Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Tatrách s wellness v Arietes Marmont Resortu ****

Vydejte se do Vysokých Tater s Nikol, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Arietes Marmont Resortu **** v Tatranské Štrbě. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Tatrách s wellness v Arietes Marmont Resortu ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Vysokých Tater jsme zamířili ze Žďáru nad Sázavou. Naší cílovou destinací byla vysokohorská vesnička Tatranská Štrba vzdálená 409 km. Navigace cestu odhadla na 5 hodin, ale protože jsme se zastavovali ještě na oběd a párkrát na kávu na benzince, trvala nám jízda asi 6,5 hodin. Ze Žďáru n. S. jsme jeli směrem na Brno, následně přes Uherský Brod, Trenčín, Žilinu a Liptovský Mikuláš. Českou dálniční známku máme koupenou celoroční, slovenskou jsme pořídili online za cenu 12 € na 10 dní.

Jak to bylo s parkováním?

Resort se skládá z apartmánové a hotelové budovy. Každá budova má vyhrazené vlastní parkování a míst je tu tedy dostatek. Parkování není nutné rezervovat předem a je zahrnuto v ceně pobytu.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Arietes Marmont Resortu ****, který leží v podhůří Vysokých Tater v městečku Tatranská Štrba. Resort se dělí na dvě budovy – v jedné jsou apartmány a druhá část je klasický hotel s recepcí, pokoji, restaurací, wellness a dalšími prostory. Ubytování je vzdálené jen 10 km od Popradu a Štrbského Plesa, zároveň však leží v přírodě a téměř ze všech stran je obklopen stromy. Byl tu tedy božský klid.

Hned po příjezdu jsem se vydala na recepci, kde mě uvítala milá recepční. Dostali jsme instrukce o tom, jak to v hotelu funguje a karty od pokoje. Bylo super, že karty jsme dostali rovnou dvě a ne jen jednu, jak občas bývá v hotelech zvykem. Velice příjemným překvapením po příjezdu bylo, když nám barman obsluhující bar na venkovní terase nabídl welcome drink v podobě sklenky Prosecca.

Náš pokoj Deluxe se nacházel ve 3. patře a ohromil nás svou velikostí. Skládal se z prostorné vstupní chodby s vestavěnou skříní, velké koupelny, obrovské ložnice a prostorné terasy. V pokoji se nacházela opravdu velká manželská postel s nočními stolky a nastavitelnými lampičkami, které jsem ocenila při večerním čtení. Dále tu byl gauč, který v případě pobytu více hostů slouží jako přistýlka, konferenční stolek, psací stolek se setem na přípravu kávy a čaje a nechyběla samozřejmě ani televize. Z ložnice se vcházelo na terasu, která vedla podél celého pokoje. Pěkný výhled z terasy jsme mohli pozorovat při posezení na židlích. Ve skříni na chodbě se ukrýval minibar. V koupelně byl k dispozici sprchový kout (opět velice prostorný), toaleta, kvalitní voňavá francouzská kosmetika, fén a pantofle do wellness.

Líbil se mi moderní design nejen pokoje, ale celého hotelu. Hlavním prvkem bylo dřevo a dekoracím tu vévodili jeleni, kteří byli opravdu všude. Ti na nás shlíželi z obrazů, závěsných ozdob, a dokonce i věšák na oblečení se pyšnil hlavou jelena a parožím.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze podávaná formou bufetu v hotelové restauraci. Ta se nacházela v 1. patře a při vstupu vždy bylo třeba vyčkat na příchod obsluhy a nahlásit číslo pokoje. Také interiér restaurace byl moderní, plný jelenů a dalších zajímavých dekorací. Míst k sezení tu byl dostatek a kromě klasických stolů a židlí tu byly také větší kulaté stoly s křesly k sezení pro početnější skupiny hostů. Obsluha byla velmi pozorná a vždy k nám během pár minut po usazení někdo přišel, a mohli jsme si tak objednat nápoje.

Snídaně byly opravdu bohaté. Nechyběla klasika jako jsou smažená a míchaná vejce, párky, slanina, uzeniny a sýry. Překvapením byl chleba ve vajíčku. Mě mile potěšily sladké varianty, což byly vafle a krupicová kaše. K tomu zde byl skvělý výběr různých cereálií, semínek, sušeného ovoce, džemů, medu a sladkých i slaných pomazánek. Kromě klasického mléka byly na výběr i rostlinné alternativy. Samozřejmostí bylo různé sladké i slané pečivo, jogurty, automat na kávu, horká voda na přípravu čaje a několik druhů džusů.

U večeří byl výběr podobně pestrý. Na jednom z pultů se nacházely předkrmy a dezerty. Ochutnat jsme mohli sýry a uzeniny, byly tu ale také třeba sýrovo-chilli nugety. Ke dvou druhům polévek jsme si mohli vzít pečivo anebo do nich přidat zeleninu, nudle či další dobroty podle vlastního gusta. Hlavní jídla byla na výběr minimálně 4. Nám nejvíce zachutnala pečená kachna s červeným zelím a bramborovými lokši, těstoviny se sýrovou omáčkou a parmazánem nebo třeba šulánky s mákem a ořechy. Potěšil nás také salátový bufet s bohatým výběrem nakládané i čerstvé zeleniny a ovoce. Jako zákusek jsme si mohli dopřát hned několik dortů (např. jablečný, cheesecake, čokoládový atd.).

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Během našeho výletu do Starého Smokovce jsme zavítali do Cukrárny U Elišky, kde jsme si dali horké kakao, kávu a vynikající větrník. Vše bylo vynikající a za příznivou cenu.
  • Cestou z Kvačianské doliny jsme se zastavili na oběd do Koliby Gréta. Prostory byly opravdu krásné. Ochutnali jsme tradiční brynzové halušky s vypraženou slaninkou. Jídlo bylo velmi chutné.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Přímo v resortu najdete fantastické wellness, a to ve stejném patře, na kterém je recepce. Abyste se do něj dostali, je potřeba vzít si s sebou karty od pokoje, kterými si dveře do wellness otevřete. Župan a pantofle jsou k dispozici přímo na pokoji, ručníky a plachty do sauny vám zdarma zapůjčí přímo ve wellness.

Nejprve vejdete do šatny se skříňkami, kde si můžete uložit věci. Odtud vedou dveře do pánské a dámské sprchy s WC. Po osprchování pak už vkročíte do první části wellness centra, ve které se nachází velký plavecký bazén, dětský bazének s hračkami a horká vířivka s kapacitou pro 4 osoby. Je tu také bar, kde si můžete objednat různé alko i nealko nápoje. My jsme ochutnali míchané drinky Hugo a Piña Coladu, obojí výtečné. Útrata z wellness se dá navíc napsat na číslo pokoje, a tak u sebe nemusíte nosit hotovost.

Do druhé části wellness sejdete pár schodů, a jedná se o zónu pouze pro dospělé. K dispozici je tu finská sauna, infra sauna a pára, dále ochlazovací bazének, sprchy a WC. Nechybí ani parádní relaxační zóna s klasickými lehátky, ale také tepidáriem, které jsem si oblíbila, protože mě pěkně prohřálo. V hotelu za příplatek nabízí i masáže, které je ideální objednat předem.

Jaké bylo další vyžití v hotelu?

Skvělým jídlem a relaxací ve wellness to nekončí. Zábavu si užijete i ve druhé restauraci, která se nachází ve stejném patře jako recepce. Zahrát si tu můžete kulečník a šipky, nebo si jen v klidu vypít drink.

Pro děti je připraven parádní vnitřní dětský koutek s balónkovým bazénkem, stolečky na kreslení, různými hračkami, knížkami a dalšími lákadly. Za pěkného počasí se mohou děti vyřádit na hřišti s trampolínou, skluzavkou a houpačkami.

Kam se vydat na výlet?

  • Jeden den jsme se vydali na výlet do Kvačianské doliny, kterou jsem jednou zahlédla na fotce a nadchla mě. Z hotelu se na parkoviště u Kvačian jede necelou hodinu. Parkoviště je placené a stojí 4 € na celý den, nachází se však příhodně hned u vstupu do doliny. Naším cílem byly vodní mlýny Oblazy, ke kterým je to necelé 3 km s převýšením asi 293 m. Mlýny jsou opravdu krásné, pobíhá kolem nich plno kočiček a koz, takže je toto místo ideální na odpočinek před cestou zpět. :) Na trase je také několik pěkných vyhlídek.
  • Pokud jste ještě neviděli Štrbské Pleso, máte jedinečnou možnost. Od hotelu je to k němu pouhých 10 km. Parkoviště u něj je placené a asi není překvapením, že je tu téměř vždy spousta lidí. Pleso se dá obejít zhruba za 1 hodinu a cestou uvidíte nejen krásnou vodní hladinu, ale také ikonické hotely a vyhlídkovou Věž snů.
  • Ve Starém Smokovci můžete nasednout na pozemní lanovku na Hrebienok a pokochat se výhledy do krajiny. Hrebienok je ideální také na lehčí (i těžší :)) turistiku. Doporučuji třeba trasu kolem Bilíkovi chaty k Dlhému vodopádu. Pokračovat můžete na vodopády Studeného potoka.

Závěrečné hodnocení pobytu v Arietes Marmont Resortu ****

“Vysoké i Nízké Tatry a jejich okolí mám opravdu ráda. Tentokrát jsme navštívili Kvačianskou dolinu, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. Arietes Marmont Resort **** byl ideálním výchozím bodem pro tyto výlety. Na většinu míst jsme z ubytování dojeli během pár minut. Pokoj Deluxe byl opravdu prostorný a přepychový, na kvalitní posteli se nám spalo skvěle. Po dni plném výletů jsme si parádně odpočinuli s drinkem v ruce ve wellness s bazénem, vířivkou a saunami. Vyzdvihnout musím také vynikající polopenzi formou bufetu, které není co vytknout!”


👍 Pobyt v Arietes Marmont Resortu **** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet