Osobně ověřeno: Recenze pobytu s procedurami v Hotelu Dvořák Spa & Wellness **** v Karlových Varech

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Karových Varů. Konkrétně do Hotelu Dvořák Spa & Wellness ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness, procedury a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s procedurami v Hotelu Dvořák Spa & Wellness **** v Karlových Varech

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jely?

Na 3denní pobyt jsme se s maminkou vydaly do Karlových Varů. Nejdříve jsme cestovaly ze Žďáru nad Sázavou do Prahy, zvolily jsme vlak (RegioJet), který jel asi 2 hodiny. V Praze jsme pak z hlavního vlakového nádraží přešly na Florenc odkud nám jel autobus (Flixbus) do Karlových Varů. Tato cesta trvala také zhruba 2 hodiny. Celkem nás obě cesty (Žďár nad Sázavou - Praha - Karlovy Vary a zpět) vyšly na 1 100 Kč na osobu. Ve vlaku jsme však cestovaly v business třídě, která je dražší, pokud bychom volily nejlevnější variantu, tak by nás cesta vyšla zhruba na 850 Kč/osoba.

Z autobusového nádraží v Karlových Varech jsme pak přešly na zastávku Tržnice (asi 5 minut pěšky) odkud jezdí autobus číslo 2 do centra města, kde se nacházel i náš hotel. Vystoupit je možné na zastávce Lázně I, anebo Divadelní náměstí. Odtud je to do hotelu zhruba 2 minuty.

Jak to bylo s parkováním?

My jsme parkování nepotřebovaly, ale zaznamenaly jsme, že i přesto, že se hotel nachází v centru Karlových Varů, nabízí vlastní parkování, což je tu poměrně vzácné. Nachází se za budovou hotelu a je nutné hlásit ho předem. Parkování stojí cca 520 Kč/den.

Kde jsme se ubytovaly?

Hotel Dvořák Spa & Wellness **** se nachází přímo v centru Karlových Varů a jen 2 minuty chůze od autobusové zastávky Divadelní náměstí. Během 2 minut dojdete také k Vřídelní kolonádě, kostelu Máří Magdalény a do spousty obchůdků, restaurací a kaváren. Pokud si tedy chcete užít především procházky po kolonádách, popíjení léčivé minerální vody a relaxaci v hotelu, stejně jako my, je hotel ideální volbou. Překvapilo nás, že ačkoli je nápis "Hotel Dvořák ****" jen na jedné budově, jedná se vlastně o rozlehlý komplex 6 budov, které jsou však vzájemně propojené, takže se není třeba bát, že by se člověk ztratil nebo musel přebíhat venkem. Budovy hotelu jsou v klasickém lázeňském stylu a do centra města skvěle zapadají.

Na recepci se nás ujala milá slečna, která disponovala perfektní jazykovou vybaveností, protože kromě češtiny mluvila také německy a rusky. Předala nám karty od pokoje, sdělila nám časy snídaní a večeří a vysvětlila, jak se dostaneme do wellness a balneo centra. Ubytovány jsme byly v okrajové (šesté) budově se žlutou fasádou ve 2. patře. To bylo skvělé, protože právě ve 2. patře se nachází wellness centrum, takže jsme to do něj měly kousek. V budově jsou k dispozici 2 výtahy, každý vede do jiné budovy, ale využívat můžete oba - stačí pak jen přejít mezi jednotlivými budovami chodbou. Vše je tu velice dobře značené, takže jsme všude trefily bez potíží.

Náš krajní pokoj byl opravdu obrovský a skládal se z menší chodby s ohromnou šatní skříní (takovou nemám ani doma :)), ve které jsme našly župany a pantofle, které nám přišly vhod. Dále tu byl samotný pokoj s prostornou manželskou postelí (200x200 cm), další velkou šatní skříní s minibarem a trezorem, komoda s televizorem, psací stůl se zrcadlem, židlí, prospekty a rychlovarnou konvicí s hrnečky a čajem. Nechybělo ani další posezení - stolek a dvě křesla. Pokoj byl laděn do červené, zelené a žluté barvy a byl plný dekorací - různé lampy a lampičky i obrazy. Samozřejmě zde byla i koupelna, která byla opět velká a potěšila nás tu vana, která měla zástěnu, takže ji bylo možné použít také jako sprchový kout. Opomenuty nebyly detaily, které potěší především dámy, jako kosmetické zvětšovací zrcátko, ubrousky, odličovací tamponky či gumička do vlasů. Myslelo se i na starší hosty, takže koupelna byla vybavena nouzovým tlačítkem pro přivolání personálu. Velkou výhodou pokoje byl balkón s posezením a výhledem přímo na centrum města.

Během pobytu jsem byla v kontaktu s různým personálem - recepční, obsluha restaurace, pracovníci balneo centra. Musím říct, že všichni jsou naprostí profesionálové, kteří umí hovořit několika jazyky, chovají se mile a snaží se všem vyjít vstříc. Když u snídaně v jeden den nebyla připravena vejce na způsob, který si host přál, tak šla obsluha restaurace hned zařídit, aby v kuchyni pokrm připravili. Když jiní hosté odjížděli časně ráno na letiště, recepční s nimi probrala, co by si rádi dali na snídani, aby pro ně mohli připravit snídaňový balíček. Nic tu nebylo nemožné.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze, která se podávala v hotelové restauraci v 1. patře. Pokud pojedete výtahem, tak vystoupíte přímo naproti baru a vedle vstupu do jídelny. Před vstupem jsme vždy personálu nahlásily číslo pokoje, aby si nás mohl poznačit. Jídelna je opravdu prostorná a skládá se z části, kde jsou bufetové stoly a z části s jídelními stoly. Na obou stranách jsou pak dveře, které vedou do dalších jídelen a salonků. Nejspíše se používají v případě plné obsazenosti hotelu. Během našeho pobytu tu však tolik hostů nebylo, takže se využívala jen hlavní část restaurace a dveře byly zavřené. Restaurace byla, podobně jako pokoj, ve žluté a červené barvě se spoustou dekorací - závěsů, obrázků a lampiček, cítily jsme se tu jako na zámku.

Snídaně se podávají od 7:30 do 11:00 hodin formou bufetu. Výběr byl opravdu bohatý a na své si přijdou milovníci sladkých i slaných jídel. Bylo zde několik druhů salámů a uzenin, sýrů, pomazánek, čerstvé i nakládané zeleniny, dresingy a zálivky a především spoustu čerstvého ovoce (jablka, hrušky, pomeranče, kiwi, broskve). Z teplých pokrmů vejce na různé způsoby (míchaná, na tvrdo, volská oka), opražená slanina a párečky, ze sladkých jídel pak vynikající ovesná kaše s možností přidat si na ni javorový sirup, skořici či kakao. Dále nechyběly různé džemy, mazadla (máslo, rama, med, nutella, ...), cereálie, sypání (sušené ovoce, semínka), jogurty, tvaroh, několik druhů pečiva. Zaujal mě také přístroj na tvorbu minipalačinek, který nebylo nutné nijak ovládat, protože palačinky průběžně sám dodělával. Z nápojů tu byl velký výběr čajů, káva, voda a stroj na džusy - kromě klasiky jako je pomeranč a jablko byl na výběr také detoxikační džus. Potěšil mě také banánový koktejl.

Večeře byly taktéž formou bufetů v čase od 18:00 do 19:30 hodin. Jednalo se o zdravé alternativy s bohatým výběrem různé zeleniny a salátů, vždy tu bylo na výběr alespoň 5 různých salátů, dresing a zálivka a k tomu čerstvá i nakládaná zelenina. Připravena byla také polévka - jeden večer bramboračka, druhý pak hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Mezi hlavními chody dominovala ryba. Každý večer našeho pobytu se podával losos, který byl servírován stylově v celku s tím, že si každý mohl ukrojit jak velkou část chtěl. Když se losos snědl, což bylo poměrně rychle, byl nahrazen filety z bílých ryb. Kromě těch byly na výběr i další druhy masa - vepřové, hovězí, telecí, jehněčí. Z příloh nechyběla grilovaná zelenina, vařené i mačkané brambory a rýže. My jsme ochutnaly lososa, hovězí guláš a telecí roládu, vše bylo vynikající! Milovníky sladkého pak potěší závěrečná část bufetu s různými buchtami, koláči a zákusky (cheesecake, tvarohový dort, čokoládový dort). Osobně mě dezerty neoslovily, ale nadchl mě malý koutek se zmrzlinou, kde bylo možné nabrat si čokoládovou a jahodovou. K večeři byla zadarmo k dispozici voda s citrónem, anebo bylo možné objednat si u personálu nápoje dle výběru (nealko, pivo, víno, káva...).

Jak jsme se najedly v okolí?

  • Na odpolední zákusek a kávu jsme se vydaly do kavárny Café Elephant, která se nachází kousek od hotelu naproti přes řeku. Jedná se o vyhlášenou kavárnu a budovu poznáte právě podle sošky zlatého slona. Ve vitrínce je k dispozici přes 15 různých čerstvých dezertů a k tomu bohatý výběr kávy. Daly jsme si kávu Elephant, čokoládový dort a red velvet dort. Vše chutnalo naprosto skvěle, ale porce byly obrovské, takže jsme měly problém vše dojíst. Ceny trošku vyšší, ale vzhledem k tomu, že je kavárna přímo v centru Karlových Varů je to pochopitelné. 2 kávy a 2 zákusky nás vyšly na cca 600 Kč.

  • Na oběd jsme zašly do Staročeské restaurace, protože jsme měly chuť na boršč. Na to, že byla restaurace zaplněná jen z části, jsme čekaly poměrně dlouho. Boršče byla ohromná porce, ale bohužel nebyl moc chutný (chyběl kopr, pampuška, no byl to zkrátka spíš takový český boršč). Za 2 boršče, 1 nealko nápoj a 1 pivo jsme platily kolem 400 Kč.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je menší moderní wellness centrum, které se nachází ve 2. patře hotelu a bezpečně vás k němu navedou šipky na chodbách. Wellness je rozděleno na 2 části - šatny s bazénem a šatny se saunovým světem. Otevírací doba je od 8:00 do 22:00 hodin.

Vlevo se nachází dámské a pánské šatny, kde jsou k dispozici skříňky, kam můžete uložit své věci. My jsme šly rovnou v plavkách v županu, takže jsme skříňky nevyužily. V šatně si můžete vzít ručníky, takže není potřeba brát si je z pokoje. Nechybí tu ani sprcha, umyvadla a fén. Z šatny se vchází k bazénu, který je dostatečně dlouhý na plavání. Na mě byl trochu chladnější, ale maminka jej využila, aby si zaplavala. U bazénu se nachází také posezení.

Vpravo se nachází opět dámské a pánské šatny, i zde jsou k dispozici skříňky. Vzít si tu můžete menší ručníky na osušení. Vchází se tudy do saunového světa se 2 druhy saun - finskou a parní. Najdete tu také 3 sprchy, relaxační zónu se 3 lehátky s vodou a věcmi na přípravu čaje, je tu také velká skříň s prostěradly, které si můžete zapůjčit na saunování. My se sem vydaly večer, asi hodinu před zavírací dobou, užily jsme si 3 kola saunování a relaxace. Bylo to skvělé a opravdu dobře se nám potom usínalo.

Jaké byly procedury v hotelu?

V hotelu najdete balneo centrum s nabídkou spousty léčebných i relaxačních procedur. Dostanete se do něj od wellness, kde se nachází výtah, kterým vyjedete do 3. patra. Procedury se objednávají na balneo recepci, kde vám je naplánují na volné časy a jejich rozpis vám pak vytisknou.

My jsme vyzkoušely celkem 3 procedury. První z nich byla vířivá koupel v moderní vaně. Na výběr jsou různé programy (masáž zad, masáž celého těla, anticelulitidní, relaxační, apod.). Koupel trvá 20 minut a relaxujete během ní v 37 °C teplé vodě, doplněna je také o světelnou terapii, protože vana různě mění barvy, což je velmi pěkné. Dále jsme byly na parafínovém zábalu na ruce, kdy se nejprve několikrát ponoří ruce do horkého rozpuštěného parafínu, ten následně zaschne a ztvrdne, ruce se zabalí do sáčku a teplých froté rukavic, poté se zhruba 20 minut relaxuje a na závěr se parafín sloupne. Parafín prohřeje klouby, zjemní pokožku a uvolní ztuhlé svaly.

Poslední procedurou byla thajská masáž. Ty neprobíhají v balneo centru, ale ve speciální části hotelu vyhrazené na thajské masáže. Tento thajský salon najdete v 1. patře hotelu a opět vás k němu dovedou cedulky. Po příchodu je nutné zapsat se a podepsat se do knihy, která leží na stolku. Pak už si vás vyzvedne Thajka a zavede vás přímo do masérské místnosti. Thajky neumí moc dobře česky, takže doporučuji mluvit s nimi anglicky. Já jsem vyzkoušela 30minutovou "Foot massage" (masáž nohou), maminka zase "Head & Back massage" (masáž zad a hlavy). Vše proběhlo podle našich představ.

Kam se vydat na výlet v Karlových Varech?

Karlovy Vary jsou především o procházkách po kolonádách a ani náš pobyt nebyl jiný. Prošly jsme si všechny kolonády, tedy Vřídlo a Vřídelní kolonádu, Tržní kolonádu, Zámeckou kolonádu, Mlýnskou kolonádu i Sadovou kolonádu. Zavítaly jsme také na Vyhlídku nad Mlýnskou kolonádou, odkud je parádní výhled na celé centrum Karlových Varů.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Dvořák Spa & Wellness ****

“Lázeňský pobyt v Hotelu Dvořák byl naprosto skvělý. Personál hotelu je velice milý, ochotný a ve všem nám vyšel vstříc. Ubytovány jsme byly v prostorném pokoji s balkónem, který měl výhled na centrum města, postele byly pohodlné a nechyběly ani župany. Využily jsme wellness s bazénem a saunami, dopřály si několik procedur v balneo centru i thajskou masáž - vše bylo parádní. Vynikající byla také polopenze s bohatým výběrem ze zdravých pokrmů. Hotel je přímo v centru Karlových Varů, a tak jsme každý den vyrazily na procházku po kolonádách a ochutnávaly místní prameny.”


👍 Pobyt v Hotelu Dvořák Spa & Wellness **** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet