Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Magura **

Vydejte se na Slovensko s Fanni, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Magura ** v Belianských Tatrách. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Magura **

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 8. 9. 2023 - 10. 9. 2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Magura **
  • Lokalita ubytování je: Slovensko
  • Cestovala jsem: S tatínkem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Ždiaru, který se nachází nedaleko slovensko-polských hranic, jsme vyrazili autem z maďarského Miskolce. Nedávno byl zprovozněn dálniční úsek Miskolc-Kassa, takže můžete dojet až do Popradu po dálnici, což výrazně zkrátilo dobu jízdy. Přímo z Miskolce by cesta trvala asi 2,5 hodiny, ale první den jsme využili na celodenní výlet, takže ačkoliv jsme vyjeli brzy ráno, na ubytování jsme dorazili až večer. Na cestu jsme potřebovali 2 dálniční známky, na maďarské a slovenské cesty, každá stála cca 12 € na 10 dní.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před hotelem je velké parkoviště, během našeho pobytu zde byl dostatek volných míst. U hotelu je i malá sjezdovka, v zimě sem tak přijíždí více aut – proto se vyplatí rezervovat parkovací místo předem. My jsme měli parkování v ceně, pro nehotelové hosty stojí 8 €/den. Z parkoviště vyráží také malý vláček do Ždiaru.

Kde jsme se ubytovali?

Bydleli jsme v Hotelu Magura **, který stojí v podhůří Belianských Tater. Lokalita nás zaujala především blízkostí k Vysokým Tatrám a polským hranicím i fantastickou přírodou. Hotel se nachází na konci polní cesty, asi 3 km od veškerého provozu, na venkově. Přestože je cesta k hotelu dobře značená, jednou se nám ji podařilo přejet, protože je dost skrytá. Budova je obrovská, v retro stylu, připomínajícím firemní rekreační středisko. Vedle je malý lyžařský areál s vlastním vlekem a jde o výchozí bod několika turistických tras.

Měli jsme na výběr mezi pokojem s manželskou postelí a dvěma jednolůžky, s tátou jsme se rozhodli pro druhou možnost. Náš pokoj byl v prvním patře, ne příliš velký, a koupelna byla poměrně malá, ale výhled z terasy byl nádherný. Televize, kterou bylo možné sledovat z postele, měla i několik cizojazyčných kanálů. Jelikož jsme na pokoji netrávili mnoho času, vůbec nám nevadila velikost a postele byly pohodlné, což je myslím po aktivním dni na horách to nejdůležitější.

Jak jsme se najedli v hotelu?

V rámci našeho pobytu jsme měli polopenzi. Snídaně i večeře byly podávány formou bufetu, a přestože byl výběr jídel spíše průměrný, vše nám velmi chutnalo. Z restaurace je také velmi pěkný výhled na hory a za příznivého počasí můžete posedět i na terase, kde dokonale souzníte s přírodou.

Snídaně zahrnovala bohatý výběr sýrů, uzenin, zeleniny, müsli a pečiva. Nechyběly ani teplé pokrmy z vajec připravované každý den na jiný způsob, francouzské toasty, klobásy a párky nebo sladké pečivo. Nápoje zahrnovaly kávu, čaj, limonádu a pomerančový džus.

Večeře byly také formou bufetu, s výběrem ze 2 polévek, 3 hlavních jídel a 3 příloh, zeleniny nebylo mnoho, ale nechyběly vegetariánské varianty. K dispozici byly také nakládané okurky a různé omáčky. Celkově jídlo hodnotím jako dobré, působilo trochu jako ze školní jídelny, ale v dobrém slova smyslu. Když došlo nějaké jídlo, trochu se čekalo na doplnění, doporučuji se proto v takovém případě zeptat, kdy bude jídlo dodané.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • První den jsme se najedli v restauraci Zobačka blízko Štrbského plesa, kde jsme si dali brynzové halušky, slovenské národní jídlo, které máme jako rodina rádi. Provedení bylo na nás trochu moc moderní, máme raději tradičnější verzi, ale nebylo to špatné.
  • Druhý den v polském Zakopaném jsme jedli v Karczma Goralezka, tradiční goralské restauraci. Číšníci jsou oblečeni v regionálních krojích, restaurace připomíná horskou dřevěnou chatu a chutě jsou velmi domácí. Otec vyzkoušel polévku z červené řepy boršč a já jsem si dala smaženého pstruha.
  • Poslední den jsme se vydali ze Starého Smokovce na vrchol Hrebienok a pojedli jsme v tamní restauraci. Můj táta si dal slovenskou zelňačku "kapustnica" a já další oblíbené jídlo – hovězí guláš s knedlíky.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel má menší wellness centrum, které vyžaduje předchozí rezervaci. Ve wellness je finská sauna, infračervená sauna a vířivka. To je obzvlášť příjemné v chladnějších měsících, ale po dni plném výletů jsme se i přes vedro uvolnili v sauně a unavené svaly nám za to poděkovaly. Dostali jsme také ručníky do sauny a osušku. Hotel nabízí i masáže, ale pouze pro skupiny 6 a více osob.

Kam se vydat na výlet?

  • Po cestě do Ždiaru jsme zavítali ke Štrbskému plesu. Okolo jezera vede trasa na asi hodinovou procházku, při které uvidíte Areál skokanských můstků nebo vyhlídku "Veža snov". My jsme si ale místo toho udělali výlet lodí po jezeře, který nás stál 12 € na 40 minut. Během této doby můžete pádlovat kolem jezera a užívat si horská panoramata.
  • Z Tatranské Lomnice se můžete vyvézt lanovkou až na Lomnický štít. To jsme bohužel nestihli, na poli nedaleko stanice lanové dráhy jsme ale viděli přistávat několik paraglidistů a poklidně se pasoucího jelena.
  • Stojí za to udělat si výlet ze Ždiaru do polského pohádkového městečka Zakopané. Na trhu Gubalowka si můžete koupit lahodné sýry nebo kožešiny a lanovkou vyjedete na stejnojmenný vrchol s panoramatickým výhledem na štít Giewont. Jízda lanovkou stála 21 zł pro 2 osoby. Nebo se projeďte koňským spřežením (v zimě na saních tažených koňmi). Uvidíte zde i mistrovská díla goralské architektury nebo můžete navštívit starý hřbitov s neopakovatelnou atmosférou. A milovníci čokolády si nesmějí nechat ujít ochutnávku v čokoládovně Wawel.
  • V blízkosti hotelu najdete několik turistických stezek a v hotelu si lze za 23 € na den pronajmout elektrická kola, abyste mohli prozkoumat okolí.
  • V jedné z částí Ždiaru je lyžařské středisko Strachan, které je překvapivě krásné i v létě. Výhled na hory a kopce je odsud velkolepý a náležitě si jej užijete z pohodlných křesel a lehátek. Ty vám večer poslouží i k pozorování hvězdného nebe.
  • Na druhém konci Ždiaru najdete lyžařský areál Bachledka, kde si v létě i v zimě užijete jedinečnou atrakci – chodník v korunách stromů. Aktivnější jedinci mohou na vrchol Bachledky vyrazit pěšky, druhou variantou je lanovka, za zpáteční lístek zaplatíte 28 €. Chodník v korunách stromů se nachází u horní stanice lanovky. Z výšky více než 20 metrů si náležitě vychutnáte jedinečné panorama hor a pohled na vrcholky borovic. Zlatým hřebem procházky je vyhlídková věž se spirálovou konstrukcí, na jejímž vrcholu je ve výšce 32 metrů natažená síť pro odvážlivce. A nejlepší část? Můžete si ušetřit únavný sestup a sklouznout se zpátky na zem po tobogánu.
  • Město Starý Smokovec je díky nádherné historické architektuře naprostým klenotem samo o sobě, vyplatí se ale také vyjet lanovkou na horu Hrebienok. Z vrcholu vede několik turistických stezek, my jsme si vybrali lehkou 20minutovou túru ke Studenovodským vodopádům. Po prudkém sestupu se turistům naskytne nádherný pohled na rozbouřenou vodu horského potoka. A jak všichni víme, na každém výšlapu je nejlepší vychlazené pivo na vrcholu, které si můžete vychutnat v restauraci nad lanovkou se skvělým výhledem.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Magura **

„Belianské a Vysoké Tatry byly mému srdci vždy blízké. Doposud jsem je většinou navštěvovala v zimě a zdolávala vrcholy na lyžích, ale tentokrát jsme si udělali brzký podzimní výlet, naštěstí s letním počasím. Díky skvělé poloze hotelu Magura máte na dosah mnoho přírodních zajímavostí – husté lesy, monumentální horské štíty, zurčivé vodopády. Nemusíte s sebou mít ani auto, na ta nejkrásnější místa se dostanete autobusem či vlakem. Hotel je útulný a čistý, už není nejmodernější, ale nádherný výhled a příjemná atmosféra vše vynahrazuje. Je to zkrátka ideální volba pro aktivní dovolenou v zimě i v létě.“


👍Pobyt v Hotelu Magura ** byl osobně ověřen Fanni, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu můžeme s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet