Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Romantik Eleonora *** v Táboře

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do jihočeského města Tábor. Konkrétně do Hotelu Romantik Eleonora ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Romantik Eleonora *** v Táboře

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na víkendový pobyt do jižních Čech jsme se vydali z Brna. Trasa do Tábora by po dálnici trvala 2 hodiny. My jsme se ovšem cestou stavili na výlet do Jindřichova Hradce, a tak nám jízda zabrala o půl hodiny déle. Pokud byste se chtěli zcela vyhnout dálnici, trasa je pak delší skoro o 1 hodinu.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme přímo u hotelu a volných míst zde byl dostatek. Parkování bylo v ceně pobytu, takže jsme nic navíc neplatili a rezervace nebyla potřeba.

Kde jsme se ubytovali?

Do Hotelu Romantik Eleonora *** jsme se díky navigaci dostali naprosto hladce. Hned při příjezdu nás uchvátila lokalita – hotel se nachází přímo u řeky a na jedné straně nabízí výhled na město, na druhé pak na les a most. Oběma směry je možné dostat se do centra města. My jsme nejprve zvolili cestu přírodou, tedy kolem řeky a přes les. Byla to opravdu pěkná procházka. Po vystoupání lesní cesty se dostanete na most, ze kterého je pěkný výhled a pak už je to jen pár minut chůze do samého centra Tábora. Druhá cesta vede spíše městem a zabere také jen pár minut. Pouze pár kroků od hotelu se nachází přírodní pramen Eleonora. Tato pramenitá voda je opravdu chutná a doplňovali jsme si zde zásoby pití po celý víkend. Informace o prameni si můžete přečíst v hale hotelu vedle výtahu.

Při vstupu do hotelu mě zaujaly krásné dekorace v podobě svíček, květin, polštářků a obrázků. Atmosféra je tu díky tomu velice útulná, a jak už název hotelu napovídá, i romantická. Přivítala nás milá paní recepční, předala nám klíčky od pokoje a sdělila nám všechny důležité informace k pobytu. U recepce se nachází příjemné posezení a výtah. Ten jsme využili při cestě do našeho pokoje č. 201, který byl v patře.

Pokoj byl vybaven vším potřebným. Nejvíce nás však potěšilo, že má balkon a nádherný výhled na řeku a město. Mohu jenom doporučit připlatit si za pokoj s výhledem, protože ten se opravdu neokouká a celý pobyt zpříjemní. Dalším plusem byla velice prostorná a pěkně zařízená koupelna. Trochu jsme se báli, jaký bude spánek, protože matrace i polštáře byly na náš vkus docela měkké. Nakonec jsme se ovšem vyspali báječně. Na pokoji jsou také desky se všemi potřebnými informacemi k chodu hotelu a dokonce i mapa města s tipy na výlet. Další letáčky jsou k dispozici na recepci.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Restaurace se nachází v zimní zahradě, takže se během jídla můžete kochat okolní zelení a jezírkem. Atmosféra je tak opět romantická. :) Zařízení je příjemné a ani zde nechybí detaily v podobě květinových dekorací, svíček a světlých barev. V ceně balíčku jsme měli polopenzi. Hned při check inu jsme dostali na výběr ze tří možností na večeři. První večer jsme si vybrali těstovinový salát a druhý den boloňské špagety. Výjimečný gastronomický zážitek to nebyl, spíše se jednalo o takovou domácí stravu. Jídla však byla chutná a porce opravdu velké. Z večeří jsme tedy odcházeli spokojeni.

Ze snídaní jsem byla nadšená. Výběr je veliký a na všem jsem si pochutnala. Na bufetových stolech bylo například křupavé pečivo (slané i sladké), párky, lívance, ovoce a zelenina, salát caprese, paštiky, jogurty... Zkrátka vše, na co si člověk vzpomene. My jsme si navíc nechali připravit čerstvá míchaná vejce.

V prostoru baru se pak nachází hotelová knihovna, kde si můžete vypůjčit knihu nebo nějakou hru, případně puzzle pro děti. Výběr je opravdu veliký. Je zde také kulečník.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Cukrářství Lavendy Jindřichův Hradec – příjemná kavárna s výbornou kávou a zákusky. My jsme ochutnali dort mecháček a lívance s malinami a tvarohem.
  • Moccacafé Tábor – kavárna i zákusky vypadaly moc pěkně, ale bohužel pokaždé, když jsme sem chtěli zavítat, bylo plno. Ochutnali jsme tedy alespoň zmrzlinu, která byla výborná.
  • Kávová zastávka Tábor – klidná a příjemná kavárna s vynikající kávou.

Jaké byly procedury v hotelu?

V hotelu není vyloženě wellness centrum nebo lázně, ale součástí balíčku je konopná koupel. Tu si můžete připravit přímo na pokoji. V koupelně jsou přichystané i svíčky, takže si můžete snadno přichystat romantický večer s příjemnou koupelí a zrelaxovat tak tělo i mysl.

Kam se vydat na výlet?

  • Centrum Tábora – historické domy a úzké uličky lákají k romantickým procházkám městem. Navštívili jsme i hrad Kotnov a Bechyňskou bránu, kde se nachází menší historické muzeum a z věže je krásný výhled.

  • Zoo Tábor – menší zoo s ne moc bohatými výběhy.

  • Rozhledna Hýlačka – nachází se kousek od zoologické zahrady. Na vyhlídkovou plošinu vede 136 schodů a když je vystoupáte, můžete si nahoře odpočinout na lavičce s pěkným výhledem na Tábor.

  • Muzeum čokolády a marcipánu – najdete zde různé modely z čokolády a marcipánu. Nejvíce se nám líbil Mr. Bean a velký čokoládový vlak. Zajímavé také byly obrazy malované čokoládou. Pro děti je připraveno peklo a tvořivé dílny. Prohlídku jsme zakončili v Čokolaterii, kde jsme si vybrali horkou čokoládu do hrnečku. Odnést si můžete čokoládové pralinky nebo jiný suvenýr.

  • Jindřichův Hradec – prošli jsme si centrum i okolí zámku a navštívili muzeum s Krýzovými jesličkami, které jsou zapsány v Guinessově knize rekordů jako největší mechanický lidový betlém na světě. Přesto, že je část betlému nyní v rekonstrukci, to byl zážitek. Je zde mnoho pohyblivých figurek.

  • Tajný tip: Jordánský vodopád – přímo v Táboře je k vidění vodopád. Jedná se o přepad rybníka Jordán vedený přes skalní masiv pod hrází, kde vytváří tři metry vysoký umělý vodopád.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Romantik Eleonora ***

“Pobyt v Hotelu Romantik Eleonora předčil naše očekávání. Příjemná romantická atmosféra a úchvatný výhled na řeku a panorama města Tábor provázely celý náš pobyt. Prostory hotelu jsou čisté a do detailu vyladěné. Na bohatých bufetových snídaních podávaných v zimní zahradě jsme si opravdu pochutnali, domácí večeře nás také zasytili. Užili jsme si procházky historickým městem i přírodou v okolí hotelu a po nich si dopřáli relaxační konopnou koupel se svíčkami přímo na pokoji.”


👍 Pobyt v Hotelu Romantik Eleonora *** byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden