Osobně ověřeno: Recenze pobytu plného výletů v Corvin Hotelu **** v Budapešti

Vydejte se spolu se Zuzkou, Cindy a Anetou, členkami našeho Travelking týmu, do Budapešti. Konkrétně do Corvin Hotelu ****. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu plného výletů v Corvin Hotelu **** v Budapešti

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jely?

Na teambuilding jsem se společně se svými kolegyněmi Anetou a Cindy vydala do Maďarska, a to rovnou do hlavního města Budapešti. Na cestu jsme se vypravily přímým autobusem z Brna. Preferovaly bychom vlak, ale dopravu jsme začaly řešit docela pozdě a lístky už byly vyprodané, anebo příliš drahé. Autobusem cesta trvala 4,5 hodiny a vyšla na 550 Kč/osoba na cestě tam a 650 Kč/osoba na cestě zpět. Celkem tedy 1 200 Kč na osobu.

Jak to bylo s parkováním?

I když jsme necestovaly autem, všimly jsme si, že přímo vedle vstupu do hotelu je vjezd na uzamčené parkoviště, což je v centru metropole určitě výhoda. Parkování je zpoplatněno na 5 000 HUF/noc (cca 300 Kč).

Kde jsme se ubytovaly?

Po našem příjezdu jsme se z autobusové zastávky vydaly k Corvin Hotel Budapest - Corvin Wing **** pěšky a díky mapám v mobilu jsme ho našly snadno. Hotel se nachází jen pár metrů od hlavní ulice (Üllői út), na které najdete zastávku metra i tramvaje, takže cestování po městě byla hračka. Ačkoli hotel neleží v blízkosti turistických památek, během pár minut jízdy metrem či tramvají se k nim lehce dostanete. Na lokalitě jsme ocenily, že byla opravdu klidná a tichá. Další výhodou byl supermarket v bezprostřední blízkosti hotelu.

Věděly jsme, že do Budapešti dorazíme velice brzy, a to v 6 hodin ráno. Do hotelu jsem tedy raději předem napsala e-mail, zda by bylo možné uschovat si u nich kufry do doby check-inu. Hotel velice rychle odpověděl, že to není problém. Ráno jsme tedy podle plánu dorazily do hotelu uschovat si zavazadla, abychom se mohly vydat prozkoumávat město. Velice nás potěšilo, když nám milý pan recepční oznámil, že je pro nás pokoj už připravený a můžeme se rovnou ubytovat.

Byly jsme ubytované v 5. patře ve velice prostorném pokoji se třemi lůžky. K dispozici zde byla dvě křesla se stolečkem, psací stůl, šatní skříň, televize a komoda s poličkami. Úložného prostoru byl opravdu dostatek. Za velké plus považuji, že WC bylo oddělené od koupelny, protože v hotelech většinou bývají v jedné místnosti. V koupelně byl prostorný sprchový kout, stolička na odkládání věcí a nechyběl ani fén. WiFi připojení na pokoji fungovalo velice dobře, a navíc zde byla i klimatizace. Nic nám tu tedy během našeho pobytu nechybělo.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Součástí balíčku byly snídaně formou bufetu. První den jsme se rozhodly posnídat venku v příjemné zahradě. Druhý den jsme se usadily v klimatizované restauraci, kde se nám nejvíc líbil koutek s moderní modrou lavicí.

Kromě typických snídaňových pokrmů, jako jsou vajíčka, párky a cereálie, nás nadchla spousta druhů čerstvého ovoce. Mně osobně udělal radost pestrý výběr bezlaktózových mlék, jogurtů a semínek (dýňová, slunečnicová, lněná, chia atd.). Cindy zase jako bezlepkářku potěšila bohatá nabídka bezlepkových produktů. Jediné, co nám tu trošku chybělo, byl 100% ovocný džus.

Číšníci byli během snídaní velice milí a nápomocní. Špinavé nádobí uklízeli rychle a bufet pravidelně doplňovali, takže žádné pokrmy nechyběly. I před koncem vydávání snídaní tak bylo pořád z čeho vybírat.

Jak jsme se najedly v okolí?

  • Mazel Tov – velice příjemná restaurace s otevřeným prostorem plným zeleně, výborné jídlo i koktejly a k tomu rychlý servis. Daly jsme si kuře shawarma v pita chlebu s rajčetem a okurkou, k tomu hranolky a pastrami sendvič. Místo je velmi oblíbené, a proto doporučujeme rezervovat si stůl předem.

  • Tapassio – restaurace, která nabízí kromě typických španělských tapas i maďarské a středomořské pokrmy v tapas podobě. Je možné vybrat si jídlo z lístku, nebo zvolit variantu „věřím šéfkuchaři". My jsme šly do té odvážnější varianty. Ve třech kolech nám na stůl přistály různé pokrmy od slávek přes chobotnici až po malou porci steaku. Jako tečku jsme dostaly domácí zmrzlinu a při placení účtu i malý koktejl.

  • Ligéti Langos Budapest na Állatkerti krt. 3 – nemohly jsme odjet z Budapešti, aniž bychom ochutnaly místní langoš. Při procházce krásným parkem Városliget jsme narazily na domeček s langoši, které byly oproti langošům v Česku opravdu nadýchané po okrajích a střed měly naopak tenký a křupavý. V nabídce bylo mnoho variant, s čím si langoš dát. My jsme zvolily tradiční recepturu s česnekem a sýrem.

  • Double Shot Coffee & Brunch – výborná káva a snídaňové pokrmy servírované po celý den. My jsme si daly jogurt s granolou a čerstvým ovocem a vejce Benedikt. Vše bylo výtečné!

Kam se vydat na výlet?

  • Projížďka lodí po Dunaji – jako první jsme se vypravily na výlet lodí po Dunaji. Viděly jsme díky tomu ta nejzajímavější místa z jiného pohledu a stálo to opravdu za to. Kdyby bylo více času, vydaly bychom se i na večerní projížďku. Na cestu jsme dokonce dostaly welcome drink a domácí limonádu, což se vzhledem k teplému počasí opravdu hodilo.

  • Markétin ostrov – na tomto ostrově jsme strávily opravdu příjemné chvíle a odnesly si plno zážitků. Největším lákadlem je určitě hudební fontána. Ohromila nás svojí velikostí a množstvím různých trysek. Když jsme se zde večer usadily, připadaly jsme si jako v divadle. Skoro hodinu jsme sledovaly show a poslouchaly různou hudbu, která zážitek ještě umocňovala. Ve večerních hodinách se přidávají ještě barevné světelné efekty. Druhý den jsme si vypůjčily vozítko v podobě kola pro více osob, na kterém jsme se rozhodly ostrov objet. Vzhledem k tomu, jak je ostrov veliký, to bylo dobré rozhodnutí a užily jsme si plno netradiční zábavy.

  • Rybářská bašta a Matyášův chrám. Druhý den našeho pobytu jsme se vydaly lanovkou na toto turisticky oblíbené místo. Rybářská bašta nás okouzlila a výhled z ní na celou Budapešť byl dechberoucí. Do Matyášova chrámu je možné jít i na prohlídku, ale tu jsme z časových důvodů nestihly.

  • Městský park Városliget a Hrad Vajdahunyad nabízí krásnou procházku s pěknou podívanou na historický hrad.

  • V den odjezdu jsme ještě stihly navštívit krásné Náměstí Hrdinů, kde se nachází Památník tisíciletí a kolonády se 14 sochami představujícími osobnosti maďarských dějin.


Závěrečné hodnocení pobytu v Corvin Hotelu Budapest - Corvin Wing ****

“Pobyt v Corvin Hotelu Budapest jsme si opravdu užily. Třílůžkový pokoj byl prostorný a čistý, nic nám zde nechybělo. Personál je moc milý a vstřícný. Velice nás nadchly i snídaně, které byly chutné a s bohatým výběrem. Úžasná je také lokalita hotelu, který leží v klidné části města a zároveň velice blízko zastávkám MHD. Během pár minut se tak snadno dostanete na ta nejhezčí místa Budapešti. Doporučujeme vydat se na plavbu lodí po Dunaji a navštívit Markétin ostrov. Maďarská metropole toho má hodně co nabídnout i po gastronomické stránce. Určitě to nebyla naše poslední návštěva a příště s radostí zvolíme pro ubytování opět tento hotel.”


👍 Pobyt v Corvin Hotelu Budapest - Corvin Wing **** byl osobně ověřen Zuzkou, Cindy a Anetou, členkami týmu Travelking, a jeho návštěvu mohou s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet