Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Grajski dvor *** ve Slovinsku

Vydejte se spolu s Tamasem, členem našeho Travelking týmu, do Slovinska. Konkrétně do Hotelu Grajski Dvor ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Grajski dvor *** ve Slovinsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 6.9.2022 - 8.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Grajski dvor ***
  • Lokalita ubytování je: Slovinsko
  • Cestoval jsem: Sám
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsem jel?

Na dvoudenní pobyt u slovinského jezera Bled jsem se vypravil z města Körmend na západě Maďarska. Přes dálnice jsem přejel téměř celé Slovinsko z východu na západ. Cesta mi trvala celkově asi 3,5 hodiny. Slovinskou dálniční známku jsem si koupil předem pohodlně přes internet – týdenní vyšla na 15 eur (cca 375 Kč).

Jak to bylo s parkováním?

Parkoviště je přímo před hotelem a je zdarma, ovšem v době 8:00 až 17:00 hodin je zde možné parkovat pouze tři hodiny – po zaparkování se na auto umístí cedulka s časem příjezdu. Poté od 17:00 do 8:00 hodin ráno je parkování bez omezení. Pro mě to nebyl problém, protože jsem byl přes den vždy na výletě v okolí a měl jsem auto s sebou. Myslím, že kapacita parkoviště je dostatečná a pro všechny případy je další parkoviště vzdálené jen pár metrů.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Grajski dvor *** se nachází ve středu městečka Radovljica. Přímo před hotelem se rozprostírá příjemný park. Výhoda je, že nádherné středověké centrum je vzdáleno asi 200 metrů a dojdete tam doslova za pár minutek.

Po příjezdu mě na recepci uvítala milá recepční a poté, co mi sdělila všechny důležité a praktické informace, mi předala kartu od pokoje. Zde je nutné upozornit, že recepce je k dispozici až od 16:00 hodin, ale vždy je možné se personálu dovolat.

Pokoj byl dostatečně velký a zařízený pohodlně a v klasickém stylu. Koupelna byla čistá a prostorná. Na pokoji byla menší televize, což ovšem rozhodně není nevýhoda – na tak krásné místo plné zajímavých turistických cílů se přece nejezdí koukat na televizi! :) Kromě toho, že se voda ve sprše ohřívala trošku pomalu, jsem byl s ubytováním velmi spokojen.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Snídaně je základ dne a to v hotelu dobře vědí. Na snídaňových bufetových stolech tedy bylo k dispozici vše pro dokonalý start dne: vejce na různé způsoby, uzeniny, sýry, čerstvé pečivo, cereálie, jogurty, ovoce a zelenina... Nechyběla ani čerstvá ovocná šťáva a samozřejmě káva. Hotel sdílí snídaňovou místnost spolu s vedlejším hostelem, a tak je nutné po sobě po jídle stůl uklidit, což mi ovšem vůbec nevadilo.

Součástí polopenze byla také večeře v nedaleké restauraci Avgustin. Večeře se vždy skládala ze 3 chodů (polévka, hlavní chod a dezert), přičemž hlavní jídlo bylo možné si vybrat z menu. Večeře byly dokonalým zakončením každého dne pobytu a kromě vynikajících jídel jsem si vychutnával i kvalitní víno a krásný výhled na hory.

Jak jsme se najedli v okolí?

Kombinace vynikajícího jídla a dechberoucího výhledu z terasy v restauraci Avgustin mě natolik uchvátila, že jsem se sem vracel i na obědy. Mohu doporučit lahodné ryby, mořské plody nebo třeba místní verzi hovězího tataráku. Před odjezdem jsem dostal chuť na pizzu, a tak jsem zašel do Baffi House of Pizza, který leží asi 200 m od hotelu. A rozhodně jsem nelitoval! Pizza byla výborná, z čerstvých surovin a opravdu jako z Itálie.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je zbrusu nové wellness. Využil jsem vířivky, do které byl vstup zdarma a během relaxace jsem pozoroval pohoří Karavanky. K dispozici je zde také finská sauna, která je ovšem za doplatek. Wellness je sice menší, ale pro odpočinek po výletech rozhodně stačí.

Kam se vydat na výlet?

  • Snad povinnými zastávkami během pobytu v této části Triglavského národního parku jsou překrásná jezera Bled a Bohinj. Břehy jezera Bled jsou vzdáleny jen 7 minut jízdy autem a dojít se tam dá delší procházkou i pěšky. Kolem jezera vede příjemná okružní stezka. Uprostřed jezera je ikonický ostrůvek s kostelem, ke kterému je možné doplout loďkou, které se dají na břehu zapůjčit.

  • Nad jezerem se na skále vypíná impozantní hrad Bled, z jehož hradeb je překrásný výhled na jezero i okolní alpské vrcholy. S bohatou historií hradu se můžete seznámit v hradním muzeu, které je věnováno vývoji osídlení a opevnění. Součástí areálu je také hradní tiskárna, vinný sklep, restaurace a kavárna.

  • Asi 4 km od jezera Bled se nachází jeden z největších přírodních klenotů Slovinska – soutěska Vintgar. Kaňonem řeky Radovna vede dřevěný chodníček o délce 1 600 m. Na konci soutěsky je k vidění 16 m vysoký vodopád Šum. Především v letní sezóně doporučuji zakoupit lístky do soutěsky předem online. Kapacita je totiž omezená, a tak je možné, že se sem v turisticky vytížené dny bez vstupenek koupených předem vůbec nedostanete. Za vstupenku zakoupenou online jsem platil 10 eur.

  • Bohinjské jezero je od hotelu vzdáleno asi 30 minut jízdy autem. Toto jezero je mnohem větší než Bled a jeho okružní trasa měří asi 12 km. Bohinj je ideální pro koupání a vodní sporty, protože se zde nachází pěkná pláž.

  • Nedaleko jezera Bohinj se v lese nachází vodopády Savica. Po zaplacení vstupného ve výši 3 eur vede cesta podél malebné říčky Sava. Trasa o délce asi 4 km končí u vodopádu s úctyhodnou výškou 78 m. Jedná se o pěkný a nenáročný výlet vhodný i pro rodiny s dětmi.

  • V centru městečka Radovljica láká kromě malebného historického jádra a nádherného náměstí například Muzeum farmacie a alchymie. Milovníkům sladkého doporučuji navštívit čokoládovnu Radolška čokolada, kde prodávají delikátní ručně vyráběnou čokoládu a další cukrovinky.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Grajski dvor ***

“Pobyt v Hotelu Grajski Dvor *** jsem si velice užil. Díky poloze nedaleko starého města jsou snadno dostupná všechna zajímavá místa a podniky malebného městečka Radovljica. Personál byl velmi ochotný, ovšem recepce byla k dispozici až od 16:00 hodin. Snídaně ve formě bufetu byly bohaté a tříchodové večeře v nedaleké restauraci byly perfektním zakončením každého dne. Nové wellness je sice menší, ale pro relaxaci po výletech úplně stačí. V pokoji byl dostatek prostoru a k mému pohodlí jsem nic nepostrádal. Okolí je plné přírodních památek, jako je jezero Bled, jezero Bohinj, soutěska Vintgar či vodopády Savica. Po této návštěvě se do Slovinska rozhodně chci vrátit a bude mi potěšením ubytovat se znovu v tomto hotelu.”


👍 Pobyt v Hotelu Grajski dvor *** byl osobně ověřen Tamasem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 24. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet