Osobně ověřeno: Recenze svátečního pobytu v Hotelu Polanica Resort & SPA *** v Polanica-Zdrój

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Polanica-Zdrój. Konkrétně do Hotelu Polanica Resort & SPA ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness, procedury a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze svátečního pobytu v Hotelu Polanica Resort & SPA *** v Polanica-Zdrój

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 28.10.2022 - 30.10.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Polanica Resort & SPA ***
  • Lokalita ubytování je: Polanica-Zdrój
  • Cestovala jsem: s přítelem + sestrou, jejím přítelem a jejich dcerou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Využili jsme volného pátku, na který připadal státní svátek, a vydali se do Polska. Na cestu jsme vyrazili ze Žďáru nad Sázavou, jeli jsme přes Pardubice a kolem Hradce Králové, kde jsme se zastavili na oběd. V Polsku jsme poté pokračovali přes polské lázeňské město Kudowa-Zdrój, ze kterého to do naší cílové destinace bylo už jen kousek. Do Polanice-Zdrój nám to i s hodinovou pauzou na jídlo trvalo asi 3,5 hodiny. Na této trase jsme nepotřebovali českou ani polskou dálniční známku.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel nabízí dostatek parkovacích míst na celkem 3 parkovištích. První se nachází přes silnici přímo naproti hotelu. Druhé je ze zadní strany budovy, kde se nachází další vstup a také dětské hřiště. Třetí parkoviště je umístěno z boku hotelu vedle bowlingu a nočního klubu a jedná se o nejvzdálenější parking. My jsme během našeho pobytu vystřídali všechna parkoviště, protože během prodlouženého víkendu byl hotel zcela plný. Pokaždé, když jsme se vrátili z výletu, bylo hledání volného místa malým dobrodružstvím. Pozitivní je, že jsme místo vždy našli. :) Parkování je v ceně balíčku a neobjednává se předem.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Hotelu Polanica Resort & SPA ***, který se nachází na kopci jen 10 minut chůze od lázeňského parku Polanica-Zdrój. Hotel nemůžete minout, jedná se o komplex několika budov, z nichž ta hlavní má 6 poschodí. V té najdete recepci, dětský koutek, hernu, restauraci a všechny pokoje. Ve vedlejších budovách, které jsou však s tou hlavní propojené, je pak wellness a fitness centrum, spa s procedurami, konferenční místnost či noční klub s bowlingem.

I přesto, že byl hotel zcela zaplněn hosty, jsme na recepci čekali jen chvilku. Milá recepční nám předala karty od pokojů, vysvětlila nám, kde co najdeme i to, v jakých časech se podává polopenze. Já s přítelem jsme měli pokoj Standard, který se nacházel ve druhém patře. Byl poměrně prostorný a skládal se z malé chodbičky, koupelny se sprchovým koutem a WC a hlavní části se dvěma oddělenými lůžky, šatní skříní, malým posezením u kulatého stolečku a menší lednicí. Čekaly tu na nás také lahve s místní minerální vodou a set na přípravu kávy a čaje. Hlavní dominantou pokoje byl dostatečně velký balkon s posezením.

Sestra se svým přítelem a dcerou byly ubytováni v pokoji Economy v pátém poschodí. Jednalo se o něco menší pokoj bez balkonu, ale byl také velmi útulný. Od hotelu bylo navíc milé, že jim pro dceru zapůjčili dětskou postýlku. Vybavení pokoje bylo totožné, jen v rámci úspory místa tu byl jeden noční stolek a jedna židle u stolku namísto dvou.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Během pobytu jsme si pochutnávali na polopenzi, v rámci které byly snídaně i večeře podávány formou bohatého bufetu. U snídaní byla na výběr sladká i slaná jídla jako vafle, palačinky, různé buchty a koláče, vejce na různé způsoby, salámy, sýry, párečky, pomazánky, pečivo... Nechyběl ani klasický výběr cereálií, jogurtů, ovoce a zeleniny (čerstvé i tepelně upravené). Z nápojů tu pak byly džusy, voda, jogurtový koktejl, bohatá nabídka čajů a různé nápoje s kávou.

Také u večeře byl skvělý výběr jídel. Vždy tu byly dva druhy polévek s pečivem, několik druhů mas (kuřecí, ryba, vepřové, mleté), příloh (brambory, rýže) a spoustu zeleniny, ať už čerstvé či tepelně upravené. Komu by se nechtěl míchat vlastní salát, mohl si nabrat z těch předem připravených –⁠ mrkvový s ananasem, zelný a další. Ochuzeni jsme nebyli ani o ovoce a dezerty ve formě buchet, pudinků či ovocného želé. Pro někoho mohou být nezvyklé dvě věci. Za prvé v Polsku milují kopr a přidávají ho skoro do všeho, tedy i do brambor, do polévek a na zeleninu. Zadruhé je to čas večeří, kdy se ve většině hotelů podávají tzv. brzké večeře. V tomto případě se podávaly od 15:30 do 18:30 hodin. Výhodou je, že si člověk nepotřebuje dát oběd, ale pokud je někdo rád celý den na výletech a vrací se na hotel až třeba kolem osmé, večeře by nestíhal.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Během procházky po lázeňském parku jsme zavítali do Bohema Caffe Polanica-Zdrój, kde jsme si dali kafe a zmrzlinový pohár. Neměla jsem od něj příliš velká očekávání, ale příjemně mě překvapilo, že v něm bylo čerstvé lesní ovoce, domácí zmrzlinový sorbet i pravá šlehačka. Toto místo tedy vřele doporučuji.

  • Na zpáteční cestě jsme se zastavili na večeři v Hradci Králové v restauraci Potrefená Husa, což je taková klasika, která nikdy nezklame. Podávají tu chutná česká jídla, jako je svíčková na smetaně či kančí se šípkovou omáčkou. .

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Relaxačních míst je v hotelu hned několik. Tím nejlákavějším je malý vodní park, do kterého mají přístup nejen hoteloví hosté, ale také veřejnost. Ten se nacházel v přízemí. My jsme sem chodili už v plavkách a županech, ale pokud by se někdo chtěl převléknout až na místě, byly k dispozici šatny. Ve vodním parku byl velký plavecký bazén s relaxační částí, ale protože v něm byla voda poněkud chladná, většina hostů lenošila ve vířivce anebo v dětském bazénku se skluzavkou v podobě slona, kde byla teplota vody o dost příjemnější. U bazénu se pravidelně konal animační program v podobě vodního tance a cvičení. Protože byl hotel plně obsazen, bylo i v aquaparku poměrně dost lidí. Pokud vám však nevadí přivstat si a jít relaxovat v čase snídaní, anebo naopak v hlavním čase večeře (mezi pátou a šestou), můžete mít bazén i sami pro sebe alespoň na chvilku. :)

Ve druhém patře bylo bohatě vybavené fitness centrum a nad ním menší saunový svět s finskou a parní saunou, sanáriem a relaxační místností s lehátky a nápoji. Pro vstup do obou částí bylo nutné nejdříve navštívit wellness recepci, kde jsme nahlásili čísla pokojů a následně nám recepční předal klíče do šaten, přes které se chodilo k bazénu. Na vyžádání jsme dostávali také čip do saunového světa. Pokud budete mít zájem o zapůjčení županů, tak i ty dostanete právě na této recepci.

Jaké byly spa procedury?

Poslední relaxační částí hotelu je spa, které se nachází ve druhém patře a má samostatnou recepci. Vybrat si tu můžete z bohaté nabídky masáží a kosmetických procedur, které doporučuji rezervovat předem. Já jsem vyzkoušela faceliftingovou masáž obličeje a reflexní masáž dlaní a chodidel. Skvělé bylo, že mi na recepci vyšli vstříc a obě procedury mi naplánovali u jedné masérky/kosmetičky tak, aby na sebe navazovaly. Paní, u které jsem procedury absolvovala, byla velmi šikovná a parádně jsem si tak během masáží odpočinula.

Jaké bylo vyžití pro děti?

Pro tento hotel jsme se rozhodli především proto, že s námi cestovala i sestra s 2,5 roku starou dcerou. Nabídka vyžití a služeb pro děti tu byla skvělá. U recepce se nacházel dětský koutek s prolézacím hradem, klouzačkou, balónkovým bazénem a řadou hraček. Ve venkovní části zase bylo hřiště s pískovištěm, houpačkami, skluzavkami a různými prolézačkami. Součástí vodního světa bylo brouzdaliště s teplou vodou, menší skluzavkou a vodním hřibem, kde se Elle moc líbilo. V jídelně byly k dispozici dětské židličky, po předchozí domluvě nám zapůjčili také dětskou postýlku. Protože jsme tu byli na pobytu během svátků, tak nechyběl ani téměř celodenní animační program pro děti s malováním na obličej, dílničkami a hrami. Pro zábavu větších dětí i dospělých sloužila samostatná herna s kulečníkem a bowlingový bar.

Kam se vydat na výlet?

  • Samotné městečko Polanica-Zdrój je pěkné a rozhodně stojí za bližší prozkoumání. Z hotelu se během 10 minut dostanete do lázeňského lesoparku s altánkem a vodními prvky. Určitě se projděte až tzv. Pijalnii Wod, což je vlastně krytá kolonáda s minerálním pramenem, kde je i pár obchůdků a kaváren.
  • Na park poté navazuje centrum městečka, kterým protéká řeka. Najdete tu spoustu krásných budov, kostel, restaurace a obchody a spoustu stánků s tradičními polskými krowkami (karamelky) a zmrzlinou.
  • Zatímco jsme se věnovali poznávání města, tak sestra se svým přítelem vyrazili do blízkého lázeňského města Kudowa-Zdrój, kde se nachází vyhlášené trhy, na kterých se dá sehnat snad cokoliv.
  • Druhý den jsme se vydali do Přírodní rezervace rašeliniště pod Zieleńcem, což bylo asi 20 km od hotelu. Auto jsme nechali zaparkované u silnice, následovala procházka lesem až k rašeliništi a poté cesta zpět. Celkově nám trasa zabrala něco málo přes hodinu.
  • Náš další plán byl vydat se do hlavní části Národního parku Stolové hory. Během krásného a slunečného říjnového víkendu ovšem dostaly stejný nápad desítky lidí. V okolí několika kilometrů kolem Stolových hor byla všechna parkoviště zcela obsazená, a tak jsme se rozhodli tenhle výlet odložit. Místo toho jsme se alespoň vydali k vodopádu Pośny.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Polanica Resort & SPA ***

“S pobytem v Hotelu Polanica jsme byli velice spokojení. Pro mě byly nejlepším zážitkem procedury, pro mou neteř zase dětská herna a brouzdaliště. Pokoje byly dostatečně komfortní pro víkendový pobyt, polopenze byla chutná s dobrým výběrem pokrmů. Kladně hodnotím také wellness rozdělené na vodní a saunový svět. Městečko Polanica-Zdrój je působivé a jeho centrum a lázeňský park stojí za procházku.”


👍 Pobyt v Hotelu Polanica Resort & SPA *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet