Objevte to NEJ z Česka: 10 NEJlepších celoročně otevřených aquaparků

V Česku je více než 20 aquaparků a jsou rozmístěny napříč celou republikou. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší z nich, které byste alespoň jednou v životě měli navštívit. Zábavu si v nich užijí děti i dospělí a většina z nich má i své venkovní letní části.
Objevte to NEJ z Česka: 10 NEJlepších celoročně otevřených aquaparků

Patříte mezi vodní živly? Pak jistě milujete zábavu a odpočinek v aquaparcích. Přinášíme tipy na 10 nejlepších aquaparků v Česku, ve kterých si vodní radovánky užijete bez ohledu na roční období i počasí.

Aquapark Babylon v Liberci

1. Aquapark Babylon v Liberci

Aquapark Babylon je součástí stejnojmenného zábavního centra, které najdete v Liberci. Těšte se na spoustu bazénů s vodou o teplotě 27°C - 30°C. Samozřejmostí jsou zábavné atrakce pro malé i velké jako 4 tobogány (Dráček, Anakonda, Galaxie a Tornádo), skluzavky, vodní hrad, divoká řeka, vodotrysky, gejzíry a vodní masáže. 3x za den si užijete i parádní laser show. Dospělí jistě uvítají romantickou jeskyni s vířivkami, unikátní krásné akvárium, relaxační zóny, saunu a římskou páru. K dispozici je také bar s občerstvením. To není všechno, během léta je k dispozici i rozlehlá terasa s parádním výhledem na město a Ještěd a s možností opalování.

Aquapark Babylon je jedinečný především svým interiérem, který je laděný do steampunkového stylu. Populární je i mezi filmaři, natáčeli se zde filmy jako 10 způsobů lásky nebo zahraniční horor Bazén.

Otevírací doba:

  • NE-ČT: 10:00 - 21:00 hodin
  • PÁ-SO: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné pro dospělého vyjde na 350 Kč, pro dítě do 140 cm na 240 Kč a pro dítě do 100 cm na 20 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


TIP:

Ubytujte se přímo v samotném centru Babylon a vstup do aquaparku už budete mít v ceně!


Aquapalace Praha

2. Aquapalace Praha

V Aquapalace Praha se zabaví dospělí i děti. K dispozici je tu vodní svět, ale také spa & wellness a saunový svět. Moře zábavy si tu užijete na obrovské ploše 9 150 m², kde je pro vás připraveno 20 tobogánů a skluzavek, vlnobití, adrenalinový spacebowl a také 450 metrů dlouhá divoká řeka, která se vine napříč celým areálem. Vnitřní část se dělí na Palác pokladů (ten si zamilují především děti), Palác dobrodružství a Palác relaxu. Nechybí však ani potápěčská jáma, korálový dóm s úchvatnými akvárii a také v létě populární venkovní zóna, kde si užijete čerstvý vzduch a opalování.

Aquapalace Praha se pyšní nejdelším tobogánem v Česku. Jedná se o tobogán Canyon s divokou řekou, který má 250 metrů. Kromě toho tu najdete divokou řeku, která je svého druhu v Česku jediná. 100 m řeky je ve venkovní části a navazuje na ní 350 m dlouhá řeka, která protéká vnitřní částí.

Otevírací doba:

  • PO-PÁ: 10:00 - 22:00 hodin
  • SO-NE: 9:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné pro dospělého vyjde na 949 Kč, pro dítě do 150 cm na 749 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aqualand Moravia v Pasohlávkách u Brna

3. Aqualand Moravia v Pasohlávkách u Brna

V Aqualandu Moravia na vás čeká celkem 15 bazénů o celkové ploše 3 000 m², 20 tobogánů a skluzavek, 30 saun a ještě více procedur, protože kromě aquaparku zde najdete i 2 wellness - Forum Romanum a Pálava wellness. V jakých bazénech si tedy odpočinete? Ve venkovní části je Romulus pool (37 °C), Remus pool (37 °C), Riviéra pool (30 °C), Wave pool (28 °C), Fun&Swim pool (28 °C), Lavatio pool (35 °C), Baby lake pool (28 °C) a Whirlpool Moravia (37 °C). Uvnitř pak Neptun pool (30 °C), Calimero pool (30 °C), Night sky pool (35 °C), Relax pool (35 °C), Whirlpool (35 °C) a Baby pool (30 °C). Z atrakcí stojí za zmínku Sky Drive s hvězdným nebem (99 m), Wild river (99 m) a opravdu adrenalinové tobogány jako Abbys (110 m) a Boomerango (83,6 m).

Aqualand Moravia je nejmodernější vodní park v Česku a pyšní se opravdu úchvatným výhledem na oblíbenou oblast jižní Moravy - Pálavu. Kromě toho se může aquapark pochlubit ještě jednou skvělou výhodou - všechny bazény jsou totiž naplněny minerální vodou z Mušova, která má léčebné účinky. Budete si tedy připadat jako v lázních.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné pro dospělého vyjde na 999 Kč, pro děti a studenty na 599 Kč a pro dítě do 6 let zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aquaworld Lipno nad Vltavou

4. Aquaworld Lipno nad Vltavou

Zábavu v Aquaworldu Lipno si užije každý bez ohledu na věk. K dispozici je plavecký bazén (16 x 8 metrů), velký kruhový bazén se spoustou atrakcí a dětské brouzdaliště s vodním hříbkem. Vyblázněte se v divoké řece s protiproudem a simulací peřejí, anebo relaxujte u perličkové stěny s masážními tryskami. Nechybí ani skluzavka, vířivka a sauny.

Z areálu budete mít parádní výhled na třpytivou hladinu vodní nádrže Lipno.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Vstupné na 3 hodiny pro dospělého vyjde na 234 Kč, pro děti do 15 let a studenty na 180 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aquapark Olomouc

5. Aquapark Olomouc

Aquapark Olomouc se dělí na vnitřní areál a letní aquapark. Ve vnitřní části najdete rekreační bazén (28 °C), který má rozlohu 514 m² a nechybí v něm atrakce jako lehátko a lavice se vzduchovou masáží, chrlič, vodní dělo, masážní trysky a protiproudy. Děti jistě nadchne skluzavka a tobogán. Z vnitřního bazénu se snadno dostanete do venkovního prostoru takzvaným spojovacím krčkem. Venku pak na vaši návštěvu čeká plavecký bazén se třemi dráhami, víceúčelový bazén s chrličem a vodní stěnou a také dětský malý bazén. Také venku se můžete vydovádět na tobogánu.

Otevírací doba vnitřního areálu:

  • PO: 14:00 - 20:00 hodin
  • ÚT-PÁ: 10:00 - 20:00 hodin
  • SO-NE: 9:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné do vnitřní části aquaparku pro dospělého vyjde na 470 Kč, pro dítě do 15 let na 370 Kč Kč a pro dítě do 6 let 270 Kč, děti do 4 let jsou zdarma.
  • Celodenní vstupné do venkovní části aquaparku pro dospělého vyjde na 200 Kč, pro dítě do 15 let na 150 Kč Kč a pro dítě do 6 let 120 Kč, děti do 4 let jsou zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aquaforum Františkovy Lázně

6. Aquaforum Františkovy Lázně

Aquaforum se skládá z vnitřního a venkovního areálu, takže za zábavou a odpočinkem sem můžete zamířit celoročně. Vnitřní část: Sportovci jistě ocení plavecký bazén (28 °C) se 3 dráhami a délkou 25 m. Milovníci odpočinku pak uvítají rekreační bazén s řadou atrakcí jako je stěnová masáž, masážní lavice, perlička a trubková lehátka, pro děti je připraven vodní hřib. Nechybí ani dětský bazének s tryskami, skluzavkou a vodní želvou. K dispozici je i vířivka. Venkovní část: Rekreační bazén s plaveckou částí (27 °C) má rozlohu 700 m² a kromě plavání si tu užijete i legraci díky tříproudé skluzavce, vodopádu, chrliči, vodnímu dělu a tobogánu (82 m). Ani venku nechybí vířivka (32 °C) a bazén pro děti (32 °C) s fontánou, perličkou a vodopádem.

Součástí vnitřního rekreačního bazénu je také unikátní jeskyně s intimní atmosférou.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 9:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Vstupné na 4 hodiny pro dospělého vyjde na 350 Kč, pro děti do 18 let nad 120 cm na 220 Kč, pro děti do 120 cm je vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aquapark Olešná u Frýdku-Místku

7. Aquapark Olešná u Frýdku-Místku

Aquapark Olešná se dělí na letní aquapark a krytý aquapark. Krytý aquapark: Těšte se na velký bazén (31 °C), ve kterém nechybí perličková koupel, vodní chrliče a děla, proudový kanál, masážní trysky, lavice s kombinovanou masáží a lůžko s vodní masáží, ale také divoká řeka (92,3 m) a obrovský tobogán (90 m). A co dál? Vířivka, pára a pro děti šplhací síť a brouzdaliště. Letní aquapark: Venku najdete dva bazény a travnatou plochou pro lenošení. Plavecký bazén má 4 dráhy a délku 50 m. Relaxační bazén je plný parádních atrakcí - dva tobogány (81,6 m), skluzavku (16,6 m), vodopád, chrlič, dělo, vzduchová lehátka a lavice, perlička, fontána a masážní trysky. Děti zase čeká dětský bazén s vodním ježkem, skluzavkou, vodní hřib a lezecká síť.

Vnitřní bazén je velký 300 m², venkovní bazény pak 1 879 m² a k tomu nechybí travnatá plocha pro lenošení a opalování o rozloze 12 000 m².

Otevírací doba vnitřního areálu:

  • PO: 12:00 - 21:00 hodin
  • ÚT-PÁ: 10:00 - 21:00 hodin
  • SO-NE: 9:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Vstupné na 90 minut do vnitřní části aquaparku pro dospělého vyjde na 165 - 210 Kč, pro děti a studenty 110 - 140 Kč.
  • Celodenní vstupné do venkovní části aquaparku pro dospělého vyjde na 135 Kč, pro děti a studenty 105 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aquadrom Most

8. Aquadrom Most

Aquadrom je rozdělený na vnitřní část, letní areál a saunový komplex. Ve vnitřní části na vás čekají 4 bazény - 25 m dlouhý plavecký bazén (27 °C), rekreační bazén (31 °C), vířivý bazén (34 °C) a dětský bazén (32 °C). Těšte se také na řadu atrakcí - 2 tobogány (90 a 96 m), divokou řeku, vodní chrliče, houpací záliv, masážní lavice i hydroridery. V letní venkovní části jsou k dispozici 3 bazény - rekreačně-plavecký bazén se 3 drahami, dětský bazén a brouzdaliště. Venku je připravena třídráhová skluzavka, masážní lavice a pro děti pak další skluzavky, vodní dělo a hrad.

Otevírací doba vnitřní části:

  • PO: 12:00 - 21:00 hodin
  • ÚT, ČT: 6:00 - 21:00 hodin
  • STŘ, PÁ, SO-NE: 9:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné do vnitřní části aquaparku pro dospělého vyjde na 350 Kč, pro děti a studenty 290 Kč.
  • Celodenní vstupné do venkovní části aquaparku pro dospělého vyjde na 95 Kč, pro děti a studenty 65 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Vodní ráj Jihlava

9. Vodní ráj Jihlava

Ve Vodním ráji v Jihlavě si skvělou zábavu užijete kdykoli během roku - v zimě v kryté části, v létě pak ve venkovním areálu. Ve vnitřní části jsou celkem 3 bazény - velký rekreační bazén plný atrakcí jako je divoká řeka, masáže a chrliče (29 - 30 °C), vířivý bazén (33 - 34 °C), dětské brouzdaliště (33 - 34 °C) a celoročně otevřený kruhový bazén, který je venku, ale dostat se do něj dá pouze z vnitřní části. K dispozici je také finská sauna a parní lázeň. Venku se pak těšte na 4 bazény - 25 m dlouhý plavecký bazén s pěti drahami, velký rekreační bazén s atrakcemi, dětský bazén s vodním hradem a dětské brouzdaliště. Nechybí ani skluzavky, tobogán, divoká řeka, vodní hřiby a další.

Jedná se o největší aquapark na Vysočině. Vnitřní část areálu má 700 m², venkovní bazény se pak rozkládají na obrovské ploše 1 942 m² a k tomu ještě nechybí 9 000 m² travnaté plochy ke slunění.

Otevírací doba vnitřní části:

  • PO: 14:00 - 20:00 hodin
  • ÚT - ČT a NE: 10:00 - 20:00 hodin
  • PÁ - SO: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Vstupné na 3 hodiny do vnitřní části aquaparku pro dospělého vyjde na 275 Kč, pro děti do 140 cm na 190 Kč.
  • Celodenní vstupné do venkovní části aquaparku pro dospělého vyjde na 130 Kč, pro děti do 140 cm na 80 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.


Aquapark Špindlerův Mlýn

10. Aquapark Špindlerův Mlýn

V Aquaparku Špindlerův Mlýn si užijete relaxaci i zábavu a to bez ohledu na věk. A co tu najdete? Rekreační bazén (28 °C), dětský bazén (28 °C), malou a velkou vířivku (33 °C), parádní divokou řeku (120 cm), žlutý tobogán plný zatáček a propadů (68,4 m), prudší červený tobogán (72,5 m) a člunový tobogán (55 m), na kterém si užijete skvělou jízdu na nafukovacím kruhu. Zavítat můžete také do wellness s finskou saunou, parní saunou, infrasaunou a solnou jeskyní.

Otevírací doba:

  • PO - NE (léto): 10:00 - 21:00 hodin
  • PO - NE (mimosezona): 10:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné se liší dle sezóny. Pro dospělého vyjde na 340 - 500 Kč, pro děti do 15 let na 200 - 290 Kč, pro děti do 100 cm zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do aquaparku opravdu kousek.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet