K pití bylo několik druhů džusů, voda a čaj. Byl zde také automat na kávu, kde si mohl každý udělat kávu podle svého gusta. K večeři bylo vždy několik druhů masa připraveného na různé způsoby a k tomu několik druhů příloh. Nechyběly ani různé saláty a zákusky.

Jídlo bylo vynikající a moc jsme si na něm pochutnali. Přítelkyně měla pouze jedinou výhradu – uvítala by větší výběr sladkých snídaňových jídel (např. lívance, palačinky, cereálie apod.). Při první večeři nebyl žádný pokrm s naším oblíbeným kuřecím masem, další den už ovšem ano. K obědu bylo možné objednávat pokrmy z jídelního lístku.

Jak jsme se najedli v okolí?

Rádi během cestování objevujeme vyhlášené restaurace v dané lokalitě. Místa, kam zajít na oběd, jsme tak vybírali dopředu. Navštívili jsme italskou restauraci Tusculum, která se nachází v bezprostřední blízkosti. Koncept restaurace je italský fine dining a přítelkyně si zde velmi pochutnala na těstovinách z červené řepy. Víno a prostředí byly také na jedničku.

Druhý den jsme se naobědvali v restauraci La Hospoda, což je sesterská restaurace podniku Le Marche, který je nejvyhledávanější restaurací v Karlových Varech. Původně jsme chtěli jít právě do Le Marche, ale tam nás neoslovilo polední menu na daný den. Jídlo bylo nadprůměrné a chutnalo nám.

Při procházce k pramenu Štěpánka jsme náhodou objevili Oysterium Wine & Oyster Bar. V tomto malém podniku na konci lázeňského centra Karlových Varů servírují, jak už název napovídá, ústřice s vínem. Milovníkům jídla, kteří tuto kombinaci ještě nevyzkoušeli, ji rozhodně doporučuji! Majitelé podniku byli velmi příjemní a moc se snažili. Ačkoliv ústřice moc nevyhledávám, tohle byl zajímavý gastronomický zážitek.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je menší, ale velmi krásné wellness centrum. Umístěno je na 1. patře a vstupuje se do něj hotelovým výtahem. My jsme využili vířivku, finskou saunu a bazén se slanou vodou, ve kterém se dá i zaplavat. K dispozici jsou prostřeradla a osušky do sauny i pitná voda zdarma na doplnění tekutin po saunování. Měli jsme dokonce štěstí, že jsme byli ve wellness sami, a tak jsme si ho užili opravdu nadmíru. V rámci balíčku jsme měli i pobyt v solné komoře, masáž a minerální koupel. S kvalitou procedur jsme byli moc spokojeni a skvěle jsme si při nich zarelaxovali.

Kam se vydat na výlet?

Kolonády a prameny Karlových Varů jsme prošli všechny během příjemné procházky. První kolonáda (Sadová) je od hotelu vzdálena jen 2 minuty chůze a pak už stačí pokračovat kolem řeky přes všechny zbývající karlovarské kolonády. Ideálním cílem je pramen Štěpánka na konci lázeňské zóny, který leží od hotelu asi 2 kilometry.

Japonská zahrada leží nedaleko výše zmíněného pramene Štěpánka na konci karlovarské lázeňské zóny. Zahrada kruhového půdorysu sypaná bílým štěrkem má velmi uklidňující, až meditační efekt a doporučuji ji nejen milovníkům Japonska.

Vřídlo na Vřídelní kolonádě je patrně nejznámějším místem celých Karlových Varů a neměl by uniknout žádnému návštěvníkovi. Vřídlo tryská do výšky 12 metrů nad zem uvnitř moderní funkcionalistické kolonády. Blahodárnou léčivou vodu Vřídla může každý ochutnat.

V Karlových Varech je opravdu hodně vyhlídkových míst a nejznámějším z nich je asi rozhledna Diana. Můžete se na ni vydat pěšky (cca 2 km od kolonád) nebo se nechat vyvézt lanovkou. U rozhledny je volně přístupná mini zoo. Najdete zde také Motýlí dům Papilonia, který jsme sice nenavštívili, ale pro rodiny s dětmi to bude parádní výletní cíl. K rozhledně Diana je ideální jít alespoň jedním směrem pěšky, protože po cestě je spousta hezkých vyhlídek na město.

Asi 30 minut jízdy autem leží unikátní Národní přírodní rezervace Soos. Po 1,2 km dlouhé naučné stezce se zde projdete po dně vyschlého jezera. Připomíná to „měsíční krajinu“ tvořenou rašeliništi a slatiništi. Tohle by si neměli nechat ujít ti, kdo mají rádi přírodu.

Během pár minutek dojdete z hotelu k chrámu sv. apoštolů Petra a Pavla. Kostel je postaven v typickém ruském stylu – se zlatými cibulovitými kupolemi a ve výrazném modro-bílém provedení. Určitě jej nepřehlédnete.

Tajný tip: zvláště pokud se do Karlových Varů chystáte se svou polovičkou na romantický pobyt, zkuste se „zatoulat“ i do vedlejších uliček. Často zde najdete kouzelná zákoutí s krásnými historickými budovami. Na zalesněných vrších obklopujících centrum Karlových Varů zase můžete objevovat úchvatné výhledy.


Závěrečné hodnocení pobytu ve Spa Hotelu IRIS ****

"Pobyt ve čtyřhvězdičkovém Spa Hotelu IRIS jsme si užili na maximum. Hotel byl v příjemné klidné lokalitě a zároveň kousek od samotného centra lázní. Na pokoji s moderním zařízením a balkonem jsme si skvěle odpočinuli. Na stravu v podobě bufetových snídaní a večeří jsme se vždycky těšili a pokaždé jsme se skvěle najedli. Od pobytu v lázních jsme očekávali, že si pořádně odpočineme, a to se také splnilo. Menší, ale skvěle vybavené wellness i špičkové procedury nám moc prospěly. Možnosti výletů jsou v Karlových Varech opravdu bohaté a doporučujeme při nich ochutnat skvělé karlovarské oplatky.”

.


👍 Pobyt ve Spa Hotelu IRIS **** byl osobně ověřen Lukášem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet