Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným wellness v Hotelu Kolonáda ****

Vydejte se spolu s Nikodemem, členem našeho Travelking týmu do Karlových Varů. Konkrétně do Hotelu Kolonáda ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným wellness v Hotelu Kolonáda ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 12.7.2023 - 14.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Kolonáda ****
  • Lokalita ubytování jsou: Karlovy Vary
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

V žádném z českých lázeňských měst jsem nikdy nebyl, a tak byl pro mě pobyt v Karlových Varech v tomto směru premiérou. S partnerkou jsme vyráželi autem z polského města Bystrzyca Kłodzka, které leží asi 25 km od hranic s Českem. Ještě před cestou jsem zakoupil online českou dálniční známku, takže jsme se bez obav mohli za Hradcem Králové napojit na dálnici, po které jsme pokračovali až za Prahu. Celkově jsme trasu o délce zhruba 330 km ujeli asi za 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel Kolonáda **** se, jak už název napovídá, nachází přímo u karlovarských kolonád. Vzhledem k exkluzivní poloze oceňuji, že nabízí možnost parkování na placeném parkovišti vzdáleném jen 150 m od hotelu. Jedná se o menší venkovní parkoviště chráněné bránou na kód. Tento prostor ovšem pro své hosty využívá více hotelů, a tak doporučuji stání zarezervovat předem. My jsme autem nejdříve přijeli přímo před hotel, kde jsme vyložili zavazadla, a poté jsme přeparkovali na placené místo. Parkování za cenu 500 Kč za noc jsme dopláceli po příjezdu na recepci.

Kde jsme se ubytovali?

Jednou z hlavních předností hotelu je jeho poloha. Leží totiž v samotném lázeňském srdci Karlových Varů – v bezprostřední blízkosti od Mlýnské kolonády na břehu řeky Teplá. Pokud si tedy budete chtít udělat tu pravou lázeňskou vycházku, stačí přejít most a postupně se přes Mlýnskou, Zámeckou a Tržní kolonádu dostanete až na Vřídelní kolonádu, kde do výšky 12 metrů nad zemí tryská slavný pramen Vřídlo. Daleko to z hotelu není ani na další krásná karlovarská místa, nebo dokonce do přírody. V okolí je spousta kaváren, barů a restaurací, kde můžete ochutnat speciality mnoha světových kuchyní.

Ubytováni jsme byli ve dvoulůžkovém pokoji v prvním patře budovy. Byl to klasicky vybavený hotelový pokoj, který byl čistý, dobře udržovaný a k našemu pohodlí nám v něm vůbec nic nescházelo. V předsíni pokoje byla velká šatní skříň, zrcadlo a věšáky. Samotnému pokoji vévodila velká manželská postel s nočními stolky a dále v něm byl stolek se židlí, komoda a plochá televize. Díky velkým oknům, ze kterých byl pěkný výhled na kolonády, bylo v pokoji hodně světla. V nedávno zrekonstruované koupelně byl sprchový kout, velké umyvadlo a sada kvalitní kosmetiky. Pro každého z nás byla k dispozici sada ručníků a milým překvapením po příchodu byla čokoláda na polštářích.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Náš pobytový balíček zahrnoval polopenzi podávanou v elegantní restauraci v přízemí hotelu. Snídaně byly v tomto případě skvělým startem dne. Na švédských stolech byly různé teplé i studené pokrmy: míchaná vajíčka a volská oka, klobásky a párečky, slaninka, sýry a uzeniny, palačinky, cereálie a jogurty. K tomu nechybělo mnoho typů čerstvého pečiva, ovoce a zeleniny. Zaujalo mě, že snídaňová nabídka zahrnovala například i guláš a sladké pirohy plněné tvarohem. K pití byla k dispozici káva, čaj, ovocné džusy a samozřejmě také voda.

Večeře měla částečně bufetovou a částečně servírovanou formu. Po celou dobu jsme si mohli dopřát pokrmy ze švédských stolů, na kterých byla polévka, saláty, pomazánky, různé placičky a další předkrmy. Nechyběly ani dezerty a čerstvé ovoce. Mile mě překvapila možnost naservírovat si zmrzlinu. Hlavní chod večeře byl servírovaný. Doporučuji se vždy den předem zeptat obsluhy, co se bude k večeři podávat a v případě, že by vám jídlo dne nevyhovovalo, si můžete domluvit nějakou alternativu. K večeři bylo možné dát si čaj, kávu, vodu a džusy. Za příplatek jsme si u obsluhy mohli objednat pivo, víno a další nápoje. Všechny pokrmy, které jsem ochutnal, byla lahodné a skvěle připravené. Obsluha byla milá, bufet neustále doplňovali a udržovali prostor v čistotě. Hotelová restaurace a bar byly mimo časy snídaní a večeří otevřené po celý den, a bylo tedy možné si objednávat jídlo a pití ze standardního menu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Dovolenou si rád osladím, a tak jsme vyrazili vyzkoušet legendární zákusky do kavárny Grandhotelu Pupp. Dali jsme si cappuccino a k tomu dva dorty – pusinkový a mrkvový. Káva i zákusky byly bez chybičky, a tak bych tuto slavnou kavárnu doporučil všem návštěvníkům Karlových Varů. Pokud byste si pobyt chtěli zpříjemnit koktejlem či kapkou něčeho ostřejšího, pak je skvělá volba Bali Coffee Bar. Tento podnik má skvělou atmosféru a bohatý jídelní i nápojový lístek s velmi přívětivými cenami.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Co by to bylo za lázeňský pobyt bez pořádné dávky relaxace? K tomu má hotel vlastní prostorné wellness s bazénem, vířivkou a saunou. V době našeho pobytu bylo krásné letní počasí, a tak jsme čas trávili především venku, ovšem po výborné večeři jsme si čas na odpočinek našli. Nejdřív jsme se osvěžili v bazénu, který byl dlouhý zhruba 8 metrů a poté jsme vyzkoušeli i vířivku. Měli jsme štěstí, že jsme ve wellness byli sami, a tak jsme si relax užili v soukromí. V rámci wellness hotel nabízí i různé procedury jako masáže, koupele a zábaly. Tyto služby jsme ale nevyužili. Zato jsme si byli zacvičit v hotelové posilovně, kde jsou různé posilovací i cardio stroje. Na své si tady tak přijdou i ti, kdo vyznávají spíše aktivní dovolenou.

Kam se vydat na výlet?

Pokud se chystáte na pobyt v Karlových Varech, vřele doporučuji pořídit si turistickou kartu Karlovy Vary Region Card. S touto kartou je možné bezplatně, nebo alespoň se slevou, navštívit 90 atrakcí v celém regionu. Cena karty je podle délky její platnosti 450–1 100 Kč. K dispozici jsou také rodinné karty, které využijete, pokud cestujete i s dětmi. Nejlepší atrakce, kam je s kartou vstup zdarma, jsou:

  • V Muzeu Becherovky nahlédnete do historie slavného českého likéru, který se v Karlových Varech vyrábí už více než 200 let. Součástí expozice jsou nejrůznější předměty, historické lahve, interaktivní prvky i virtuální realita. Na konci prohlídky je možné ochutnat různé druhy Becherovky a zakoupit pěkné upomínkové předměty.
  • Velmi zajímavým zážitkem je exkurze do podzemí Vřídelní kolonády. Dozvíte se spoustu informací o karlovarských termálních pramenech a prohlédnete si proces pokameňování předmětů, kdy pod proudem minerální vody vznikají originální suvenýry.
  • Mně osobně se nejvíce líbila prohlídka Karlovarského muzea Moser & Glassworks, kde jsme na vlastní oči viděli výrobu nádherných skleněných předmětů. Pokud by se vám zážitek líbil, můžete navštívit i porcelánku Thun 1794 v nedaleké obci Nová Role.
  • Zhruba 15 km od centra Karlových Varů se na skále nad řekou nachází nádherný hrad Loket. Součástí prohlídky hradu je několik zajímavých expozic včetně muzea tortury. Z hradeb je krásný výhled do okolí a po prohlídce se můžete občerstvit v hradní kavárně, která sídlí v unikátních historických prostorech.
  • S turistickou kartou je zdarma i jízda lanovkou na vrch Diana, který se nachází přímo nad centrem s promenádami. Na vrcholu můžete vystoupat na rozhlednu Diana, ze které je krásný výhled. Pokud si raději uděláte procházku, můžete na kopec vystoupat po svých po turistické trase, což trvá asi 20 minut.
  • Na vrcholu Diana můžete navštívit také Motýlí dům Papilonia. Já jsem byl na takovém místě poprvé a přiznám se, že procházka mezi nádhernými létajícími motýly, je nezapomenutelný zážitek.
  • Vánoční dům se bude líbit dětem i všem, kdo milují vánoční svátky. Po celý rok tady na vás čeká pestrá expozice se sváteční atmosférou, jejíž součástí je i muzeum medvídků.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Kolonáda ****

“Karlovy Vary jsem navštívil poprvé a doufám, že ne naposledy. Pobyt jsme s partnerkou strávili v Hotelu Kolonáda ****, což byla skvělá volba! Hotel se nachází přímo v lázeňském centru, a tak je to z něj blízko na kolonády i další atraktivní výletní cíle. Pokoj byl prostorný a vybavený vším pro naše pohodlí. Výběr pokrmů byl na snídaních i večeřích opravdu bohatý a zahrnoval i netradiční speciality. Celkově jsme si na polopenzi velmi pochutnali. Hotel má vlastní wellness centrum s bazénem, vířivkou a saunou, kde jsme si po aktivně stráveném dni na výletech krásně odpočinuli. Ať už se na pobyt vydáte v jakémkoliv období, doporučuji pořídit si turistickou kartu Karlovy Vary Region Card. S ní budete mít vstupné na spoustu atrakcí zdarma, a tak si pobyt užijete na maximum stejně jako my.”


👍 Pobyt v Hotelu Kolonáda **** byl osobně ověřen Nikodemem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet