Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným bazénem a saunovým světem ve Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart ****

Vydejte se spolu s Matějem, členem našeho Travelking týmu, do Jeseníků. Konkrétně do Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným bazénem a saunovým světem ve Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do severomoravského městečka Jeseník jsme vyráželi autem z Tišnova, který leží 20 km severně od Brna. Při volbě trasy jsme měli na výběr dvě možnosti: buď jet po dálnici směrem na Olomouc, nebo po okreskách přes Moravskou Třebovou a Šumperk. Vzhledem k tomu, že se s přítelkyní během cestování rádi kocháme výhledy, zvolili jsme druhou variantu. Jeseník se nachází v samém srdci hor, v krajině plné přírodního bohatství a zeleně, takže jsme si cestu opravdu užili. Mít dálniční známku samozřejmě nebylo nutné. Celkově nám trasa o délce zhruba 160 km zabrala asi 2 a čtvrt hodiny. Adresu hotelu jsme zadali do navigace a ta nás dovedla až před jeho bránu.

Jak to bylo s parkováním?

Auto jsme zaparkovali na venkovním parkovišti, které se nachází přímo v areálu hotelu. Parkoviště je oplocené a hlídané kamerovým systémem, takže jsme neměli žádné obavy. Předem jsme parkování hlásit nemuseli. Počet stání je úměrný kapacitě hotelu, takže parkování bylo zkrátka úplně bezproblémové.

Kde jsme se ubytovali?

Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** se nachází v klidné a zalesněné čtvrti města Jeseník, a jeho okolí je tak opravdu úžasné. Hotel leží uprostřed obrovské zahrady, kterou bych přirovnal k zámecké a hned vedle ní jsou Smetanovy sady. Přes tento okouzlující park se dá snadno dostat až na Křížový vrch, odkud je opravdu fantastický výhled na město. Pokud stejně jako já patříte mezi milovníky přírody, tohle prostředí vás také uchvátí.

Všechny pokoje v této více než 120 let staré vile jsou moderní, nicméně si díky citlivé rekonstrukci zachovaly jedinečnou historickou atmosféru. Ubytováni jsme byli v prostorném a zároveň bezbariérovém pokoji v přízemí. Nábytek byl dobový, ovšem po důkladné renovaci, což se nám moc líbilo. Manželská postel byla velmi pohodlná a skvěle se na ní spalo. Potěšil nás pěkný výhled do zahrady a dále byla v pokoji LCD televize, stolek s posezením a minibar plný vychlazených nápojů a různých sladkých i slaných dobrot. V pokoji jsme cítili moc příjemně a nemáme k němu jedinou výhradu.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Na rozdíl od většiny kolegů v Travelkingu nepatřím k velkým jedlíkům, ovšem i tak hodnotím polopenzi v tomto hotelu jako perfektní! Snídaně sice často vynechávám, ale během pobytu jsem se skoro nemohl dočkat, až se půjdeme nasnídat do přepychově vybavené hotelové restaurace Lotte. Na švédských stolech, ze kterých jsme si mohli nabídnout zcela podle vlastních preferencí, bylo skutečně vše pro dokonalý start dne. Na výběr byly 4 druhy křupavého čerstvého pečiva, ke kterému jsme si mohli dát různé druhy sýrů, uzenin, vajíčka na různé způsoby, párky, klobásky, slaninku a samozřejmě pomazánky. Pro ty, kdo jsou spíše na sladké, tu byly lahodné croissanty, müsli, jogurty, džemy či různé oříšky. Nechyběl ani dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Žízeň jsme mohli uhasit dvěma druhy džusu (pomerančový a jablečný) nebo vodou s citronem. Během snídaní byl k dispozici kávovar, který kromě klasického espressa připravoval i kávové speciality jako cappuccino či latté.

Večeře podávané rovněž v jedinečném prostředí restaurace Lotte měly formu 3chodového servírovaného menu složeného z polévky, hlavního chodu a dezertu. Na výtečné paprikové polévce jsme si s partnerkou moc pochutnali, ačkoliv normálně polévky příliš nevyhledáváme. Já jsem jako hlavní chod zvolil gnocchi se slaninou a cuketou – a upřímně jsem lepší gnocchi v životě nejedl. Partnerka si objednala hovězí líčka s bramborovou kaší a stejně jako já byla ze svého jídla unešena. Perfektní sladkou tečkou večeře byla čokoládová pěna s ovocem. Porce byly opravdu poctivé, takže jsem měl téměř problém je sníst, ale to rozhodně nepovažuji za negativum. Celkově bylo stravování ve Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart **** na jedničku, a hosté se tak mohou těšit na výtečnou gastronomii.

Jak jsme se najedli v okolí?

V den příjezdu jsme byli na obědě v restauraci Křížový vrch, která se nachází na stejnojmenném kopci. Kromě vynikajícího jídla jsme si zde vychutnali také unikátním prostředí s osobitým dobovým duchem, a především úchvatný výhled na město Jeseník.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu jsou hned dvě wellness centra, z nichž jedno je privátní. Po příjezdu na nás tady na pokoji čekaly nachystané pantofle a župany. Privátní wellness je za příplatek a využili jsme jej hned první den. Nutno ovšem dodat, že jsme si ho zarezervovali s dostatečným předstihem předem. Sami pro sebe jsme tak na hodinu měli moderní prostor s vířivkou, saunou a vodní postelí. Nikým nerušeni jsme si perfektně odpočinuli.

Druhý den pobytu jsme vyzkoušeli i hotelové wellness, do kterého mají přístup i ostatní hosté. Voda v bazénu měla příjemných 27 stupňů a velmi se mi líbil pěkný výhled do udržované zahrady. Poté jsme se šli ohřát do saunového světa, jehož součástí je parní, finská a solná sauna. Ve wellness s námi v tu dobu zrovna nikdo nebyl, a tak jsme s radostí vyzkoušeli všechny tři sauny. Pak už jsme jen relaxovali v odpočinkové místnosti, kde tiše hraje uklidňující hudba.

Celkově nás luxusní prostředí wellness nadchlo a skvěle jsme si v něm odpočinuli. Hotel je jako stvořený pro romantickou dovolenou ve dvou. Pokud se sem tedy chystáte s partnerkou či partnerem, doporučuji si předem zarezervovat privátní wellness, kde si užijete chvíle nerušené relaxace. Ani hotelové wellness pro všechny hosty vás ovšem rozhodně nezklame a pořádně si v něm dobijete baterky. K příplatkovým službám patří kromě privátního wellness také venkovní vířivka, masáže a různé různé relaxační procedury jako koupele a zábaly.

Kam se vydat na výlet?

  • V nádherné přírodě Jeseníků se nachází i jeden technický klenot. Je jím přehrada Dlouhé Stráně, u které se nachází stejnojmenná přečerpávací elektrárna. Třetí největší přečerpávací vodní elektrárnu na světě a zároveň nejrozsáhlejší vodní energetické dílo v České republice si můžete pořádně prohlédnout při exkurzi, která se mi jakožto fanouškovi technických památek moc líbila.
  • Abychom měli i nějaký ten adrenalin, zastavili jsme se po cestě z prohlídky elektrárny ve Vrbnu pod Pradědem na bobové dráze. Během jízdy na dráze o délce 840 metrů jsme obdivovali krásnou přírodu i panoramatické výhledy do údolí.
  • Parádní panorama poskytuje také nejstarší rozhledna v Jeseníkách – Biskupská Hora. Zděná vyhlídková věž s více než 120letou historií stojí přímo na česko-polské hranici a je z ní opravdu skvělý rozhled. Zajímavost je, že na rozhledně je poštovna, takže je možné odsud poslat pohled anebo si nechat dát speciální razítko.
  • K místům, která jsem chtěl vidět, patřil také Ski Bridge 721. Nejdelší visutá lávka na světě byla otevřena teprve loni, a tak jsme si k mostu, který spojuje horské hřeben Slamník a Chlum, udělali výlet. Zážitek to byl nezapomenutelný, a ačkoliv je tento výletní cíl od hotelu vzdálen 50 km, rozhodně jej doporučuji.

Závěrečné hodnocení pobytu ve Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart ****

“Z pobytu ve Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart **** jsem byl opravdu nadšený. Luxusní vila leží v nádherné zahradě a poskytuje moderní vybavení i historickou atmosféru zároveň. Díky tomu je vila právem považována za jednu z nejkrásnějších v celém Jeseníku. Zrekonstruovaný interiér s prvky z 19. století se vkusně snoubí s moderním wellness s bazénem, saunovým světem a klidovou zónou s panoramatickým výhledem do zahrady. Najdete zde také privátní wellness, což je sice příplatková služba, ale zamilovaným dvojicím na romantickém pobytu ji rozhodně doporučuji. Skvělým začátkem dne byly pestré bufetové snídaně a ještě lepším završením pak vynikající večeře, při kterých si rozhodně přijde na své i náročnější gurmán. Tento pobyt bych doporučil každému, kdo ocení krásné prostředí uvnitř i venku a očekává služby na nejvyšší úrovni.”


👍 Pobyt ve Wellness & Spa Hotelu Villa Regenhart **** byl osobně ověřen Matějem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet