Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu v polských Beskydech v Hotelu Kotarz Spa & Wellness ***

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do polských Beskyd. Konkrétně do Hotelu Kotarz Spa & Wellness ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu v polských Beskydech v Hotelu Kotarz Spa & Wellness ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na víkendový pobyt spojený s relaxací a turistikou jsme se se synem vydali do polských Beskyd, konkrétně do pěkného městečka Brenná. Protože bydlíme v Moravskoslezském kraji a cestovali jsme vlastní dopravou (autem), měli jsme to opravdu kousek. Cesta z Třince do Brenné nám trvala zhruba 35 minut (29 km).

Jak to bylo s parkováním?

Parkování jsme vyřešili jednoduše. Zaparkovali jsme na prostorném venkovním parkovišti před hotelem, které se nachází za rampou. Jedná se o placené parkoviště (16 zł/den, cca 85 Kč) a není nutné rezervovat jej předem, hoteloví hosté najdou místo vždy. Hotel k placenému parkování přistoupil především proto, že zde parkovala spousta turistů, kteří se vydali do městečka Brenná, ale nenavštěvovali přímo hotel.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Kotarz Spa & Wellness *** stojí v městečku Brenná v polských Beskydech, a to přímo u hlavní silnice v centru města. Najít ho je tedy opravdu snadné. Hned naproti se nachází Městský úřad, lékárna a malé nákupní centrum s potravinami, pekárnou, květinářstvím a Pepcem. Lokalita je pro turisty velice atraktivní, protože tu najdou vyžití všechny věkové kategorie a to během celého roku. V zimě se sem jezdí lyžovat (sjezdovka je od hotelu vzdálená 150 m) a k dispozici je také kluziště pro bruslaře, během celého roku jsou pak k dispozici různé turistické a cyklistické trasy. Pro děti je tu dětské hřiště. V létě se pak konají různé kulturní akce se stánky s tradičními pokrmy a nápoji, prodejem ručně vyráběných produktů apod. A k tomu to krásné panorama - z každé strany se nachází hory.

Ubytováni jsme byli v pokoji Standard, který byl jednoduše, ale vkusně zařízen a našli jsme tu vše, co jsme k pobytu potřebovali. Koupelna se sprchovým koutem s dostatečným prostorem, odkládací poličkou na kosmetiku a dostatkem ručníků pro každého hosta (velký a malý ručník + ručník k bazénu pro každého). Nechyběl ani psací stůl, prostorná skříň, botník, lžíce na obouvání. Měli jsme k dispozici pokoj s balkonem, který poskytoval krásný výhled na řeku, les, v dáli také na hory. V noci jsme si tedy užívali ticho a klid. Je to opravdu paráda, když člověk usíná vedle tekoucí horské řeky. :-) V hotelu je k dispozici také prostorný výtah, takže s kufry nemusíte do schodů.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V balíčku jsme měli polopenzi podávanou formou bufetů, a to včetně nápojů - voda, džus, čaj a káva. Pokud někdo chtěl, mohl si dokoupit jiné nápoje, ale za nás byla nabídka opravdu dostatečná. Výběr jídel byl opravdu veliký a vybere si tak každý - masožravec, vegetarián, dietař i požitkář. :-) Ráno i večer byl k dispozici teplý i studený bufet. K snídani nechybělo čerstvé ovoce a zelenina, studená klasika (pečivo, sýry, salámy), minimálně 4 teplá jídla a také med. Ten nás překvapil, protože zde byla rovnou celá plástev. K večeři byla na výběr 1 polévka a 5 teplých jídel, které si člověk mohl různě kombinovat. Vždy byla na výběr ryba, drůbež, vepřové, hovězí a vegetariánské (zelenina). Přílohy byly na výběr minimálně 3 druhy a k tomu různé studené dobroty, čerstvá zelenina, apod.

Jak jsme se najedli v okolí?

Bohužel jsme v okolí nenavštívili žádnou restauraci, protože syn onemocněl. V okolí však byla spousta pěkných restaurací. V plánu jsme měli navštívit Restauraci Owce i Róża, která je zhruba 5 km od hotelu a dostali jsme na ni doporučení od známých. Dále pak skvělá Cukiernia Bajka kousek od hotelu, ve které pečou vynikající domácí koláče jako je Sernik a Makowiec - polské speciality, které stojí za to ochutnat.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Do wellness centra jsme měli vstup v rámci balíčků a bylo opravdu perfektní - prostorné, upravené a čisté. Nejvíce se nám líbil vnitřní bazén, který sice není obrovský, ale v týdnu byl skoro prázdný, takže jsme tu často byli úplně sami. Kromě bazénu je tu také vířivka a vnitřní saunový svět se solnou saunou, aroma saunou, finskou saunou, parní saunou a odpočívárnou. Navštívit se dá také solná jeskyně a je tu i venkovní část wellness se stylovým saunovacím sudem a vířivkou.

Ručník do wellness je k dispozici přímo na pokojích (lze si denně požádat o výměnu). Župany v ceně nejsou, ale bylo možné zapůjčit je na recepci za poplatek (20 zł/pobyt, cca 105 Kč), čehož jsme využili.

Jaký byl servis pro děti?

Do dvoulůžkového pokoje Standard byla pro syna umístěna pohodlná přistýlka. Při pobytu s dítětem je v ceně příplatku zahrnuta také strava, stejná jako u dospělých, takže polopenze formou bufetu, a k tomu vstup do wellness. V hotelu se nachází i malá hernička hned vedle restaurace, ale je vhodná spíše pro menší děti. Největším lákadlem pro ty větší byl rozhodně hotelový bazén. Kousek od hotelu (cca 5 minut chůze) je pak nádherné městské hřiště, to je vhodní jak pro malé, tak starší děti a nechybí tu ani cvičební stroje pro dospělé.

Kam se vydat na výlet?

Možností výletů je tu opravdu plno. My si užívali především procházky kolem řeky, což byla nádhera i teď na jaře, když ještě kolem ležely zbytky sněhu. Většinu turistů lákají především okolní hory plné turistických tras. Vydejte se třeba na hřeben Stary Groń či na Tři Kopce Wiślańskie. Přímo v Brenné se pak nachází také Kozí zahrada a Turistický park. Nedaleko je také Chlebová chata, kterou určitě doporučuji navštívit. Je to takový návrat do dávných časů, návštěvníci si tu mohou i sami upéct chlebové placky (podpłomyki) a ochutnat je. Jen pozor, je nutná rezervace předem.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Kotarz Spa & Wellness ***

“Pobyt byl skvělý, moc jsme si ho užili. Počasí nám přálo, takže jsme mohli podnikat výlety do okolí, ale i v případě, že počasí nevyjde, se dá v hotelu strávit krásný pobyt, dopřát si wellness a odpočinout si. Jídlo hodnotíme jako luxusní, velmi dobrá kvalita a obrovský výběr. Během našeho pobytu byl hotel skoro plný, a přitom nikdy nic nechybělo. I wellness jsme si mohli v klidu užít. A personál byl velice vstřícný a milý. Už teď se těšíme, až se sem zase vrátím, protože toto rozhodně nebyl náš poslední pobyt v tomto hotelu..”


👍 Pobyt v Hotelu Kotarz Spa & Wellness *** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet