Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety i relaxací v Hotelu Vincent *** v Luhačovicích

Vydejte se spolu s Evou, členkou našeho Travelking týmu, do Luhačovic, konkrétně do Hotelu Vincent ***. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A které výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte v článku.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety i relaxací v Hotelu Vincent *** v Luhačovicích

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 15.8.2022 - 17.8.2022
  • Ubytované jsme byly v: Hotelu Vincent ***
  • Lokalitou ubytování jsou: Luhačovice
  • Cestovala jsem s: Mamkou
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autobusem

Video z pobytu

Kam a jak sme jely?

Na pobyt do Luhačovic jsme vyrazily z Brna, odkud z hlavního autobusového nádraží Zvonařka odjíždí přímo do Luhačovic několik autobusů za den. Cesta trvala přibližně 2 hodiny a 15 minut. Jeden lístek pro dospělou osobu stojí od 132 Kč. Abychom to měly k Hotelu Vincent *** opravdu blízko, vystoupily jsme na zastávce U zámku na začátku Luhačovic, odkud je to k hotelu už jen 300 m pěšky do mírného kopce.

Penzion Vincent, Luhačovice, Osobně ověřeno

Kde jsme se ubytovaly?

Hotel Vincent *** stojí v klidné části na okraji Luhačovic, v ulici Hradisko, směřující k CHKO Bílé Karpaty. Už při příchodu k hotelu nás přivítala krásná vůně rozmanitých bylin, které okolo hotelu rostou. Proces po příjezdu probíhal způsobem self check in – ráno v den začátku pobytu mi ve SMS zprávě přišel kód od vchodu budovy a ke schránce s klíči od našeho pokoje. Tento postup byl velmi snadný a klíče od pokoje jsem měla ihned po našem příjezdu. Check out poté proběhl osobně na recepci. Paní recepční byla v hotelu každé ráno a velmi příkladně se o nás starala. Právě díky ní a panu majiteli je hotel zařízen stylově a s citem pro detail, o čemž svědčí krásné drobnosti a originální obrazy všude na stěnách.

V Hotelu Vincent *** vládne na každém kroku velmi příjemná a pohodová atmosféra. Jak venku na dvoře, tak i uvnitř se nachází množství útulných zákoutí s posezením, kde lze relaxovat s nápojem, při čtení nebo společenské hře, které se dají půjčit. Milovníky saunování nadchne také infrasauna přímo v hotelu. Jsem si jistá, že bych si pobyt v hotelu užila, i kdyby nám zrovna nevyšlo počasí. Všude kolem vládne úžasný klid a ticho, za což hotel vděčí své poloze na okraji lázeňského města. Malou nevýhodou je poněkud větší vzdálenost od centra a lázeňské zóny (1,7 km). Kdo má ale rád procházky nebo přijel autem, pro toho vzdálenost nebude problém. Cestu do centra si lze také zkrátit autobusem – ze zastávky U zámku denně směřuje několik spojů na zastávku Pošta, která je blízko lázeňské zóny. Pro hosty, kteří jedou do Hotelu Vincent *** na odpočinkovou dovolenou, se ovšem jedná o naprosto ideální místo.

Pokoj v prvním patře, ve kterém jsme byly ubytované, byl krásně čistý, světlý a vzdušný. Nacházela se v něm manželská postel a jednolůžko, bordó křesílko a stůl s televizí a několika knihami. Na stolku už bylo připraveno vše, na co jsme se těšily v rámci balíčku: kartičky se vstupy do městské plovárny a slevami v kavárně Lázeňská káva a přístroj na inhalaci Vincentky. Milým překvapením byla láhev vína a dvě sklenice. Stejně jako v celém hotelu i v našem pokoji zdobily stěny originální obrazy. Součástí byla také chodbička s velkým zrcadlem, věšáky a minibarem, kde se chladily alkoholické i nealkoholické nápoje. Z chodbičky se dalo přejít do samostatné koupelny se sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem. Kromě spousty ručníků mě zde příjemně potěšil také fén, voňavá sůl a malý set kosmetiky (sprchový gel, pinzeta a odličovací tampony a tyčinky). K pokoji patřil i balkon s posezením, na kterém jsme si ráno užívaly východ slunce a pohled na okolní kopce a zahrady.

Jak jsme se v ubytování najedly?

V rámci pobytu jsme měly snídani formou bohatého studeného bufetu. Ze slaného bylo na výběr z různých šunek a sýrů a také několika druhů pečiva (světlého i celozrnného). Na stole nechyběla vařená vajíčka, pomazánka či marmelády. Milovníci sladkých startů dne si mohli dopřát čokoládové či ovocné müsli, čokoládové kuličky s mlékem nebo jogurtem a různé koláče. Samozřejmostí bylo čerstvé ovoce a zelenina. Každý den nás navíc potěšila „specialita“ v podobě slaného koláče nebo utopenců. Skvělé jídlo se neobejde bez stejně lahodného nápoje a na to věru v Hotelu Vincent *** nezapomněli. Milovníky kávy zde potěší kávovar se zrnky od místní pražírny Lázeňská káva. Vedle kávovaru jsme našly mléko i cukr. Dopřát jsme si mohly i čaj, vodu s plátky citronu a džusy.

Během celého dne byl v hotelu k dispozici samoobslužný bar. Kdykoliv jsme si tak mohly připravit kávu nebo čaj v kuchyňce nebo si vzít nápoj podle své chuti z chladničky. V ní se chladily různé druhy džusů, limonád, alko i nealko piv, vína a nechyběla zde ani místní Vincentka ve skleněných lahvičkách a plechovkách. Pokud by nás během pobytu přepadla chuť, mohly jsme si také vzít sušenky, lázeňské oplatky, tyčinky, bonbóny a chipsy. Hotel svým hostům plně důvěřuje, a tak zde celodenní bar funguje samoobslužně – vše, co jsme si vzaly z baru, jsme si zapsaly na připravený formulář. Nápoje a pochutiny, které jsme zkonzumovaly, jsme uhradily na recepci při check outu.

Jaký byl servis pro děti?

Sice jsme na pobyt necestovaly s dětmi, ale všimla jsem si, že hotel je skvěle připraven i na malé návštěvníky. Nejmenší zde čeká dětský koutek plný hraček, starší děti se zase zabaví při společenských hrách. Rodiče při snídani jistě ocení vysoké židle k zapůjčení. Během našeho pobytu se dětští hosté skvěle bavili i na dvoře přímo u hotelu, zatímco rodiče relaxovali na terase s posezením, ze které měli perfektní výhled na své mrňousky.

Penzion Vincent, Luhačovice, Osobně ověřeno

Jak jsme se najedly v okolí?

Jelikož jsme v hotelu jen snídaly, měly jsme dostatek příležitostí k objevování luhačovických restaurací a kavárniček:

  • Naší první zastávkou byla místní pražírna a kavárna Lázeňská káva, která je vyhlášená i za hranicemi Luhačovic. V rámci ubytovacího balíčku jsme obdržely poukaz na kávu, který jsme proměnily v lahodné cappuccino na ledě. Kavárna má skvělou atmosféru a obsluhují v ní skuteční odborníci. Milá slečna servírka mi výborně poradila s výběrem zrnkové kávy, která byla vskutku lahodná. Sáčky se zrnkovou Lázeňskou kávou lze koupit i přímo v Hotelu Vincent ***, kde se ze zrnek této pražírny také připravuje káva.
  • K obědu jsme si zašly do Francouzské restaurace v Hotelu Alexandrie. Jednán se o vyhlášený podnik, který navštěvují významné osobnosti a zahraniční delegace. Zdejší prostory, obsluha i strava jsou proto na opravdu vysoké úrovni a (minimálně večer) je vhodné se podle toho i obléct. My jsme si jako polévku daly brokolicový krém se sýrem s ušlechtilou plísní a slepičí vývar, jako hlavní chod potom telecí steak s gratinovanými bramborami a grilovanou zeleninou a vepřový Cordon Bleu s rozmačkanými bramborami. Všechna jídla byla opravdu výborná a celkově to byl báječný gastronomický zážitek.
  • S mamkou jsme si zopakovaly naši oblíbenou dovolenkovou tradici a místo klasické večeře jsme si dopřály něco sladkého. Šálek horké čokolády s pomerančem v čokoládovně U Najády nám příjemně zakončil den.
Penzion Vincent, Luhačovice, Osobně ověřeno

Kam se vydat na výlet?

Do Luhačovic jsme mířily za získáním nové energie i zážitků, a tak jsme odpočinek v bazénech střídaly s procházkami za architektonickými zajímavostmi:

  • Za relaxem jsme zamířily do Městské plovárny Luhačovice, kam jsme měly v rámci pobytu vstup na 1 hodinu zdarma. V zážitkovém bazénu jsme si užívaly masáže pod chrliči a na bublinkové lavici, odpočívaly jsme také ve vířivce a na venkovní terase zalité sluncem. Nechybí zde ani plavecký bazén o délce 25 m či bazén s atrakcemi pro děti.
  • Procházky a obdivování krás lázeňského městečka jsme si dosyta užily na pěší lázeňské zóně. Kromě množství proslulých lázeňských hotelů navržených (nejen) Dušanem Jurkovičem jsme obdivovaly nejznámější luhačovické prameny: pramen dr. Šťastného, ​​pramen Ottovka, nejslavnější pramen Vincentka a další. Velmi se nám líbila také luhačovická kolonáda.
Penzion Vincent, Luhačovice, Osobně ověřeno
  • Parádně jsme si odpočinuly ve wellness centru v Hotelu Alexandrie, kam je od 14:00 hodin vstup otevřený i pro veřejnost, za 550 Kč na osobu (po rezervaci předem). Nejkratší vstup je možný na 2 hodiny, které nám ale stačily jen tak tak. Relaxovaly jsme v odpočinkovém bazénu s krásnou mozaikou zlatého slunce na dně, ve vířivce i na lehátkách rozestavěných mezi květinami a antickými sochami. Součástí wellness centra je i saunový svět a venkovní terasa s lehátky, kde se během teplých dnů skvěle lenošilo.
  • Na prohlídku Luhačovické přehrady jsme se odvezly autovláčkem Moravský drak, který z centra Luhačovic směrem k přehradě jezdí ve vybrané dny od dubna do října. Na vláček si můžete zakoupit jednosměrný lístek za 80 Kč na osobu, my jsme zvolily obousměrnou jízdu za 120 Kč na osobu. Celá okružní jízda k přehradě a zpět do centra trvala 1 hodinu.
Penzion Vincent, Luhačovice, Osobně ověřeno

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Vincent ***

„Hotel Vincent *** byl perfektní volbou k pobytu plnému odpočinku a poznávání krás lázní Luhačovice. Interiér hotelu je zařízen velmi stylově a s citem pro detail. Stejně krásný byl i náš pokoj, ve kterém nám absolutně nic nechybělo. Z pestrého snídaňového bufetu si vybere každý, na co má chuť. Hotel stojí v tiché části Luhačovic, odkud se lze do centra snadno dostat pěšky, autem či autobusem. Díky vstupu v rámci balíčku jsme navštívily Městskou plovárnu a poznaly jsme také mnohé architektonické skvosty a významné prameny na lázeňské promenádě. Určitě si pobyt v luhačovickém Hotelu Vincent *** ráda zopakuji.“


👍Pobyt v Hotelu Vincent *** byl osobně ověřen Evou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet