Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a masáží v Cihelny Golf & Wellness Resortu ****

Vydejte se spolu s Markétou, členkou našeho Travelking týmu, ke Karlovým Varům. Konkrétně do Cihelny Golf & Wellness Resortu ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a masáží v Cihelny Golf & Wellness Resortu ****

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na podzimní víkendový pobyt jsme se vydali autem z centra Prahy. Dálnice na Karlovy Vary ještě není zdaleka hotová, a tak jsme po ní jeli pouze úseky na začátku a ke konci trasy. Ačkoliv jsme vyráželi v pátek odpoledne, provoz byl celkem plynulý a cesta trvala necelé dvě hodiny. Hotel jsme našli bez problému pomocí navigace a navíc k němu směrují i ukazatele v jeho okolí. Pokud nemáte k dispozici auto, v tomto případě to vůbec nevadí! Vlaková zastávka Cihelny je vzdálena pouze pár desítek metrů.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před resortem je velké parkoviště, které mohou hosté využívat zdarma a místa není nutné rezervovat předem. Na golfovém hřišti, které je součástí resortu, se občas konají golfové turnaje, během kterých se vyčerpá i obrovská kapacita tohoto parkoviště. Personál ovšem místo pro váš vůz vždy zajistí, takže se nemusíte bát, že nebudete mít kde zaparkovat.

Kde jsme se ubytovali?

První, co mě na resortu uchvátilo, bylo jeho okolí. Poslední úsek cesty vedl přes Karlovy Vary, což je nádherné město sevřené mezi zalesněnými kopci a poté jsme finálních pár kilometrů projížděli krásnou krajinou. Přímo před hotelem se rozprostírá obrovské golfové hřiště vyprojektované jedním z nejznámějších golfistů světa Garym Playerem. Pokud tedy patříte k vyznavačům přírody či golfu, okolí hotelu vás zajisté uchvátí stejně jako mě.

Po příchodu na recepci nás přivítal milý pan recepční. Dostali jsme rovnou dvě karty od pokoje, takže jsme měli každý svoji. Resort má pouze jedno patro a všechny pokoje se nacházejí právě na něm. To považuji za velkou výhodu, protože hotel jednak krásně zapadá do svého zeleného okolí a zadruhé mají všichni hosté pocit dostatečného soukromí. Náš pokoj byl opravdu prostorný a moderně zařízený. Součástí vybavení byla televize, psací stůl, křesílko se stolkem, velmi pohodlná postel a dostatek úložných prostor. V koupelně s toaletou a sprchou bylo opět hodně místa a našli jsme zde i kvalitní kosmetiku a spoustu ručníků. Teplotu v pokoji bylo možné jednoduše regulovat ovladačem od klimatizace. Největším benefitem pokoje byla ovšem velká terasa se stolkem a posezením, odkud byl krásný výhled na golfové hřiště před hotelem a kopce na protější straně údolí. Pokoj byl opravdu příjemným místem a moc se nám v něm líbilo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla polopenze, která se podávala v moderní restauraci v přízemí. Ráno na nás čekal snídaňový bufet plný dobrot. Je vidět, že v tomto resortu je kvalita surovin a pokrmů na prvním místě, a tak byly v nabídce různé druhy prvotřídních sýrů a uzenin včetně například sušené šunky. K dispozici byly také různé druhy čerstvého křupavého pečiva, domácí pomazánky, perfektně připravená volská oka, slaninka, párečky a k tomu mnoho druhů ovoce a zeleniny. Na své si ovšem přišli i milovníci sladkých startů dne. Pro ně zde bylo spousta druhů sladkého pečiva s různými náplněmi, lahodné dorty a záviny, marmelády, jogurt, cereálie, semínka a sušené ovoce. Během snídaní byl k dispozici automat s různými druhy ovocných šťáv a kávovar na klasickou kávu i kávové speciality jako cappuccino, latte a podobně. Nechyběla samozřejmě ani voda a čaje.

Večeře měla podobu tříchodového servírovaného menu a zahrnovala polévku, hlavní chod a dezert. Během pobytu jsme ochutnali například zeleninový krém, gulášovou polévku, pečeného lososa s rozmarýnovými brambory a smažený kuřecí řízek s hranolky. Všechno opravdu vynikající. Co musím opravdu vyzdvihnout, byl dokonalý čokoládový dortík, který byl perfektní sladkou tečkou za každým dnem pobytu. Pití k večeři bylo možné objednávat z nápojového lístku a útrata se platila buď na místě po večeři, nebo se dala zapsat na účet pokoje. Jídlo, prostředí restaurace i servis hodnotím velmi pozitivně. Jedinou drobnou výtkou je, že jeden ze dvou našich pobytových dnů nebylo k večeři na výběr žádné vegetariánské jídlo.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Při návratu z výletu na Božídarské rašeliniště jsme se zastavili na oběd v Karlových Varech ve vietnamské restauraci Quan Que. Ve Vietnamu jsem půl roku žila a tuto restauraci mohu vřele doporučit. Jídla byla vynikající a připravena z kvalitních čerstvých surovin. Fanouškům asijské kuchyně doporučuji využít, že v této restauraci vaří kromě známých pokrmů i lokální speciality, které v Česku ve vietnamských restaurací běžně neochutnáte.

  • Nedělní oběd jsme si dali v karlovarské restauraci La Hospoda, kde se během víkendu podává vyhlášená specialita – přes noc pečené kachní stehno na pivě s domácími knedlíky. O tom, že volbou této restaurace nešlápnete vedle svědčí, že se prostorný podnik zaplnil už krátce po otevření v poledne. Pokud tuto restauraci plánujete navštívit, rozhodně tedy doporučuji udělat rezervaci. Já jsem stůl zabookovala jednoduše na pár kliknutí přes webové stránky restaurace.

  • Poté, co jsme si po vydatném obědě prošli karlovarské centrum a kolonády, jsme dostali chuť na něco sladkého. Zamířili jsme tedy do kavárny světoznámého Grandhotelu Pupp. Objednala jsem si cappuccino, svůj nejoblíbenější zákusek větrník a k tomu na ochutnání dort Pupp, který zde podle tradiční receptury připravují už od 18. století. Káva i zákusky byly úžasné a z prvotřídních ingrediencí, takže do kavárny hotelu Pupp se při příští návštěvě Karlových Varů ráda vrátím.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V přízemí hotelu je zbrusu nové wellness centrum Spa Academy. Příjemným místem pro osvěžení i relaxaci byl bazén s vířivkou, odkud byl krásný výhled do zeleně. Prohřát se bylo možné hned ve 4 typech saun – finské, bylinkové, parní a loconiu. Po saunování se dalo zchladit v ledové kádi a poté odpočívat v relaxační zóně. Prostředí wellness bylo velmi moderní a perfektně čisté. Během našeho pobytu bylo navíc skoro prázdné, takže jsme si relaxaci užili v soukromí. Na výlety jsme vyráželi vždy hned ráno, abychom si před večeří stihli zaplavat v bazénu nebo se prohřáli pár kolečky saunování.

Prostory wellness nás opravdu okouzlili, a tak jsme se rozhodli, že si dopřejeme ještě 30minutovou herbální masáž. Masírovala nás moc milá masérka ze Srí Lanky. Hned od začátku masáže bylo znát, že je paní špičková profesionálka, která má za sebou velké zkušenosti. Masáž byla skvělým zpestřením pobytu.

Kam se vydat na výlet?

  • Mezi mé zájmy patří historie, a tak jsme se v sobotu po snídani vydali do Jáchymova, kde začíná okružní naučná stezka Jáchymovské peklo věnovaná politickým vězňům, kteří za totality dřeli v jáchymovských dolech. Stezka vedoucí převážně krásnou přírodou v okolí města měří celkem 8,5 km, takže si na ni vyhraďte dostatek času. Myslím, že trasa není úplně šťastně značena, protože jsme asi 2x žlutou značku ztratili. Tento nedostatek ovšem vyvážilo množství zajímavých (a samozřejmě také děsivých) faktů, které jsem se o zdejších uranových dolech a práci v nich dozvěděla z informačních tabulí. Pokud tedy máte rádi dějiny i přírodu stejně jako já, tahle stezka se vám bude líbit! :)

  • Z Jáchymova jsme se poté přesunuli asi 6 km do nejvýše položeného města v Česku – Božího Daru. Tady nás totiž čekala další naučná stezka přes unikátní Božídarské rašeliniště. Na pobytu jsme byli v první polovině října a pestrobarevná příroda vytvářela pro tento výlet překrásnou kulisu. Stezka o délce 3,2 km vede přes dřevěné chodníky malebnou krajinou s mokřady a mnoha rostlinami včetně vzácných.

  • Byla by obrovská škoda během pobytu nenavštívit Karlovy Vary. My jsme se do tohoto nádherného lázeňského města vydali v den odjezdu. Auto jsme nechali zaparkované poblíž centra (parkování je placené za 40 Kč/hodina) a poté jsme si prošli všechny karlovarské kolonády směrem od Sadové přes Mlýnskou, Zámeckou a Tržní až ke Vřídelní kolonádě se slavným pramenem Vřídlo. Hned na začátku lázeňské zóny jsme si koupili lázeňské pohárky, takže jsme většinu z 15 pramenů i ochutnali.

  • Na konci lázeňské zóny se nad Karlovými Vary vypíná vrch Výšina přátelství. Na jeho vrchol je možné jít pěšky po asi 1,2 km dlouhé modře značené stezce, nebo nahoru vyjet lanovkou z nástupní stanice ležící nedaleko Grandhotelu Pupp. My jsme se vydali pěšky a dobře jsme udělali – trasu vedoucí barevným podzimním lesem jsme si velice užili. Dominantou vrcholu je zdarma přístupná rozhledna Diana, která nabízí fantastické výhledy na celé lázeňské město i jeho okolí. Dále je zde možné navštívit Motýlí dům Papilonia nebo se občerstvit v restauraci Diana.


Závěrečné hodnocení pobytu v Cihelny Golf & Wellness Resortu ****

“Podzimní víkendový pobyt v Cihelny Golf & Wellness Resortu **** jsem si užila od začátku do konce. Resort leží v překrásném zeleném prostředí lesoparku a golfového hřiště, a je tedy ideální pro všechny milovníky golfu, klidu a přírody. Do nádherných Karlových Varů je to přitom jen 12 minut autem a k tomu je v okolí obrovské množství atraktivních výletů. Pokoj byl opravdu prostorný, moderně vybavený a z jeho terasy byl překrásný výhled na golfové hřiště a okolní lesy. Bufetové snídaně i servírované večeře byly na špičkové úrovni a na všem jsme si moc pochutnala. Personál byl vždy velice milý a ochotný. Velmi mě nadchlo luxusní wellness centrum s velkým bazénem a 4 saunami. Vyzkoušela jsem také masáž, po které jsem se cítila jako znovuzrozená :) Pobyt byl jednoduše perfektní, a tak tento resort všem vřele doporučuji.”


👍 Pobyt v Cihelny Golf & Wellness Resortu **** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet