Největší slevy v roce jsou tady! Vyberte si svůj TravelBomba pobyt se slevou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu s luxusním wellness v zámeckém Borostyán Med Hotelu ****

Vydejte se spolu se Zoltanem, členem našeho Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do luxusního Borostyán Med Hotelu **** blízko Debrecínu. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s luxusním wellness v zámeckém Borostyán Med Hotelu ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 13.8.2024 - 17.8.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Borostyán Med Hotel ****
  • Lokalita ubytování je: Debrecín
  • Cestoval jsem: S dcerou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na letní pobyt jsme se s dcerou vypravili autem z maďarského města Miskolc (Miškovec). Vzhledem k tomu, že jsem v hotelu byl na dovolené již několikrát, cestu už znám nazpaměť. :) Z Miskolce jsme jeli po dálnici směrem na město Debrecín, takže jsem využil celoroční dálniční známku (on-line je možné koupit známku s platností na 10 dní za 19,8 €). Kousek před Debrecínem jsme z dálnice sjeli a pokračovali jsme na obec Nyíradony. I přes probíhající letní turistickou sezónu nebyly nikde kolony a trasu o délce 120 km jsme urazili asi za hodinu a půl.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má venkovní parkoviště, které svou kapacitou odpovídá velikosti hotelu. Nejdříve jsme zastavili přímo před hlavním vchodem, abychom si z auta vyložili zavazadla, a poté jsme si našli parkovací místo vzdálené asi minutu chůze od hotelu. Parkování je zdarma a rezervace není nutná. Pro bezpečnost aut se vstupní brána vedoucí k hotelu na noc uzavírá.

Kde jsme se ubytovali?

Borostyán Med Hotel **** nás naprosto okouzlil, jakmile jsme bránou projeli do obrovské zahrady s jezerem. Zámecká budova hotelu vypadá opravdu jako z pohádky a nenechá nikoho na pochybách, že právě tady si užijete dokonalý pobyt v luxusním prostředí. Skvělý první dojem pokračoval i poté, co jsme vstoupili do hotelu. Kombinace křišťálových lustrů, mramorových podlah a elegantního nábytku vytvářela jedinečnou atmosféru. V prvním patře hotelu se nachází velká terasa, odkud jsme sledovali slunce pomalu zapadající za les, což byl nezapomenutelný zážitek.

Pokud na pobyt pojedete s dětmi, rozhodně doporučuji ubytovat se stejně jako my ve dvoupokojovém rodinném apartmá s tematickým dětským pokojem. Apartmá bylo velmi prostorné (cca 40 m²) a jeho součástí byly ložnice, dětský pokoj, 2 balkony a vlastní koupelna. Z každého pokoje byl vstup na balkon, odkud byl krásný výhled do zahrady. Nábytek v apartmá byl stejně jako v celém hotelu velmi elegantní. V mém pokoji byla manželská postel s nočními stolky, psací stolek, televize, minibar, velké zrcadlo a šatní skříň. Drobným detailem, který mi ovšem udělal radost, byly zásuvky s porty na USB a USB-C pro jednoduché nabíjení elektronických zařízení. Pokoj dále disponoval elektrickými roletami a nastavitelnou klimatizací. Koupelna byla vybavena sprchovým koutem, fénem, umyvadlem se zrcadlem a sadou kosmetiky.

Z růžového pokojíčku pro holčičky byla dcera maximálně nadšená. Místnosti s princeznovskými tapetami a pestrobarevným kobercem dominovala růžová palanda ve stylu panenky Barbie. V pokoji byl také dětský stoleček se židličkami, kde si mohla dcera kreslit a vybarvovat.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Náš pobytový balíček zahrnoval plnou penzi, jejíž součástí byly snídaně, obědy i večeře ve formě bufetu a k tomu odpolední svačinka. Jako první musím zmínit exkluzivní prostředí hotelové restaurace vybavené křišťálovými lustry a luxusním nábytkem, díky čemuž jsme si dopřávali doslova královské hody. Snídaně byly dokonalým startem každého dne pobytu. Na švédských stolech na nás čekal široký výběr teplých i studených a sladkých i slaných snídaňových jídel. Já jsem se nemohl nabažit míchaných vajíček se sýrem a dokřupava opečené slaninky s celozrnných pečivem. Ochutnal jsem také lecsó (maďarský guláš z papriky), pečené fazole v rajčatové omáčce či kvalitní klobásu. Dcera, která dává přednost sladkým snídaním, si velmi oblíbila krupicový pudink a cereálie, ke kterým byly k dispozici jogurty, kravské mléko a 5 různých druhů rostlinného mléka. Z pití byly v nabídce ovocné džusy, italská káva a pro požitkáře dokonce neomezená konzumace šampaňského.

I obědy a večeře zahrnovaly pestrou škálu chutných jídel. Na výber byly vždy 3 druhy polévek, několik masitých jídel a různé přílohy. Pokaždé byl v nabídce také pokrm s rybou a bezmasé jídlo. Ochutnat jsme mohli jak tradiční maďarskou kuchyni, tak mezinárodní speciality. Skvěle postaráno bylo také o děti, pro které tu byly například různé druhy těstovin, nugetky, smažený sýr a hranolky. Nápoje během obědů a večeří se objednávaly u obsluhy na číslo pokoje a platily se při check outu.

Odpolední snack se podával na zbrusu nové hotelové terase u bazénu, kde jsme si mohli vychutnat vynikající občerstvení i úžasný výhled. Většinou jsme si odpoledne zpříjemnili osvěžující limonádou a sladkou dobrotou jako palačinky, koblihy či různé dortíky.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během vodních radovánek v Aquaticum Outdoor Water Park jsme potřebovali doplnit energii. Vybrali jsme podnik Hullám Bistro, který se nachází přímo ve vodním parku. Dali jsme si menu s burgerem a hranolkami, což byla svělá volba – jídlo bylo chutné a za skvělou cenu.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotelové wellness centrum je opravdu fantastické! Jeho součástí jsou vnitřní i venkovní bazény (včetně plaveckého), termální bazén s vnitřní a venkovní částí a 4 vířivky s termální vodou. Kolem bazénů jsou zdarma k dispozici lehátka, slunečníky, židle i stolky. Zarelaxovat si můžete také v saunovém světě s finskými saunami, infra saunou, aroma saunou a parní lázní. Nechybí ani ledový bazén pro osvěžení po saunování. Ve wellness se můžete zdarma zúčastnit aktivit, jako jsou saunovací ceremoniály či vodní aerobik. Hotel je obklopen rozlehlou zahradou s jezerem, takže můžete odpočinek ve wellness proložit procházkami v přírodě. A to vřele doporučuji – já si takhle vždycky skvěle dobiju baterky!

Děti se mohou vyřádit hned ve třech krytých vnitřních bazénech s tobogány či na venkovním hřišti. Dcera se naučila v létě plavat, a tak svoje plavecké schopnosti prověřila ve venkovním bazénu obklopeném zelení. Žízeň jsme mohli uhasit ve dvou barech – jeden je ve vnitřní části wellness a druhý přímo ve venkovním bazénu. Přestože byl hotel během našeho pobytu plně obsazen, díky velikosti wellness to vůbec nebylo znát a vždy jsme si užili zábavu ve vodě i relaxaci. Velkou výhodou je, že neomezený vstup do wellness je platný i ve dny příjezdu a odjezdu. Wellness ve 4* Borostyán Med Hotelu je opravdu špičkové a nadchne jak milovníky odpočinku, tak rodiny s dětmi.

Jaké měl hotel zázemí pro děti?

Borostyán Med Hotel **** je jako stvořený pro rodinnou dovolenou s dětmi! Už při výběru pokoje jsem využil možnosti zarezervovat rodinné apartmá s růžovým pokojíčkem pro princezny, ze kterého byla dcera naprosto unesená. Skvěle připraveni byli i v hotelové restauraci, kde nikdy nechybělo dětské menu s dobrotami pro malé strávníky. Dcera si nejvíce oblíbila sladkou odpolední svačinku, která se podávala na terase s úžasným výhledem.

Součástí hotelu je i venkovní hřiště a herna, ve které se pobaví malí i velcí. Kromě hraček pro děti je zde k dispozici například stolní fotbal, kulečník, hry ve virtuální realitě či interaktivní hry na automatech. Moc se mi líbilo, že v tomto směru hotel myslel i na rodiče a mohli jsme si s dcerou užít zábavu společně.

Kam se vydat na výlet?

Hotel poskytuje pestré možnosti vyžití a služeb, takže jsme tentokrát na výlety nejezdili každý den. V hotelu můžete klidně strávit celou dovolenou a nudit se rozhodně nebudete! :)

  • Moje dcera je vodní živel, a tak jsme si nemohli nechat ujít příležitost navštívit vodní park Aquaticum v Debrecínu. Tento moderní aquapark nabízí nekonečné možnosti zábavy i relaxace. Součástí je 15 bazénů s mnoha atrakcemi i wellness část se saunami, vířivkami a termálními bazény. Ve vodním parku Aquaticum si na své přijdou úplně všichni od miminek pro prarodiče.
  • Město Debrecín je od hotelu vzdálené jen 15 km a rozhodně stojí za navštívení! Nachází se zde například největší kostel v Maďarsku, termální lázně Kerekestelep či výše zmíněný vodní park Aquaticum.
  • Zoologická zahrada Debrecín se nachází v malebném prostředí debrecínského lesa Nagyerdő. Její součástí je také největší zábavní park v regionu.

Závěrečné hodnocení pobytu v Borostyán Med Hotelu ****

„V hotelu Borostyán Med Hotel **** jsem dovolenou strávil již několikrát a pokaždé jsem byl maximálně spokojen. Díky zrekonstruovanému wellness s mnoha bazény, vířivkami a saunovým světem si tady užijete dokonalý pobyt v jakémkoliv ročním období. Hotel nabízí perfektní zázemí pro hosty všech věkových kategorií. Moje dcera byla nadšená z princeznovského pokojíčku, moderní herny, dětských bazénů i vynikajícího jídla. Hlavními důvody, proč se do hotelu tak moc rád vracím, jsou luxusní prostředí, krásný zámecký park s jezerem, špičkové wellness i lahodná plná penze! Ať už toužíte po relaxaci, romantice ve dvou anebo rodinné dovolené s dětmi, tohle je to pravé místo pro váš příští pobyt.“


👍 Pobyt v Borostyán Med Hotelu **** byl osobně ověřen Zoltanem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 10. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden