Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Unterberghof **** v Alpách

Vydejte se spolu s Nikolou, členkou našeho Travelking týmu, do rakouského Flachau v Alpách. Konkrétně do Hotelu Unterberghof ***. Jaká byla cesta, ubytování, procedury a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Unterberghof **** v Alpách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 18.8.2022 - 20.8.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Unterberghof ****
  • Lokalita ubytování jsou: Alpy
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Rakouska jsme se vydali z Klobouk u Brna. Cesta do hotelu trvala 5 hodin a většina trasy vedla po rakouských dálnicích, takže jsme si na benzínce zakoupili 10denní dálniční známku za 9,50 euro (cca 250 Kč). Je možné zakoupit i elektronickou dálniční známku, ale musí se kupovat s předstihem – alespoň 14 dní před začátkem cesty. Na cestu jsme vyrazili už v 5 hodin ráno, abychom hned první den pobytu stihli návštěvu ledové jeskyně Eisriesenwelt. Na trase je ovšem zajímavých míst, která by stála za návštěvu, mnohem víc: například města Linec a Salzburg nebo jezera Wolfgangsee, Mondsee, Hallstatter see a další. My jsme se na zpáteční cestě zastavili u jezera Attersee.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování bylo zdarma na parkovišti přímo u hotelu. Míst byl dostatek a parkování nebylo potřeba domlouvat předem.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Unterberghof **** se nachází na kraji městečka Flachau. To leží přímo u sjezdu z dálnice A10, takže je skvělým výchozím bodem pro výlety autem. Hotel se nachází mimo centrum města, do kterého je to asi 15 minut chůze a můžete se do něj vydat i přes louky po cestičkách vysypaných kamínky, což je moc pěkná procházka. Ve městě je pak mnoho obchůdků a restaurací. Přímo u ubytování je bobová dráha a areál s nafukovacími hrady a atrakcemi pro děti. V bezprostřední blízkosti hotelu vede několik pěších turistických tras.

Od našeho pokoje jsme dostali hned dvě čipové karty, což jsme velice ocenili a ze zkušeností v jiných hotelech vím, že to není až tak časté. Dalším příjemným překvapením bylo zjištění, že pokoj má oddělenou koupelnu a toaletu. V koupelně byl sprchový kout a k dispozici byl i fén. Za velice praktické považuji, že v koupelně byly ručníky dvou barev, takže jsme si nemuseli pamatovat, kdo si ten svůj kam pověsil. Líbilo se mi, že vstupní chodba pokoje a celá ložnice byly velmi prostorné. To bylo ovšem patrné už z fotek v nabídce, takže mě to nepřekvapilo. :) Ve vstupní chodbě byla velká skříň a lavice se zrcadlem. Pokoj byl vybaven postelí, posezením (dvě židle a stolek) a menší rozkládací sedačkou, která může posloužit jako přistýlka pro dítě nebo třetí osobu. Nechyběl ani psací stůl se židlí a menší televize s mnoha programy, včetně jedné zpravodajské stanice v češtině. Stejně jako u většiny ostatních pokojů byl součástí toho našeho balkon se stolkem, posezením a popelníkem. Úklid pokoje probíhal každé ráno během snídaně a byly vyměněny ručníky. Ještě zmíním, že hotel je bezbariérový – výtah je hned u recepce a chodby jsou opravdu široké.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci balíčku jsme měli polopenzi označenou jako „light package“. Při první návštěvě restaurace nás obsluha usadila u stou, který pro nás předem vybrala, a u kterého jsme pak sedávali po celou dobu pobytu. Stoly, které byly přímo u oken, měly krásný výhled na okolní kopce. Stolů je tu dostatek, takže pro svůj pokoj budete mít vždy svůj vlastní. Pro větší rodiny či skupiny není problém stoly spojit. Obsluha hotelu je vždy o krok napřed a vše je připraveno pro komfort a dle potřeb konkrétního hosta. Během naší návštěvy byl hotel plně obsazen, ale ani tak nenastal žádný problém s nedostatkem míst k sezení či jídla nebo s nepořádkem a špinavým nádobím.

Snídaně ve formě bufetu se podávaly od 8:00 do 10:00 hodin. Na výběr bylo asi 5 druhů pečiva, slanina, míchaná vajíčka, vajíčka natvrdo, 2 druhy sýru, šunky, salámy, trocha zeleniny. Ze sladkých jídel 4 marmelády, med, Nutella, jogurty, kukuřičné lupínky a sušené švestky. Nabídka byla dostačující, ale za mě o něco slabší, než co jsem zvyklá z jiných hotelů. Konkrétně mi chyběly párečky a omáčka jako kečup či hořčice. Z nápojů tu byla klasika: džusy, mléko, káva a čaj.

Hlavní odlišností oproti klasické polopenzi byla odpolední svačinka. Od 15:00 do 16:30 hodin byl v jídelně k dispozici tác s bábovkou a dalšími sladkými dobrotami. Dále jsme se mohli sami obsloužit u zmrzlinového baru se 3 druhy zmrzliny, které bylo možné si nandat do misky nebo do kornoutku a nechyběla ani šlehačka. Standardně patří ke sladké odpolední svačince také káva, ale bohužel byl kávovar mimo provoz. Pro děti je zde pak možnost po celý den, mimo čas snídaní a večeří, načepovat limonádu či džus do kelímků.

Večeře se podávají od 18:00 do 20:00 hodin. V den příjezdu (čtvrtek) byla večeře formou bufetu se zaměřením na italskou kuchyni. Na výběr byla rajčatová polévka, krůtí plátek, lasagne a vepřová saltimbocca. K tomu bylo možné si jako přílohu dát zeleninu, rýži nebo těstoviny a dále omáčky: boloňskou, rajčatovou a Carbonara. Skvělý byl také zeleninový a předkrmový bufet s různými druhy sýrů, uzenin, pečiva apod. Nabídka byla opravdu rozmanitá.

Líbilo se mi, že jsme měli na stole připravený jídelní lístek (v angličtině) s vypsanými jídly, která dnešní bufet obsahuje. Díky tomu jsme si mohli v klidu rozmyslet, co si dáme a potom rovnou zamířit ke konkrétnímu místu. Pouze dezert byl ten den servírovaný, takže jakmile jsme vše dojedli, zeptal se nás číšník, za jak dlouho budeme chtít přinést sladkou tečku v podobě tiramisu. V rámci balíčku je u večeře zdarma nápoj – víno, pivo nebo voda. Pivo je čepované, z vín je na výběr bílé nebo červené. Druhý den už byla večeře servírovaná. Při snídani jsme obdrželi večerní menu a mohli jsme si vybrat ze 3 jídel (ryba, hovězí, zeleninové rizoto). K hlavnímu servírovanému chodu byl k dispozici bufet s polévkou, předkrmy a zeleninou, kde jsme se mohli obsloužit dle vlastní chuti. Jako dezert jsme si mohli dát u zmrzlinového bufetu asi 6 druhů zmrzliny, horké ovoce a čokoládu na přeliv. Pro děti bylo ten den kuřecí maso s výběrem přílohy na bufetových stolech. Různé způsoby podávání večeře mohou působit trochu chaoticky a nevím na základě čeho se určovalo, že jednou bylo jídlo servírované a jednou bufetové, když obsazenost byla v oba večery stejná. Nicméně vše bylo velice dobré a pochutnali jsme si!

Jak jsme se najedli v okolí?

Jeden pozdní oběd jsme si dali během výletu v Hotelu Waldgasthof, který se nachází v místech přestupu mezi lanovkami Starjet 1 a 2. Poseděli jsme na zahrádce, odkud jsme se kochali výhledem na hory. Nabídka jídel byla široká a skoro vše byly hotovky, které přináší na stůl okamžitě. Objednali jsme si švestkový knedlík a opravdu ani ne za 5 minut jsme ho měli spolu s čajem a kávou na stole. Bylo možné platit kartou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Sauny jsou otevřené od 15:00 hodin, po domluvě s personálem je ovšem vstup možný i dříve. Vstup je povolen osobám nad 15 let a je na čipovou kartu od pokoje, a tak není nutné na recepci nic předem hlásit. V saunách jsou zdarma k dispozici ručníky, župany je možné zapůjčit za poplatek 7 euro. Po saunování jsme relaxovali na lehátkách a pozorovali bobovou dráhu na protějším kopci. Venku před hotelem je ještě vyhřívaný bazén, který ukazoval teplotu 29 °C. Ten jsme ale nevyužili, protože většinu dne poprchávalo a bylo zataženo. Jinak by se zajisté na lehátkách u venkovního bazénu příjemně odpočívalo. Škoda, že v hotelu nebyla k dispozici i vířivka, prostor by tu pro ni byl. :) V suterénu se nachází ještě fitness místnost se základními stroji na cvičení s kapacitou max. 2 osob.

Jaké bylo další vyžití v hotelu?

Vedle hotelu je tenisový kurt, který je možné využít zdarma. Rakety a míčky je možné zapůjčit na recepci. Zdarma lze využít také ping pongový stůl, který najdete venku u bazénu.

Kam se vydat na výlet v rakouských Alpách?

  • Hned první den jsme se při cestě z Česka do hotelu zastavili v jeskyni Eisriesenwelt, což je nevětší ledovcová jeskyně na světě. Vstupenka pro dospělého vyšla při nákupu online na 32 euro (770 Kč), na pokladně na 35 euro (840 Kč) a zahrnovala cestu autobusem z parkoviště ve městě, lanovku a exkurzi do jeskyně s průvodcem. Prohlídky probíhají v němčině nebo angličtině. V jeskyni byla opravdu zima, teplota byla jen lehce nad nulou. I v létě je tedy potřeba obléci si dlouhé kalhoty, teplou bundu, rukavice a čepici. Během exkurze v jeskyni vystoupáte po více než 1 400 schodech a pak ještě musíte celou trasu absolvovat zpět, takže to není úplně vhodný výlet pro malé děti a osoby s horší pohyblivostí. V jeskyni byla tma, osvětloval ji pouze průvodce s lampou a pak sami návštěvníci, kdy zhruba každý pátý dostal do ruky lucernu, kterou celou dobu nesl. Kvůli tomu si bohužel nešlo vychutnat ledovou krásu v jejím plném rozsahu, protože vždy byla vidět jen část, která byla zrovna osvětlená. Já osobně jsem spíše koukala na schody pod nohama než kolem sebe, abych neuklouzla. Na celou návštěvu si doporučuji vyhradit tak 4 hodiny, abyste vše v pohodě stihli. Počítejte také s tím, že někdy se před lanovkou tvoří fronty. Kdyby vám ještě zbyl nějaký čas, doporučuji navštívit hrad Hohenwerfen, který leží ve stejné vesnici.

Hned po příjezdu do hotelu nám paní recepční pomohla zařídit slevovou kartu Flachau Summer Card. Na tuto kartu má nárok každý, kdo se ubytuje ve vybraných hotelech ve Flachau minimálně na 2 noci. Karta v podobě QR kódu nám přišla asi za hodinu na e-mail. Zřízení karty je zdarma a je možné ji začít ihned používat. Informace o možnostech využití byly na letáčcích na recepci a najdete je také na webu. Vybrat si můžete třeba hikingové túry, například 5hodinový výstup na vrchol Lackenkogel (2 051 m n. m.). Z ostatních aktivit je v nabídce třeba lukostřelba, fotbalový trénink, beach volejbal, zábavné aktivity pro děti, návštěva farmy... Každý den si můžete vybrat jednu z možností.


  • My jsme Flachau Summer Card využili na jízdu lanovkou Starjet, která byla se slevovou kartou zdarma. Šli jsme jednoduše přímo k turniketu a tam načetli QR kód naší karty z e-mailu a mohli jsme jet! Lanovka je sedačková pro 6 lidí. Na přestupní stanici jsme přestoupili na lanovku Starjet 2 a vyvezli jsme se nejvýše, co jen to šlo. I cestu dolů jsme absolvovali lanovkami a za žádnou z jízd jsme nemuseli platit. Na konečné stanici lanovky je možné si vybrat jeden ze 3 značených okruhů a užít si krásné výhledy na vrcholky Vysokých Taur a Dachstein. Procházka na vrchol Griessenkareck trvala necelé 2 hodiny a dostali jsme se téměř do 2 000 metrů nad mořem. Cestou jsme procházeli kolem stád krav, která se pásla na loukách v okolí. Podél lanovky je několik chat, kde je možné se občerstvit.

  • Na jižním okraji Salzburgu leží zámek Hellbrunn a Zoo, na západním okraji zase Skanzen Freilichtmuseum Salzburg. Ačkoli jsme měli v plánu na některé z míst zamířit, nakonec jsme se rozhodli návštěvu odložit na jindy, protože bylo deštivo. Dle informací na internetu je v zámku k dispozici audio průvodce v češtině. Na skanzen je potřeba vyhradit si celý den, protože areál je opravdu rozsáhlý.

  • Lokalita hotelu je opravdu nabitá přírodními i kulturními památkami. Za 3 dny jsme nestihli zdaleka vše, co bychom chtěli, a tak se sem ještě určitě vrátíme. Rozhodně doporučuji rezervovat a zakoupit vstupenky na lanovky a památky předem, zejména v letní sezóně. První výhodou je, že budete mít jistotu, že se vám výlet vydaří a nebudete muset řešit náhradní program, protože na místě budou vstupenky vyprodané. Zadruhé ušetříte nějaké to euro, protože online zakoupené lístky bývají levnější. My jsme se například chystali na ledovec Dachstein, ale už při cestě k lanovce tabule hlásily, že je možný vstup pouze se vstupenkou zakoupenou online. Když jsme tedy zkoušeli v 11 hodin koupit lístky na webu, na ten den bylo již bohužel vyprodáno. :(


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Unterberghof ****

“V Hotelu Unterberghof jsme strávili krásný srpnový víkend. Na hotelu se nám líbila jeho rodinná atmosféra a milý přístup každého z personálu. Ubytováni jsme byli ve velkém pokoji, který přesně odpovídal fotografiím v naší nabídce. Jediné malé minus bych dala za skromnější výběr při snídaních, kde bych ocenila pestřejší nabídku teplých pokrmů. Kromě toho jsme ovšem byli s jídlem velmi spokojení a moc nám chutnalo. Okolí je plné atrakcí pro děti, takže tento hotel doporučuji i pro rodinnou dovolenou. Navštívit můžete největší ledovou jeskyni na světě Eisriesenwelt, ledovec Dachstein nebo si vybrat z bezplatných aktivit v nabídce Flachau Summer Card. ”


👍 Pobyt v Hotelu Unterberghof **** byl osobně ověřen Nikolou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Nikola PrůdkováNikola Průdková
Aktualizováno: 18. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet