Osobně ověřeno: Recenze pobytu na lodi v Budapešti v Grand Jules Boat Hotelu ***

Vydejte se spolu se Cindy, členkou našeho Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Grand Jules Boat Hotelu *** v Budapešti. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu na lodi v Budapešti v Grand Jules Boat Hotelu ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 24.9.2023 - 26.9.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Grand Jules Boat Hotelu ***
  • Lokalita ubytování je: Budapešť
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na náš pobyt do Budapešti jsme se vydali autem z Brna. Před cestou jsme přemýšleli, zda pro nás bude vhodnější připlatit si za další dálniční známky na Slovensku a v Maďarsku, a výrazně si tak zkrátit jízdu, anebo zvolit časově delší cestu, ale nějakou tu stovku ušetřit. Nakonec jsme se shodli, že preferujeme pohodlnější cestu po dálnici, která byla o cca 2 hodiny rychlejší. Obě známky jsme kupovali s nejkratší délkou platnosti – 10 dní. Slovenská známka náš vyšla na 12 EUR a maďarská na 5 500 HUF. Po cestě jsme se zastavili v Bratislavě na oběd a následně jsme navštívili i nově zrekonstruované lázně v Györu.

Jak to bylo s parkováním?

Grand Jules Boat Hotel *** má výhodu v tom, že jsou hned před budovou neplacená parkovací místa. V Budapešti, zejména v jeho centru, jsou totiž až na pár výjimek různé parkovací zóny. Každá zóna má jinou cenu a jinak nastavenou denní dobu, za kterou se platí. Parkovací místa před hotelem není možné rezervovat, ale v době našeho příjezdu jsme zaparkovali bez problému.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel se nachází ve skvělé lokalitě. Velkou výhodou je vzdálenost od MHD – na zastávku dojdete do 5 minut. Do centra i na nedaleký Markétin ostrov se navíc pohodlně dostanete i pěšky. Nevýhodou je ale hluk z projíždějících tramvají, výletních lodí a rušné silnice.

Na ubytování na lodi jsem byla velmi zvědavá. Nejvíce jsem se těšila na výhled z pokoje, který je směrem na řeku Dunaj a budovu parlamentu. Musím říct, že jsem si ten výhled opravdu zamilovala. Parlament je pro mě jedna z nejkrásnějších budov ve městě, a tak jsem každý večer alespoň na chvíli poseděla u okna a kochala se nočním výhledem. Pokoj samotný byl poměrně malý, postrádali jsme tu předsíň na boty a případně zavazadla. Nechyběla však šatní skříň a police, stůl se židlí, malá lednice, televize a pohodlná postel. Menší byla i koupelna, která měla sprchový kout jen se závěsem, WC a umyvadlo se zrcadlem. Pro ty, kteří potřebují fén, doporučuji vzít si vlastní. Na pokoji fén není a jelikož jsem s sebou měla vlastní fén, nepoptávala jsem u recepce, zda mají alespoň nějaký na půjčení.

Na lodi je volný přístup na terasy, kde je možné se projít nebo jen tak posedět a kochat se výhledem. Má to ale docela velkou nevýhodu. Byli jsme ubytováni ve druhém patře, tedy přímo pod horní terasou. Jakmile se šli nějací další hosté projít právě na tuto nejvyšší terasu, byly slyšet hlasité kroky. Přístup na terasu není nijak časově omezený, pokud tam tedy někdo zavítal po 10. večer, bylo dupání opravdu nepříjemné. Je to za nás jediná výtka k tomuto pobytu. Personál byl velmi milý a prostory lodě byly udržované.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně pobytu jsme měli zahrnutou snídani formou bufetu. Restaurace, kde se snídaně podávala, byla menší, ale pěkně zařízená, s výhledem na Dunaj a parlament. Výběr byl bohatý, k dispozici byla míchaná vajíčka, grilovaná zelenina, párečky, slané a sladké pečivo, lívanečky, šunky a sýry, zelenina, ovoce a různé cereálie. Nechyběl zde ani kávovar, koutek s několika druhy čajů a automat s džusy. Přítel si nevíce pochutnal na malých croissantech, které doplňovali ještě teplé.

Jak jsme se najedli v okolí?

Ještě před návštěvou Budapešti jsem si našla restauraci Retró Lángos Budapest, kde mají několik druhů langošů, včetně bezlepkové varianty. Přestože se jednalo o bezlepkovou verzi, na langoši jsem si opravdu pochutnala. Restaurace se nachází v centru města, hned naproti metru. Kdo má langoše rád, určitě doporučuji tuto restauraci navštívit.

Jako fanoušek Harry Pottera jsem měla na seznamu také restauraci The MAGIC Budapest, která je stylizovaná do kouzelného světa této filmové ságy. Určitě doporučuji si předem udělat rezervaci, restaurace je většinu času obsazená, a tak se s rezervací vyhnete zbytečnému čekání. Nabídka jídel a nápojů byla tematicky laděna a jídlo i pití nám velmi chutnalo.

Kam se vydat na výlet?

  • V průběhu našeho pobytu jsme navštívili interiéry budovy parlamentu. Vstupenky je nutné rezervovat dopředu, k dispozici jsou časy i s audio průvodcem v češtině. Cena jedné vstupenky je v přepočtu cca 360 Kč. Prohlídka trvá 45 minut a musím říct, že vnitřek budovy je stejně úchvatný jako její exteriér.

  • Určitě doporučuji nevynechat návštěvu Budínského hradu a Rybářské bašty, odkud jsou nádherné výhledy na Budapešť. V centru pak stojí za vidění Bazilika svatého Štěpána. Zde je možné jít za poplatek na prohlídku a vyhlídkovou terasu.

  • Zavítali jsme také na Markétin ostrov, kde se nachází velká hudební fontána. Její vodní show si můžete užít během letních měsíců. Už minulý rok mě toto místo natolik zaujalo, že jsem nemohla vynechat návštěvu ani letos. Na ostrově jsme si přes aplikaci zapůjčili sdílená kola, a celý ostrov jsme tak mohli pohodlně prozkoumat.

  • Za odpočinkem jsme se vydali do proslulých lázní Széchenyi, které jsou opravdu nádherné. Využili jsme slevy na ranní vstup do 9 hodiny, kdy navíc nejsou lázně ještě tolik zaplněné.

  • Po odchodu z lázní jsme se šli projít k nedaleké atrakci Ballonfly. Jedná se o velký balón, který vystoupá vysoko do vzduchu, odkud je výhled na celou Budapešť. Balón je zajištěný ocelovým lanem, takže je vše bezpečné. Minulý rok jsem tuto atrakci nestihla navštívit, a tak jsem letos neváhala a nechala se vynést balónem do výšky 150 metrů nad zemí. Lístky jsou dražší, vychází to cca na 550 Kč/osoba. Vznášet se v balóně budete asi 10 minut.

  • Pro rodiny s dětmi, ale také páry či jednotlivce, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od ruchu velkoměsta, doporučujeme návštěvu Tropicaria. Vstupné vychází okolo 250 Kč na osobu a k vidění jsou tu nejen různé druhy ryb, ale také malé opičky, hadi a menší savci. Největším lákadlem je obrovské akvárium s tunelem, kde nám nad hlavou plavali žraloci, rejnoci a další vodní tvorové. Strávili jsme zde zhruba 2 hodiny a moc se nám tu líbilo.


Závěrečné hodnocení pobytu v Grand Jules Boat Hotelu ***

“Grand Jules Boat Hotel se nachází na břehu Dunaje nedaleko stanice MHD, a je tak skvělým místem na prozkoumání Budapešti. Náš pokoj byl malý ale dostačující, s nádherným výhledem na budovu parlamentu a řetězový most Széchenyi lánchíd. Přístupné jsou i terasy, kde se dá posedět nebo projít a kochat se nádherným výhledem. V rámci našeho ubytování jsme měli bohatou snídani formou bufetu. Pochuntali jsme si například na míchaných vejcích, párečkách, šunce a sýrech, slaném a sladkém pečivu atd. Přítele nejvíce oslovily ještě teplé malé croissanty. Personál na recepci i v restauraci byl velmi milý a usměvavý. Jedinou výtku máme k hluku způsobeném chůzí ostatních hostů na horní terase lodi. Celkově jsme však byli s pobytem velmi spokojeni. Pro ty, co hledají nevšední ubytování v dobré lokalitě a navíc s parkováním zdarma, pobyt rozhodně doporučujeme. ”


👍 Pobyt v Grand Jules Boat Hotelu *** byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.)

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet