Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu s bazénem v Hotelu Kamzík *** v Jeseníkách

Vydejte se spolu s Elen, členkou našeho Travelking týmu, do Jeseníků. Konkrétně do Hotelu Kamzík ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu s bazénem v Hotelu Kamzík *** v Jeseníkách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 12.5.2023 - 14.5.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Kamzík ***
  • Lokalita ubytování jsou: Jeseníky
  • Cestovala jsem: S partnerem a fenkou Daisy
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na dovolenou do Jeseníků jsme jeli autem, vyrazili jsme z Bučovic (kousek od Brna). Cesta trvala jen asi necelé dvě hodiny, většinu času jsme jeli po dálnici. Dálniční známku využíváme vždy, když je to možné, jelikož je potom cesta o něco kratší.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovat se dalo bez problémů na venkovním parkovišti přímo u hotelu, ale parkoviště mají nehlídané. Parkování bylo v ceně pobytu a není třeba jej nahlašovat dopředu.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Kamzík se nachází přímo v krásné přírodě Jeseníků. Turisticky je to rozhodně atraktivní lokalita, některé oblíbené pěší trasy vedou přímo kolem hotelu. My jsme jeli podle navigace, a hotel jsme tak neměli problém najít. U odbočky z hlavní silnice k hotelu byla i viditelná směrovací cedule, takže si myslím, že jej rozhodně najde každý.

Na první pohled mě překvapil vzhled budovy, zvenčí působí typickým socialistickým stylem. O to víc mě pak příjemně překvapilo, jak krásná a moderní byla recepce. Co se týče zařízení pokoje, řekla bych, že to předčilo mé očekávání, protože pokoj měl vlastní balkon. A to vidím vždy jako veliké plus! Jinak se v pokoji kromě postele nacházel i psací stůl, televize a malý gauč, který si nejvíce oblíbila Daisy.

Co se týče sociálního zařízení, WC bylo oddělené od zbytku koupelny, to mi přišlo praktické. Jinak se v koupelně nacházela prostorná sprcha, což bylo skvělé, protože jsme mohli pohodlně umýt i Daisy. :D Dámy rozhodně potěší, že na pokoji nechybí fén na vlasy.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně pobytu jsme měli polopenzi, snídaně i večeře byly formou bufetu. Na snídani si člověk mohl vybrat jak z teplých, tak studených jídel. Nechyběly ani klasické párečky a vajíčka. Ze sladkých variant byly kromě müsli v nabídce také různé ovesné kaše a na výběr byla i spousta zeleniny a ovoce. No a čím jiným bohatou snídaní zapít nežli džusem a výborným sypaným čajem. K vynikajícímu zákusku jsme si potom mohli dát jak kávu, tak i kakao. Během snídaní jsme postupně ochutnali téměř vše. :D

Na večeři byl výběr asi z pěti teplých pokrmů, dvou salátů a taky si člověk mohl dát polévku a dezert. Borůvková buchta, která byla jako zákusek, byla úplně úžasná! Z nabízených pokrmů jsme opět vyzkoušeli vše a musím říct, že každé jídlo bylo opravdu skvělé! V restauraci se nacházela spousta míst k sezení, byla i možnost jít si posedět na balkón, kterou bych za teplejšího počasí určitě ráda využila.

Jak jsme se najedli v okolí?

Vyzkoušeli jsme nedalekou restauraci Donna Emona a můžeme ji jen doporučit. Obsluha byla velmi příjemná a bylo možné nechat si jídlo doručit až na hotel. My jsme si dali pizzu a byla skvělá! S bohatou oblohou, těsto vláčné a božsky křupavé okraje.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelu je k dispozici bazén, vnitřní a venkovní wellness zóna a posilovna. Zavítali jsme všude, tedy kromě posilovny. :D. Nic není třeba předem rezervovat, v otevírací době mají hosté přístup do wellness neomezeně a zdarma. Pantofle, župan i prostěradlo a ručník jsme dostali na recepci. Mně se podařilo hned první večer zapomenout pantofle ve wellness a na recepci byli tak ochotní, že mi druhý den nabídli nové. :)

Bazén byl příjemný, voda nebyla ani moc studená ani moc teplá, prostě tak akorát. Délka bazénu byla ideální na protáhnutí, tedy na pár temp. Ve wellness bylo třeba dodržovat bezplavkovou zónu, a to jak vevnitř, tak i venku. Do wellness jsme se dostávali přes speciální čipovou kartu, kterou jsme obdrželi při check-inu. Moc lidí jsme zde nepotkávali, což bylo skvělé, jelikož jsme díky tomu měli většinou saunu jen pro sebe. Třešničkou na dortu bylo opravdu kouzelné venkovní ochlazovací jezírko, kam jsme se chodili po saunování zchladit. Řekla bych, že ve wellness centru byly celkově nejoblíbenější vířivky, na které se skoro stála fronta. Pobyt ve venkovní vířivce s malebným výhledem na jezírko či les si přeci jen tak někde neužijete.

Jaký byl pobyt se psem?

Psa jsem radši dopředu nahlásila, ale myslím si, že to není povinnost. Při check-inu jsme dostali visačku na dveře, kterou jsme měli mít na dveřích pověšenou, kdykoliv jsme nechávali Daisy (psa) na pokoji samotnou. Nemuseli jsme se tak bát, že by ji pokojské omylem vypustily z pokoje, nebo že by se jí lekly. :D

Kam se vydat na výlet?

  • Karlova Studánka - Krásné lázeňské městečko, které nabízí čtyři turistické okruhy. Většina má docela pohodovou délku okolo 3,5 km.
  • Rolandův Kámen - Nachází se kousek nad Karlovou Studánkou a dá se k němu dojít i po jedné z naučných stezek Karlovy Studánky. My jsme vylezli až nahoru i s Daisy. Byl odtud hezký výhled na lesy a kopce.
  • Velká Kotlina - Turistická stezka vede již od hotelu a prochází lesem. My jsme s Daisy šli sice jen kousek, ale byla to opravdu příjemná procházka a věřím, že celý výlet musí být moc fajn.
  • Vodopády Bílé Opavy - Patří k nejkrásnějším místům v Jeseníkách a vede tudy i zajímavá naučná stezka. Trasa okolo vodopádů je ale poměrně náročná, nebude tak ideální např. pro rodiny s malými dětmi.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Kamzík ***

“Pobyt v Hotelu Kamzík jsme si opravdu užili. Při příjezdu nás překvapilo jak moderně je řešená recepce a přivítaly nás velice milé a usměvavé recepční. Ubytování jsme byli v pokoji s balkónem a výhled jsme měli na les, to nás velmi potěšilo. Jako malé mínus jsme vnímali to, že jsem si do wellness nemohli vzít nápoj ve skle, ale náš pobyt to rozhodně nezkazilo! Relaxace v saunách a vířivkách byla jinak parádní. Musím vyzdvihnout místní kuchyni, protože jak na snídaních, tak i večeřích jsme si opravdu pochutnali. Z výletů rozhodně doporučujeme naučné stezky Karlovou Studánkou a Velkou kotlinu.”


👍 Pobyt v Hotelu Kamzík *** byl osobně ověřen Elen, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Elena ŘepováElena Řepová
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet