Osobně ověřeno: Recenze pobytu v rakouském Tyrolsku v Hotelu Standlhof ***

Vydejte se spolu s Veronikou, členkou našeho Travelking týmu, do Tyrolska. Konkrétně do Hotelu Standlhof ***. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v rakouském Tyrolsku v Hotelu Standlhof ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Tentokrát jsme se s přítelem vydali do Rakouska. Pro naši dovolenou jsme si vybrali Hotel Standlhof ***, který leží v městečku Uderns v Tyrolsku. Na pobyt jsme vyráželi autem ze Znojma a celkově měla trasa kolem 500 km. Na cestě jsme byli asi 5 a půl hodiny. Protože jsme volili nejkratší trasu, která vedla i po dálnicích, koupili jsme si 10denní dálniční známku. Ta nás vyšla na 10 € (cca 250 Kč).

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je součástí pobytového balíčku a musím říct, že parkovacích míst tu byl dostatek. Určitě alespoň 20. Parkoviště se nachází přímo před hotelem a není potřeba místo rezervovat předem.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Standlhof *** se nachází v krásném prostředí Tyrolska v malém městečku Underns. Okolí je plné majestátních hor, takže si můžete užívat parádní výhledy hned od rána. Přímo před hotelem vede silnice, která však není frekventovaná, takže nás hluk z občasně projíždějících aut nerušil. Díky tomu, že hotel stojí přímo v centru městečka, jsou z něj skvěle dostupné všemožné obchůdky i vlaková zastávka.

S přítelem jsme byli ubytováni ve standardním dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí, dvěma nočními stolky a posezením (židle a malý stoleček). Pokoj byl plný stylového dřevěného nábytku, z nějž mě osobně zaujala nádherná ručně vyřezávaná šatní skříň. Nechyběla ani vlastní koupelna se sprchovým koutem a toaletou. Pokoj byl komfortní, čistý a protože se nacházel ve 2. patře, tak jsme z balkónu s posezením měli parádní výhled.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytu bylo stravování formou polopenze. První den nás čekala jednotná večeře, která se skládala z polévky, hlavního jídla a dezertu. Nápoje nebyly součástí, ale samozřejmě je bylo možné doobjednat. Pan číšník Jánosz byl moc příjemný a během večeře jsme si s ním pěkně popovídali. U dalších večeří pak byla možnost výběru hlavního chodu z menu. K tomu je součástí večeře také jednotná polévka, salát a dezert. My měli u hlavního jídla na výběr z rump steaku s hranolky a dipem, pečeného kuřete s vinnou omáčkou a rozmarýnovým bramborem, anebo vegetariánskou možnost – domácí těstoviny s horským sýrem a opečenou cibulkou. U pokrmů také můžete zvolit velikost porce: buď normální, anebo malou (pro děti či menší jedlíky).

Hotelové snídaně byly opravdu luxusní. Měli jsme na výběr různé druhy sýrů, šunek, místní tyrolský špek, spoustu zeleniny, ovoce, různé sladké i slané pečivo, vajíčka, müsli a místní domácí marmelády. Také tu bylo na výběr 30 druhů čajů, džusíky a káva. Myslím, že jsem lepší snídani ještě nezažila!

Restaurace byla celá dřevěná s opravdu krásnými prvky a dekoracemi. Určitě musím vyzdvihnout fakt, že všechny produkty, které se v restauraci podávají (od masa přes pečivo, sýry, uzeniny a marmelády až po čaje) jsou vyráběny z regionálních surovin. Hotel takto podporuje místní farmáře a výrobce, což nám s partnerem přijde velmi sympatické.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během pobytu jsme se vydali na výlet ke Krimmelským vodopádům, kde jsme se občerstvili v restauraci umístěné přímo na vrcholku vodopádů. Ochutnali jsme místní polévku a pivo, obojí nám chutnalo. :)

Kam se vydat na výlet?

Příroda v okolí hotelu je opravdu úžasná. Člověk si tu může vybrat ze spousty možností výletů, ať už lanovkami nebo po značených turistických trasách. My jsme se s přítelem vydali na výlet ke Krimmelským vodopádům, které jsou vzdálené asi 26 km od hotelu. Tyto vodopády najdete ukryté v přírodě Národního parku Vysoké Taury. Jsou největší v Evropě, mají úctyhodných 93 m a nachází se v nadmořské výšce 1 420 m n. m. Trasa není nijak náročná, takže je vhodná i pro rodiny s dětmi nebo turisty s pejsky. Být v přítomnosti takovýchto vodopádů byl opravdu jedinečný zážitek, ze kterého jsme byli oba unešení.

Pro vstup je nutné uhradit mýto, které stojí 10,5 €, v případě zpáteční cesty připlatíte navíc dalších 8 €. Pokud se chcete placení mýtného vyhnout, dá se k vodopádům dojet také oklikou přes serpentýny. Samotný vstup na vodopády pak stojí 5 € za osobu.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Standlhof ***

“S pobytem v Hotelu Standlhof *** jsme byli nadmíru spokojení. O hotel se stará rodina Eberharter-Putzových a služby, které nabízí jsou opravdu na vysoké úrovni. Personál tvoří členové této rodiny a vyjdou vám vždy vstříc. Jánosz, se kterým jsme se během dovolené seznámili, nás provázel celým pobytem a bylo skvělé komunikovat v němčině s někým v našem věku. :) Stravování je tu na excelentní úrovni. S partnerem se v gastronomii a principech hoteliérství skvěle orientujeme, takže umíme ocenit dobrý přístup a kvalitní služby. Zde bylo všechno na 1*. Velmi nás potěšilo, že v kuchyni používají výhradně lokální suroviny od místních farmářů a výrobců. Pokoj byl pěkný s balkonem, posezením a výhledem na nádherné hory. Díky tomu, že se hotel nachází v centru městečka, je to všude kousek. Celá dovolená byla parádní a rádi se sem vrátíme.”


👍 Pobyt v Hotelu Standlhof *** byl osobně ověřen Veronikou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 24. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet