Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Hotelu Grand ****

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do Českého Krumlova. Konkrétně do Hotelu Grand ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Hotelu Grand ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 18.7.2023 - 20.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Grand ****
  • Lokalita ubytování je: Český Krumlov
  • Cestovala jsem: S kolegyněmi
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Veřejnou dopravou

Kam a jak jsme jely?

Do Českého Krumlova a Hotelu Grand **** jsme s kolegyněmi vyrazily z Brna autobusem. Vyhledaly jsme si přímý spoj, bez přestupů, jízda tak byla pohodlná a rychle nám utekla. Celkově cesta zabrala 4 hodiny a 10 minut. Jízdenky jsme sehnaly za výhodnou cenu, na 1 osobu za cca 370 Kč/1 jízda.

Kde jsme se ubytovaly?

K Hotelu Grand **** jsme došly z autobusového nádraží velmi jednoduše, jelikož se nachází hned v centru města, pěšky je to od nádraží pouhých 10 minut. Poloha hotelu nám tak perfektně vyhovovala. Skrze vysokou letní obsazenost nás ubytovali v depandanci hotelu (vedlejší budově), která je vzdálená cca 50 m od hlavní budovy. Přesun zabral jen asi 2 minuty, tudíž nám to vůbec nevadilo. Okolí je moc krásné, díky poloze na náměstí – kochat se můžete historickými domy, malebnými uličkami a zkrátka je to odsud všude blízko.

Měly jsme zarezervovaný třílůžkový pokoj s moderně zařízeným interiérem. K dispozici byla manželská postel a jedno pevné lůžko, obojí velmi pohodlné. Překvapila nás krásná koupelna, kde byla umístěná vana i sprchový kout, dvě umyvadla a velké zrcadlo. Hledaly jsme sušák na ručníky a po chvíli jsme objevily ve zdi nad vanou vytahovací prádelní šňůru, takže v koupelně nic nechybělo. Pokoj byl dále vybaven psacím stolem, židlemi, televizí, skříní, minibarem, zrcadlem a v komodě byl i fén.

Jak jsme se najedly v ubytování?

V rámci pobytu jsme měly zajištěné snídaně. Ač se to na první pohled nezdálo, tak byl výběr bohatý a na přípravě snídaní si zde dávají opravdu záležet. Vnitřní restaurace byla celkem malá, a tak jsme využily venkovních prostor s výhledem na náměstí. Okusily jsme míchaná vajíčka, párečky, slaninu, různé sýry a salámy. Nechyběla zelenina (jak syrová tak grilovaná), čerstvé ovoce a různé druhy pečiva. Zvlášť nás potěšila nabídka domácích palačinek, na kterých jsme si opravdu pochutnaly. K pití je na výběr káva z kávovaru, čaje, džusy i obyčejná voda.

Jak jsme se najedly v okolí?

Na oběd a na večeři jsme otestovaly zajímavé podniky ve městě. Vyzkoušely jsme:

  • Můstek Beer&Burger – Restaurace se specializuje na burgery, na výběr je cca 10 druhů. Velice nám zde chutnalo a můžeme ji rozhodně doporučit.
  • Retro Café - Kavárna/restaurace nás přilákala příjemnou vůní jídla a zašly jsme sem na oběd. Nachází se v blízkosti Vltavy, využily jsme proto příjemné posezení na zahrádce. Ochutnaly jsme výbornou pinsu (římská obdoba pizzy), kuřecí supreme a francouzskou cibulačku. Výborné.
  • Kolektiv cafe & wine bar – Útulná kavárnička s výbornou kávou a lákavými dezerty.
  • Drunken Coffee – Nabízí příjemné posezení u kávičky na zahrádce s přímým výhledem na zámeckou věž.
  • Mad Rabbit – Prodejna specializovaná na luxusní makronky a kávu.

Další vybavení/služby hotelu

Využily jsme zapůjčení žehličky zdarma, což se velmi hodilo. Žehličku mi personál donesl přímo až na pokoj. Dále bylo možné domluvit si na recepci čištění oděvů, případně další služby.

Kam se vydat na výlet?

  • Voroplavba Radek Šťovíček – Rezervaci je možné provést předem online (což je lepší) nebo i případně na místě. Vyhlídková plavba po Vltavě trvá 50 minut. Tak nás nadchl poutavý výklad během plavby, že jsme skoro ani nestihly obdivovat krásné okolí. V půli cesty je malá zastávka na nápoj, který je v ceně.
  • Státní hrad a zámek Český Krumlov – Jde o jednu z nejvýznamnějších českých památek. Zámecká věž je hlavní dominantou města a nejde ji přehlédnout snad z žádného místa.
  • Zámecká zahrada s otočným hledištěm – Pěkně upravená zahrada s fontánou se nachází nad hradem a je vhodná na příjemné procházky.
  • Městský park Český Krumlov – Lemuje břeh Vltavy a najdete zde třeba hudební pavilon, sportovní areál a zajímavé památky.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Grand ****

“Ubytování v Hotelu Grand **** i Český Krumlov nás nadchly natolik, že se nám nechtělo ani odjíždět domů. Poloha hotelu přímo na náměstí je ideální výchozí bod k procházkám malebnými uličkami a k návštěvě zámku. Do pokoje v depandanci nás dovedla moc milá paní recepční. Výbornou snídani jsme si vychutnávaly na zahrádce s výhledem na historické náměstí. Jako netradiční prohlídku města doporučujeme vyzkoušet plavbu na voru. Ubytování i návštěvu Českého Krumlova všem vřele doporučujeme!”


👍 Pobyt v Hotelu Grand **** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet