Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Il Colombaio *** v Toskánsku

Vydejte se spolu s Vladimírem, členem našeho Travelking týmu, do italského Toskánska. Konkrétně do Hotelu Il Colombaio ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Il Colombaio *** v Toskánsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 25.7.2022 - 27.7.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Il Colombaio ***
  • Lokalita ubytování je: Itálie
  • Cestoval jsem: S manželkou a dětmi
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Itálie jsme vyráželi naším rodinným kombíkem naloženým až po střechu z naší domoviny, Uherského Hradiště. Nejprve jsme jeli směrem na Břeclav a po přejezdu hraničního přechodu Reintal jsme se vydali nejkratší trasou na Vídeň, tedy po dálnicích A5 a A2. Rakouská dálniční známka není drahá, na 10 dní vyjde na 10 EUR (asi 250 Kč). Zhruba po 200 najetých kilometrech jsme si kousek za Vídní udělali první přestávku na kafíčko. V Rakousku je po cestě do Itálie k dispozici mnoho odpočívadel sítě ASFINAG. Fungují nonstop a jsou zdarma včetně WiFi připojení, parkování a pitné vody. Za poplatek je možné se na těchto odpočívadlech vysprchovat a občerstvit se u automatů. Po cestě tam i zpět jsme tato odpočívadla využili a vždy jsme byli spokojeni.

Hranici do Itálie jsme přejeli přes přechod Arnoldstein, jehož jméno jsem si dobře zapamatoval díky rakouskému herci Arnoldu Schrwarzeneggerovi :)) a poté jsme pokračovali na italské městečko Tarvisio. Až do Toskánska jsme jeli přes velká města jako Udine, Benátky, Ferrara, Bologna a Florencie. Poplatky za využití italských dálnic jsou vybírány prostřednictvím mýtných bran za jednotlivé projeté úseky a platí se kartou či v hotovosti. Pokud se chystáte platit kartou, doporučuji si pohlídat výši limitu. Při cestě domů jsme totiž limit na kartě přešvihli a mýtná brána nás nechtěla pustit. Nakonec jsme to však vyřešili, brána nás pustila a my museli mýtné uhradit převodem do 2 týdnů. Uff... :-) Mýtné za cestu tam nás vyšlo na cca 600 Kč, zpět pak na 700 Kč.

Jízda po italských dálnicích byla pohodová a se spoustou tunelů. Příjemným překvapením bylo, že většina Italů, na rozdíl od českých řidičů, nepřekračuje povolenou rychlost. A to jsou prý Italové na silnicích divoši. :-) Cesta do malé, ale moc krásné vesničky Castellina in Chianti, byla plná zatáček a lemovala ji spousta nádherných vinic a toskánských vilek.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je přímo v areálu hotelu. Jedná se o nehlídané a nezpevněné parkování, které je ovšem hotelovým hostům k dispozici zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Il Colombaio *** se nachází na kraji malebné toskánské vesnice Castellina in Chinati. Díky umístění na kopečku je z ubytování krásný výhled do nádherné krajiny s vinohrady a olivovými háji. Hotel stojí hned u cesty, ale namísto klasické cedule je jeho název vytesaný do kamene až na parkovišti. Nicméně Google mapy hotel dobře znají a najdou ho za vás. :)

Pokoje jsou jednoduché a v klasickém stylu jižní Evropy. Byli jsme ubytování v apartmánu společně s našimi dvěma dětmi ve věku 8 a 10 let. Připlatili jsme si za apartmán se dvěma pokoji. Původní plán byl, že mladší dcera bude spát s námi ve větším pokoji na přistýlce a starší syn bude mít pro sebe druhý pokoj s klasickou postelí. Nakonec mě ovšem syn vyhnal do vedlejšího pokoje, takže jsem měl aspoň soukromí a klid. Děti spaly s maminkou ve vedlejší místnosti. V apartmánu byla malá lednice (tak akorát na vychlazení vína a Coca Coly na večer), televize, telefon a prostorná koupelna se spoustou ručníků a osušek. Bohužel nám chyběl fén. Tedy mně ne, ale mé dlouhovlasé ženě ano. To byl však asi jediný a drobný nedostatek.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně pobytu jsme měli servírovanou snídani. Zapomeňte však na míchaná vejce, ta si můžete udělat doma. Tady si vychutnáte italské bagety, sýry, šunky, domácí marmelády, nutellu a k tomu espresso, cappuccino či čaj. Určitě si dejte také typickou citronovou sodovku – je skvělá a takovou u nás v Česku nemáme!

Jak jsme se najedli v okolí?

Za jídlo v restauracích si v Itálii si připlatíte, ale za ty gastronomické zážitky to rozhodně stojí. Přímo ve vesničce Castellina in Chianti jsme navštívili dvě restaurace a obě byly fantastické. Italští číšníci kolem nás doslova létali! Potěšila nás i jejich neúnavná snaha se s námi dorozumět, jelikož italsky ani jeden z nás neumíme. Počítejte s tím, že v dobré restauraci dáte za 4 hlavní chody a pití kolem 80–90 EUR (2 200 Kč). Já osobně doporučuji namísto masa vyzkoušet nejrůznější druhy vynikajících domácích těstovin. Za mě byly *nejlepší Peperoncino Pico**.

Velmi dobře a levněji jsme se najedli v restauraci ve městě Siena, kde stál hlavní chod kolem 10–12 EUR (cca 300 Kč) za osobu.

Vesnice, kde se hotel II Colombaio nachází, je centrem proslulé vinařské oblasti, kde se vyrábí především červené toskánské víno Chianti. Toto lahodné víno se zde dá koupit v mnoha vinotékách od 10 EUR (cca 250 Kč) za láhev. Víno nám opravdu zachutnalo, a tak jsme si domů přivezli z dovolené hned dva kartony. :-)

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí venkovního areálu hotelu je parádní bazén o velikosti cca 10 x 4 metry. Hloubka je do poloviny bazénu 1,2 metru a potom se postupně prohlubuje až na 2,2 metru. Bazén jsme měli skoro jen pro sebe. Většina návštěvníků si u něj jen v klidu četla knihu nebo popíjeli kávu, ale my jej využívali i několik hodin denně. K bazénu náleží i zázemí v podobě slunečníků, lehátek a sprchy. Hračky do vody pro děti jsme si dovezli z domu. Kolem bazénu se naštěstí nachází protiskluzová dlažba, takže jsme nemuseli řešit úrazy jako na jiných pobytech.

Jaké bylo vyžití pro děti?

Pro malé hosty v hotelu nic extra nebylo, snad jen malé dětské hřiště, které bylo spíše pro menší ratolesti. Hlavní atrakcí pro naše děti byly hotelové želvy, které měly svoji ohrádku vedle branky do hotelového bazénu.

Kam se vydat na výlet?

  • Rozhodně doporučuji navštívit centrum vesnice Castellina in Chianti, kde se nachází několik klasických italských kaváren se špičkovou kávou. Dále jsou zde restaurace, vinotéky, krásný kamenný kostel a pozůstatek malého hradu.

  • Navštívili jsme také pro mě dosud neznámé město Siena, které je od hotelu vzdálené pouze 30 minut jízdy autem. Vydejte se až do středověkého centra, kam se branou dostanete i s autem. Zaparkovat je možné v podzemním parkovišti za 10 EUR (cca 250 Kč) na den. Doporučuji si uložit polohu parkoviště, abyste jej po výletu našli – my jsme trochu bloudili. Výlet je to minimálně na celý den, a i tak určitě neuvidíte všechno. Historické centrum obestavěné hradbami je opravdu veliké a plné nádherných staveb, katedrál, kostelů a dlouhých italských uliček s mnoha skvělými zmrzlinárnami a kavárnami. Jen najít volný stůl pro 4 osoby byla v restauraci nebo kavárně pokaždé fuška.

  • Po cestě domů jsme navštívili Florencii. Její centrum je opravdu nádherné. Katedrála Santa Maria del Fiore vám vyrazí dech, je obrovská tak, že se celá ani nevejde do objektivu na rodinnou fotku. :-) Ve Florencii jsme navštívili asi deset památek včetně Ponte Vecchio (Zlatý most). Jedná se o most, na kterém se dá koupit snad cokoliv ze zlata, tedy pokud jste už všechny peníze neutratili v italských restauracích. Na slavnou sochu Davida od Michelangela, která se nachází v Muzeu La Galleria dell’Academia, jsme se bohužel nepodívali. Stejně jako téměř do všech muzeí a galerií je nutné koupit si vstupenky předem online, jinak budete stát stometrové fronty. A pozor na podvodníky – je jich plná Florencie. My dětem pustili na YouTube video: Kluci z Prahy: Jak fungují podvody a triky na turisty v Itálii a vám ho doporučuji zhlédnout také, protože Italové jsou v tom opravdu mistři.

  • Cestou domů (asi 140 km od hotelu) jsme odbočili směrem na město Pisa, abychom se podívali na slavnou Šikmou věž. I když jsme všichni přesně věděli, co uvidíme, stejně nás stavba naživo uchvátila! Hned po Eiffelovce ve Francii se stala tahle věž naší další nejoblíbenější památkou. Vstup vás vyjde asi na 20 EUR (500 Kč) na osobu a opět jej doporučuji koupit online. Jinak ve městě Pisa vlastně nic moc zajímavého nenajdete. Prostě zaparkujete co nejblíže centru (my auto nechali cca chůze 25 minut od centra) a dál se vydáte po svých. Všechny 3 hlavní dominanty města Pisa najdete na náměstí Zázraků. Kromě Šikmé věže je zde také úchvatná křtitelnice Baptisterium a románská katedrála Duomo di Pisa. Je zde zajímavá možnost zakoupit zvýhodněné vstupné na všechny 3 památky za cenu 30 EUR (750 Kč) na osobu. My jsme otestovali i městské pláže, které jsou vzdáleny asi 15 km od města. :-)

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Il Colombaio***

“Z Toskánska jsme byli všichni nadšeni a rozhodně se sem ještě vrátíme. Všem požitkářům a milovníkům výborného italského jídla a vína pobyt velmi doporučujeme. Hotel Il Colombaio nabízí ubytování v klasickém toskánském stylu, navíc je u něj velký bazén. Děti byly nadšeny také z „hotelových“ želv. Ubytování se nachází v romantické vesničce Castellina in Chianti, která je obklopena vinicemi a je plná fantastických restaurací i kaváren. Navíc to je odtud kousek do skvostných měst, jako je Siena a Florencie. My osobně jsme tu utratili nejvíce peněz za večeře, a proto bych doporučil dokoupit si je přímo v hotelu. Viva l'Italia!”


👍 Pobyt v Hotelu Il Colombaio *** byl osobně ověřen Vladimírem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet