Užijte si nezapomenutelnou dovolenou v Resortu Orsino ****, který najdete v Horní Plané u Lipenské nádrže. Těšit se můžete na gurmánskou polopenzi formou bufetu, neomezenou relaxaci ve wellness centru s bazénem, finskou saunou a relaxační zónou i na vstup na hotelovou pláž s lehátky hned na břehu Lipna. Za příplatek si užijte privátní vířivku či masáž.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Orsinu byl skvělým gurmánským zážitkem přímo u břehu Lipna. Všechny prostory byly velmi moderní a personál pozorný a milý. V našem pokoji nás nejvíce nadchla terasa s posezením a skvělým výhledem. Parádní bylo také wellness s bazénem a saunou, kam si člověk po celém dni plném výletu mohl jít odpočinout. Hotel má dokonce i svou písečnou pláž s lehátky přímo u vody. Bezesporu nejlepší však byla polopenze. Všechna jídla, která jsme ochutnali, byla naprosto vynikající.” Přečtěte si celou recenzi

Nikol Chrástová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Srpnu 2022

O ubytování

Nově vybudovaný a moderně zařízený Resort Orsino **** je komplex čtyř samostatných budov, který se nachází přímo na břehu vodní nádrže Lipno nedaleko obce Horní Planá. Nádherná okolní příroda a blízkost Národního parku Šumava zaručují skvělé možnosti výletů a sportování po celý rok.

Rozsáhlá síť značených turistických stezek vás dovede například na nedalekou rozhlednu Dobrá voda (2 km), k Plešnému jezeru (15 km), na Vítkův hrádek (38 km) nebo ke Stožecké kapli (28 km). Překrásný výhled na Lipno a okolní vrcholy budete mít ze Stezky v korunách stromů (35 km). Autem se během půl hodinky dostanete do Českého Krumlova (30 km), který vás okouzlí svým nádherným historickým centrem a památkami UNESCO.

Během léta se můžete osvěžit na nedaleké pláži Horní Planá (1 km), která je považována za vůbec nejkrásnější pláž na Lipensku. Najdete zde také skvělé podmínky pro rybaření a houbaření. Za zimními radovánkami se vydejte do ski areálu Lipno nad Vltavou (35 km), případě do ski parku Frymburk (30 km).

Z cílů na rakouské straně hranice doporučujeme lyžařský areál Hochficht (20 km), běžecké trasy kolem Schönebenu (20 km) a rozhlednu Moldaublick (21 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 41 světlých stylových dvou až třílůžkových pokojů s možností přistýlky. Každý pokoj je kromě nového nábytku a pohodlných lůžek vybavený také televizí, WiFi připojením a minilednicí.

Dvoulůžkový pokoj Klasik je ideální pro pobyt 2 osob, je do něj možné přidat dětskou postýlku. Pokud cestujete s dítětem, bude skvělou volbou Třílůžkový pokoj Klasik, kde je kromě manželského lůžka také jedna oddělená postel.

Dvou a třílůžkové pokoje Deluxe jsou prostornější, komfortnější a především se mohou chlubit výhledem na hladinu Lipna. Navíc je jejich součástí terasa s posezením. Do těchto pokojů je možné přidat přistýlku, takže jsou ideální až pro 4 osoby.

Na čem si pochutnáte?

Na výborných bufetových snídaních i večeřích si pochutnáte v restauraci s nádherným výhledem na Lipno. Pokrmy jsou připravovány z čerstvých regionálních surovin. Na snídaních si vyberete z bohaté nabídky sladkých i slaných jídel, a to jak ve studené, tak teplé formě. Večerní bufet obsahuje 1 druh polévky, 2 masové pokrmy, 1 vegetariánský pokrm, přílohy, bohatý výběr předkrmů a salátů.

Samozřejmostí je také široká nabídka nápojů včetně kvalitních českých i zahraničních vín a domácí dezerty.

Kde budete relaxovat?

Wellness centrum je přístupné na pokojovou kartu a najdete ho v budově A. Součástí je vyhřívaný bazén s výhledem na Lipno (teplota vody 28 °C, otevřen od 9:00 do 21:00 hodin) a finská sauna s vnitřní a venkovní relaxační zónou (otevřena od 16:00 do 21:00 hodin). K dispozici je také privátní vířivka (za příplatek) a místnost na masáže, které si můžete se slevou doobjednat.

K resortu patří také soukromá písečná pláž s lehátky, kde můžete relaxovat, opalovat se, anebo se osvěžit v Lipnu.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je u hotelu dětské hřiště s pískovištěm, 2 klouzačkami a 2 druhy houpaček.

Něco navíc

Součástí areálu je hřiště na míčové hry a kroket, zahrát si tu můžete také kulečník.

Také si zde můžete zapůjčit koloběžky, nafukovací kajaky a paddleboardy, k dispozici je také kolárna a lyžárna.

Resort Orsino ****

Resort Orsino ****

Volarská 167 , Horní Planá
Česká republika

Provozuje společnost:
Chenen a.s. IČ: 27221539


+420 381 001 700

rezervace@orsino.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Vzdálenost od jezera
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
26 km
Sjezdovka
19 km
Běžkování
20 km

Tipy na výlet

Vodní nádrž Lipno

Vodní nádrž Lipno Tip na výlet

Vodní nádrž, nebo také Lipenské jezero, je největší umělé jezero u nás. Nachází se v nadmořské výšce 726 metrů, dosahuje délky 44 km a v nejširším místě jsou od sebe břehy vzdálené cca 10 km. Přes léto je Lipno a okolí vyhledávaným turistickým místem na koupání, rekreaci, sportovní vyžití, turistiku a cyklistiku. Využít můžete Jezerní cyklo-inline stezku kolem Lipna v délce téměř 19 km a mnoho dalších cyklotras v okolí. V zimě pak můžete bruslit přímo na zamrzlé hladině jezera a užít si tak až 12 km dlouhou bruslařskou dráhu.

Jaká místa lákají k návštěvě?

  • Stezka korunami stromů Lipno
  • Bobová dráha Lipo
  • Aquaworld Lipno

Z Lipna se vydejte navštívit některý z okolních hradů a zámků. Hrad Rožmberk, Český Krumlov nebo zámek Hluboká nad Vltavou jsou nedaleko.

Více informací
Stezka korunami stromů Lipno
Stezka korunami stromů Lipno
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Boubínský prales
Boubínský prales