Osobně ověřeno: Recenze luxusního wellness pobytu v Prosecco Rezidenci Marko ***

Vydejte se spolu s Vláďou, členem našeho Travelking týmu, na jižní Moravu. Konkrétně do Prosecco Rezidence Marko *** v Úvalech u Valtic. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního wellness pobytu v Prosecco Rezidenci Marko ***

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na jarní pobyt na jižní Moravě jsme se s manželkou vypravili autem z 86 km vzdáleného Uherského Hradiště. Jeli jsme přes Veselí nad Moravou směrem na Břeclav. Dálniční známku na tuto trasu nebylo potřeba kupovat. Cesta byla pohodová a u cíle jsme byli za necelou hodinku a půl. S hledáním rezidence nám pomohla navigace – a jako obvykle nezklamala.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před rezidencí jsme využili jedno z pěti krytých parkovacích míst. V areálu uzavřeném bránou a hlídaném kamerovým systémem jsou ovšem k dispozici i další stání. Parkování bylo v rámci pobytového balíčku zdarma a nemuseli jsme jej předem hlásit.

Kde jsme se ubytovali?

Prosecco Rezidence Marko *** se nachází v malebné jihomoravské vesničce Úvaly. Do 5 km vzdálené vyhlášené vinařské obce Valtice se dá dostat během pár minutek autem, po cyklostezce, nebo dokonce pěšky. K prozkoumávání zajímavých výletních cílů v okolí jsou ideálními dopravními prostředky kolo nebo auto.

Hned při vstupu do pokoje nás uvítala krásná přírodní vůně, díky které bylo v místnosti opravdu příjemně. Kromě manželské postele byla součástí vybavení šatní skříň, pohovka, konferenční stolek, televize a lednička s nápoji (samozřejmě včetně Prosecca ❤). Postel byla úžasně pohodlná a skvěle se na ní načerpávaly nové síly. Ocenili jsme, že koupelna a toaleta byly oddělené. V koupelně na nás čekaly kvalitní ručníky a osušky, župany, fén a set kvalitní kosmetiky, kterou jsme po celý pobyt používali.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytového balíčku jsme měli zajištěnou polopenzi, která se skládala z bufetových snídaní a servírovaných večeří. Snídaně byly vždy skvělým startem dne. Nabídka byla pestrá a každý z nás si mohl dopřát podle vlastní chuti. Na švédských stolech byla například vajíčka na různé způsoby, párečky, slaninka, sladké i slané pečivo, cereálie či buchty a další dobroty. Mě osobně velmi zaujaly domácí pomazánky – těch jsem se nemohl nabažit a musel jsem si přidávat (někdy dokonce i 2x :-)).

Vrcholem každého dne se ovšem staly večeře, které byly v podání Prosecco Rezidence Marko *** doslova královské. Dokonalým zahájením večeře byl vždy přípitek lahodným Proseccem – konec konců celý pobyt se kolem tohoto italského šumivého vína točil. Servírované večeře se skládaly vždy z polévky a hlavního chodu. Z polévek jsme ochutnali mexickou a vývar, obě byly na jedničku. Hlavní jídlo bylo možné vybírat z menu, na kterém bylo asi 8 různých pokrmů. Moje manželka si první večer dala rib eye steak s hříbkovou omáčkou a domácími hranolky. Ty hříbky cítím ještě teď, jejich vůně byla neodolatelná! Důkazem o tom, že toto jídlo bylo naprosto perfektní je to, že si žena stejný pokrm dala i druhý večer. Já jsem byl o trošku větší střelec – první večer jsem si objednal pečeného lososa s brokolicí a fantastickou omáčkou. Její název? Estragonové velouté – nevím sice, co to znamená, ale bylo to skvělé! :) Druhý večer padla moje volba na marinovaná vepřová žebírka s domácím chlebem a opět to byl úžasný gastronomický zážitek. S manželkou jsme se shodli, že kuchař je opravdovým mistrem svého řemesla!

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Během výletu do nedalekých Valtic jsme na náměstí objevili takový malý poklad. Je jím menší útulná kavárna Hostina Valtice s parádní zahrádkou. Obsluha, domácí dortíky i káva byly doslova na jedničku s hvězdičkou. Lepší mrkvový dort jsem snad v životě nejedl! Na pobytu jsme byli na konci března, kdy se kvůli chladnému počasí ještě nedalo sedět venku. Před očima ale úplně vidím tu pohodičku na zahrádce kavárny v příjemně teplém počasí. Do tohoto podniku se i s rodinou moc rádi vrátíme!

  • Na náměstí v Mikulově se nachází stylová hospůdka Zahrádka U Zajíce, kde vaří vlastní vynikající pivo. V době naší návštěvy se zde právě konal šachový turnaj, což byla skvělá příležitost skloubit popíjení zlatavého moku s inteligentní zábavou. Atmosféra v podniku byla úžasná a doslova nás nabíjela energií. Večer se zde konal poslech LP desek, ale to už jsme se museli vracet zpět na hotel. Návštěvu tohoto místa ovšem doporučuji všem, kdo chtějí zažít chvíle bezstarostné pohody.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí pobytového balíčku byl i vstup do wellness, kam jsme se vydali v županech a pantoflích, které jsme měli připravené na pokoji. Wellness centrum se nachází ve vedlejší budově, kam stačí přejít doslova pár kroků přes terasu. Jako první nás překvapilo, že je relaxační prostor mnohem větší, než jsme čekali. Jeho ústředním bodem byl velký bazén o hloubce asi 1,5 metru, vedle kterého byly ještě 2 vířivky pro 4 osoby.

Venku bylo ještě poměrně chladno, takže jsme se rádi prohřáli v saunovém světě se dvěma finskými saunami, infra saunou a Kneippovým chodníkem. Součástí byla i parní sauna, ta byla v době našeho pobytu ovšem bohužel mimo provoz. K dispozici byl také ochlazovací bazének, jehož voda o teplotě zhruba 8 stupňů byla ideální pro učebnicové šokové ochlazení po saunování. Poté, co jsme se vyřádili u bazénu a vypotili v saunách, jsme si skvěle odpočinuli v relaxační místnosti s hvězdičkami nahoře. Nesmím tady zapomenout zmínit, že si moje žena velmi pochvalovala, že voda v bazénu i vířivkách byla příjemně teplá.

Kam se vydat na výlet?

  • Okolí Valtic a Mikulova dobře známe, protože jsme v tomto nádherném koutě jižní Moravy strávili už několik pobytů a rodinných dovolených. Víme tedy, že možností výletů a aktivit je v tomhle vinařském kraji spoustu úplně pro každého.
  • Pokud máte rádi kulturu a umění, doporučuji vám navštívit náměstí v Mikulově. Prakticky po celý rok se na tomto místě konají o víkendech nejrůznější akce. Během našeho pobytu probíhal festival s živou hudbou. Na chvilku jsme zde tedy zastavili a zpestřili jsme si program o kulturní vložku.
  • Nepřehlédnutelným symbolem Mikulova je úchvatný obrovský zámek Mikulov, který se nad městem vypíná na výrazném skalním útesu. K jeho nejzajímavějším součástem patří zámecká knihovna a sál předků. V současnosti je zámek sídlem Regionálního muzea v Mikulově, a tak je v něm k vidění i několik zajímavých expozic.
  • Ze zámku je možné dohlédnout až na Svatý kopeček nacházející se hned na protějším kopci. Na vrchol kopečku s poutní kaplí sv. Šebestiána, zvonicí a Božím hrobem se dostanete procházkou po křížové cestě, která patří k nejstarším svého druhu v Česku.

Závěrečné hodnocení pobytu v Prosecco Rezidenci Marko ***

“V Prosecco Rezidenci Marko *** jsme strávili krásné tři dny, ale kdyby to bylo možné, zůstali bychom klidně týden i déle. Mé ženě se dokonce vůbec nechtělo domů a já se jí vůbec nedivím. Personál byl báječný – byli to opravdoví profíci, kteří byli vždy usměvaví a udělali pro nás, co nám jen na očích viděli. Zvláštní poklonu si zaslouží pan kuchař, který dokáže vykouzlit neuvěřitelně lahodná jídla, po kterých se nám bude rozhodně stýskat. Další výhodou je lokalita – jakmile jsme projeli vstupní branou, měli jsme pocit, jako bychom se ocitli někde v italském Toskánsku. Součástí rezidence byla překrásná terasa osvětlením, kde jsme si užívali krásné večery se sklenkou v ruce. Na vinném lístku najdete desítky druhů Prosecca, exkluzivních rumů a samozřejmě také vína. Když k tomu připočtu moderní wellness a úžasné okolí plné atraktivních míst k navštívení, ty pravé ingredience pro pobyt ve dvou jsou na světě. Pokud chcete svou drahou polovičku vzít na luxusní pobyt, vydejte se právě sem a garantuji vám, že bude nadšená. Pobyt tady si užijete na 100 %. My se rozhodně ještě vrátíme.”


👍 Pobyt v Prosecco Rezidence Marko *** byl osobně ověřen Vladimírem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet