Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Solisko **** v Tatrách s neomezeným wellness a polopenzí

Vydejte se spolu s Kristýnou, členkou našeho Travelking týmu, do Tater, konkrétně do Hotelu Solisko **** u Štrbského plesa. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Solisko **** v Tatrách s neomezeným wellness a polopenzí

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 13.10.2023 - 15.10.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Solisko ****
  • Lokalita ubytování jsou: Tatry
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Ke Štrbskému plesu ve Vysokých Tatrách jsme vyrazili z Brna, a to hned v deset hodin dopoledne. Navigace Google Maps nám slibovala, že do hotelu dojedeme za 4 hodiny a 15 minut. Naše cesta i s půlhodinovou přestávkou na občerstvení však trvala přes 6 hodin. Zpoždění jsme nabrali na Slovensku, protože jsme před každým větším městem uvízli v předvíkendových kolonách. Jeli jsme přes Uherský Brod, Trenčín, Považskou Bystrici a Žilinu.

Než jsme se vydali na víkendový pobyt v Tatrách, koupili jsme si online slovenskou dálniční známku. Nejlevnější varianta známky s platností na 10 dní stojí 14,40 €. Kvůli uzavírkám jsme se nakonec dálnicím téměř vyhnuli, takže na cestu doporučujeme především obrnit se trpělivostí. :)

Jak to bylo s parkováním?

U hotelu se nachází venkovní parkoviště, na kterém mohou hosté parkovat zdarma a místo není nutné rezervovat předem. Předpokládám, že parkování nebylo hlídané, ovšem o své auto se rozhodně bát nemusíte. Hotel stojí spolu s dalšími ubytovacími zařízeními za bránou, která vám při příjezdu vydá lístek. Parkovací lístek poté předložíte při check-inu na recepci hotelu, kde vám ho vymění za parkovací kartu, kterou můžete během pobytu používat k otevírání brány na parkoviště. Při check-outu pak obdržíte „proplacený” parkovací lístek, který využijete při odjezdu.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Solisko **** byl postaven ve vskutku exkluzivní lokalitě. Stojí totiž přímo na břehu Štrbského plesa, které má naprosto úžasnou atmosféru. Autem je hotel skvěle dostupný, leží na úplném konci vísky Štrbské Pleso, kde začínají turistické stezky. V okolí je mnoho luxusních hotelů, mezi něž Hotel Solisko **** rozhodně patří. Myslím si ale, že na rozdíl od ostatních působí tradičnějším dojmem, a to ho dělá unikátním.

Nás dvoulůžkový pokoj byl dostatečně prostorný a nechybělo nic, co člověk během pohodového pobytu v horách potřebuje. Místnost byla vybavena velikou postelí (lůžko bylo na můj vkus příliš měkké, avšak přítel byl spokojený), křeslem s dekou a menším pracovním stolkem. Ten byl pro všechny krizové případy dokonce vybaven Novým zákonem! :) Součástí vybavení byla také komoda a šatní skříň. V Hotelu Solisko **** myslí skutečně na všechno, a tak nechybělo ani šitíčko.

Velká koupelna byla rovněž skvěle zařízená. Šampon, mýdlo – to je samozřejmost, avšak další toaletní potřeby, včetně kapesníků, balení odličovacích tamponů a vatových tyčinek, to už se tak často nevidí. Na koupelně se mi nejvíce líbilo obrovské zrcadlo přes celou stěnu – takové bych si klidně pořídila i domů! Malým nedostatkem byla nedovírající se zástěna ve vaně spojené se sprchou.

Na pokoji byly přichystané papučky, župany do wellness, a na posteli nechyběly ani mini čokoládky na přivítanou. Součástí pokoje byl též prostorný balkon s posezením, ze kterého jsme bohužel neměli výhled na krásné jezero, ale na budovy.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi, která zahrnovala snídani formou bufetu a večeři v podobě 3chodového menu (polévka, hlavní jídlo a dezert). Nápoje nebyly v ceně. První večer jsme k jídlu dostali jako welcome drink sklenku Prosecca. To nám po náročné cestě opravdu bodlo!:)

Hotelové menu mě opravdu mile překvapilo a stravu v Hotelu Solisko **** hodnotím jako jednu z nejlepších, co jsme kdy měli. Čekala jsem těžké slovenské speciality, ale vše bylo lehké a zdravé. Přítel by sice preferoval větší porce a sladší dezerty, ale hlady rozhodně netrpěl. :) V den příjezdu jsme si nemohli vybrat jídlo, večeře se vybírá u snídaně, ale i tak jsme byli spokojeni. Pochutnali jsme si na husté zeleninové polévce, jako hlavní chod jsme měli vepřovou panenku s pečenými bramborami a dezert byl lehký chia puding s ovocem.

Snídani jsme si užili na maximum. Výběr byl tak obrovský, že jsme nevěděli, co dřív vyzkoušet. Podávaly se vajíčka na několik způsobů, párečky, klobásky, fazole, vypečená slaninka, spoustu druhů pečiva (i pro celiaky), zelenina, domácí pomazánky, paštiky, salát caprese, uzeniny a sýry. Ze sladkého byly k dispozici müsli, jogurty, sladké pečivo a celé i krájené ovoce. Co se zdálo, že dochází, obsluha ihned doplnila. K pití jsme si mohli dát kávu z kávovaru i překapávanou, čaj, džusy a vodu. S přítelem si docela potrpíme na kvalitní kávu, ale s překapávanou verzí jsme se spokojili, i když se jednalo o nějakou tmavě praženou italskou klasiku.

Jak už jsem zmínila, u snídaně si vybíráte, co si dáte na večeři. Na stole je nachystaný dotazník s menu. Na výběr byla tři hlavní jídla, z toho jedno bylo vegetariánské. Kromě toho byla u dotazníku připravena i předpověď počasí – což se u pobytu v Tatrách víc než hodí – a také tipy pro hezký den. To byla milá drobnost, která hned po ránu zlepší den.

Druhý den jsme povečeřeli krémovou čočkovou polévku se zakysanou smetanou. Jako hlavní chod jsem si dala lososa s rýží a parmazánem, přítel zvolil kuřecí steak sous-vide s mrkvovým pyré a grilovanou zeleninou. Dezert byla kávová pěna s ovocem. U druhé snídaně jsme si všimli, že některé snídaňové pokrmy se mění, což jistě ocení ti, kteří zůstanou déle než na víkend.

Jak jsme se najedli v okolí?

Hotelové jídlo bylo perfektní a naprosto nám stačilo, takže jsme se nikde jinde nestravovali. Cestou domů jsme se chtěli zastavit ve vyhlášené Salaši Krajinka ve městě Ružomberok, ale to nakonec nevyšlo, protože jsme neměli rezervaci a v podniku bylo plno. Restauraci jsme tedy nevyzkoušeli, ale nakoupili jsme tu alespoň domácí produkty – brynzu, korbáčiky, pareničky. Vše bylo výborné a moc doporučujeme!

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Ubytování se může pochlubit krásným a velkým wellness centrem se třemi saunami (parní, finská a infra), Kneippovou koupelí, vířivkou, ochlazovacím bazénem a relaxační zónou. U wellness se nachází také fitness, ale připadalo nám, že ho téměř nikdo nevyužívá. Myslím, že kvůli cvičení v posilovně do Tater stejně nikdo nejezdí. :)

Wellness má docela dlouhou otevírací dobu, a to od 15 do 21 hodin a vstup do něj nebylo nutné předem hlásit či rezervovat. Župany i pantofle jsme měli přichystané na pokoji. Ručníky a prostěradla jsou k dispozici u vstupu ve skříňkách. S přítelem nejsme velcí fanoušci wellness, a já byla navíc limitována zdravotně, takže jsme prostory jen omrkli a zkusili jsme alespoň Kneippovu koupel. Wellness zóna na nás působila příjemně. Milým bonusem bylo čerstvé ovoce, které si můžete nabídnout při odchodu. Za příplatek si lze dopřát i masáže – ceny a další informace o této službě byly vypsány i v letáku na pokoji.

Kam se vydat na výlet?

  • Hotel má výbornou polohu, stojí přímo na turistických trasách. Je tak skvělým výchozím bodem pro nejrůznější túry nebo výstup na Kriváň, pro který jsme se s přítelem rozhodli. Zhruba 20 kilometrů dlouhá trasa s převýšením přibližně 1 200 metrů vede nádhernou přírodou plnou výhledů na okolní vrcholy. Většina trasy stoupá pozvolna, ale zhruba hodinu pod vrcholem začne být terén náročnější a je potřeba si občas pomoci i rukama. Horolezecké vybavení nicméně mít nemusíte. My jsme jsme se na tuto túru vypravili v poslední krásný podzimní den (14. 10. bylo 20 °C, zkrátka jako v létě), a tak spousta návštěvníků Tater bohužel měla stejný nápad. Stalo se tedy to, co jsme znali jen z fotek a videí kolujících po internetu: před vrcholem Kriváně jsme se ocitli ve frontě plné lidí. Pokud i vy plánujete výšlap, doporučuji jej absolvovat ve všední dny a mimo sezonu.

  • K procházkám láká i kouzelné Štrbské pleso. Rovinatá okružní trasa je super i pro rodiny s kočárky, protože není příliš dlouhá. Skvělá je třeba také na vytrávení po chutné hotelové večeři. :)

  • Součásti našeho pobytového balíčku byly vstupenky na vyhlídku Věž snů. Bohužel jsme neměli dostatek času, a tak jsme vstupenky nevyužili. Věž snů však určitě nepřehlédnete, snadno se k ní dostanete po cestě vedoucí okolo Štrbského plesa.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Solisko ****

"Pobyt v Hotelu Solisko **** byl jedním slovem úžasný. Dostali jsme vše, co pobytový balíček slíbil. Pohodlné a do detailu pečlivě zařízené pokoje a naprosto vynikající jídlo v podobě snídaňového bufetu s bohatým výběrem a chuťově vyladěné tříchodové večeře. Dojem na nás udělalo i skvěle zařízené wellness. Hotel leží v nádherném prostředí, přímo na břehu ikonického Štrbského plesa. Kromě nezaměnitelné atmosféry se tak může pochlubit i ideální polohou pro nejrůznější výlety. Sotva vykročíte z hotelu, hned stojíte na turistické trase. Můžeme vřele doporučit například výstup na Kriváň nebo procházku okolo nejslavnějšího slovenského jezera."


👍 Pobyt v Hotelu Solisko **** byl osobně ověřen Kristýnou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet