Osobně ověřeno: Recenze pobytu v komfortním Hotelu Occidental Praha ****

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Prahy. Konkrétně do Hotelu Occidental Praha ****, který leží nedaleko Vyšehradu. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v komfortním Hotelu Occidental Praha ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.2.2022 - 5.2.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Occidental Praha ****
  • Lokalita ubytování je: Praha
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme se vydali do našeho hlavního města - Prahy. Ubytování jsme zvolili v Hotelu Occidental Praha ****, který se nachází v Praze 4, konkrétně na ulici Na Strži 1660/32. Nejpohodlnější je pro nás cestovat autem, takže i na tento pobyt jsme vyrazili takto. Ze Žďáru nad Sázavou cesta trvala zhruba hodinu a půl (150 km), z Brna by to bylo lehce přes dvě hodiny (203 km). Na místo se samozřejmě můžete dopravit také vlakem či autobusem, protože do Prahy jsou téměř z každého města dobré spoje. Přímo u hotelu se nachází autobusová zastávka (Na Strži), metro je pak vzdálené 650 m (stanice Budějovická), vlak necelé 2 km (železniční stanice Praha-Krč).

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme na hotelovém parkovišti, které bylo zadarmo v ceně kupónu. Pozor, maličké hotelové parkoviště přímo před hotelem je určeno pro taxi a tělesně postižené osoby. Větší parkoviště je poněkud schované a bez malé nápovědy od pana recepčního bychom ho asi nenašli. Jakmile už jste před hotelem, musíte si udělat menší okružní jízdu, abyste se na správné parkoviště dostali.

Před hotelem stojí benzinka a obchod SP Kolo. Je nutné nezajíždět přímo k hotelu, ale u obchodu SP Kolo odbočit na maličkou ulici Krčskou - tedy sjet vpravo. Že jedete správně poznáte podle závory a nápisu, že se jedná o Parking Hotelu Occidental. Vezměte si zde parkovací lístek, který si nechte na recepci ověřit. Následně na tento stejný parkovací lístek můžete parkoviště používat opakovaně (vyjíždět a přijíždět) po celou dobu pobytu.

Kde jsme se ubytovali?

Jako ubytování na 1 noc jsme zvolili Hotel Occidental Praha ****, který se nachází velmi blízko k jednomu z našich výletních cílů - Světu medúz. Hotel neleží přímo v centru, za to však nabízí parkování zdarma. Na Václavské náměstí jsme se odtud dostali během 15 minut autem (MHD je cesta pak o 5 minut delší). Protože má hotel 13 pater, určitě ho jen tak nepřehlédnete. Jenom malé upozornění, pokud se budete při cestě na hotel řídit podle GPS navigace, nelekejte se, pokud se vám po zadání adresy hotelu objeví název "Hotel Barceló Praha". Jedná se o tentýž hotel. Hotel Occidental Praha **** totiž spadá pod síť hotelů Barceló Hotel Group, dříve se jmenoval Barceló Praha, a proto se na mapě zobrazují obě varianty.

Bydleli jsme v pokoji Superior, který byl sice menší, ale za to moderně vybavený - obrovská postel (200x200 cm), televize, stolek se setem na přípravu kávy a čaje, nechyběla ani láhev vody. K dispozici byla malá lednička (nesloužila jako minibar, byla prázdná), skříň s trezorem a samozřejmě také koupelna. Ta byla opravdu originálně řešena a potěšilo nás, že kromě sprchy tu byla také vana. A protože jsme byli v 8. patře, měli jsme z okna parádní výhled do okolí.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně pobytu jsme měli snídani formou bufetu, která se podávala v hotelové jídelně v přízemí. A protože byl víkend, tak byl čas snídaní od 8:00 do 10:30 hodin, což jsme opravdu uvítali, protože většina hotelů podává snídaně pouze do 9:30 či 10:00 hodin. Výběr pokrmů byl opravdu nadstandardní. Ze slaných jídel zmíním například míchaná vajíčka, fazole v rajčatové omáčce, opečenou slaninu, ze sladkých pak nechyběly lívance, a to v četně javorového sirupu a různých polev. Klasicky zde byl také studený bufet - různé druhy bílého i tmavého pečiva, máslo, sýry, salámy, klobásy a párečky, zelenina apod. Samostatný stůl mělo pak sladké pečivo - bábovky, koláče, různé druhy marmelád apod. Nechyběly ani oblíbené cereálie, různé jogurty a ovoce.

Mě osobně potěšilo, že hotel připravoval také smoothie - banánové, maracujové a matcha tea. Z nápojů zde byla voda, 3 druhy džusů (oceňuji, že nebyly z prášku), mléka (farmářské i bezlaktózové), bohatý výběr čajů, filtrovaná káva a kávovar na přípravu dalších kávových nápojů. Velké plus bylo, že u kávovaru byly také sirupy s různými příchutěmi a kelímky pro hosty, kteří si chtěli kávu udělat s sebou, anebo si ji vzít ven k ranní cigaretě.

V hotelu je také lobby bar B-Lounge, kde si přes den můžete dát drink či kávu, večer od 17:00 do 22:00 hodin vám tu i připraví večeři. My však B-Lounge nevyužili, takže nevíme, jak zde vaří.

Jak jsme se najedli v okolí?

Pouze 1 km od hotelu se nachází Obchodní centrum Arkády Pankrác s jídelním koutkem, kde se nachází spousta fast foodů, kde se můžete levně najíst podle chuti - najdete zde klasické fast foody, ale také asijské, mexické či francouzské. My se původně chtěli navečeřet ve vyhlášené mexické restauraci Fosil v Praze 5, ale bohužel zrovna pořádali firemní večírek, proto jsme zamířili do OC Arkády.

Dále můžeme doporučit ukrajinskou restauraci v centru Prahy na Vinohradech - The Boršč. Ochutnat tu můžete parádní boršč v masové i vegetariánské verzi a k němu skvělé pampušky s bramborem či zelím. (Pampuška je kynuté plněné pečivo, které se přikusuje k boršči). Já si dala višňové vareniky se zakysanou smetanou, které byly také výborné.

Kam se vydat na výlet?

V Praze je opravdu spousta možností, kam se vydat na výlet. Naším primárním cílem návštěvy Prahy nebyly výlety, proto jsme stihli během našeho pobytu pouze dva.

Vydali jsme se do Světa medúz, který se nachází v jednom z pater OC Arkády Pankrác. A také jsme navštívili Klementinum s nádhernou barokní knihovnou a astronomickou věží.

Pokud vás zajímá více tipů na výlet, nahlédněte do naší Travelpedie.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Occidental Praha ****

“Pobyt se nám velice líbil. Personál na recepci i v jídelně hotelu byl velmi milý. Pokoj Superior byl sice menší, ale komfortní a moderní s obrovskou postelí a pěkným výhledem. Nejvíce nás nadchly snídaně, které byly opravdu nadstandardní - domácí smoothie, lívance s javorovým sirupem, mňam! Velkou výhodou bylo také parkování zdarma. Spokojeni jsme byli i s výletem do Klementina a Světa medúz i s gastronomickým zážitkem z ukrajinské restaurace.”


👍 Pobyt v Hotelu Occidental Praha **** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet