Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Golfer *** v Kremnici

Vydejte se spolu s Evou, členkou našeho Travelking týmu, na Slovensko. Konkrétně do Hotelu Golfer *** v Kremnici. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Golfer *** v Kremnici

Informace o pobytu v bodech:

  • Termín pobytu: 5.6. 2024 - 8.6. 2024
  • Ubytovaní jsme byli v: Hotelu Golfer ***
  • Lokalitou ubytování je: Kremnica, Slovensko
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autobusem

Kam a jak jsme jeli?

Na dovolenou v Kremnici jsme vyjížděli z městečka Rimavská Sobota, které leží na jihu středního Slovenska. Cestovali jsme autobusem a s přestupem v Žiaru nad Hronom jsme do hotelu dorazili přibližně za 3 hodiny.

Jaké je u hotelu parkování?

Parkoviště se nachází přímo před hotelem. Během naší návštěvy bylo v hotelu málo hostů, a tak vždy byl dostatek volných míst. Parkování je zdarma a není nutné jej rezervovat předem.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Golfer *** leží v okrajové části malebného městečka Kremnica. Ubytování je obklopené přírodou a zároveň leží v docházkové vzdálenosti od historického centra. Hned po příjezdu nás okouzlilo klidné prostředí a pohodová atmosféra, ke které v hotelu přispívaly obrazy od slovenského umělce Petra Stankoviče. Na recepci nás přivítala milá paní recepční, která nám vysvětlila vše potřebné. Podrobnější informace jsme se dozvěděli z dvojjazyčné informační knihy o hotelu přímo v pokoji.

Byli jsme ubytováni v pokoji Superior ve třetím patře směřujícím na východ. Nacházela se zde velká manželská postel s nočními stolky a velmi mě potěšily polštářky, o které se skvěle opíralo při večerním čtení. Stál zde také rozkládací gauč, který slouží i jako přistýlka pro děti, a dále menší stolek, židle a skříňka s televizí. U vchodu do pokoje nechyběla praktická skříň s trezorem, věšák na kabáty a úložný prostor na boty. Veškerý nábytek v pokoji byl z vyřezávaného tmavého dřeva a krásně k sobě ladil. Jediné, co nám v pokoji chybělo, byla chladnička (hned první den jsme si totiž koupili cukrovinky Kremnické krumple a neměli jsme je kam uložit 😁). Samozřejmostí byla zbrusu nová koupelna se sprchovým koutem, toaletou, umyvadlem, fénem a parádním podsvíceným zrcadlem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí pobytového balíčku v Hotelu Golfer *** byla polopenze. První den našeho pobytu bylo v hotelu ubytováno méně hostů, a tak jsme si snídani na následující ráno vybrali ze snídaňového menu. Pochutnali jsme si na volských okách s grilovanou klobáskou, pečenou slaninkou, fazolkami a pečivem.

Druhý den pobytu jsme z hotelu chtěli kvůli výletům vyrážet ještě před snídaní. Na recepci jsme si tedy domluvili snídaňový balíček, který jsme si ráno vyzvedli. V balíčku jsme měli obložené pečivo a ovoce, což bylo na výlet ideální.

Poslední den pobytu bylo v hotelu už hostů více, a tak se snídaně podávaly formou bufetu. Z ohřívacích nádob jsme si mohli nabrat párky, grilované klobásky, fazolky v omáčce a vajíčka na různé způsoby. Ze studeného bufetu zase šunky, salámy či sýry s pečivem. Na výběr byla také nakrájená zelenina, ale chybělo mi ovoce. Na milovníky sladkého čekaly cereálie s jogurtem a mlékem a také pečivo včetně mých oblíbených čokoládových uzlíků z listového těsta. Teplé nápoje jsme si mohli sami připravit pomocí multifunkčního kávovaru. Ze studených nápojů byl k dispozici ředěný džus, ledový čaj a voda. Snídaně se sice podávaly mezi 8:00 a 10:00 hodin, ale doporučila bych na ně vyrážet hned brzy ráno. My jsme na snídani šli krátce po osmé a bufet už byl značně „probraný“.

Dvouchodové servírované večeře se podávaly mezi 18:00 a 20:00 hodin a vybírat jsme mohli ze dvou variant. Z polévek jsme si pochutnali na brokolicovém krému a rajčatové polévce. Jako druhý chod jsme si vybrali salát se sýrem halloumi a medovou zálivkou, vepřový guláš s bramborovou kaší a poslední večer waldorfský salát . Musím uznat, že všechna jídla byla výborná. Na závěr jsem si dopřála vynikající dezert – francouzský hruškový koláč se šlehačkou. Nápoje ani dezert nebyly součástí balíčku, a tak jsme si je nechali napsat na pokoj a vše jsme zaplatili až při check outu. Během našeho pobytu bylo krásné počasí, takže jsme si večeře vychutnávali na venkovní terase s grilem. Často jsme zde zůstávali sedět skoro až do tmy s oblíbeným pitím v ruce a užívali jsme si pohodu.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • V cukrárně Kremnické medovníky jsme si dali tradiční místní zákusek Atkáryho kremnické krumple. Dezert sice vypadá jako brambora, ale jedná se o dobrotu z piškotů plněných krémem a skvěle se k němu hodila vynikající káva. V obchůdku propojeném s cukrárnou je možné nakoupit i další sladké suvenýry.
  • Restaurace Monarchie v Banské Štiavnici má zajímavý dobový interiér, příjemnou terasu a milou obsluhu. Vybrali jsme si z jejich obědového menu od polévky po dezert a všechno nám moc chutnalo, takže restauraci doporučuji.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V rámci balíčku jsme měli neomezený vstup do wellness s infrasaunou a vnitřním bazénem. Pro přítele byla voda v bazénu chladná, ale za mě měla na kratší plavání ideální teplotu. Součástí relax zóny je také finská sauna, která bývá v provozu v zimních měsících. Za příplatek hotel nabízí také privátní vířivku, relaxační koupel a masáže.

Kam se vydat na výlet?

  • Dominantou Kremnice je kostel sv. Kateřiny Alexandrijské a městský hrad s vyhlídkovou věží. Navštívit zde můžete také Kremnickou mincovnu a Muzeum mincí a medailí. Raritou v centru je Ulička slavných nosů, kde jsou k vidění plakety s nosy herců jako Július Satinský, Magda Paveleková či Jozef Kroner a dalších.
  • Pro mě osobně byla největším zážitkem návštěva historické cukrářské výrobny Cukrárna Atkáryho kremnické krumple, kde se tento slavný místní dezert připravuje přímo před očima zákazníků.
  • Okolí Kremnice je rájem sportovců a turistů. V místní části Skalka se nacházejí známé via ferraty, na které si zde můžete i zapůjčit výstroj. Via ferrata Komín je určena pro zkušené lezce, ti méně pokročilí mohou vyzkoušet Via ferratový svět. Tento adrenalinový zážitek doporučuji spíše těm, kteří již s tímto sportem mají zkušenosti. Zajímavostí je, že nedaleko Skalky je u kostela sv. Jana Křtitele geografický střed Evropy.
  • Navštívili jsme město Banská Štiavnica, jehož malebné historické centrum je zapsané na seznamu památek UNESCO. K návštěvě zde láká Nový zámek a kostelový komplex Kalvárie. V konkurenci památek jsme se rozhodli pro prohlídku Starého zámku, kde jsme si prohlédli vnitřní prostory a expozice věnované řemeslům i lapidárium.
  • Fantastickým kulturním zážitkem byla návštěva rodného domu a muzea světově proslulého fotografa Deža Hoffmanna, kterého proslavily jeho snímky kapel The Beatles, The Rolling Stones či zpěváka Boba Dylana.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Golfer ***

„Na dovolené jsem vždy ráda v blízkosti krásné přírody i historických památek a během pobytu v Hotelu Golfer *** jsem si tuto kombinaci užila dosyta. Do malebného centra města Kremnica jsme to měli doslova pár kroků a do nádherné Banské Štiavnice plné architektonických skvostů jen hodinu cesty autobusem. Okolí hotelu nabízí spoustu možností pro pěší turistiku a nezapomenutelným zážitkem bylo zdolávání via ferrat na Skalce u Kremnice. Hotel je velmi příjemným místem díky přívětivému personálu, lahodné stravě a parádnímu venkovnímu posezení hned vedle restaurace. Třešničkou na dortu bylo wellness s bazénem a saunami, ve kterém jsme si po celém dni na výletech vždy perfektně zarelaxovali.“


👍Pobyt v Hotelu Golfer *** byl osobně ověřen Evou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden