Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v rakouských Alpách v Hotelu Payerbacherhof ***+

Vydejte se spolu se Cindy, členkou našeho Travelking týmu, do rakouských Alp. Konkrétně do Hotelu Payerbacherhof ***+. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v rakouských Alpách v Hotelu Payerbacherhof ***+

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 16.5.2022 - 18.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Payerbacherhof ***+
  • Lokalita ubytování jsou: Alpy
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na náš 5denní pobyt jsme se vydali nejprve do rakouských Alp a následně do Maďarska. Naším první cílem byl Hotel Payerbacherhof ***+. Na cestu do rakouského městečka Payerbach jsme vyráželi z Brna. Trasa dlouhá asi 220 km trvala autem necelé 3 hodiny. Jeli jsme po dálnici, a tak jsme si zakoupili rakouskou dálniční známku, která na 10 dnů vyjde na 10 € (cca 250 Kč).

Jak to bylo s parkováním?

Parkování bylo v ceně pobytu. Přímo v areálu hotelu je dostatek parkovacích míst, takže není potřeba nic rezervovat předem. Parkoviště je venkovní a není nijak hlídané.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Payerbacherhof ***+ se nachází na hlavní ulici v centru městečka Payerbach v rakouských Alpách a našli jsme ho bez problémů. Lokalita hotelu je skvělým výchozím bodem pro výlety po okolí. Městečkem protéká řeka Schwarza, přes kterou vede několik mostů a kolem jejích břehů jsou příjemné parky. Pro děti je tu hřiště a dospělí mohou zase obdivovat krásné rakouské vily. O pár set metrů dál se přes řeku klene zajímavý obloukový železniční most.

Pokoj byl prostorný a nechybělo v něm téměř nic. Měli jsme manželskou postel a k dispozici zde byla i vestavěná přistýlka. Dále tu byla televize, stolek a dvě židle, skříně, zrcadlo, věšák a vyvýšené místo na zavazadla. Osobně jsem velice ocenila koutek s varnou konvicí, kde byla k dispozici káva, čaj a horká čokoláda, a to včetně cukru a mléka. V koupelně byla vana se zástěnou, zrcadlo s umyvadlem a toaleta. Dostali jsme pokoj s balkonem s výhledem do hotelové zahrady a i na něm bylo posezení se stolečkem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli stavu formou polopenze, která se podávala v menší útulné restauraci. K večeři jsme si vybírali pokrmy z obsáhlého menu. Přítel si první večer objednal vídeňský řízek a byl velmi spokojený. Já jsem celiak, a tak jsem bohužel měla volbu složitější. V menu bylo pouze pár bezlepkových jídel, a bohužel mě ani jedno chuťově nezaujalo.

Co mě ale bohužel zklamalo, byly snídaně. Úplně chyběl teplý bufet, takže žádná vajíčka, omelety, párky a podobně. Na výběr byly asi 3 druhy šunky, plátkový sýr, pár druhů zeleniny a pečivo. Ze sladkého potom ovesná kaše, jogurty a müsli. Pro celiaky zde byly pytlíčky s bezlepkovými cornflakes a cereáliemi, což bylo milé. Samozřejmostí pak byla káva, čaj a pomerančová šťáva.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je malé, ale pěkné wellness centrum. Ve větší místnosti se nachází ohromná vířivka, která spíš připomíná malý bazén. Dále se dá projít do relaxační místnosti s lehátky, odkud je krásný výhled do hotelové zahrady. Ve wellness najdete také dvě sauny. Ochlazovací bazének chybí, ale místo něj jsou k dispozici sprchy, kde se můžete po saunování osvěžit.

Do wellness jsme šli v době večeře a díky tomu jsme ho měli v tu chvíli sami pro sebe. V jiné denní době by v něm bylo pravděpodobně více hostů. Wellness svou velikostí není určené na celodenní relaxovaní, my jsme si jej ale dostatečné užili po dlouhém dni na túře.

Kam se vydat na výlet?

  • Hrad Burg Stixenstein - Jeden z mála hradů v okolí, který není soukromý a je možné jej navštívit.
  • Lanovka Raxalpen-Talstation - Lanovka, která nás vyvezla do výšky 1 500 m n. m. Odtud je možné pokračovat dále po turistických trasách.
  • Hora Törlkopf - Na jejím vrcholu v nadmořské výšce 1 607 je horská bouda, kde se můžete občerstvit s nádherným výhledem na okolní pohoří.
  • ÖTK - Jubiläumsaussicht - Vyhlídka na městečko a okolní hory.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Payerbacherhof ***+

“S pobytem v Hotelu Payerbacherhof jsme byli spokojeni. Po příjezdu jsme měli menší problém najít náš pokoj, ale milý recepční nás správně nasměroval. Pokoj byl prostorný, útulně zařízený a potěšil mě v něm koutek s varnou konvicí, kde byla k dispozici káva, čaj a horká čokoláda. Stravu hodnotím průměrně. Především mě zklamal výběr jídel na snídani. Hotel má velmi krásnou zahradu, kde se můžete procházet nebo si tu jen tak posedět a načerpat energii. Wellness centrum je menší, ale zato nové. Ve vířivce a sauně jsme si skvěle zarelaxovali po náročné túře. Městečko i samotné okolí je velmi krásné a není zde nouze o výlety jak pro páry, tak rodiny s dětmi. ”


👍 Pobyt v Hotelu Payerbacherhof ***+ byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 11. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet