5 důvodů, proč byste měli navštívit Miskolc

Miskolc - to nejsou jen jeskynní lázně. Třetí největší město Maďarska nabízí historické památky a krásná místa na výlety pro dvojice i rodiny s dětmi. Na pobyt sem se rozhodně budete rádi vracet.
5 důvodů, proč byste měli navštívit Miskolc

1. Nenechte si ujít jeskynní lázně Miskolc Tapolca

Důvodem číslo jedna pro návštěvu maďarského Miskolce jsou unikátní jeskynní lázně Miskolc Tapolca. Užijete si netradiční koupání v jeskynních zákrutách a léčivou termální vodu o teplotě 29 – 35 °C, která příjemně prohřeje celé vaše tělo.

V podzemí vás čekají dva termální bazény s vodou o teplotě 33 – 35 °C, římský bazén v jeskyni, bazén s hvězdnou oblohou a dětský bazén. Dalších šest bazénů včetně tří dětských se nachází ve venkovním areálu. Celodenní vstup pro dospělou osobu stojí 2 600 – 3 600 HUF podle sezóny.

Místní termální voda pomáhá při dýchacích obtížích a onemocnění kloubů.

V blízkosti termálních lázní je široká nabídka ubytování, některé hotely dokonce poskytují v ceně balíčku vstupenky nebo slevu do lázní.

jeskynní lázně


2. Poznávejte historické památky Miskolce

Mysleli jste si, že pobyt v Miskolci je jen koupání v lázních a pak nuda na pokoji v hotelu? Kdepak! Miskolc je nádherné město s dlouhou historií a svým návštěvníkům nabízí množství historických památek, muzeí a možností vyžití.

K nejoblíbenějším turistickým místům přímo v Miskolci patří gotický kostel Avas se zvonicí z 16. století, bohatě zdobený ortodoxní řecký kostel na náměstí Deák tér a Hrad Diósgyőr se čtyřmi typickými věžemi, který byl v minulosti dokonce sídlem maďarské královny.

V Miskolci najdete také ZOO a lidovou zahradu Népkert, travnatou plochu obklopenou klasicistními domy přímo v centru města. Za dalšími zajímavostmi v okolí se můžete vydat vláčkem.

hrad Diosgyor


3. Nejkrásnější místa kolem Miskolce spojuje úzkokolejka

Nevšední zážitek pro děti i dospělé zaručuje úzkokolejka lesní železnice, která na trase Miskolc – Diósgyőr – Lillafüred – Garadna spojuje to nejzajímavější z regionu. Vláček jezdí denně včetně svátků a celá cesta trvá asi hodinu. Podívat se díky ní můžete třeba do jeskyně István a k jezeru Hámori v Lillafüred, do Muzea v Massi nebo na farmu pstruhů v Garadně.

úzkokolejka


4. Vyrazte na výlet do Lillafüred

Nádherná rekreační oblast Lillafüred se nachází jen asi 12 km od Miskolce a zejména za pěkného počasí nabízí spoustu možností vyžití. Oblasti vévodí Hotel Palota **** postavený ve stylu středověkého loveckého zámku, pod ním se rozprostírají parky a zahrady až k jezeru Hámori, kde se můžete projet na loďkách. Za vidění stojí také krápníkové jeskyně Szeleta, Anna a Szent István, otevřené jsou od poloviny dubna do poloviny října.

hotel palota lillafüred


5. Dostat se do Miskolce je snadné

Cesta je jednoduchá, pojedete prakticky stále po dálnici, není kde zabloudit. Do Miskolce dojedete:

  • z Prahy za necelých 7 hodin,
  • z Brna za 5 hodin,
  • z Bratislavy za necelé 4 hodiny,
  • z Košic jen asi za 1,5 hodiny.

Miskolc Tapolca je část města, kde se nachází jeskynní lázně. Nespleťte si ji s městem Tapolca u Balatonu. Místa se nachází asi 350 km od sebe a mohli byste být velmi překvapení, kam vás navigace dovede.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet