Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v Karlových Varech v Boutique Hotelu Corso ****

Vydejte se spolu s Veronikou, členkou našeho Travelking týmu, do Karlových Varů. Konkrétně do Boutique Hotelu Corso ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v Karlových Varech v Boutique Hotelu Corso ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 23.5.2022 - 25.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Boutique Hotelu Corso ****
  • Lokalita ubytování je: Karlovy Vary
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem/Autobusem

Kam a jak jsme jeli?

Pro relaxačně poznávací pobyt jsme si s přítelem vybrali Boutique Hotel Corso **** v Karlových Varech. Bydlíme ve Znojmě, odkud jsme se autem dopravili do Jihlavy, kde jsme auto nechali. Následně jsme do Karlových Varů zamířili dálkovým autobusem. Včetně krátkého přestupu v Praze nám cesta trvala celkem 6 hodin (1,5 hodiny ze Znojma do Jihlavy a následně 4,5 hodiny z Jihlavy do Karlových Varů). Poslední úsek z autobusového nádraží do hotelu jsme jeli taxíkem.

Jak to bylo s parkováním?

Cestovali jsme autobusem, takže jsme parkování řešit nemuseli. Nicméně hotel vlastní parkoviště nemá. Parkování je možné v okolí hotelu na placených parkovištích, anebo na ulici zdarma. Co jsem si tak všimla, parkování v Karlových Varech vychází na 80 až 350 Kč za noc (podle místa a typu).

Kde jsme se ubytovali?

Hotel se nachází přímo v centru Karlových Varů a v jeho okolí najdete řadu dalších nádherných hotelů podobného stylu. Jedná se o architektonicky výjimečné budovy s brilantními renesančními a barokními prvky, což se mi líbilo. Celkově je centrum města velmi atraktivní a hned nás zaujalo. Musím říct, že hotel byl trošku ukrytý mezi okolními obchůdky, a tak nám chvilku trvalo, než jsme ho našli.

Při vstupu do hotelu jsme si hned všimli, že je nově zrekonstruovaný. Na recepci nás uvítali a dostali jsme elektronickou kartu od našeho pokoje umístěného ve 4. poschodí. Pokoj měl krásnou žlutou barvu a nacházela se v něm velká manželská postel, noční stolky a posezení v podobě stylových čalouněných křesel. Byl zde i trezor na čtyřmístný kód a minibar. Velice se mi zamlouvaly různé detaily a doplňky jako zlaté dekorace či historických fotek Karlových Varů. V koupelně byla vana, velké zrcadlo i menší kosmetické zrcátko pro dámy, nechyběl ani fén. Není nutné si s sebou vozit jakoukoliv mycí kosmetiku, protože v koupelně byly k dispozici šamponky, sprchové gely i čapka na koupání. Vhod přišel také župan a pantofle, které jsme na pokoji našli. Ještě zmíním, že z pokojů a celkově z hotelu je parádní výhled na centrum města a na řeku Teplá.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V pobytovém balíčku jsme měli polopenzi, která se podávala v pěkné restauraci z mramoru zdobené soškami vytesanými do stěn. V den příjezdu nebyl možný výběr večeře a dostali jsme rybu na krémovém špenátu s vařenými brambory. Partner však ryby nejí, a tak poprosil číšníka o jiný pokrm. Obsluha byla velmi ochotná a vyměnili mu jídlo za vepřovou panenku s bramborem. Celkem se večeře skládaly z předkrmu, polévky, hlavního jídla a dezertu. K tomu jsme vždy měli také mangový sorbet, který byl opravdu luxusní. V ceně večeře nejsou zahrnuty nápoje, ale na bufetovém pultu byla k dispozici voda s citrónem, kterou jsme si mohli nalít. Případně jsme si samozřejmě mohli za doplatek objednat i jiné pití. Všechny večeře probíhaly při svíčkách, které okamžiku dodaly kouzelnou atmosféru.

Snídaně byly bohaté a na výběr bylo plno druhů pečiva (sladké i slané), zeleniny, ovoce, vloček, müsli, sýrů a uzenin. Z teplých pokrmů nechyběla míchaná vajíčka, volská oka, párečky, grilovaná zeleninka, ovesná a krupicová kaše. K pití byly klasické nápoje – čaj, káva, džusíky nebo voda s mátou a citrónem.

Jak jsme se najedli v okolí?

Na oběd jsme zavítali do restaurace Diana, která se nachází nad Karlovými Vary u stejnojmenné vyhlídky. Dostat se sem můžete pěšky po svých, anebo lanovkou (300 Kč za obousměrný lístek pro dva). Restaurace byla příjemná s milou obsluhou a dobrou nabídkou chutných pokrmů, ze kterých si vyberou masožravci, vegetariáni i vegani. Zajímavostí restaurace byl nádherný bílý páv, který prostor hlídal a dal nám pěkně najevo, že pánem je tu on. :-)

Jaké bylo wellness centrum/termální lázně v hotelu?

V hotelu jsme měli možnost vyzkoušet wellness centrum, do kterého je vstup součástí pobytového balíčku. Wellness je krásné, zrekonstruované a najdete v něm menší bazén s vodou o teplotě 28 °C. Bazén i prostředí wellness se mi moc líbily. Bylo tu plno zeleně a soška zobrazující Buddhovu hlavu, což vytvářelo příjemnou relaxační atmosféru. Kromě bazénu tu byla také finská sauna a parní sauna, obě ideální tak pro 4 osoby.

Kromě wellness jsme si užili také procedury. Já osobně jsem si dopřála aromatickou relaxační masáž a můj přítel zase reflexní masáž plosek nohou. Paní masérka byla opravdu milá. Objednat se dá i řada dalších procedur, třeba lymfodrenáž, různé další masáže či hammam. Wellness i procedury jsou k dispozici od 9:00 do 21:00 hodin.

Kam se vydat na výlet?

Návštěva Karlových Varů je zážitkem sama o sobě. Doporučuji však navštívit také tato další místa.

  • Vřídelní kolonáda – Hlavní kolonáda, kde můžete ochutnat všech 15 minerálních pramenů, které mají teplotu v rozmezí 42 až 72 °C.
  • Za kolonádou se nachází pěkný park Antonína Dvořáka, kde můžete posedět s kávičkou a dezertem.
  • Skvělý byl také výlet lanovkou Diana, obousměrný lístek vyšel na 150 Kč za osobu. Dostanete se tak na kopec s vyhlídkou a rozhlednou Diana. Na vyhlídkový ochoz si můžete buď vyšlápnout schody, anebo se na vrchol rozhledny nechat vyvézt výtahem.
  • Líbil se nám i Motýlí dům - Papilonia, kde jsme viděli různé druhy motýlků a želv. Také jsme se dozvěděli zajímavosti ze světa motýlů.
  • Posledním tipem je Muzeum voskových figurín - House of Wax se známými osobnostmi.

Závěrečné hodnocení pobytu v Boutique Hotelu Corso ****

“S pobytem v Boutique Hotelu Corso **** jsme byli velmi spokojení. Určitě bych vyzdvihla přístup personálu a celkovou kvalitu služeb. Pan recepční byl přátelský a každý náš požadavek se snažil vyřešit, jak nejlépe mohl. Po nedávné rekonstrukci jsou interiéry hotelu doslova luxusní. Gastronomie je tu na vysoké úrovni, i když na něčem by se jistě zapracovat dalo. Nejvíc se nám líbilo nádherné wellness centrum, bohaté snídaně a krásný výhled z pokoje na centrum a řeku. Nevýhodou je parkování, protože hotel nemá vlastní parkoviště, a také to, že je hotel v obklopení obchůdků složitější najít. Do hotelu bych se ráda ještě někdy vrátila, během pobytu jsem si připadala jako princezna v pohádce.”


👍 Pobyt v Boutique Hotelu Corso **** byl osobně ověřen Veronikou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Veronika CsászárováVeronika Császárová
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet