Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Gotthard Therme Hotel & Conference ****

Vydejte se spolu se Szabim, členem Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Gotthard Therme Hotel & Conference ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Gotthard Therme Hotel & Conference ****

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Do města Szentgotthárd, kde se Gotthard Therme Hotel & Conference nachází, jsme vyrazili z Budapešti. Jeli jsme autem a normálně by nám cesta zabrala cca 3 hodiny, udělali jsme si ale ještě i malý výlet k Balatonu. Navštívili jsme benediktínský klášter v Tihany a po obědě jsme pokračovali v cestě do Szentgotthárdu. Ke konci cesty je dobré dávat pozor, pokud minete sjezd z nově přistavěné dálnice M80, dojedete až do Rakouska. Cílová destinace je totiž nejzápadněji položené město na maďarském území, těsně u rakouských hranic.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování nebylo nutné rezervovat dopředu, okolo hotelu je dostatek volných parkovacích míst, za která se neplatí. Za zmínku určitě stojí způsob, jakým hotel usnadňuje vykládání věcí – s autem můžete zastavit přímo před hlavním vchodem, vyložit zavazadla a poté zaparkovat na parkovišti. U vchodu je také umístěná nabíječka pro elektromobily.

Kde jsme se ubytovali?

Gotthard Therme Hotel & Conference je díky své poloze nedaleko hranic výborným výchozím bodem pro objevování krás rakouské a slovinské přírody a další zajímavé aktivity. Okolní cesty mají poměrně nízký provoz, budete tak mít vynikající příležitost prozkoumat národní park Őrség, ve kterém se město Szentgotthárd nachází, i na kole. To si ani nemusíte brát s sebou, kola jsou k zapůjčení přímo na recepci. Dokonce se prý chystá dokoupení nových modelů, včetně elektrokol.

V hotelu nás přivítal velmi ochotný personál a hned jsme se cítili jako doma. Při příjezdu jsme obdrželi kartu od pokoje a malý sešitek pro děti – po každém jídle do něj dostaly razítko od číšníka, pokud dojedly svou porci beze zbytku. Po obdržení všech razítek dostanou děti dárek, naše ratolesti ale bohužel plný počet neposbíraly. :) Servis je opravdu na vysoké úrovni, ke splnění jakéhokoliv přání vám stačí jen stisknout jedno tlačítko na telefonu. Otevření trezoru, který jsme zamkli nedopatřením, zabralo jen cca 10 minut a přezůvky pro manželku nám donesli z recepce během 5 minut.

Ubytovali jsme se v rodinném pokoji – nejmladší člen rodiny spal v dětské postýlce, druhé dítě mělo nachystanou přistýlku. Pokoj byl dostatečně prostorný a necítili jsme se stísněně, i když v něm byly 3 postele (dvoulůžko + přistýlka) a dětská postýlka. Vše bylo dokonale čisté a uklizené, k dispozici jsme měli vlastní koupelnu a balkon. Nechyběla ani klimatizace, televize a WiFi připojení. Po dlouhém dni si člověk nepřeje nic jiného než relaxovat ve wellness, ocenili jsme proto župany rovnou nachystané v pokoji.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Měli jsme zajištěnou polopenzi spolu s neomezenou konzumací nealkoholických nápojů, kávy a čajů (každý den od 7:00 do 18:00 hodin). Snídaňový bufet sestával z teplých a studených jídel, ovoce, cereálií... zkrátka všeho, co můžete v kvalitním 4* hotelu očekávat. S ženou jsme si pochutnali na tradiční maďarské snídani (omeleta, míchaná vejce, párky a pečivo), zatímco děti si oblíbily kaši s chia semínky a banánem.

Večeře se také servírovala formou bohatého bufetu. Kromě regionálních pokrmů byla v nabídce i celá řada mezinárodních jídel. Vybírali jsme z několika studených předkrmů (já jsem si zamiloval jeden s avokádem), 2 druhů polévek, různých teplých a studených hlavních chodů a příloh a dětského menu. Po večeři u nás nikdy nesmí chybět sladký zákusek, manželka ale tentokrát dávala přednost spíše čerstvému ovoci (především hroznům a kiwi).

Jak jsme se najedli v okolí?

Oběd jsme si dali opět v hotelové restauraci. Během dne si můžete objednat pokrmy z klasického jídelního lístku, který zahrnuje i dětské menu. Jídlo si skvěle vychutnáte na terase směřující do zahrady. Pozitivem je, že poobědvat můžete i v županu, na jídlo tak klidně zajděte hned z wellness centra.

Jaké bylo cestování s dětmi?

Opět musím pochválit skvělé služby, které naši rodinnou dovolenou ještě zpříjemnily a zjednodušily. V pokoji jsme měli nachystanou přebalovací podložku, přebalovací tašku, dětskou vaničku, dětské toaletní sedátko a LED noční světlo. Ranní i večerní bufet vždy zahrnoval menu pro nejmladší hosty a našim dětem se nejvíc líbily barevné talíře a příbory.

Po celou dobu našeho pobytu nás bohužel provázelo deštivé počasí, neměli jsme tak příležitost vyzkoušet venkovní hřiště (skluzavka, houpačky, prolézačky, pískoviště...) v zahradě. V suterénu hotelu je naštěstí také dětská herna se skluzavkou, prolézačkami, kuchyňkou, stavebnicemi a další zábavou. Najdete zde i konzoli Xbox, která zabaví větší děti a dospělé.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel je přímo propojený s termálními lázněmi St. Gotthard Spa & Wellness, už z pokoje tak můžete vyrazit v županu, výtahem sjedete do suterénu a za pár kroků jste v nádherných lázních se středomořskou atmosférou, umocněnou palmami a exotickými rostlinami. Do wellness jsme zašli vždy dvakrát za den, ráno a po odpoledním šlofíku. Kvůli nepřízni počasí jsme neměli šanci vyzkoušet venkovní bazén.

Vodní plocha 1 500 m², zážitkový vnitřní bazén s vodními atrakcemi, 3 skluzavky pro různé věkové kategorie (my jsme si nejvíc užili červenou), 2 vířivky, sauny a perličkový termální bazén ale jistě uspokojí i ty nejnáročnější hosty. Aktivnější jedinci si mohou zahrát squash nebo zacvičit ve fitness centru. Díky nabízeným atrakcím a vysoké úrovni poskytovaných služeb můžu lázeňské komplex doporučit jako perfektní místo pro rodiny.

Kam se vydat na výlet?

  • Národní park Őrség – Vyrazte na túru s průvodcem, který vám pomůže objevit skryté přírodní krásy národního parku.
  • Túra po stopách evropských divokých koní – Trasa začíná v Lidovém muzeu Őrség a vede okolo louky, na které žijí divocí koně. Během procházky s průvodcem se tak můžete setkat s těmito "původními obyvateli" regionu.

Tip: Stáhněte si zdarma mobilní aplikaci národního parku Őrség. S pomocí aplikace objevíte turistické trasy a získáte zajímavé informace o okolním regionu jen za cenu několika "kliknutí".


Závěrečné hodnocení pobytu v Gotthard Therme Hotel & Conference ****

“Gotthard Therme Hotel & Conference je úžasný! Musím pochválit dokonale čisté prostředí a neuvěřitelně bohatou polopenzi, s rodinou jsme ocenili zejména neomezenou konzumaci nealkoholických nápojů, kávy a čaje během dne. S hotelem je přímo propojené St. Gotthard Spa & Wellness – stačí se převléknout do plavek a županu a za pár minut si můžete užívat vodní skluzavky, hydromasážní vířivky, bazény a sauny, parní kabiny a další atrakce. Skvělá je i lokalita, s výbornou dostupností do Rakouska a národního parku Őrség. Pokud nechcete trávit čas jen ve wellness, domluvte si výlet s průvodcem nebo vyjeďte na kole. Rozhodně nebudete litovat. I my jsme si užili dokonalou dovolenou a určitě se znovu vrátíme.”


👍 Pobyt v Gotthard Therme Hotel & Conference **** byl osobně ověřen Szabim, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet