Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Alpenblick *** v Alpách

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do rakouských Alp. Konkrétně do Hotelu Alpenblick *** v Bad Gasteinu. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Alpenblick *** v Alpách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 15.5.2023 - 17.5.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Alpenblick***
  • Lokalita ubytování jsou: Alpy
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Dlouhé měsíce strávené v Praze už volaly po útěku do přírody, a tak jsme se v květnu vydali do lázeňského města Bad Gastein v rakouských Alpách. Z Prahy jsme vyjížděli směrem na České Budějovice a pokračovali až k hraničnímu přechodu Dolní Dvořiště. Ještě před přejezdem do Rakouska jsme si koupili 10denní dálniční známku za necelých 250 Kč.

V Rakousku jsme se po několika kilometrech napojili na dálnici směr Linz, po které jsme jeli až do Salzburgu. Tam jsme dálnici opustili a asi za hodinu a půl jsme dorazili do Bad Gasteinu. Cesta byla pohodová a až na pár zúžení na dálnici nás nepotkaly žádné komplikace. Do cíle jsme úspěšně dojeli asi po 6,5 hodinách, a to včetně několika přestávek.

Jak to bylo s parkováním?

Auto jsme nechali na parkovišti v bezprostřední blízkosti hotelu. Neplatili jsme žádný poplatek ani jsme parkování neohlašovali předem. Na začátku našeho pobytu byl hotel poloprázdný, a tak s parkováním nebyl sebemenší problém. Později však dorazilo více hostů a na parkovišti bylo docela těsno, i tak jsme ovšem volné stání vždycky nakonec našli. Milá recepční nám navíc ohledně parkování ochotně poradila a v případě jakýchkoliv komplikací by nám určitě byla nápomocná.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytovali jsme se v Hotelu Alpenblick *** v alpském městečku Bad Gastein. O lázeňské hosty tu pečují již od roku 1935 a je vidět, že to dělají s opravdovou láskou. Hotel vlastní sestry, které byly po celou dobu v hotelu přítomné a podílely se na jeho chodu. Jejich vřelý přístup k hostům i personálu se odrážel na přátelské atmosféře celého ubytování. Není tak divu, že jsme se tu od prvních chvil cítili jako doma.

Dostali jsme elegantní dvoulůžkový pokoji s vlastní koupelnou a balkonem. V předsíni stála šatní skříň a komoda, kam jsme si uložili věci. V prostorné koupelně byl k dispozici sprchový kout, toaleta, fén a sušák na ručníky. Ložnice byla vybavená pohodlnou manželskou postelí s nočními stolky, dále stolem se židlemi a rohovým křeslem. Z ložnice se dalo vyjít na balkon, ze kterého byl opravdu úchvatný výhled na údolí s alpskými vrcholky v pozadí. I přesto, že se nejvyšší hory před námi schovávaly v mlze, jsme si výhled z balkonu opravdu zamilovali.

Pod hotelem se rozprostírala nádherná zahrada, která přímo vybízela ke klidným procházkám. Častokrát jsme si během pobytu sedli na zahradní terasu s drinkem a kochali se výhledem na rozkvetlé záhony horských květin a jeden z gasteinských vodopádů v dálce. Příjemným bonusem byla i místnost s fotbálkem, kulečníkem a stolním tenisem, které jsme si mohli kdykoliv bezplatně zahrát.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Ráno od 7:30 do 10:15 se podávala snídaně formou bufetu. Výběr byl natolik pestrý, že jsme se skoro nemohli rozhodnout, co si ze všech těch sladkých a slaných dobrot zvolit. Švédské stoly překypovaly sladkými zákusky, müsli s jogurtem či mlékem, čerstvou zeleninou a ovocem, křupavým pečivem, uzeninami, sýry i lahodnými pomazánkami. Nechyběla ani káva, různé druhy čajů a ovocné džusy. Vychytané byly i drobné detaily – hosté si mohli do čaje nastrouhat čerstvý zázvor, rozkrojit pečivo na prkénku nebo si stoprocentní džusy naředit vodou. Příjemné bylo i posezení v restauraci, kde se snídaně a večeře podávala. Zajímavý interiér vynikal velkými okny s výhledem na hory a vodopád.

Večer od 18:30 do 19:30 se servírovala tříchodová večeře, kterou jsme si pokaždé objednali den předem. Na výběr jsme měli ze tří možností pro každý chod a jedna varianta byla vždy vegetariánská.

Jako první chod se podával předkrm, který většinou tvořila polévka nebo zeleninový salát. Následovalo hlavní jídlo, které bylo pokaždé výborné a pěkně naservírované. Pochutnali jsme si třeba na paprikové omáčce se špeclemi, řecké musace nebo bramborových rarášcích. Nakonec přišla na řadu sladká tečka v podobě zmrzliny, ledové kávy či pudinku se šlehačkou. Po celou dobu večeře nám byl k dispozici také salátový bar. K jídlu jsme si mohli přiobjednat i pití, které ovšem nebylo v ceně polopenze. Vybírali jsme z míchaných drinků, piva, vína a všemožných nealkoholických nápojů.

Po celou dobu se o nás starala velmi milá obsluha, která nás každé ráno i večer přivítala přívětivými úsměvy a občas i nějakým tím vtípkem. Bylo vidět, že jim opravdu záleží na tom, abychom si pobyt užili.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí balíčku byl neomezený vstup do termálního bazénu a sauny. Venkovní bazén s teplou termální vodou umístěný v hotelové zahradě jsme mohli využívat zhruba od 8:00 do 20:00. Při plavání nás nadchl výhled na hory a díky příjemné teplotě vody (34 °C) bylo koupání skvělým zážitkem i navzdory deštivému počasí. Doporučuju si do bazénu zajít ještě před snídaní a vychutnat si jedinečný klid, který v hotelové zahradě panuje. Lepší start dne si snad ani neumím představit. Na zahradě najdete i chodník na Kneippovu terapii.

Během pobytu jsme se také prohřáli v privátní infrasauně, kterou nám personál na požádání zapnul. Stačilo jen počkat 20 minut a už jsme báječně relaxovali v soukromí. Od 15:00 do 19:00 pak bylo možné zajít do finské sauny, u které nechyběly sprchy a ochlazovací bazének, který však během našeho pobytu nebyl napuštěný (nejspíš kvůli nižší zaplněnosti hotelu). Sauna pro nás byla zaslouženou odměnou po výletech v horách a parádním zpestřením závěru dne.

U wellness zóny jsme si ještě po celou dobu pobytu dopřávali pitnou kúru s místními léčivými prameny, které v Bad Gasteinu vyvěrají. Byly tu připravené kelímky, které jsme mohli nechat na značkách a napít se z nich, kdykoliv jsme šli kolem. V hotelu byla také možnost připlatit si za masáž nebo léčebné procedury.

Kam se vydat na výlet?

Okolí hotelu je populárním centrem zimních i letních sportů. Možností výletů je tu nespočet, ať už si chcete dát pořádně do těla, nebo si jen užívat krásnou přírodu při nenáročných procházkách. My jsme se vzhledem k nepříznivému počasí uchýlili ke druhé variantě, a dovolená se tak nesla spíše v odpočinkovém duchu. Jeden výšlap jsme si však přece jen neodpustili. :)

Na svazích, které obklopují lázeňské údolí, stojí hned několik horských chat. K jedné z nich, chatě Poserhöhe (1 485 m n. m.), jsme se druhý den pobytu vydali po značené turistické stezce. Výhledy nám sice mlha nedopřála, zato jsme však viděli probouzející se jarní krajinu, které vévodily vodopády a potůčky z tajícího sněhu. Výstup nám komplikovalo počasí, ale do cíle jsme dorazili úspěšně. A musím říct, že saunu a večeři jsme po návratu ocenili dvojnásob.

Nemohli jsme si nechat ujít ani prohlídku malebného lázeňského města Bad Gastein, do kterého jsme vyrazili pěšky přímo od hotelu. Po pár stech metrech jsme narazili na první vodopád, od kterého jsme pokračovali po značené stezce Wasserfallweg (Cesta vodopádů) až k ústřednímu gasteinskému vodopádu. Na každém kroku se před námi otevírala krásná panoramata. V sezóně tu navíc můžete zavítat do spousty kaváren a restaurací, které byly bohužel během našeho pobytu ještě zavřené.

V létě se rozhodně vydejte nedalekou lanovkou na nejlákavější atrakci okolí – 140metrový visutý most a vyhlídku Glocknerblick na kopci Stubnerkogel. Objevte také sousední města Bad Hofgastein s termálními lázněmi nebo středisko zimních sportů Sportgastein.

My jsme využili dobré polohy hotelu a vyrazili jsme i na jeden delší výlet do městečka Zell Am See. V něm jsme se prošli podél Zellského jezera, které jsem chtěla už dlouho spatřit na vlastní oči. Dorazili jsme sem asi za 50 minut a krásné výhledy nás provázely po celou dobu výletu.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Alpenblick ***

“Hotel Alpenblick *** nás natolik okouzlil, že jsme si pobyt prodloužili o dvě noci a kdyby to šlo, snad bychom se tu ubytovali nastálo. Vlídný personál nám vždy vyšel vstříc, jídlo bylo výborné a na pokoji nám nic nechybělo. Překvapilo nás, že přestože hotel poskytuje prvotřídní služby, stále si zachovává domácí atmosféru a přátelský přístup. Lepší místo pro odpočinek od shonu města jsme si snad ani vybrat nemohli. Chvíle pohody jsme zažívali jak v hotelové restauraci, tak při večerním posezení se sklenkou vína na balkoně nebo na zahradní terase. Nádherné bylo i okolí ubytování. Ať už jsme během pobytu vyrazili kamkoliv, provázely nás dechberoucí výhledy, které mi v paměti zůstanou ještě dlouho. Kdybych mohla mít jedno přání, byl by jím návrat do Bad Gasteinu za trochu lepšího počasí, abychom měli více příležitostí objevit, co tento překrásný region nabízí. Pokud si chcete na chvíli odpočinout v prostředí okouzlující přírody, pak je pro vás pobyt v Hotelu Alpenblick to pravé. Věřím, že se vám tu bude líbit stejně jako nám.”


👍 Pobyt v Hotelu Alpenblick *** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet