Osobně ověřeno: Recenze pobytu v luxusním Hotelu Lenart **** v Krakově

Vydejte se spolu s Michalem, členem našeho Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do komfortního Hotelu Lenart ****, který leží v Krakově. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v luxusním Hotelu Lenart **** v Krakově

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 11.2.2022 - 13.2.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Lenart ****
  • Lokalita ubytování je: Krakov (Polsko)
  • Cestoval jsem s: Partnerkou a domácím mazlíčkem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Během naší dovolené jsme se vydali do Polska, konkrétně tedy do Krakova, kde jsme si pro ubytování vybrali Hotel Lenart ****. Na cestu jsme se vydali autem z Brna, což jsou necelé 4 hodiny jízdy (344 km). Do Krakova se však pohodlně dopravíte také autobusem či vlakem. To samé platí pro cestu do hotelu. Nejbližší autobusová zastávka (Wieliczka Klasztor) je jen 400 m od hotelu a nejbližší vlakové nádraží (Nádraží Wieliczka Rynek Kopalnia) pak 1 km. Pokud byste se do Krakova rádi dostali z Prahy a jejího blízkého okolí, můžete využít také nízkonákladových leteckých společností, někdy se dá sehnat letenka za polovinu ceny lístku na vlak či autobus.

Jak to bylo s parkováním?

Protože jsme do Krakova cestovali autem, řešili jsme i to, kde budeme parkovat. Dobrou zprávou bylo, že Hotel Lenart **** má vlastní parkoviště, které můžeme v rámci balíčku využívat zadarmo. Jednalo se o klasické venkovní nehlídané parkoviště, které mělo velkou kapacitu. Zaparkovali jsme tedy bez problémů a bez nutnosti předchozí rezervace.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v moderním Hotelu Lenart ****, který neleží přímo v Krakově, ale v blízkém městečku Wieliczka vzdáleném zhruba 12 km (20 minut autem). Jedná se o velice atraktivní turistickou lokalitu. Proč? Město Wieliczka je proslulé svým krásným solným dolem. Ten mimochodem leží jen 1 km od hotelu. Cestu do hotelu nám usnadnila GPS navigace, s ní jsme se do cíle dopravili bez problémů. Po cestě hotel žádné klasické značení (cedule či billboardy) nemá. Hned u hotelu se nachází obchod, který je ideální pro nákup drobností a dobrot na pokoj.

Pokoj nás překvapil svou velikostí! Byl opravdu obrovský a dle dalších hostů jsou podobně velké a vybavené i ostatní pokoje. Kromě King size (200x200 cm) manželské postele byly v pokoji také dvě rozkládací pohovky, které v případě pobytu s dětmi slouží jako přistýlky, a i přes to v pokoji stále zůstal dostatek prostoru a člověk si nepřišel nijak stísněně. Samozřejmě nechyběla ani vlastní koupelna, která byla také prostorná, se sprchovým koutem a toaletou. Pokoj byl pěkný, čistý, klimatizovaný a přes to, že se hotel nachází jen kousek od silnice a vlakového nádraží, nedoléhá do pokoje absolutně žádný hluk a ruch z okolí. Tudíž jsme měli naprostý klid a ticho.

Jak to bylo s ubytováním domácího mazlíčka?

Na dovolenou s námi cestoval také domácí mazlíček - francouzský buldoček Geena (menší plemeno). Hotelu jsme předem nahlásili, že budeme cestovat se psem a vyčkali jsme na schválení. Pozitivní bylo, že jsme za psa nemuseli platit nic navíc, v rámci balíčku ho ubytovali zdarma. Co se týče personálu, tak musím říct, že Geena byla vítaná, její přítomnost byla přijímána velmi vstřícně a nebyla na hotelu jediným psem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli stravování formou polopenze, které probíhalo v hotelové restauraci. Ta je opravdu prostorná s pohodlným posezením (nemačkali jsme se na sousední stoly) a také zajímavě a netradičně vyzdobená.

Snídaně se podávali formou bufetu, který byl opravdu bohatý a vybrali si jak nadšenci slaných, tak sladkých pokrmů. Nechyběla vajíčka, párky, palačinky, ovoce, jogurty, ale také klasiky jako pečivo, sýr, salámy apod. K pití bylo několik džusů, káva a čaje.

Večeře byly servírované o 3 chodech - polévka, hlavní chod výběrem ze 3 jídel a dezert. My jsme ochutnali z polévek gulášovou a masový vývar. Hlavní chody byly různé, například masové kuličky s bramborem či těstoviny se sýrovou omáčkou apod. Také k večeři byly nealko nápoje v ceně.

Jak jsme se najedli v okolí?

Oběd jsme si vychutnali v jedné z restaurací v centru Krakova na náměstí. Výběr restaurací je zde opravdu obrovský a určitě se tu každý přijde na své. V zimním období jsou k dispozici i venkovní zahrádky, které jsou uzavřené a vyhřívané, což je velmi příjemné. Co se týče ceny, tak jsou přijatelné - oběd pro dva se dá sehnat okolo 500 Kč. Za nás mohu doporučit parádní steakovou restauraci, kde si člověk skvěle pochutná na vyzrálém steaku.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu bylo wellness centrum, do kterého je v rámci balíčku vstup na 1 hodinu zdarma. Nachází se zde vířivka pro 3-4 osoby, dále parní sauna a finská sauna. Celé wellness centrum je spíše menší, ale útulné. My jsme do něj zavítali v čase 16:00 - 17:00 hodin a bylo nás zde 10, takže ideální počet na to, abychom se stihli prostřídat v saunách i vířivce.

Kam se vydat na výlet?

Pokud budete bydlet v Hotelu Lenart **** rozhodně musíte navštívit solný důl Wieliczka, a potom určitě doporučuji zajet do blízkého Krakova.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Lenart ****

“Pobyt jsme si vybrali, protože jsme chtěli vidět Krakov, a stálo to za to. Po příchodu na pokoj nás překvapila jeho velikost –⁠ byl obrovský, a přitom útulný. Snídaně byly parádní, bohaté a na výběr bylo snad ze všeho, co člověka napadne. Večeře byly taková klasika, která uspokojí každého –⁠ jak výběrem, tak chutí i velikostí porcí. Co určitě stojí za to v Krakově vidět je hrad Wawel, nádherný, obrovský, zachovalý hrad nad Vislou, a pak Solný důl Wieliczka (jen asi 15 minut chůze od hotelu). Město nás velice překvapilo, všechno bylo krásné a čisté. Za tři dny jsme v Krakově a okolí zdaleka nestihli všechno, a určitě se sem ještě vrátíme.”


👍 Pobyt v Hotelu Lenart **** byl osobně ověřen Michalem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet