Osobně ověřeno: Recenze pobytu s aquaparkem a wellness v Bohinj Eco Hotelu **** superior

Vydejte se spolu s Františkem, členem našeho Travelking týmu do Slovinska. Konkrétně do Bohinj Eco Hotelu **** superior. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s aquaparkem a wellness v  Bohinj Eco Hotelu **** superior

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Než jsme se vydali do Hotelu Bohinj Eco****superior, strávili jsme první dvě noci naší dovolené v Hotelu Švicarija.

Cesta z tohoto hotelu do Bohinj Eco trvá autem dvě hodiny. Během cesty jsme si udělali zastávku v Ljublani – parkování nebylo těžké najít. Parkovali jsme kousek od centra, které jsme pak prošli pěšky. Dále jsme si cestu zpříjemnili zastávkou u jezera Bled, kde jsme za dvouhodinové parkování zaplatili 5 EUR. Během pauzy jsme si užili projížďku na paddleboardu a také procházku kolem tohoto ikonického jezera uprostřed vrcholů Julských Alp. Nejen pro vodáky a milovníky vodních sportů může být cesta z Bledu do Bohnij Eco zajímavá – vede totiž údolím řeky Sava Bohnijka, která teče přímo z jezera Bohnij.

Jak to bylo s parkováním?

Během našeho příjezdu lilo jako z konve, při vynakládání věcí z auta jsme tedy opravdu ocenili dočasné kryté stání. Zavazadla jsme tak pohodlně odnosili. Poté jsem auto zaparkoval za hotelem na přilehlém asfaltovém parkovišti. Odtud to bylo k zadnímu vchodu hotelu jen pár desítek metrů. Hotelové parkoviště nikdo nekontroloval, ani nám nikdo neříkal, kde a jak máme parkovat. Parkoviště je prostorné a během celé sezony nabízí dostatek parkovacích míst.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Bohinj Eco ****superior se nachází v obci Bohinjska Bistrica a je takřka nepřehlédnutelnou dominantou vesnice. Můžete ho spatřit již při příjezdu od Bledu – neomylně nás sem vedl velký nápis na jeho střeše. Cesta byla skutečně snadná. Obec je krásná a má rozhodně co nabídnout ať už obchody, půjčovny kol nebo restaurace a další podniky. Kousek od hotelu, přibližně 15 minut jízdy autem, se nachází největší atrakce okolí – Bohinjské jezero. K němu můžete dojet po cyklostezce na kole nebo po pěším trailu. Ti nejzdatnější se mohou vydat po hřebenové túře ve výškách okolo 2 000 metrů nad mořem. Znáte to – je to sice dál, ale za to horší cesta. 😊

Náš pokoj byl rozdělen na malou vstupní chodbičku, koupelnu s toaletou a na hlavní část s postelí. Součástí byl i balkón s posezením Největší pýchou našeho pokoje byl výhled na kostel sv. Jana Křtitele u Bohnijského jezera, za nímž se tyčily vrcholky Julských Alp.

Postel byla široká (v průběhu noci jsme na ní spali ve třech) a pohodlná – spalo se jako na obláčku! Na pokoji bylo nachystáno i drobné občerstvení v podobě ovoce a vody, která po příjezdu přišla vhod. V noci po zhasnutí všech světel zůstala v koupelně svítit malá světýlka modré barvy, která nás navigovala v případě noční návštěvy toalety. S dítětem, které se v noci budí to bylo fajn, jelikož jsme si nemuseli svítit telefonem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Měli jsme polopenzi a strava byla opravu výborná. Snídaně i večeře se podávali formou bufetu.

Snídaně byly bohaté. Pečivo bylo čerstvé i v neděli, což nebývá všude zvykem. Na výběr byla široká nabídka slaných i sladkých jídel. Ač by oči jedly, naše žaludky už byly plné. Zajímavá byla nabídka sladkých pokrmů – od croissantů, přes cupcakes, muffiny až po crème brûlée. U snídaně jsou nápoje v ceně, u večeře se klasicky doobjednávají a platí.

Obsluha byla milá, vstřícná a vyhověla i našim speciálním požadavkům týkajících se dítěte. Během hlavní sezony je z restaurace krásný výhled.

Jak jsme se najedli v okolí?

Přes den jsme se vydali k Bohinjskému jezeru. Poblíž mostu a kostela se nachází několik restaurací. Navštívili jsme restauraci u vysoké lezecké skály – Pod Skalco - Ribčev Laz. V blízkosti restaurace si můžete užít lezení na skalní stěně a děti se vyřádí na dětském hřišti nebo v malém výběhu se zvířaty. V obci Ribčev Laz se nachází i další restaurace, ve kterých si můžete vychutnat místní i mezinárodní kuchyni.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotelové wellness nabízí širokou škálu služeb a různých procedur. Pro vstup do wellness je nutná předchozí rezervace a je přístupné od 18 let. Kromě bazénu je vybaveno také finskou saunou, parní lázní a relaxační zónou. Jelikož se wellness nachází na střeše hotelu, užijete si tu krásný výhled na hory a také si zde můžete dopřát masáže. Wellness je tak ideální pro všechny bezdětné a toužící po klidu.

Oproti této oáze klidu je aquapark spíš divočina, nachází se zde mnoho atrakcí: brouzdaliště pro malé plavce, tobogány pro milovníky rychlých jízd, lezecká stěna nad vodní hladinou, vířivky i divoká řeka.

Cestování s dětmi

Na pokoji jsme měli nachystanou dětskou postýlku pro naši dceru. Ta si ji velice oblíbila, jelikož postel měla otevírání z boku na zip, mohla si tedy do postele vlézt pohodlně sama. Vylézání a nalézání do postele dceru bavilo dlouhou dobu – i drobnost dokáže udělat dítěti radost. 😊 V restauraci bylo na výběr ze dvou typů dětských židlí – dcera si tak mohla jídlo v klidu vychutnat z pohodlí vlastní židle.

Přestože byla dětská postýlka skvělou atrakcí, zlatým hřebem byl pro dítě vedlejší hotelový aquapark. Zvenku jsou budovy oddělené, ale pod zemí je spojuje tunel. Když počasí nepřálo, dostali jsme se tunelem suchou nohou až do šaten bazénu. Nikomu tak nehrozilo prochladnutí, ani případná rýmička. Tunel jsme ocenili i v ten moment, kdy jsme zapomněli na hračky a mohli jsme s mokrou hlavou zaběhnout do pokoje a věci vyzvednout.

Kam se vydat na výlet?

  • Poblíž hotelu se nachází krásná jezera:
    • Bohinjské jezero: největší jezero Slovinksa uprostřed nádherného Triglavského národního parku;
    • Jezero Bled: kolem kterého vede příjemná asi 6 km dlouhá okružní trasa vhodná pro výlety pěšky i na kole.
  • Kousek od Bohinjského jezera se nachází jedny z nejkrásnějších vodopádů – Vodopády Savica.
  • V okolních horách se můžete také vydat na různé treky a cyklovýlety – je zde spousta stezek. Na své si přijdou i milovníci vodních sportů: vyzkoušejte třeba paddleboarding, rafting nebo kanoistiku na řece Sava Bohinjska.

Závěrečné hodnocení pobytu v Bohinj Eco Hotelu ****superior

"Ať už strávíte čas přímo na hotelu nebo v jeho okolí, vždy si užijete plno skvělých zážitků. Bohinj Eco Hotel je opravdu veliký, takže vždy najdete volný pokoj. Díky bohaté nabídce wellness a přilehlém aquaparku s množstvím atrakcí, si zde užijete zábavu a relaxaci i během deštivých dnů. Pokud vám bude počasí přát, udělejte si výlet do hor, na kolech nebo si užívejte vodní radovánky v nejkrásnějších jezerech Slovinska. Spokojeni jsme nebyli pouze se službami, ale i se stravou a vstřícným personálem. Největším zážitkem pro nás ale byla jízda na paddleboardech na průzračném Bohinjském jezeře a následný sjezd říčky Sava Bohinjska, která z jezera odtéká.”

👍 Pobyt v Bohinj Eco Hotelu ****superior byl osobně ověřen Františkem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet