Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety v Lion's Garden Hotelu **** v Budapešti

Vydejte se spolu s Markétou, členkou našeho Travelking týmu, do Budapešti. Konkrétně do Lion's Garden Hotelu ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety v Lion's Garden Hotelu **** v Budapešti

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 28.10.2022 - 30.10.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Lion's Garden Hotelu ****
  • Lokalita ubytování je: Budapešť
  • Cestovala jsem: S manželem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Vlakem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme se s manželem vydali z Brna, odkud jezdí do Budapešti přímý vlakový spoj. Cesta vlakem do maďarské metropole trvala něco málo přes 4 hodiny a jeden směr na osobu vyšel na 500 Kč.

Kde jsme se ubytovali?

Lion's Garden Hotel **** má krásný moderní design, voní čistotou a nabízí pěkný výhled. V prostorném pokoji vybaveném dvěma dlouhými závěsy se velice dobře spalo. Večer tak uleháte za absolutní tmy a ráno vás nebudí žádné ostré světlo. V pokoji jsme našli také župany a pantofle do wellness, nicméně doporučuji si vzít pantofle vlastní – ideálně gumové.

Hotel se nachází v klidné diplomatické čtvrti na okraji centra Budapešti. Hned za okny leží impozantní budova kostela Rózsafüzér Királynéja-templom a pět minut od hotelu bují velký park Városliget. Snadno dostupné jsou taky nejrůznější restaurace.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí pobytového balíčku byly snídaně formou bufetu a musím říct, že výběr byl obrovský. Každé ráno na nás čekala pestrá nabídka šunek, uzenin, párků ale i sýrů a jogurtů. Vejce byla k dispozici hned na několik způsobů, nechyběla ani čerstvá i grilovaná zelenina. Mohli jsme si vybrat také z nejrůznějších druhů ovoce a výborného sladkého i slaného pečiva. Musím zmínit i výtečnou krupicovou kaši a úžasné čokoládové šneky o velikosti talíře. Kávu a džus jsme si mohli dopřát z automatů.

Jak jsme se najedli v okolí?

Budapešť je co se týká gastronomie nesmírně bohatým městem. Kousek od ubytování lze najít několik zajímavých podniků s různými kuchyněmi.

  • Za zmínku stojí Tokyo restaurant ve stylu running sushi, ve kterém si pochutnáte na nejrůznějších asijských specialitách.
  • Pro nádech Itálie jsme navštívili Stefánia Pizzéria és Étterem, kde dostanete geniální pizzy a domácí limonády.
  • Tradiční maďarské pokrmy nabízí v hospůdce Kisharang Étkezde v blízkosti baziliky svatého Štěpána. Fronta zde byla poměrné dlouhá, ale na jejím konci čekalo naprosto výborné jídlo!

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelovém wellness je bazén, ochlazovací bazének, sauna a vířivka. Pro využití atrakcí není nutná žádná rezervace a otevřeno bylo denně od 9 hodin do 22 hodin. Jak už bylo řečeno, pantofle s županem byly na pokoji, ale ručníky je třeba vyzvednout na recepci.

Hotelový bazén je veliký, ale voda byla na náš vkus malinko studenější. Nakonec však bazén velice dobře posloužil po sauně ke zchlazení. Pohodlná vířivka s příjemnější teplotou vody byla prostorná a vešlo se do ní poměrně dost lidí.

Kam se vydat na výlet?

  • Rybářská bašta se tyčí nad Budapeští a poskytuje krásný výhled na parlament a centrum. Nedaleko se rozkládá Budínský hrad, který také nabízí velkolepé panorama. Uvnitř něj sídlí například Maďarská národní galerie.
  • Markétin ostrov leží uprostřed města a je obtékán Dunajem. Jeho rozloha činí bezmála 1 km², ale lze si na něm půjčit kola, na kterých jej můžete celý projet. Najdete zde zoo, kavárny, lunapark, hrající fontánu a spoustu dalších atrakcí. Pozor, fontána bývá přes podzim a zimu nefunkční, jak jsme se sami přesvědčili.
  • Gellértovu horu zdoláte pořádným výšlapem, ale litovat nebudete. Na jejím vrcholu stojí socha Svobody vztyčená na památku osvobození Maďarska od nacismu. Štěstí nám ale nepřálo, protože se prostranství opravovalo a přístup k ní byl uzavřen.
  • Park Városliget se nalézá pět minut od hotelu. Jde o neskutečně velký kus zeleně uprostřed města, který opět doporučujeme projet na kole. V parku se nachází spousta nádherných obřích hřišť pro děti, zoo a hrad Vajdahunyad. Každou zimu zde tradičně vyroste kluziště na bruslení. Városliget má i stanici historického metra M1 s trasou vedoucí až k Dunaji. Můžete však vystoupit o zastávku dříve u baziliky svatého Štěpána. Park navazuje na známé náměstí Hrdinů.
  • Parlament z 19. století je dodnes jednou z největších parlamentních budov na světě. V noci bývá krásně osvětlený a nedaleko je i památník židovským obětem 2. světové války.

Závěrečné hodnocení pobytu v Lion's Garden Hotelu ****

“Hotel Lion's Garden byl skvěle vybavený a pobyt jsme si velmi užili. Čistý prostorný pokoj měl působivý výhled a ochotnému personálu na rtech nikdy nechyběl úsměv. Bufetové snídaně s obrovským výběrem pokrmů nás naplnily energií pro objevování Budapešti, která nabízí obrovskou škálu možností. Doporučujeme si vyšlápnout na Gellértovu horu a projet se na kole přes Markétin ostrov.”


👍 Pobyt v Lion's Garden Hotelu **** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet