Osobně ověřeno: Recenze pobytu s koňmi i lázněmi v maďarském Sárváru v Hotelu Vadkert Major ***

Vydejte se spolu se Zoltanem, členem našeho Travelking týmu, do maďarského Sárváru. Konkrétně do Hotelu Vadkert Major ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s koňmi i lázněmi v maďarském Sárváru v Hotelu Vadkert Major ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 20.5.2022 - 22.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Vadkert Major ***
  • Lokalita ubytování je: Sárvár
  • Cestoval jsem s: Dcerou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt v Hotelu Vadkert Major *** jsme se vydali z města Miskolc na severu Maďarska. Do Sárváru ležícího nedaleko hranic s Rakouskem jsme ujeli zhruba 410 km směrem na západ a cesta nám trvala asi 3 hodiny a 45 minut. Celou trasu jsme jeli po dálnici, na kterou je v Maďarsku nutné pořídit dálniční známku – ta 10denní vyjde na 3 820 HUF (246 Kč).

Jak to bylo s parkováním?

Využili jsme toho, že parkování bylo v ceně balíčku. Auto jsme zaparkovali na venkovním parkovišti přímo před hotelem. Výhodou bylo, že auto stálo přímo před naším pokojem, a tak jsme ho měli „pod dohledem“.

Kde jsme se ubytovali?

Najít hotel bylo velmi snadné. Nachází se na jižní straně města, kde je klid a spoustu zeleně. Obrovskou výhodou je, že letní vchod (otevřený od června) vyhlášených termálních lázní Sárvár je od hotelu vzdálen pouze 2 minutky chůze. K hlavnímu vchodu Spa and Wellness Centre Sárvár dojdete pěšky asi za 8 minut.

Budova hotelu sloužila původně jako lovecký zámek a svou současnou podobu získala během nedávné rekonstrukce. Celý areál hotelu nám ochotně ukázal usměvavý personál. My jsme byli ubytováni v jednom z přízemních křídel. K pokoji náležela příjemná předzahrádka s krásným výhledem na jezírko a jezdeckou dráhu, a tak jsme mohli od rána pozorovat koně. Pokoj byl dostatečně velký a hezky vyzdobený, takže jsme se v něm cítili velmi příjemně. Koupelna se sprchou byla naprosto vyhovující a prostorná.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Po téměř 4hodinové cestě nás potěšilo, že jsme hned po příjezdu dostali jako občerstvení sladké palačinky. K první večeři jsme si mohli sestavit menu o 4 chodech. Bylo možné volit mezi 5 druhy polévek, 6 druhy hlavních jídel a různými saláty a dezerty. Možnosti výběru byly opravdu bohaté. Nad rámec stravy v balíčku je možné objednávat pokrmy z jídelního lístku. Na večeře je restaurace otevřena od 18:00 do 22:00 hodin (poslední objednávky se přijímají ve 21:30). Výhodou pro rodiny s dětmi je, že je k dispozici také dětské menu s oblíbenými pokrmy malých hostů, jako jsou například špagety, smažený sýr, kuřecí prsa a podobně. Dcera si pochutnala na špagetách s kuřecím masem. Já jsem si dal gulášovou polévku a kuřecí maso s hranolky. Všechna jídla bylo velmi chutná a navíc podávaná ve stylových talířích, které krásně ladily s atmosférou restaurace. Porce byly opravdu velké, takže jsme toho nakonec snědli víc, než bychom měli. :-)

V hotelu jsme snídali dvakrát a snídaně měla pokaždé jinou podobu. První den jsme dostali servírovanou snídani, protože až na náš pokoj byl hotel v podstatě prázdný. Nicméně mohli jsme si bez omezení objednávat jídla, která měli běžně ve snídaňové nabídce. My jsme si jako první dali studenou snídani – různé druhy pečiva s velkým výběrem sýrů, uzenin a zeleniny. K tomu samozřejmě také máslo, pomazánky či džemy na potření pečiva. K dispozici byly také 3 druhy cereálií s teplými i studenými mléky včetně bezlaktózové varianty. K pití byla k dispozici káva, cappuccino a džusy (pomerančový a jablečný). Servírka nám navíc nabídla teplé dobroty, jako jsou vejce na různé způsoby (míchaná, vařená, smažená), klobásky, párky a další. Druhý den pobytu měla snídaně formu bufetu, takže byla všechna uvedená jídla na švédských stolech a my se mohli obsloužit dle vlastní chuti sami. Když nás odpoledne honila mlsná, dali jsme si v hotelové restauraci palačinky a limonádu. Tentokrát jsme si dobroty vychutnali na terase restaurace. Porce byly opět poctivé a na první pohled velmi lákavé.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během celodenního výletu do centra Sárváru jsme se najedli v restauraci Várkapu Vendéglő. S jídlem jsme byli velmi spokojeni a z restaurace je navíc krásný výhled na hrad Nádasdy. Vyzkoušeli jsme také restauraci ve Spa and Wellness Centre Sárvár, kde jsme si opět pochutnali. Vřele tedy můžeme doporučit jak hotelovou restauraci, tak zmíněná dvě místa.

Jaké bylo wellness centrum/termální lázně v hotelu?

Součástí hotelu je wellness centrum s krásným výhledem na zeleň a koně. Jeho součástí je finská sauna, infra sauna, parní lázeň a relaxační zóna. Vzhledem k tomu, že se hotel nachází v bezprostřední blízkosti lázní Sárvár, jsme hotelové wellness nevyužili.

Ve vyhlášených sárvárských termálech jsme ovšem strávili celý den. Musím říct, že den ve Spa and Wellness Centre Sárvár jsme si s dcerou opravdu moc užili. Dcera byla nadšená z mnoha tobogánů, klouzaček, bazénu s vlnobitím a mnoha dalších vodních atrakcí. Mě zase zaujalo, že zde byl i bazének a zázemí pro nejmenší děti, takže je toto místo vhodné i pro rodiny s miminky. Za vstup do lázní jsme platili 4 900 HUF (310 Kč) pro dospělého a 2 500 HUF (160 Kč) za dítě ve věku 3 až 14 let. Cena zahrnovala i uložení věcí ve skříňkách.

Jaký byl servis pro děti?

Právě Hotel Vadkert Major *** jsem pro pobyt se svou dcerou zvolil v očekávání, že si užijeme aktivní víkend. Ukázalo se, že jsem nemohl vybrat lépe. Pro rodiny je toto ubytování opravdu perfektní volbou a děti jej budou určitě milovat stejně jako moje dcera. Díky množství zeleně a venkovnímu dětskému hřišti je prostředí pro malé hosty velmi atraktivní. V okolí hotelu se dá běhat, hrát badminton či fotbal. Milovníky zvířat zase potěší malá zoo, kde je možné si pohladit různá domácí zvířátka, jako je například poník či oslík. Dceři se moc líbilo, že zde byla spousta koňů – během našeho krátkého pobytu jsme jich viděli určitě přes 20. Samozřejmě si můžete připlatit i jízdu na koni. Zmíním také možnost dětského stravování v hotelové restauraci.

Kam se vydat na výlet?

  • Vyhlídkový vlak – jezdí v létě od 10:00 do 22:00 hodin. Během necelé hodiny projede vláček nejznámějšími turistickými místy, jako jsou hrad Nádasdy, restaurace, hlavní náměstí, dětská hřiště. Nejbližší zastávka vláčku je hned vedle hotelové restaurace. Rodičům s dětmi rozhodně doporučuji. Denní lístek stál 1 500 HUF (90 Kč) pro dospělého a 1 200 HUF (75 Kč) pro dítě.
  • Hrad Nádasdy – dominanta města, která určitě stojí za prohlídku.
  • Jízda na koni – doporučuji jako nezapomenutelný zážitek pro děti i dospělé.
  • Spa and Wellness Centre Sárvár – známé sárvárské lázně nabízejí odděleně léčebnou a zážitkovou část. Jelikož jsem lázně navštívil s dcerou, šli jsme do zážitkové části a dobře jsme udělali. Dcera si den v aquaparku s atrakcemi užila na maximum a já konec konců také.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Vadkert Major ***

"Lokalita hotelu je báječná – pobyt v blízkosti zvířat i přírody byl zkrátka fantastický. V hotelu je klidná atmosféra, která se skvěle hodí k jeho okolí. Zaměstnanci byli velmi milí a nikdy jim nechyběl široký úsměv na tváři. V hotelové restauraci jsme si pochutnali na lahodných jídlech (nechybí ani nabídka pro děti). Dcera si tu užila i jízdu na koni. Lázně i zastávka vyhlídkového vlaku po památkách byly vzdáleny doslova pár kroků, takže jsme si stihli užít i spoustu zábavy. Hotel Vadkert Major *** doporučuji jak rodinám s dětmi, tak i párům, které touží po trošce romantiky. Skvělé zážitky zde zkrátka čekají na každého!”


👍 Pobyt v Hotelu Vadkert Major *** byl osobně ověřen Zoltanem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet