Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Karlových Varech v Park Spa Hotelu Sirius ****

Vydejte se spolu s Fanni, členkou našeho Travelking týmu, do Karlových Varů. Konkrétně do Park Spa Hotelu Sirius ****. Jaká byla cesta, ubytování, strava a wellness? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Karlových Varech v Park Spa Hotelu Sirius ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 26.6.2022 - 28.6.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Park Spa Hotelu Sirius ****
  • Lokalita ubytování jsou: Karlovy Vary
  • Cestovala jsem s: Tatínkem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsem se vydala do Karlových Varů, které mě vždy velmi lákaly, ale kvůli velké vzdálenosti jsem je nikdy nenavštívila. Teď jsem však měla ideální příležitost. Můj tatínek slavil 27. 6. svátek, a tak jsem mu jako dárek dala víkend v Karlových Varech! Na cestu jsme se vydali autem z maďarského Miškovce. Trasa má celkem 860 km, a proto jsme se rozhodli vyjet už ve čtvrtek a udělat si zastávku na jednu noc v Konopišti. Navštívili jsme tu krásný zámecký park se spoustou pávů, krásným jezerem, a dokonce i s medvědím příkopem. Další den jsme navštívili Prahu, kde jsem naposledy byla jako malá holčička, a užili jsme si tu všechny dechberoucí památky a výhledy. Potom už jsme konečně zamířili do Karlových Varů.

Celkem jsme na cestě museli kupovat 3 dálniční známky – českou, slovenskou a maďarskou. Každá stála zhruba stejně, a to 250 Kč (10 €).

Jak to bylo s parkováním?

Parkování u hotelu není možné, protože se nachází přímo v lázeňské zóně v centru města a nemá vlastní garáž. Našli jsme si volné parkovací místo v jedné z okolních ulic a do hotelu jsme pak došli pěšky.

Kde jsme se ubytovali?

Najít hotel je snadné, obzvlášť s použitím GPS navigace, která nás zavedla přímo k němu. Park Spa Hotel Sirius **** se nachází asi 50 m od Sadové kolonády. Z hotelu je to tedy doslova pár kroků do centra města a břehů řeky Teplá, které jsou jako stvořené pro příjemné procházky. I přes svou centrální polohu v okolí hotelu večer nebyl žádný hluk, naopak panoval klid.

Po příchodu do hotelu nás uvítala milá recepční s opravdu dobrou angličtinou. Po uvítání jsme dostali základní informace o hotelu, městě a ohledně lázeňských procedur, které jsme měli objednané na další den.

Interiéry hotelu jsou luxusní . Mě se velmi líbil elegantní výtah, kterým jsme se vyvezli do 2. patra, kde se na konci chodby nacházel náš pokoj. Díky 4 obrovským oknům byl náš dvoulůžkový pokoj velmi světlý. Jeho součástí byla také vlastní koupelna, která byla tak velká, že bychom v ní mohli tančit. Na stole na nás čekala mísa s ovocem a set na přípravu čaje. V pokoji byla také televize, obrovská šatní skříň s věšáky a trezorem, komoda, noční stolky, dvě velká zrcadla a dvě extra pohodlné postele. Na těch už byly připraveny župany, které přišly vhod, protože jsme v hotelu využívali wellness i procedury. V koupelně pak bylo zvětšovací kosmetické zrcátko, což jsem ocenila, a dále také fén, dostatek věšáků, prostorná vana a vytahovací sušák na prádlo. Každý jsme dostali jeden velký a dva malé nadýchané ručníky, sprchový gel, šampon a sklenici. Přišlo mi velmi praktické mít v koupelně tolik možností, kde si pověsit ručník a župan, nebo kam dát usušit mokré plavky a oblečení.

Poté, co jsme se ubytovali, jsme se vydali do nedalekého parku na kolonádě. Dalo se zde koupit dobré víno, pivo či koktejl, a poté relaxovat s drinkem na lehátku a vychutnávat si příjemný večer a výhled na krásnou kolonádu a zeleň. Večer na čerstvém vzduchu a s hudbu byl zkrátka parádní. Můj táta neopomněl zmínit, jaké mají Češi štěstí, že mají tak dobré pivo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V balíčku jsme měli stravování formou polopenze. V hotelové restauraci má každý pokoj přiřazený svůj stůl, takže jsme po celý pobyt jedli na stejném místě. Náš stůl se nacházel na kryté terase, která byla opravdu okouzlující.

Snídaně byly velmi bohaté. Na výběr byla spousta studených jídel – paštiky, sýry, zelenina, ovoce... Nechybělo plno druhů sladkého i slaného pečiva a teplých snídaňových jídel jako kaše, míchaná vejce, smažená vejce, párky a klobásky. K dispozici byly také různé cereálie, džemy a med. Žízeň jsme mohli uhasit třemi druhy ovocných šťáv, čajů a různých káv.

První den jsme přijeli pozdě a nestihli jsme večeři, která se podávala pouze do 19:00 hodin. Personál byl nicméně tak ochotný, že nám připravil studený obložený talíř. Další dny jsme si mohli sami vybrat, zda chceme v rámci polopenze oběd, nebo večeři. Oboje probíhá servírovanou formou s výběrem z menu. K obědu si můžete vybrat ze 2 polévek a 5 hlavních jídel, k večeři je v nabídce vždy 5 hlavních jídel. Nám více vyhovovala večeře, kde byly k radosti mého otce i vegetariánské dobroty. Večeře byla lahodná a byl během ní k dispozici salátový bar, pečivo a limonády. Přišlo mi trochu zvláštní, že k masu nebyla žádná příloha, ale kromě toho bylo jídlo moc chutné.

Jak jsme se najedli v okolí?

Hotelová restaurace má pestrý jídelní lístek, ze kterého je možné objednávat dle chuti po celý den. My se však rozhodli vyzkoušet některé z místních podniků. Jedním z nich byla Ristorante Pizzeria Venezia, která se nachází asi 100 m od hotelu. V nabídce mají tradiční italskou pizzu, která měla trochu silnější okraje, ale sugo omáčka byla výborná. Na kávu a zákusek jsme si zašli do kavárny Cafe Azyl, odkud byl nádherný výhled na Mlýnskou kolonádu. Vřele doporučuji vydat se sem večer na sklenku vína či lehké občerstvení, protože kolonáda a náměstí jsou v závěru dne krásně nasvícené. Během našeho výletu na rozhlednu Diana jsme si ve stejnojmenné restauraci dali sklenku vína a piva (každý jednu :D), k tomu pečené brambory jako svačinku a moc jsme si pochutnali.

Jaké bylo balneo centrum v hotelu?

V přízemí hotelu se nachází SPA klinika, kde jsou odborným personálem poskytovány balneo a fyzioterapeutické procedury. V našem balíčku byly zahrnuty dvě procedury. Původně jsme měli mít oba aroma-hydroterapii a vakuově-vibrační kúru, ale táta kvůli zdravotnímu stavu nemůže sedět v teplé vodě. Naštěstí byl personál velmi milý a ochotný, a tak mu koupelovou kúru vyměnili za ozdravnou masáž. Zaměstnanci lázní se se mnou snažili komunikovat hlavně německy, což je jazyk, který bohužel neovládám. Anglicky a francouzsky moc nerozuměli, ale když bylo potřeba, recepční byla nápomocná a tlumočila. Já jsem si alespoň osvěžila těch pár německých slov, která znám. :)

Vana určená na hydroterapii byla pohodlná, ale trochu mě překvapilo, že v ní musím sedět nahá. Naštěstí eukalyptová přísada do koupele rychle vytvořila bohatou voňavou pěnu, a navíc byla každá vana oddělená od těch ostatních přepážkou. Vakuová léčba byla zábavná. Na záda a pas nám dali čtyři velké vycpávky, které trochu nasály kůži a pak rozvibrovaly svaly. Zpočátku to bylo trochu neobvyklé, ale brzy jsem se skvěle uvolnila. Můj táta během vakua a masáže dokonce usnul, jak moc byl zrelaxovaný. :) Po náročné prohlídce Prahy nám tyto procedury opravdu přišly vhod a musím říct, že nám pomohly získat ztracenou energii.

Kam se vydat na výlet?

Hlavními atrakcemi Karlových Varů jsou samozřejmě kolonády, kde můžete ochutnat minerální vřídelní vodu. Hned první den jsme si k tomuto účelu koupili speciální hrníčky, které jsme si pak odvezli jako zajímavý suvenýr. Určitě doporučuji zkontrolovat u každého pramene před napitím cedulku. Jinak si totiž můžete omylem loknout vody, která má 62 °C.

Po procházkách po kolonádách (Mlýnská kolonáda, Sadová kolonáda, Tržní kolonáda, Zámecká kolonáda) a podél malebné řeky Teplá, jsme navštívili rozhlednu Diana. Nachází se nad městem a je z ní krásný panoramatický výhled na Karlovy Vary. Navíc je skvělé zažít kousek přírody a lesa tak blízko rušného lázeňského města. Těm, kteří milují přírodu a turistiku, doporučuji náročnější pěší cestu. Pro ty, kteří mají raději pohodlí, je tu lanovka Diana, která má nástupní stanici hned vedle Grand Hotelu Pupp. Lanovka je klimatizovaná a má i mezistanici. Na vrchol rozhledny se lze dostat točitým schodištěm se 150 schody nebo výtahem. Můžete zde také navštívit Motýlí dům Papilonia a také minizoo s hospodářskými zvířaty. Pokud se od rozhledny vydáte do lesa, tak během 20 minut dojdete k oboře s kanci a jeleny. Na cestě lanovkou zpět dolů můžete vystoupit v mezistanici a navštívit vyhlídku Jelení skok (cca 15 minut chůze od lanovky), která nabízí výhled na Karlovy Vary z větší blízkosti.

Vydali jsme se také k Hotelu Imperial, který má krásné zahrady s růžemi. I sem se můžete dostat pomoc lanovky.

Cestou domů jsme také navštívili katedrálu svatého Petra a Pavla, která se nachází kousek od hotelu. Jedná se o bohatě zdobený ruský pravoslavný kostel se zlatými kopulemi a určitě jej nepřehlédnete.

Nevynechali jsme ani nákupy suvenýrů. Kromě originálního hrnečku na pití minerální vody si můžete zakoupit i další krásné porcelánové a skleněné umělecké předměty. Ale my měli jiný úkol: celá naše rodina si vyžádala originální lázeňské oplatky ze slavných Karlových Varů. Na výběr bylo ze spousty různých příchutí a designů krabic. Výhodou bylo, že se lázeňské oplatky daly koupit skoro v každém obchodě. A byla to vážně dobrota!


Závěrečné hodnocení pobytu v Park Spa Hotelu Sirius ****

“Lepší umístění hotelu v Karlových Varech jsme si ani nemohli přát! Personál byl velmi ochotný a vybavení hotelu bylo do nejmenšího detailu přizpůsobeno hostům, kteří přijeli na lázeňský pobyt. Pokoj byl prostorný a čistý. Potěšily nás maličkosti jako mísa s ovocem či župany. Snídaně byly bohaté a večeře chutné. Procedury, které jsme vyzkoušeli, nám dodaly energii na prohlídku lázní. Centrum města je z hotelu vzdálené jen pár kroků, takže jsme si mohli vychutnat procházku s nočním osvětlením podél řeky i posezení s nápoji v parku vedle Sadové kolonády. Karlovy Vary jsem toužila navštívit už dlouho a velmi předčily má očekávání. Určitě se sem vrátím a budu ráda, pokud to bude právě do Park Spa Hotelu Sirius ****.”


👍 Pobyt v Park Spa Hotelu Sirius **** byl osobně ověřen Fanni, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet