Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Krkonoších v Pensionu Relax

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do Krkonoš. Konkrétně do Pensionu Relax. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Krkonoších v Pensionu Relax

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 11.7.2022 - 13.7.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Pension Relax
  • Lokalita ubytování jsou: Krkonoše
  • Cestovala jsem s: Rodiči
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Jako cíl naší dovolené jsme zvolili Pension Relax, který leží v městečku Velká Úpa přímo v Krkonošském národním parku. Na cestu jsme vyráželi z Brna. Pokud bychom jeli přímo do penzionu, určitě by se vyplatilo koupit si dálniční známku a jet po dálnici, což by trvalo asi 3 hodiny a 15 minut. My jsme si však cestou naplánovali několik výletů, a proto jsme po dálnici nejeli. Z Brna jsme nejprve zamířili do Častolovic, kde jsme se vydali na stejnojmenný zámek. Potom jsme se vypravili ještě na zámek Nové Město nad Metují a pak už konečně do Krkonoš. Tato trasa je dlouhá asi 220 km a zabrala nám skoro 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Pension má vlastní parkoviště, ale místo na něm není možné předem rezervovat. Vzhledem k menší obsazenosti hotelu ve všední dny pro nás bylo volné místo na venkovním parkovišti hned vedle hotelu. Na toto parkoviště se vjíždí přes závoru, ke které jsme dostali ovládání.

Kde jsme se ubytovali?

Adresu Pensionu Relax jsme zadali do navigace a na místo jsme dorazili zcela bez problémů. Pension se nachází u silnice a je dobře viditelný, takže ho určitě nepřehlédnete. Musím poznamenat, že i přes polohu hned u silnice nás žádný hluk během pobytu nerušil. Zaparkovali jsme před vstupem hotelu, vyložili jsme kufry a následně jsme si při check inu domluvili parkování.

První večer jsme se vydali na menší příjemnou procházku podél silnice, která je obklopena přírodou a pěknými chatkami. Je zde určitě větší klid než přímo v Peci pod Sněžkou, kam pěšky dojdete přibližně za půl hodinky, nebo dojedete autem během pěti minut.

Na pobyt jsem cestovala s rodiči a potěšilo mě, že jsme dostali velký pokoj se dvěma ložnicemi, vlastní koupelnou a předsíňkou. Ve velké koupelně byl sprchový kout, žebříkový radiátor i háčky na ručníky. V první ložnici byla manželská postel, dvě křesla, sedačka, malá televize, psací stůl a velká skříň. Ve druhé ložnici pak byla rovněž manželská postel, komoda a malá televize. Celkově byl pokoj opravdu pohodlně zařízený a čistý. WiFi připojení fungovalo výborně, a tak nám během dovolené nic nescházelo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně našeho balíčku jsme měli snídaně. Vzhledem k tomu, jak dobře tady vaří, bych ale všem vřele doporučila pobyt s polopenzí. Hotelová kuchyně si rozhodně zaslouží pochvalu – vše, co jsme si dali, bylo výborné. Po příjezdu jsme měli hlad, a tak jsme si objednali večeři z à la carte menu. V nabídce nás lákalo několik jídel. Nakonec to vyhrál cheeseburger s hranolky a salátkem a hovězí líčka na víně s domácími bramboráčky. Porce byly veliké, maso šťavnaté a jen se rozpadalo. Plusový bod dávám i za domácí bramboráčky.

Start dne byl také vynikající. Ve snídaňovém bufetu nechybělo čerstvé pečivo, koblihy, vajíčka, opečená slanina nebo párky. Veliký výběr byl i ve studené části – cereálie, zelenina, salámy, paštika a další. Mě potěšil i bohatá nabídka čajů. Jediné, co mi na snídani chybělo, byl 100% ovocný džus.

Ráda bych pochválila také paní, která nás po celý pobyt obsluhovala. Byla moc milá a pozorná. Prostor restaurace i venkovní zahrádka je moc pěkně zařízená novým dřevěným nábytkem.

Jak jsme se najedli v okolí?

V rámci výletů jsme navštívili několik kaváren a restaurací, které mohu s nadšením doporučit.

  • Častolovice – Zámecká kavárna H&H Castle Cafe, která se nachází v krásném prostředí nádvoří zámku. Dali jsme si výbornou kávu a zákusky. Lákaly nás i chlebíčky a nabídka slaných jídel. Někdy se tam musíme vrátit.

  • Pec pod Sněžkou – Bouda v Obřím dole, kde jsme si po sestupu ze Sněžky dali poctivý houbový guláš a pomalu pečená hovězí žebra. K žebrům se skvěle hodilo místní pivo Sněžka. Zkrátka a dobře jsme si v hezkém prostředí dřevěné chaty vychutnali vynikající jídlo. Zaujala mě také možnost zakoupit domácí med či medovou zmrzlinu.

  • Vrchlabí – Kavárna 7 štítů, která je umístěna v nejstarším domku ve městě. Posezení je v roubené chaloupce a na zahradě. Zákusky i káva byly vynikající a lákaly nás i slané a sladké palačinky. Obsluhoval nás moc milý personál. V prvním patře je mini muzeum s nejstarší malovanou místností ve Vrchlabí.

  • Žďár nad Sázavou – Tálský mlýn, kam při našich cestách jezdíme opakovaně. Z čerstvých lokálních surovin zde vaří lahodné a poctivé pokrmy. Tentokrát jsme si dali pečeného králíka a tortillu s kuřecím masem. Prostory jsou velmi vkusné a útulné.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Ještě jednou doporučuji koupit si balíček s polopenzí, protože zahrnuje také vstup do wellness. My jsme vstup v ceně neměli, ale rozhodli jsme se rezervovat si hodinu soukromého wellness, což se ukázalo jako opravdu skvělé rozhodnutí. Po celém dni v horách přišel odpočinek opravdu vhod. Ráno jsme si rezervovali požadovaný čas a večer jsme se přišli nahlásit paní do restaurace, kde jsme si s sebou objednali Aperol a kde nám zapůjčili ručníky. K dispozici je ve wellness vířivka, sauna, dvě sprchy, lehátka k odpočinku a šatna.

Kam se vydat na výlet?

Po cestě do Krkonoš je nespočet krásných míst k navštívení. My jsme si vybrali zámek Častolovice se zajímavou prohlídkou interiérů, zoo parkem s možností krmení zvířátek, výběhem pro daňky a také s výbornou kavárnou. Člověk by zde mohl strávit klidně celý den. Poté jsme se ještě zastavili na zámku v Novém Městě nad Metují, kde se nám líbila zahrada s dřevěnou lávkou od architekta Dušana Jurkoviče. Vyšli jsme si zde také na věž, abychom se pokochali výhledem do okolí. Prohlídku zámku jsme už bohužel nestihli.

Hned první den jsme se po ubytování vydali na procházku po Peci pod Sněžkou, kde je k dispozici bobová dráha i další vyžití pro děti i dospělé.

Sněžka – s rodiči jsme se rozhodli vyjet nahoru lanovkou, což trvá skoro 15 minut. Dolů jsme sešli pěšky krásnou přírodou.

Vrchlabí – toto město označované za vstupní bránu do Krkonoš je od penzionu vzdálené asi půl hodiny cesty autem. Prošli jsme si městečko i zámecký park. Líbily se nám štítové domy v Krkonošské ulici, které patří mezi nejstarší lidové stavby v Krkonoších. Nyní slouží jako muzeum a naleznete zde Informační centrum KRNAP.

Zámek Hrádek u Nechanic - menší zámeček, který láká svoji zajímavou stavbou a červenou barvou. Je zde i park a kavárna.


Závěrečné hodnocení pobytu v Pensionu Relax

“Pension Relax je ideálním ubytováním na dovolenou v Krkonoších. Cítili jsme se zde velmi dobře. Pokoj byl pohodlně zařízený a čistý, strava vynikající a personál moc milý. Navíc je tu možnost relaxace ve formě privátního wellness s vířivkou a saunou, kde jsme si po celodenním výletu na Sněžku skvěle odpočinuli. Stihli jsme i pár výletů, ale určitě doporučuji delší pobyt, protože aktivit je v okolí opravdu mnoho.”


👍 Pobyt v Pensionu Relax byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Zuzana AndělováZuzana Andělová
Aktualizováno: 18. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet