Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety ve Sport Art Centrum Hotelu **** v Beskydech

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do Beskyd. Konkrétně do Sport Art Centrum Hotelu ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety ve Sport Art Centrum Hotelu **** v Beskydech

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.11.2022 - 6.11.2022
  • Ubytováni jsme byli ve: Sport Art Centrum Hotelu ****
  • Lokalita ubytování je: Beskydy
  • Cestoval jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Náš výlet jsme začali v Brně a trasa nám zabrala přibližně 2 hodiny. Sport Art Centrum Hotel **** leží v klidné lokalitě Prostřední Bečvy a je snadno dostupný pomocí navigace. Cesta z Brna vedla přes Rožnov pod Radhoštěm, kde jsme si dali oběd a pokochali se okolím Jurkovičovy rozhledny.

Jak to bylo s parkováním?

Parkoviště se nachází přímo před hotelem, místa bylo dost a zaparkovat šlo naprosto bez problému. Předchozí rezervace parkování nebyla nutná a navíc bylo zahrnuto v ceně balíčku.

Kde jsme se ubytovali?

Pokoj, který nám na recepci přidělili, byl poměrně velký a měl dostatek úložného prostoru. Dále byl vybaven pohovkou, televizí a čistou moderní koupelnou. Můžu s klidem prohlásit, že nám zde nic nechybělo, nicméně fén jsem si přivezla vlastní.

Ačkoli nám počasí zrovna nepřálo, rozhodně jsme se nenudili. Hotel nabízí kromě wellness i multifunkční sportovní halu, kde jsme si zahráli badminton. Sportovní nadšenci si mohou dát do těla i ve standardně vybavené posilovně.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí pobytového balíčku byla polopenze. První večeře se skládala z výborné dýňové polévky a vepřové krkovice s pepřovou omáčkou a hranolkami – vše vydatné a chutné. Potěšila nás i čepovaná Kofola, plzeňské pivo nebo Birell. Během jídla jsme si také rovnou vybrali servírované snídaně na celý víkend. V nabídce figurovala omeleta, párky nebo obložený studený talíř. Vyhrála omeleta, která byla velmi dobrá. Pečivo, ovoce, zelenina nebo třeba cereálie byly volně k dispozici formou bufetu a mohli jsme si je nabrat sami. Možnosti sice byly spíše skromnější, ale na snídani to rozhodně stačilo. Kuchyně je zde domácí, takže nás nijak gastronomický neobohatila. To však ani nebylo cílem. Jídlo bylo kvalitně zpracované a chutné. Se stravou jsme tedy celkově byli spokojeni.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Po cestě do hotelu jsme poobědvali v Rožnově pod Radhoštěm v krásné vile Rosenaw. Ohromila nás honosnost stavby a její luxusní a zároveň moderní prostředí. Jídla à la carte jsou trochu dražší, ale vyplatí se. Obědové menu složené z Cordon bleu s kaší a hovězího Stroganov s rýží bylo naprosto skvělé.

  • Hned přes ulici nám padl do oka nádherný domek, ve kterém sídlí kavárna Kaféčko. Dýňové café latté jsme dostali v tematickém halloweenském hrnečku. Měli i veliký výběr dortů, na zákusek nám ale bohužel už nezbylo místo.

  • V kavárničce Balloo Coffee v Rožnově pod Radhoštěm se budete cítit jako doma. Hned po vstupu nás okouzlila vyladěným interiérem a příjemnou hudbou. Místní káva byla výborná a stejně tak dýňové lívance se zmrzlinou. V menu nechyběl ani rozmanitý výběr zákusků a pečiva. Připravují se zde i brunche a slané pokrmy jako například škvarková pomazánka nebo sendviče.

  • Maměnka a Libušín – restaurace Nový Libušín je unikátní podnik v mimořádné budově postavené slovenským architektem Dušanem Samo Jurkovičem. Nabízí lokální valašskou kuchyni a dechberoucí vnitřní prostory. Ceny jsou sice malinko vyšší, ale zážitek, který si odnesete, je k nezaplacení. Do restaurace jsme zavítali během posledního dne našeho víkendového pobytu během výletu na Pustevny. V lístku měli svatomartinské menu, takže nám za moment obsluha donesla lokše s červeným zelím a trhaným kachním masem. Ke kávě jsme si rozdělili perníkový cheesecake, na který budeme ještě dlouho vzpomínat. :-)

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V přízemí hotelu se nachází moderní wellness, které je ideálním místem pro odpočinek po aktivním dni v horách. Součástí jsou i šatny, nicméně my jsme si za malý poplatek půjčili župany, abychom za relaxací mohli jít v plavkách rovnou z pokoje. Doporučuji mít s sebou nějaké žabky nebo pantofle.

Naší oblíbenou činností byla každovečerní seance ve finské sauně (před vstupem je nutné si na recepci vyzvednout prostěradla). Pro ochlazení je zde bazének s ledovou vodou, vědro a pro méně otužilé i sprcha. Wellness má také parní saunu, vířivku a Kneippův chodník. Další z atrakcí byla relaxační místnosti s malými světýlky na stropě, která tvořila dojem noční oblohy. Osobně se mi líbil i veliký krytý bazén s vodními atrakcemi. Po plavání na mě čekalo lehátko s bublinkami a masážními tryskami. Na recepci je možné si domluvit také masáž, ovšem doporučuji hotel kontaktovat předem a zamluvit si proceduru ještě před pobytem.

Kam se vydat na výlet?

  • Jurkovičova rozhledna – krásná stavba Dušana Samo Jurkoviče, ke které jsme se prošli v Rožnově pod Radhoštěm. Od listopadu do dubna je rozhledna bohužel zavřená, ale i tak stála návštěva místa za to.

  • Pustevny, socha Radegasta a stezka Valaška – na Pustevny se jelo sedačkovou lanovkou z Trojanovic. Celý nedělní výlet provázela mlha, ale tato oblast má své kouzlo za každého počasí. Na trase stála známá socha boha Radegasta a Stezka Valaška. Tato cestička v korunách stromů je jedna z nejhezčích, které jsem navštívila. Velké nadšení v nás vzbudil 150 metrů dlouhý zavěšený „himálajský“ chodník, dřevěné vyřezávané sochy a samozřejmě skleněná vyhlídková plošina.

  • Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm – v Rožnově pod Radhoštěm dále k vidění doporučuji Dřevěné městečko, které se nachází v městském parku. Návštěva originálních dřevěnek a roubených domků působila jako cesta do minulosti.


Závěrečné hodnocení pobytu ve Sport Art Centrum Hotelu ****

“Sport Art Centrum Hotel **** nabízí opravdu skvělé vyžití. Ráda bych se sem někdy vrátila, a to nejen kvůli velkému krytému bazénu a wellness se saunou. Užili jsme si například i multifunkční halu s badmintonem. Personál byl velice ochotný a prostorný pokoj disponoval vším potřebným. Hotel se nachází jen pár minut jízdy od Rožnova pod Radhoštěm a dalších turistických cílů v okolí. Doporučuji navštívit Jurkovičovu rozhlednu, Dřevěné městečko a Pustevny se stezkou Valaškou.”


👍 Pobyt ve Sport Art Centrum Hotelu **** byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Zuzana AndělováZuzana Andělová
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet