Osobně ověřeno: Recenze pobytu s vlastními termálními bazény v Hotelu Terme Snovik ****

Vydejte se spolu s Nikolou, členkou našeho Travelking týmu, do Slovinska Konkrétně do Hotelu Terme Snovik **** v Savinjských Alpách. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s vlastními termálními bazény v Hotelu Terme Snovik ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Hotelu Terme Snovik **** jsme vyrazili z Klobouk u Brna, ubytování jsme využili jako zastávku na cestě do Chorvatska.

Cesta přes rakouské a slovinské dálnice nám zabrala něco málo přes pět hodin. Rakouská dálniční známka na deset dnů nás stála 10 EUR, slovinská na 7 dní 15 EUR. Rakouskou i slovinskou dálniční známku můžete zakoupit přes internet, na čerpacích stanicích nebo u hraničních přechodů. Na dovolenou jsme vyrazili letos v červnu – cesta byla plynulá bez kolon. Pohonné hmoty jsou v zahraničí značně dražší a tak doporučuji natankovat plnou ještě než vyrazíte za hranice.

Jak to bylo s parkováním?

V hotelovém areálu se nachází prostorné asfaltové parkoviště s dostatkem parkovacích míst. Parkování nemusíte předem hlásit, jednoduše zaparkujete u jednotlivých domků, ze kterých se areál skládá. Pro výjezd a vjezd do areálu se používá čipová karta, ta zároveň slouží jako klíč od pokoje.

Kde jsme se ubytovali?

Areál Hotelu Terme Snovik **** leží v malé stejnojmenné vesničce Snovik. Budete se zde cítit jako na samotě u lesa. V obci je jen pár domků a obklopují ji lesy – nejsou zde obchody, ani restaurace, zato si tu ale užijete naprostý klid a čistý vzduch. Tuto lokalitu zajisté ocení milovníci pěší turistiky a procházek po lesích. Pokud by se vám ale zastesklo po rušném městském životě, můžete se vydat do centra Lublaně, které je od hotelu vzdáleno pouze 40 minut jízdy autem. Poblíž se nachází také staré městečko Kamnik – díky skvělému dopravnímu značení tam dojedete velmi snadno.

V hlavní budově se nachází pouze recepce, restaurace, termální bazény a wellness – zavazadla tedy při check-inu ponechejte v autě. Po ohlášení se na recepci obdržíte čipovou kartu a číslo vašeho domku i pokoje (čipová karta také slouží pro otevírání závory při výjezdu a vjezdu do areálu). Po přihlášení jsme přejeli k našemu bydlení. Ubytování je rozmístěno v osmi samostatných domečcích, které jsou rozmístěny po hotelovém areálu. Každý domek je třípatrový a má svůj vchod. Jelikož jsou domky rozeseté po areálu, počítejte s tím, že na snídaně, večeře i do wellness budete přecházet venkem. Byli jsme ubytovaní v domku č. 3, ke hlavní budově jsme to měli jen 200 metrů mírně z kopce.

Pokoj byl vybaven velkou postelí, skříněmi, židlemi a televizí, lednicí bez minibaru a klimatizací. Koupelna byla vybavena sprchovým koutem, toaletou a bidetem – k dispozici byly i sprchové gely, ručníky, župany a fén. V pokojích, hlavní budově i v bazénech byla WiFi s dostatečným signálem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi. Snídaně se podává formou švédských stolů v hlavní budově od 7:30 do 10:00 hodin. V jídelně je dostatek místa k sezení a k dispozici jsou zde i dětské židličky. Široká snídaňová nabídka potěší milovníky sladkých i slaných snídaní. Těšit se můžete na míchaná vajíčka, slaninu, párky grilovanou zeleninu, šunky, sýry, čerstvé ovoce a domácí džusy i sójové mléko. Moc jsme si pochutnali zejména na pomazánkách a na mém oblíbeném croissantu s marmeládou. U snídaně mi ale chyběl zelený čaj, který nebyl k dispozici ani jeden den, zato jsem si ale pochutnala na horké čokoládě z kávového automatu. Jídla bylo celou dobu dostatek.

Večeře se též podávala formou bufetu. Na můj vkus začínaly poměrně pozdě – od 18:30 do 21:00 hodin. Přijeli jsme v neděli, a tak jsme bohužel nestihli tradiční slovinskou večeři, která se v hotelu podává každou sobotu. Určitě to musí být chutný zážitek. :) Na výběr byly dvě polévky, tři druhy masa (ryba, kuřecí a vepřové) a různé přílohy (listový salát, těstoviny, noky). Jako dezert jsme si mohli dát domácí řezy nebo zmrzlinu. Každý den byla jiná nabídka a od každého jsme vyzkoušeli kousek – některé maso nám přišlo trochu vysušené. Pití k večeři se objednávalo zvlášť a za poplatek.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během dne si můžete v hotelové restauraci objednat nápoje i jídla z menu. Velmi se mi líbilo, že jsme si mohli objednat i v samostatné části restaurace, která je přístupná z bazénového areálu. Oběd si tak můžete vychutnat i v plavkách. Na obsluhu jsme čekali o něco déle, ale jídlo bylo připraveno rychle.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Župany jsme měly připravené na pokoji, pantofle do bazénu vám ale doporučuji vzít si z domu. Náramky pro vstup do termálních lázní jsme dostali hned při příjezdu – dva vstupy byly již v ceně balíčku. Voda měla příjemných 32 °C, takže se v ní skvěle plavalo i relaxovalo. V bazénu jsou masážní trysky, které zapínají v pravidelných intervalech. Okolo bazénu je dostatek lehátek k odpočinku. V lázních také můžete využít vířivku nebo Kneippovu lázeň.

Jelikož celý den pršelo, strávili jsme skoro celý den v termálech. Na oběd jsme si zašli do hotelové restaurace, která je propojena s bazény. Jediná nevýhoda lázní je, že se v pondělí v bazénu koná výuka plavání dětí – v celém prostoru byl strašný hluk. Když děti odjely, opět jsme si užívali klidu. Od bazénu se dá jít na sluneční terasu a za poplatek (9 EUR) můžete také vstoupit do saunového světa. Vstup do saunového světa si můžete zakoupit v rámci balíčku i samostatně. V hotelovém areálu se také nachází venkovní bazén se skluzavkami a tobogány, ty ale nebyly v červnu ještě otevřené.

Kam se vydat na výlet?

  • Počasí nám nepřálo a tak jsme v okolí nic nenavštívili. Dali jsme si pouze krátkou procházku po okolí. Lesy okolo hotelu vede hotelová naučná stezka se zastávkami a úkoly pro protažení těla.
  • Z hotelu se můžete vydat i na různé turistické trasy nebo si můžete autem zajet do okolních měst, jako je například:
  • Nejvíce nás ale mrzelo, že jsme kvůli silným dešťům nemohli navštívit vrchol Velika Planina. Z hotelu trvá cesta autem asi 30 minut, na kopec se dá vyjet lanovkou nebo vyrazit pěšky. Nahoře se nachází pastviny s krávami a pastevecká osada.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Terme Snovik ****

“Hotelový areál Terme Snovik se nachází daleko od ruchu civilizace, v krásné přírodě uprostřed lesů. Hned jak vystoupíte z auta ucítíte čerstvý čistý vzduch. V hlavní budově sídlí recepce, restaurace a lázně. Domky s pokoji jsou rozesety po celém areálu a jsou vkusně zařízené, a to včetně balkonu. Z oken je krásný výhled na okolní kopce. Hotel je ideálním výchozím bodem pro toulky turistickými trasami. Skvělé chvíle si zde užijete i během deštivých dnů – lenošit můžete u termálního bazénu či v saunách. Pobyt vřele doporučuji milovníkům přírody a klidu. Krásně jsem si zde odpočinuli.”


👍 Pobyt v Hotelu Terme Snovik **** byl osobně ověřen Nikolou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 3. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet