Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným wellness v Hotelu Tarasy Wang ***

Vydejte se spolu s Nikol, členkou Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do Tarasy Wang *** hotelu v Polských Krkonoších. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným wellness v Hotelu Tarasy Wang ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Ať už na české, nebo na polské straně, v Krkonoších jsem zkrátka nikdy nebyla. To jsem se rozhodla změnit o prvním červnovém víkendu, a tak jsme v pátek po práci vyrazili z Vysočiny směrem na polské město Karpacz. Cesta dlouhá asi 180 km nám i s jedním delším zastavením v Hradci Králové trvala asi 3 a půl hodiny. Hotel se nachází asi jen 20 km od hranic s Českem a v dané oblasti žádná dálnice ani nebyla, takže jsme si místní dálniční známku nekupovali.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování u hotelu asi neslouží pouze ubytovaným hostům, ale také turistům, takže je opravdu prostorné. U vjezdu je závora, která vydává parkovací lístek. Ten si nezapomeňte vzít na recepci, kde vám ho ověří a pak budete moci parkoviště využívat po celou dobu pobytu. Parkování se předem rezervovat nemusí a pro hotelové hosty je zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Naším útočištěm v Krkonoších se stal Hotel Tarasy Wang *** ležící přímo naproti Sněžce. Hotel sice funguje již od roku 1897, ale prochází postupnou renovací. Kromě části se staršími pokoji tu najdete moderní restaurace, pokoje i wellness zónu. Navíc se ubytování nachází na výjimečném místě – v horském městečku Karpacz, kde si v zimě užijete lyžování, celoročně pak turistiku v Krkonošském národním parku, jehož území je doslova pár kroků od ubytování. A aby toho nebylo málo, tak přímo naproti hotelu stojí jedinečná památka – nádherný kostel Wang ve skandinávském stylu. Po příjezdu a zaparkování jsme zamířili na recepci, kde nás na recepci uvítala milá paní. Překvapilo nás, že neumí moc dobře anglicky, ale na všem základním jsme se domluvili. Budovy hotelu jsou tak trochu bludiště se spoustou chodeb, a proto jsme ocenili, že šla paní recepční část cesty k pokoji s námi, abychom do něj bez problému trefili. Orientaci v hotelu jsme si mohli vyzkoušet i sami, protože karta od pokoje nefungovala, resp. nebyla aktivovaná, takže jsme se na recepci ještě vrátili. Paní recepční kartu aktivovala a už bylo vše v pořádku.

Měli jsme pokoj ve zrenovované části hotelu a byl opravdu pěkný a prostorný. Hned za dveřmi se nacházely věšáky, zrcadlo a velká skříň, naproti té pak vstup do koupelny se sprchovým koutem, WC, umyvadlem a otopným žebříkem s věšáky. Nechyběl ani fén, který jistě po lenošení ve wellness přijde leckomu vhod. Následovala obývací část s ohromným gaučem, stolkem, psacím stolem se židlemi, malou lednicí a televizí. Odtud se dalo vejít na balkón, který byl vybaven posezením a měl krásný výhled na okolní přírodu. Z obýváku pak vedly dřevěné schůdky do mezonetového patra, kde byla ukrytá pohodlná manželská postel.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku byla zahrnuta polopenze, kterou jsme zahájili první den poněkud hekticky, protože byla podávána do 19:00 hodin, což jsme dopředu věděli. Do restaurace jsme přišli zhruba v 18:50 a velmi oceňujeme, že nám pan kuchař večeři ještě vydal. Skládala se z polévky, hlavního chodu a dezertu. Hlavní jídlo jsme si mohli vybrat z menu se dvěma variantami. Jídelní lístek byl ale pouze v polštině a nikdo z personálu v restauraci neuměl anglicky, čas na luštění nebyl, a tak jsem si vybrala první a přítel druhé jídlo. Ochutnali jsme tedy krásně naservírovaný boršč, který byl ovšem na náš vkus docela překyselený. Já jsem si objednala rybu s bramborovou kaší a pořádnou várkou zelného salátu a pochutnala jsem si. Přítel dostal něco mezi gulášem a kung-paem s bramborovou kaší. Toto jídlo chuťově nebylo špatné, ale jednalo se o zvláštní kombinaci. 😊 Porce byly ohromné a nedaly se skoro dojíst. Naprosto parádní byl dezert v podobě mrkvového koláče s pudinkem. Nápoje byly na objednání za příplatek, ale mohli jsme si je nechat zapsat na pokoj a platit až při odjezdu.

Druhý den večeře nebyla servírovaná, ale formou bufetu a podávala se ve „snídaňové“ restauraci. Opět byla jedna polévka (zeleninová), dvě hlavní jídla (masové koule ve smetanové omáčce s tarhoňou a pečená vepřová žebra se zelím a bramborem) a jako dezert (kokosová buchta). Jídla byla opravdu chutná, a navíc nás potěšilo, že k večeři byla voda a ovocná šťáva zdarma.

Slabší to bylo se snídaněmi, na kterých jsem si já osobně nepochutnala, ale přítel byl naopak spokojen, protože zbožňuje míchaná vajíčka s párečky a pečivem. Tyto pokrmy v nabídce nechyběly, ale z teplých jídel to bylo vše. Ze studených tu pak byly ještě sýry, máslo a pomazánky. U těch ovšem chyběla informace, o jaké pomazánky se jedná a ranní tipovačka není nic pro mě. 😊 Zvolila jsem tedy ovocný jogurt a kiwi. Výběr ovoce bohužel nebyl příliš bohatý. K dispozici pak byly ještě cereálie s mlékem, z nápojů pak čaje, káva, voda a šťáva.

Jak jsme se najedli v okolí?

Druhý den pobytu jsme se během výletů zastavili na oběd do stylové dřevěné roubenky Mazurkowa Chata. Ochutnali jsme hovězí vývar s domácími nudlemi a tradiční polské pirohy. Na výběr bylo několik druhů, anebo míchaný talíř, kde byly od každého druhu 2 kusy. Pro ten jsme se rozhodli a ochutnali jsme tak pirohy s brambory a cibulkou, masové s česnekem, špenátové s česnekem a zelné s hřiby. Všechny varianty byly výtečné.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V budově s recepcí se v přízemí nachází malé a útulné wellness centrum. K dispozici je tu vířivka vhodná pro maximálně 4 osoby, naproti té jsou pak relaxační lehátka. Ve druhé menší místnosti jsou umístěny dvě sauny s kapacitou zhruba dvou osob a sprcha na osvěžení. Vstup do wellness není potřeba rezervovat, ale vzhledem k velikosti hotelu může být obtížné užít si relaxaci ve vytížené časy – například během večera po návratu z výletů.

Kam se vydat na výlet?

V sobotu byl naší první zastávkou ptačí park s příhodným názvem ZOObaczysko, který je od hotelu vzdálen pouhých 15 minut autem. Cena za vstup je cca 150 Kč a zahrnuje také kelímek se zobáním a zeleninou pro ptáčky. Areál tvoří velká zahrada, která patří k rodinnému domku, v němž majitelé bydlí. Prohání se tu králíčci, různé druhy holubů, slepic, kohoutů, vodního ptactva a pak jsou tu samozřejmě pestrobarevní ptáci, kvůli kterým sem většina návštěvníků míří. Opeřencům stačí zamávat kelímkem se zrním před zobáčkem a hned se na vás slétnou. Po areálu tak chodí dospělí i děti s ptáčky na rukách i hlavách. V zadní části zahrady jsou pak klece, kde si můžete prohlédnout i dravce. Ve stejné oblasti se nachází ještě jedna ptačí zoo s názvem Papugarnia. Do té jsme se také chtěli stavit, ale odradila nás nemožnost platby kartou a trochu i areál, který je vlastně velký betonový kvádr a všichni ptáci jsou zavření uvnitř.

Dalším cílem naší cesty byl hrad prince Henryka u jezera Sosnówka. Pod hradem je bezplatné parkoviště, odkud je to asi 1,2 km do kopce. Na výběr jsou dvě trasy – jedna horší, ale rychlejší, anebo pak delší trasa vhodná pro děti, kočárky a seniory. Do hradu je možné se také podívat, navíc je odtud krásný výhled do okolí.

Přímo v Karpaczi se nachází Divoký vodopád, u kterého jsme se stavili na zpáteční cestě. Je u něj vstup do Krkonošského národního parku, takže je tu i ohromné parkoviště (placené), kde můžete zaparkovat. Pokud si rádi uděláte procházku, je možné k vodopádu dojít od hotelu pěšky (1,5 km). Počítejte s tím, že cesta tam půjde hladce, zpátky to ovšem bude do prudkého kopce. Po večeři jsme pak zamířili do 13 km vzdálených termálů – Termy Cieplickie. Po 19. hodině se platí snížené vstupné. Za 2hodinový vstup do bazénů a SPA části jsme tedy platili 55 zł na osobu. Hlavní část areálu tvoří bazénový svět s rekreačním bazénem, který je propojený s plaveckým bazénem, kde byla voda nejstudenější. Dále jsou součástí 2 brouzdaliště pro děti a 2 termální bazény s vnitřní a venkovní částí. Bohužel jen v jednom bazénu byla teplota vody, která nám vyhovovala (34 °C), takže jsme vyzkoušeli jen ten. Zaplatili jsme si i vstup do SPA, kde je několik druhů saun (finská, parní, infra) a také sněžná jeskyně, což je vlastně takový opak sauny. Nám se nejvíce líbily vířivky a tepidárium (vyhřívané lavice).

Cestou domů jsme se v Česku stavili ještě na poslední výlet, a to do hospitálu Kuks. Přišli jsme tak tak na začátek prohlídky Hospitál, což je základní okruh za cenu 200 Kč na osobu. Tato prohlídka trvala asi hodinu a podívali jsme se do hlavní chodby s nástěnnými malbami Tanec Smrti, do kostela Nejsvětější Trojice, kde nás čekalo nádherné hudební vystoupení od uskupení SoliDeo, které hrálo na dobové nástroje. Vrcholem prohlídky pro mě pak byla nejstarší barokní lékárna v Česku – U Granátového jablka, poslední zastávkou bylo lapidárium se sochami Ctností a Neřestí.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Tarasy Wang ***

“Hotel Tarasy Wang *** leží v polské Karpaczi a má dokonalou polohu – přímo u vstupu do Krkonošského národního parku a hned vedle nádherného skandinávského kostela Wang. Byli jsme ubytováni ve zrenovovaném mezonetovém pokoji, kde jsme měli veškerý komfort, který je během krátkého pobytu potřeba. Výhodou byla také možnost relaxace v malém wellness s vířivkou a 2 saunami. Každý den se podávají servírované či bufetové večeře, na kterých jsem si velice pochutnala. Snídaně byly slabší, ale myslím, že se z nich najíst dalo. Pobyt v Tarasy Wang je ideální volbou pro cyklisty či turisty, ať už jde o páry, rodiny s dětmi či pejskem.”


👍 Pobyt v Hotelu Tarasy Wang *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet