Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v Hotelu Patria **** ve Vysokých Tatrách

Vydejte se spolu s Lukášem, členem našeho Travelking týmu, do Vysokých Tater. Konkrétně do Wellness Hotelu Patria ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v Hotelu Patria **** ve Vysokých Tatrách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 16.11.2022 - 18.11.2022
  • Ubytováni jsme byli ve: Wellness Hotelu Patria
  • Lokalita ubytování je: Vysoké Tatry
  • Cestoval jsem: S přítelkyní
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Do Vysokých Tater jsme vyrazili z Brna směrem na Trenčín, poté na Žilinu a kolem Liptovské Mary. Cílovou destinací bylo horské letovisko Štrbské Pleso, na jehož břehu se nachází i Wellness Hotel Patria ****, který jistě znáte z obrázků propagujících Tatry. Celkově nám cesta zabrala něco přes 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před vstupem do hotelu je soukromé parkoviště, na kterém je v rámci balíčku možné parkovat zdarma. Na recepci jen stačí po příjezdu nahlásit SPZ vašeho auta. U parkoviště byla závora, ale během našeho pobytu v mimosezóně byla stále zvednutá nahoru. Myslím ovšem, že v hlavní sezóně si hotel parkoviště více hlídá a závora je v provozu.

Kde jsme se ubytovali?

Wellness Hotel Patria **** se nachází v turisticky velmi atraktivní lokalitě přímo u Štrbského plesa. Díky svému umístění i netradičnímu tvaru je nepřehlédnutelnou dominantou Štrbského plesa a můžete ho vidět na spoustě fotek z Vysokých Tater. Dovolil bych si tvrdit, že se jedná o jeden z nejvíce ikonických hotelů v této oblasti. Snadno se na místo dostanete autem, případně můžete vyjet zubačkou do stanice Štrbské pleso, odkud je to do hotelu asi 15 minut pěšky.

Prostory hotelu byly pěkné, sice už poněkud starší, ale šlo vidět, že renovace je už v plném proudu. V době našeho pobytu probíhala rekonstrukce recepce, nicméně s ohledem na hosty, takže nás to nijak nerušilo. K dispozici jsou dvě kategorie pokojů –⁠ zaprvé klasické pokoje s původním vybavením a zadruhé modernější pokoje, které jsou však za příplatek. My byli ubytováni v klasickém pokoji, který byl čistý a na víkendový pobyt naprosto dostačující. Postele měly tvrdší matrace a krásně se na nich spalo. Byl tu dostatek světla a vlastní koupelna se sprchou, kosmetikou i fénem. Z oken jsme měli výhled na parkoviště, což je škoda, protože některé pokoje mají krásný výhled přímo na Štrbské pleso. Tyto pokoje jsou ovšem příplatkové.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Nejlepší na našem pobytu byla právě strava v podobě polopenze. Snídaně i večeře se podávaly formou švédských stolů a musím vyzdvihnout kvalitu i variabilitu pokrmů. Každý den jsme se na jídlo opravdu těšili. Během snídaní jsme si mohli pochutnat na vejcích na různé způsoby (dokonce i chlebu ve vajíčku), opečené slanince, zelenině a ovoci. Samozřejmě nechyběly ani kvalitní uzeniny, sýry a domácí buchty. Přítelkyni trošku scházela nějaká sladká možnost jako lívance či palačinky, já si však vystačil se slanými pokrmy.

U večeře bylo několik druhů mas, různé přílohy a omáčky. Jeden večer se v nabídce objevil i náš oblíbený, i když nezdravý, smažený sýr. Mňam. U snídaní i večeří jsme si mohli dopřát chlazené nápoje a kávu z automatu anebo si doobjednat pivo či víno. Musím pochválit rychlost a ochotný přístup personálu Slunečné restaurace. Jídlo bylo neustále kontrolováno a doplňováno, každý byl usměvavý a maximálně vstřícný.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • V hotelovém Lobby baru i ve wellness centru jsme vyzkoušeli nápoje, přesněji řečeno koktejly a pivo, které nás vždy skvěle osvěžily.
  • Během výletu jsme se zastavili v Chatě pod Soliskom a ochutnali jsme tradiční fazolovou polévku. Byla luxusní a určitě ji mohu doporučit.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Dalším klenotem hotelu je obrovské wellness centrum otevřené od 15:00 do 21:00 hodin každý den. Vstup do něj není nutné rezervovat předem a župany i pantofle jsme už měli připraveny na pokoji. Ručník a prostěradlo do sauny dostanete přímo na recepci wellness. V první části se nachází velký plavecký bazén s teplotou vody kolem 27 °C, prostorná vířivka pro 20–30 lidí, kterou doplňuje menší intimnější vířivka s příjemně horkou vodou. V této části je také saunový svět, který nabízí asi 7 odlišných saun – parní, finskou, tepidárium, apod. Ve druhém patře je pak ukryta další malá vířivka s nádherným výhledem do přírody. Tajný tip: Tato vířivka byla často zcela prázdná, protože si hosté mysleli, že je nefunkční. U vstupu však byla 2 tlačítka, kterými se tato vířivka zapínala.

Aby toho nebylo málo, tak je tu ještě venkovní část se saunou a další horkou vířivkou. Mimořádným zážitkem je venkovní relaxace zejména na podzim nebo v zimě, kdy jsou teploty pod bodem mrazu, jako se to poštěstilo nám.

Kam se vydat na výlet?

  • Povinností je minimálně procházka po okružní trase podél kouzelného Štrbského plesa, která stojí za to bez ohledu na roční období.
  • My jsme se také vydali na výlet na jediný vrchol Tater, který je takto v mimosezóně přístupný – Predné Solisko (2 117 m n. m.). Většina ostatních turistických tras byla v listopadu uzavřená. Pokud se sem však vydáte na jaře či v létě, budete mít spoustu možností, kam se vydat na výšlap, protože Štrbské pleso je hlavním výchozím bodem pro různé další výlety.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Patria ****

“Největšími perlami našeho pobytu ve vyhlášeném Hotelu Patria **** byla vynikající polopenze ve Slunečné restauraci, milý a ochotný personál i rozsáhlé wellness centrum se spoustou zákoutí pro odpočinek po náročné turistice. Opomenout nemohu také unikátní polohu ubytování, které se nachází přímo na břehu nádherného Štrbského plesa. Díky tomu je toto místo ideálním výchozím bodem pro turisty i lyžaře. Pobyt v této „hotelové ikoně“ je skvělou volbou pro všechny, kdo se chystají do Vysokých Tater.”


👍 Pobyt v Hotelu Patria **** byl osobně ověřen Lukášem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Lukáš FeckoLukáš Fecko
Aktualizováno: 27. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet