Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety v Hotelu Niemcza Wino & Spa *** v Polsku

Vydejte se spolu s Nikodemem, členem našeho Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do Hotelu Niemcza Wino & Spa ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety v Hotelu Niemcza Wino & Spa *** v Polsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 27.10.2022 - 29.10.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Niemcza Wino & Spa ***
  • Lokalita ubytování je: Polsko
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do malebného městečka Niemcza v Dolním Slezsku na jihozápadě Polska jsme to neměli daleko – vyráželi jsme z pouze 60 km vzdáleného města Bystrzyca Kłodzka. Zvolili jsme nejrychlejší trasu po silnici číslo 8, která vede až k česko-polské hranici. Autem jsme byli v cíli zhruba za hodinku. Budova hotelu se nachází nedaleko centra městečka Niemcza a s pomocí navigace jsem ji našel snadno.

Jak to bylo s parkováním?

Hosté mohou své vozy zanechat na oploceném parkovišti v areálu hotelu. Toto parkování na mě působilo bezpečně, bylo zdarma a nebylo nutné jej předem rezervovat.

Kde jsme se ubytovali?

Příjemným překvapením hned na začátku pobytu v Hotelu Niemcza Wino & Spa *** bylo, že na nás na pokoji čekala láhev opravdu lahodného vína z místní vinice Niemczańska. Dostali jsme komfortní dvoulůžkový pokoj, který poskytoval dostatek prostoru a byl zařízen v klasickém stylu. Součástí vybavení byla pohodlná manželský postel se dvěma nočními stolky, televize, pracovní stůl, pohodlné křeslo s podnožkou a velká šatní skříň. Mě osobně potěšila také sada na přípravu čaje a kávy. V koupelně byl sprchový kout, toaleta, set kosmetiky, ručníky, župany a pantofle.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Během pobytu jsme si pochutnali na polopenzi, která se skládala z bufetových snídaní a servírovaných večeří. Vždy bylo znát, že kvalita a čerstvost surovin jsou v tomto hotelu na prvním místě. Během snídaní bylo k dispozici křupavé pečivo, dostatek čerstvé zeleniny a ovoce plus dva teplé pokrmy v podobě míchaných vajíček a klobásek. K pití jsme si mohli dát kávu z kávovaru, spoustu druhů džusů a Prosecco vyrobené z místních hroznů. Dvouchodové večeře byly servírované a skládaly se z polévky a hlavního chodu. Ačkoliv hlavní chod byl vždy jen jeden a nebylo možné si vybírat z více možností, já osobně jsem si pokaždé pochutnal. Během mého pobytu byla k večeři například vepřová krkovička s opékaným bramborem a hovězí Stroganov s rýží. Všiml jsme si, že obsluha ochotně vyšla vstříc i hostům vegetariánům a po předchozí domluvě jim servírovali bezmasé pokrmy.

Jak jsme se najedli v okolí?

Při cestě z výletu jsme si dopřáli odpolední kávu a zákusek v Kavosh Cafe v městečku Ząbkowice Śląskie. Doporučuji ochutnat především jejich domácí dorty, které vypadají naprosto úchvatně a stejně tak i chutnají.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel je dokonalým místem pro odpočinkovou dovolenou, jelikož disponuje rozsáhlou wellness zónou. Součástí vnitřní části je krytý bazén, vířivka a několika saun (finská, parní, infra červená). Venkovní část wellness nabízí vířivku a saunu. V době našeho pobytu se i přes poměrně chladné počasí oddávalo venkovní relaxaci na čerstvém vzduchu hned několik odvážlivců. My jsme využili pouze část uvnitř a byli jsme moc spokojeni. V blízké budoucnosti bude navíc zprovozněno nové venkovní koupaliště.

Jaké byly procedury v hotelu?

Z wellness procedur jsme vyzkoušeli masáž lávovými kameny, kterou prováděli velmi profesionální a zkušení fyzioterapeuti. Masáž byla moc příjemná a dokonale jsme se při ní uvolnili.

Kam se vydat na výlet?

  • (Nejen) milovníky vína potěší, že se hotel nachází v úrodné vinařské oblasti. Nedaleké vinice jsou jako stvořené pro procházky a lahodnou místní produkci ochutnáte v hotelové restauraci a vinárně.
  • Pro vyznavače přírodních krás je zase dokonalým výletním cílem Arboretum Wojsławice, které je od hotelu vzdálené pouze necelé 2 km. Rozlehlý park plný stovek druhů rostlin je úžasnou oázou pohody a klidu v nitru přírody.
  • Za návštěvu stojí také zámek Kamieniec Ząbkowicki obklopený nádherným parkem. Impozantní zámek v pseudotudorovském stylu, který nechala vystavět Mariana Oranžská, patří dodnes k nejkrásnějším v Evropě. Tato stavba z 19. století byla teprve nedávno zrekonstruována a zpřístupněna veřejnosti, což byste si neměli nechat ujít!
  • Pěkným výletním cílem je městečko Ząbkowice Śląskie, jehož dominanty tvoří zámek a šikmá věž stojící přímo uprostřed malebného náměstí.
  • Pobyt v hotelu Niemcza Wino & Spa *** je ideální příležitostí projít si městečko Niemcza, které je jedním z nejstarších polských měst a o jeho bohatých dějinách vypovídá obrovské množství historických památek.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Niemcza Wino & Spa ***

“Pobyt v Hotelu Niemcza Wino & Spa *** pro nás byl skutečně výjimečným zážitkem. Nadchla nás jedinečná kombinace tichého a klidného prostředí na úpatí vinice, všeprostupující vinařské kultury, komfortního ubytování a moderního wellness. Vynikající gastronomii podávanou v hotelové restauraci dokonale doplnila lahodná vína z místního vinohradu „Winnica Niemczańska“. Okolí je plné historických měst, která stojí za návštěvu. Celkově jsme si pobyt moc užili a rádi jej doporučujeme i vám.”


👍 Pobyt v Hotelu Niemcza Wino & Spa *** byl osobně ověřen Nikodemem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 24. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet