Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Krakově v Hotelu Qubus ****

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do polského Krakova. Konkrétně do Hotelu Qubus ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Krakově v Hotelu Qubus ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 18.7.2022 - 20.7.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Qubus Hotelu Kraków ****
  • Lokalita ubytování je: Krakov
  • Cestovala jsem s: Partnerem a synem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na krátký 3denní pobyt jsme se s partnerem a synem vydali do polského Krakova. Bydlíme v Třinci, takže cesta nebyla dlouhá a autem po dálnici trvala kolem 2 hodin. Jízda po dálnici se v Polsku hradí formou mýtného za jednotlivé úseky. Celkem nás dálniční poplatek (2 placené úseky) vyšel na 26 PLN (cca 130 Kč) za jeden směr.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme v hotelové podzemní garáži. Jedná se o placené parkování za cenu 60 PLN (cca 315 Kč) za noc. Pokud do tohoto hotelu cestujete autem, placené parkování v hotelových garážích se rozhodně vyplatí. Budete tak mít zajištěné volné parkovací místo na uzamčeném parkovišti a není potřeba se o nic starat. Naproti hotelu lze najít místo na parkování přímo na ulici, to ale nevychází o moc levněji. K tomu je u veřejného parkování potřeba hlídat čas, a navíc není jisté, že volné místo najdete i po příjezdu z výletu.

Kde jsme se ubytovali?

Qubus Hotel Kraków **** jsme našli snadno – navigace nás navedla přímo ke dveřím budovy. Ačkoliv hotel stojí přímo v centru Krakova, nachází se v klidnější ulici na břehu řeky Visly, takže kolem něj není rušno. Přímo u vchodu do hotelu je parkoviště, kde jsme na chvíli zastavili a šli na recepci vyřídit check-in. Následně jsme jeli auto přeparkovat do garáže, odkud jsme výtahem i se zavazadly pohodlně vyjeli do patra, kde se nacházel náš pokoj.

Měli jsme rohový pokoj na konci chodby, který byl o něco větší než většina pokojů na patře. Líbilo se mi, že byl moderně a vkusně zařízený. Celá jedna stěna byla prosklená a navíc byl z oken a balkonu krásný výhled na řeku a celý Krakov. Koupelna byla čistá a našli jsme v ní vše, co jsme během pobytu potřebovali: ručníky, základní kosmetiku, fén i elektrické zásuvky pro zapojení holicího strojku. Součástí koupelny byla vana se zástěnou pro sprchování. Tohle řešení je skvělé, protože ani při sprchování ve vaně nehrozilo vytopení celé místnosti. Zvláštností v tomto pokoji bylo to, že koupelna měla okno. S tím jsem se v hotelu snad ještě nesetkala. :-)

Jak jsme se najedli v ubytování?

Pobyt jsme měli včetně snídaní, které byly naprosto dokonalé. Tak bohatý výběr všemožných jídel jsem už dávno nezažila. Bohatý teplý bufet, k tomu různé kvalitní sýry, uzeniny, ryby, hromady zeleniny a kupa ovoce. Nechyběly ani možnosti pro osoby se speciálními dietami, třeba bezlaktózová a rostlinná mléka. Samozřejmostí byl široký výběr pečiva a nápojů. Myslím, že u snídaní bylo zkrátka vše, na co si jen člověk vzpomene. Restaurace byla velmi prostorná s kapacitou asi 100 osob. To bylo ideální, protože hotel je poměrně velký a během našeho pobytu byl i docela zaplněný. Ačkoliv se občas u snídaně sešlo plno hostů, nebyl problém najít volný stůl. I přes velké množství lidí však žádné jídlo z bufetu nikdy nechybělo. Obsluha vše průběžně doplňovala až do konce podávání snídaní.

Druhý večer jsme využili hotelovou restauraci a zašli jsme si na večeři, která byla rovněž vynikající. Vybrali jsme si jídlo z menu a dokonalé bylo opravdu všechno od předkrmu přes hlavní jídlo po dezert. Objednali jsme si předkrm v podobě avokáda smaženého v panko strouhance s rajčatovým krémem. Jako hlavní jídlo padla volba na vepřovou panenku s pistáciemi a perfektní sladkou tečkou pak byl dezert v podobě mangového dortíku. Pro syna jsme vybrali vývar s domácími nudlemi a dětskou klasiku – špagety s domácím pestem. Na večeři je ideální si vyhradit dostatek času, ale věřte mi, že to opravdu stojí za to. Příště, až do tohoto hotelu pojedeme, určitě budeme volit variantu s polopenzí, protože jídlo bylo famózní harmonií chutí a vůní. Vynikající jídlo navíc doplňuje skvělá obsluha a příjemná atmosféra. Na večeři jsme kvůli pozdními návratu z výletu šli až v devět hodin, ale i tak bylo vše bez chybičky.

Jak jsme se najedli v okolí?

V rámci návštěvy Solného dolu ve Wieliczce jsme navštívili místní podzemní restauraci. Pozitivně hodnotíme jak prostředí, tak i jídlo. Vyzkoušeli jsme tradiční polskou kváskovou polévku žurek, která byla moc dobrá, a pak další tradiční polské jídlo – kotletu s bramborem a koprem.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je parádní wellness centrum. Nachází se v 6. patře a je prosklené, takže je odtud nádherný výhled na Krakov. Dominantou wellness je bazén a najdete tu i vířivku, finskou saunu a parní saunu. Veškeré prostory byly čisté a upravené. Wellness centrum je poměrně malé a neomezený vstup do něj mají všichni hosté. My jsme však měli štěstí a zrovna ve chvíli, kdy jsme do něj zavítali, tu příliš dalších hostů nebylo. O to více jsme si relaxaci užili. Pro aktivní hosty je k dispozici menší fitness centrum.

Jaký byl servis pro děti?

S ubytováním a službami pro děti jsem byla spokojena. Hotel nedisponuje velkým množstvím pokojů s přistýlkou, a proto je v nabídce ani nemá. Zvolili jsme proto variantu, že syn spal v posteli s námi. Vešel se ještě do věkové kategorie, kdy hotel umožňuje dítěti pobyt v pokoji bez přistýlky a počítá se s tím, že dítě spí na posteli s rodiči. Snídaně byly ve formě bufetu, kde je tak široký výběr, že si opravdu musí vybrat každý, a to včetně našeho syna, který si vždy pochutnal. Druhý večer jsme si v hotelové restauraci zašli také na večeři. Pro malé návštěvníky mají připravené speciální menu s menšími porcemi a oblíbenými jídly většiny dětí, jako jsou třeba špagety.

Kam se vydat na výlet?

  • V Krakově jsme byli pouze na 2 noci a chtěli jsme toho stihnout a vidět opravu hodně. Proto jsme zvolili zrychlenou verzi prohlídky města v elektromobilu Melex se skvělým průvodcem, který nás v průběhu 1 hodiny převezl přes ta nejznámější místa. Viděli jsme Staré židovské ghetto a Staré židovské město se 4 synagogami. V historické židovské čtvrti Kaziměř jsme si prohlédli Starou synagogu a stihli jsme navštívit i Baziliku Božího Těla. Kolem Šindlerovy továrny jsme dojeli až na hlavní náměstí se slavnými historickým trhy – Sukiennicami. Pak nás průvodce a řidič v jednom vyvezl až na kopec Wawel. Tady se nachází krásný a slavný královský hrad Wawel s neméně známým Wawelským drakem (Smok Wawelski), který je největším lákadlem pro děti. Každých 10 minut totiž chrlí z tlamy oheň a všem tak připomíná známou legendu o tom, jak tato saň před mnoha lety ohrožovala obyvatele Krakova a odvážný švec ji díky lsti přemohl. Dále jsme projeli uličkami kolem muzeí, divadel a dalších atrakcí. Po celou dobu nám řidič poskytoval zajímavý výklad o všem, kolem čeho jsme jeli. Velkou výhodou je, že pro hosty, kteří neumí polsky, mají k dispozici nahrávky výkladu ve 21 jazycích, takže se nemusíte být jazykové bariéry. Tento výlet nás vyšel na 300 PLN (cca 1 570 Kč) pro 2 dospělé osoby, za syna jsme neplatili nic. Pokud budete mít zájem, objednají vám výlet Melexem přímo na recepci a průvodce si vás vyzvedne před hlavním vchodem do hotelu.

  • Na Královském hradu Wawel jsme si nemohli nechat ujít prohlídku slavného zvonu zvaného Zygmund. Navštívili jsme také dračí jeskyni v podzemních prostorách zámku, kterými je možné projít až na břeh Visly, kde na vás čeká socha draka. Je to krátká prohlídka bez průvodce vhodná i pro děti. Jen k Zygmundovi je potřeba vyšlapat schody nahoru, ale za ten výhled na Krakov to vážně stojí.

  • Od zámku jsme se vydali na delší procházku podél břehu Visly. Počasí nám přálo, a tak to bylo velmi příjemné. Je zde cyklistická trasa oddělená od stezky pro chodce a jít celou dobu podél řeky je perfektní relaxace. Po Visle plave mnoho lodí a parníků a pokud má někdo zájem, může si půjčit kajak. Touto stezkou jsme se dostali až k pěší lávce přes Vislu a došli jsme zpět do hotelu.

  • Stihli jsme také navštívit Solný důl Wieliczka, který je cca 15 km od hotelu. V určitých hodinách jsou k dispozici i prohlídky v cizích jazycích. Doporučuji předem prověřit na internetu, v kolik hodin začíná prohlídka ve vámi preferovaném jazyce. My jsme nakonec šli na prohlídku v polštině a z naší skupiny jsme nebyli jediní Češi. Výhodou výkladu v polském jazyce bylo, že je trošku levnější. Vstupenka pro dospělou osobu stojí 89 PLN (cca 470 Kč), ale za tu 3hodinovou návštěvu je tato cena skvělá. Pod zemí je největší atrakcí solná kaple královny Kingy, kde jsou i lustry vyrobené ze soli a je to opravdu unikátní podívaná. Zkrátka zážitek pro malé i velké.

  • Další jedinečnou atrakcí byla plavba lodí od hotelového mola. Na recepci se stačí domluvit na konkrétní hodinu plavby a kapitán lodi si vás poté v hotelu vyzvedne. Pak si užijete 30minutovou plavbu od hotelu k Wawelu a zpět. Díky tomu se vám naskytne pohled na Krakov ze zcela jiné perspektivy.

  • Tip na závěr: Krakov je sám o sobě kouzelné staré město s množstvím starých úzkých uliček, ve kterých lze trávit čas touláním.


Závěrečné hodnocení pobytu v Qubus Hotelu Kraków ****

“Pobyt byl naprosto skvělý! Hotel byl krásný, pokoj moderní a čistý, personál milý a vstřícný. Velice nás nadchly bohaté snídaně a vynikající večeře. Wellness je menší, ale i tak parádní s pěkným výhledem na město. Hotel se nachází u řeky Visly v klidnější části Krakova, takže během noci je tu naprostý klid. Do centra je to opravdu kousek a přes most se do něj dostanete pohodlně i pěšky. Hotel Qubus bude určitě naším útočištěm v Krakově i v budoucnu. Jen si příště vezmeme pobyt s polopenzí. :).”


👍 Pobyt v Qubus Hotelu Kraków **** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet