Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Slovinsku s wellness v Hotelu Rimski dvor ****superior

Vydejte se spolu s Eliškou, členkou našeho Travelking týmu, do Slovinska. Konkrétně do Hotelu Rimski dvor ****superior. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Slovinsku s wellness v Hotelu Rimski dvor ****superior

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na náš pobyt ve Slovinsku jsme vyrazili poněkud netradičně – z Londýna, kde jsme byli předtím na dovolené. Do Lublaně odsud létá přímý spoj a do Rimských Toplic, kde se Hotel Rimski dvor ****superior nachází, už je to pak jen cca 1,5 hodiny vlakem. Zpátky jsme jeli přes Maribor, který je zhruba stejně daleko od Toplic jako Lublaň a do Brna odsud jede autobus společnosti Flixbus. Pokud tedy pojedete do Toplic z Česka a nechce se vám řídit, doporučuji využít autobus do Mariboru (cca 5 hodin jízdy a 800 Kč na osobu) a poté vlak do Rimských Toplic (cca 1,5 hodiny jízdy a 7,5 € na osobu).

Kde jsme se ubytovali?

Hotel se nachází na kopci nad Rimskými Toplicemi, zhruba 17 minut chůze od nádraží. Ano, chůze – služby jako Bolt či Uber tady nefungují a nenapadlo nás zavolat do hotelu a poptat se na dopravu. Udělali jsme si tedy dobrodružnou procházku lesem s kufrem a svítilnou. :D Při check-outu jsme se ale dozvěděli, že není problém zajistit na požádání zdarma dopravu z nádraží, a dokonce i z vedlejšího města.

Po strastiplném putování nám byl odměnou pohled na krásně osvětlené budovy resortu Rimske Terme. Ten se skládá ze tří hotelů – Sofijin dvor, Rimski dvor, kde jsme byli ubytovaní, a Zdraviliški dvor. Všechny budovy jsou vzájemně propojené, a můžete se tak mezi nimi volně pohybovat bez nutnosti vyjít ven. Check-in proběhl bez problémů, dostali jsme karty od pokoje a čipové hodinky do wellness a přívětivá recepční nám vysvětlila cestu k našemu pokoji. Ten se nacházel na stejném patře s recepcí a kavárnou, takže jsme měli všude blízko.

Ubytovali jsme se v luxusním apartmá Calendula s pohodlnou kruhovou postelí a vlastní vířivkou. V pokoji byly velké úložné skříně, obří plochá televize, pracovní stůl, křesílka k posezení a minibar. V koupelně potom prostorná walk-in sprcha s dešťovou hlavicí, toaleta, dvě umyvadla a hotelová kosmetika. Na posteli jsme měli nachystané župany do wellness a ve skříni se ukrývaly také pantofle. Na stole jsme navíc našli brožurku se základními informacemi o hotelu a pomocí QR kódů jsme se mohli podívat například na nabídku wellness procedur nebo menu restaurace, kavárny a baru.

Vířivka se ukrývala v samostatném výklenku se schody a byly u ní připravené ručníky, sůl do koupele a olejové "perly". Zprovoznění vířivky nám zabralo trochu času a hledání na internetu, po úspěšném spuštění jsme si ale vířivou lázeň s výhledem na televizi náležitě užili.

Interiéry i exteriéry hotelu jsou krásné, architektonicky zajímavé a inspirované antickým stylem. Na některých drobnostech (mírně opotřebovaný nábytek apod.) jde poznat, že už hotel není úplně nový, to mu ale neubírá na nádechu luxusu. Osobitým detailem jsou i latinské citáty na zdech.

Tip: Pokud najdete ve sprchovém koutě šňůru podobnou té od žaluzií, netahejte za ni. Je to SOS alarm a budete vzápětí muset vysvětlovat recepci, že se vám neudělalo při osobní očistě mdlo, ale máte jen nenechavé ruce. (Osobně ověřeno. :D)

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi, snídaně i večeře se servírovaly formou bufetu. Nabídka byla vždy pestrá, ze snídaňových jídel nechyběly různé druhy pečiva, vajíčka, uzeniny, pomazánky, cereálie, saláty, marmelády, párky, lívanečky, kaše aj. Jeden den se ve snídaňovém bufetu objevil dokonce i smažený sýr (a samozřejmě jsem mu neodolala). Výběr nápojů byl také pestrý – bar s různými druhy džusů, automat na kávu i široká nabídka čajů. Oceňuji, že bylo připravené nejen klasické a rostlinné, ale i bezlaktózové mléko.

Večeři jsme zahájili polévkou, vždy byly dva druhy – poctivý vývar a zeleninová varianta. K tomu různé "sypání" – vařená mrkev, sekaná petrželka, těstoviny, krutony aj. Hlavní chod jsme vybírali z několika varianty, vždy byly připravené různé druhy masa, ryba, nějaká omáčka či guláš, zdravější (dušená zelenina) i méně zdravé (hranolky) přílohy a vegetariánská či veganská alternativa. Ochutnali jsme tak nějak od všeho něco – pečenou rybu, kuřecí křídla, řízečky, batátové hranolky...

Po večeři následovala sladká tečka z bohaté nabídky dezertů, včetně čokoládových lanýžů, tiramisu, moučníků, ale i zmrzliny či čerstvého ovoce. Vše mi chutnalo, celkově tak výběr jídel hodnotím pozitivně. Každý den se navíc některá jídla obměňovala, i při delším pobytu vás tak místní kuchyně nebude nudit. Dopláceli jsme si pouze nápoje, restaurace má více než dostačující výběr nealkoholických i alkoholických variant.

Na oběd jsme zašli do kavárny Princezny Viktorie, která se nachází hned u recepce. Já jsem si dala lososový burger, takovou lehčí alternativu ke klasické hovězí verzi, a přítel si objednal vejce Benedikt s uzeným lososem. Burger byl výborný, maso z lososa skvěle doplnila tatarská omáčka a nakládané okurky, navíc jsem dostala obří porci batátových hranolek s kari omáčkou. Vejce Benedikt by na můj vkus mohlo mít trochu tekutější žloutek, ale přítel byl s jídlem spokojený.

Jak jsme se najedli v okolí?

Další podniky jsme otestovali při návštěvě Lublaně a Mariboru:

  • V Lublani jsme si dali cappuccino v kavárně a baru Tam Tam. Je to útulná malá kavárnička s příjemnou hudbou, ve které je podle cedulí zakázané používat notebooky (ale minimálně jedno porušení tohoto zákazu jsem viděla a nikoho ven nevyváděli :D). Obsluha byla trochu strohá (pána možná odrazovala naše angličtina), ale káva byla dobrá a dostali jsme k ní i celou karafu s vodou a mátou. Na oběd jsme potom zašli do italského bistra Fugazi, kde jsme si pochutnali na neapolské pizze přímo z pece na dřevo.

  • V Mariboru jsme si dali pozdní oběd v restauraci David's burgers. Je to menší hospůdka v centru, kde bylo v době naší návštěvy podezřele prázdno. Velkou část objednávek ale pravděpodobně obslouží výdejní okno směřující na ulici přímo z kuchyně. Burgery byly výtečné, s louhovanou bulkou, čedarem a barbecue omáčkou. A já jsem si samozřejmě ani tentokrát neodpustila křupavé batátové hranolky. Ještě před odjezdem jsme chvíli poseděli v moderním baru Papagayo s velmi příjemnou obsluhou a zajímavou nabídkou drinků.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum Amalija, zlatý hřeb celého hotelu, se nacházelo jen dvě patra pod námi, z apartmánu jsme proto vyrazili rovnou v županech. Naši relaxační seanci jsme zahájili v termálním bazénu, který má vnitřní i vnější část a je obklopený krásnými výklenky s polstrováním a lehátky k odpočinku. Ve vnější části wellness jsou menší vířivé bazény s masážními lavicemi a o patro výš jsme našli odpočívárnu a tři vířivky. Voda v bazénech a vířivkách měla příjemnou teplotu, nebyla to vyloženě "vana", ale teplá byla dostatečně.

Následně jsme si udělali výlet do saunového světa, ten má vnitřní i venkovní část s různými druhy suchých saun, párou, vířivkou, ochlazovacím bazénkem a odpočívárnou s vodou/čajem zdarma. Celá saunová část je bezplavková a pro zachování soukromí zde není povolené používání telefonů.

Na wellness zóně jde nejvíce znát inspirace antickými lázněmi, koneckonců lázeňská historie této oblasti sahá až do období starého Říma. Kamenné výklenky, mozaiková dlažba a krásné dekorace dotáhnou váš odpočinek k dokonalosti. Pokud se chcete opravdu rozmazlit, v budově Hotelu Zdraviliški dvor **** najdete navíc historické lázně s luxusními koupelemi, masážemi a dalšími procedurami.

Kam se vydat na výlet?

Pokud do Hotelu Rimski dvor ****superior vyrazíte je na pár dní, pravděpodobně ani nevytáhnete paty z wellness. Za hezkého počasí ale okolní lesopark s prastarými stromy láká alespoň k příjemným procházkám na čerstvém vzduchu. Při delším pobytu doporučuji udělat si výlet do Lublaně, Mariboru či obou těchto měst, které jsou od Rimských Toplic jen kousek.

V Lublani jsme samozřejmě nemohli vynechat návštěvu hradu. Ten se nachází na kopci, kam se pohodlně vyvezete pozemní lanovkou. Zaujalo mě, že jsou historické části hradu propojené s novými, industriálními instalacemi a v areálu najdete také hudební kavárnu, luxusní restauraci a další atrakce. Nejde tak o klasickou statickou historickou památku, ale živoucí místo setkávání. Prošli jsme si i historické centrum, zejména oblast kolem řeky je opravdu malebná, a zašli jsme do Domu iluzí se zábavnými expozicemi. Pokud si chcete vyzkoušet fakírskou postel z hřebíků nebo otestovat své pozorovací schopnosti, jste na správném místě.

V Mariboru vedly naše kroky do Domu staré révy, který obrůstá údajně nejstarší vinná réva na světě. Kromě muzea věnovanému lokální vinařské kultuře zde najdete také interaktivní expozici, díky které se dozvíte více o dalších lákadlech Slovinska, a virtuální realitu. Podívali jsme se i na Hlavní náměstí s originální fontánou, do Městského parku, k Mariborskému hradu či františkánské bazilice, považované za nejkrásnější kostel ve Slovinsku. Zaujalo mě i autobusové nádraží. To má samozřejmě svůj ošuntělý charakter, jako většina "autobusáků", v prosklené části s valenou klenbou ale rostou živé stromy a je tu pouliční osvětlení. Místo tak působí jako kus ulice uzavřený do skleníku.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Rimski dvor ****superior

“Pobyt v Hotelu Rimski dvor ****superior byl opravdovým balzámem na nervy. Toužíte po dokonalém odpočinku od všedních starostí v klidu přírody? Pak půjde o ideální dovolenkový resort pro vás. Zlatým hřebem hotelu jsou krásné lázně inspirované antickým stylem, který se prolíná celým interiérem budovy. Z termálních bazénů a saunového světa se nám ani nechtělo odcházet. Pochutnali jsme si na snídaních a večeřích ve formě bohatých bufetů a oceňuji, že hotel pamatuje i na vegetariány a hosty s některými dalšími stravovacími omezeními. O každého návštěvníka je tu zkrátka dokonale postaráno.”


👍 Pobyt v Hotelu Rimski dvor ****superior byl osobně ověřen Eliškou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet