Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Termal Hotelu Mesteri *** v Maďarsku

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Termal Hotelu Mesteri ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Termal Hotelu Mesteri *** v Maďarsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 9.9.2022 - 11.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Termal Hotelu Mesteri ***
  • Lokalita ubytování je: Sárvár
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Maďarska jsme se vydali autem z Olomouce. V Česku jsme jeli po dálnici, protože máme koupenou celoroční dálniční známku. Dále jsme pokračovali přes Slovensko a Rakousko až do Maďarska. Přišlo nám zbytečné na víkendový pobyt kupovat zahraniční dálniční známky, a tak jsme jeli mimo dálnice. Cesta nám trvala asi 5 hodin. Příště bychom zvážili alespoň nákup slovenské dálniční známky, která stojí 10 EUR. Na území Maďarska vede většina trasy do hotelu po okreskách, takže tam se pořizovat dálniční známku už nevyplatí.

Jak to bylo s parkováním?

Venkovní a nehlídané parkoviště bylo přímo u hotelu. Bylo zde opravdu dost míst, takže se nemusíte bát, že nezaparkujete. Z tohoto důvodu není potřeba parkování rezervovat předem a nic se za něj nedoplácí.

Kde jsme se ubytovali?

Termal Hotel Mesteri *** se nachází v okrajové části městečka Mesteri s v jeho okolí je klid a spousta zeleně. My jsme hotel bez problému našli díky navigaci. Po cestě jsme ovšem míjeli i několik cedulí, které vás na místo spolehlivě dovedou.

S naším pokojem jsme byli nadmíru spokojeni. Jednalo se o opravdu velký rohový pokoj. Za vchodovými dveřmi byla chodbička se zrcadlem a velkou skříní. Z chodbičky se dalo jít přímo do ložnice, nebo do krásné mramorové koupelny se sprchovým koutem, umyvadlem, fénem, topením, odkládacím prostorem na ručníky a toaletou. V ložnici byla 2 křesílka, malý gauč a za rohem se ukrývala manželská postel. Naproti posteli byl umístěn velký stůl, mini lednička a nad stolem televize. Nechyběla ani klimatizace a ventilátor. Pokoj byl bez balkonu, což nám ale nevadilo, protože tu byla 2 velká okna. Místnost byla laděna do hnědé a modré barvy a moc se nám v ní líbilo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla polopenze se snídaněmi a večeřemi ve formě bufetu. Během snídaní byla na výběr vajíčka, párky, salámy, šunky, sýry, másla, zelenina a ovoce. Ze sladkého byly na bufetových stolech připraveny vafle, cereálie, marmelády atd. K pití byly 3 druhy džusů, káva a čaje.

K večeři bylo možné si dle vlastní chuti dát polévku a tři hlavní jídla, ke kterým byly vždy alespoň 2 přílohy. Na výběr byly například smažený květák, masová směs, zapečené kuřecí prso s broskví a sýrem, játra na cibulce, zapečený vepřový plátek, smažené žampiony a jako příloha americké brambory, vařené brambory a rýže. Na závěr byly přichystány moučníky, domácí bábovky či čokoládový řez. Jídla byl vždy dostatek a chutnala moc dobře, takže jsme byli spokojeni.

Jak jsme se najedli v okolí?

Sobotní oběd jsme si dali přímo v areálu lázní. Byla tu jedna restaurace a za ní bufet s rychlým občerstvením. Chtěli jsme co nejvíce času strávit v termálních lázních, proto jsme se tentokrát nevydávali do žádné restaurace mimo lázeňský komplex. Zamířili jsme tedy k bufetu, kde jsme si dali langoš, hamburger a místní čepované pivo. Později nás ještě honila mlsná, což jsme vyřešili tak, že jsme si ve venkovní části areálu dali zmrzlinu.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel je přímo propojený s termálními lázněmi. Lázně se dělí na vnitřní část s jedním velkým bazénem a venkovní část, jejíž součástí bylo hned několik bazénů. První z nich byl propojený s budovou, a tudíž se do něj dalo vstoupit vnitřkem. Tento bazén byl kulatý s ostrůvkem uprostřed a celý pod střechou. Druhý bazén byl obrovský a rozdělený na 2 části. V jedné byla teplota vody 32–34 °C, ve druhé půlce byla voda nejteplejší (až 38 °C). Tento bazén byl uprostřed částečně zastřešen, což se hodilo, když během dne spadlo pár kapek deště. Naproti pak byl bazén pro malé děti, který byl ovšem během našeho pobytu vypuštěný. Nejdál od hotelu byl ještě poslední bazén pro dospělé a ten byl bohužel také vypuštěný. Venkovní areál byl obklopen krásnou zelení se spoustou laviček a možností zapůjčení lehátek. Ve vnitřním prostoru byla navíc i sauna a prostor na masáže, které se daly za příplatek objednat.

Kam se vydat na výlet?

  • Sopečný Park Kemenes – zhruba 6,5 km od hotelu najdete vyhaslou sopku, kde lze navštívit muzeum s vulkanologickou expozicí.

  • Zámek Esterházy – rokokový palác s krásnou zahradou z 18. století postavený pro prince Mikuláše Esterházyho jsme navštívili po cestě domů a stálo to za to.


Závěrečné hodnocení pobytu v Termal Hotel Mesteri ***

“Náš první pobyt v termálech dopadl na výbornou. Uchvátil nás prostorný pokoj, který byl vybaven vším, co jsme potřebovali. Skvěle jsme si odpočinuli v lázních, kde jsme většinu času strávili v léčivé vodě ve venkovních bazénech obklopených zelení. Strava v hotelu nám velmi chutnala, personál byl milý. Jedinou nevýhodou pro nás bylo, že na recepci mluvili pouze maďarsky a německy. Anglicky tedy nikdo nehovořil, ale nakonec jsme se nějak domluvili. :) Pobyt v Termal Hotelu Mesteri doporučuji všem generacím. Vydat se sem můžete za léčbou pohybového ústrojí, anebo se jen tak v chladnějším počasí prohřát v příjemně horké vodě.”


👍 Pobyt v Hotelu Termal Hotel Mesteri *** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet